20-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 15-oji

Portalo žurnalistas rašo, jog prieš septynerius metus apleistą senojo bravoro kompleksą, esantį tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių, įsigiję klaipėdiečiai medikai Agnė ir Rokas Bagdonai pradėjo įgyvendinti paskutinį šios teritorijos atgaivinimo etapą.

***

Klaipėdos savivaldybė nėra tikra, kad jos rangovas galės įvykdyti 45,1 tūkst. eurų vertės kontraktą dėl daugiafunkcinės ekstremalaus bėgimo (OCR) treniruočių aikštelės prie Klaipėdos vasaros estrados.

***

Naujoji Klaipėdos valdžia tam, kad būtų „formuojamas teigiamas savivaldybės įvaizdis” numato steigti dar vieną etatą naujai formuojamam Komunikacijos skyriui vadovauti.

***

Nepraėjus nė porai mėnesių nuo sutarties dėl vieno iš lankomiausių Klaipėdos pajūrio paplūdimių – Girulių – prieigų atnaujinimo pasirašymo dienos, ji sustabdyta rangovo iniciatyva esą dėl to, kad prasideda maudymosi sezonas.

Gegužės 16-oji

Paklaustas, kodėl sustojo darbai tiesiamoje gatvėje, kuri dubliuoja Liepojos gatvę, savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog būtina patikslinti projektinius sprendinius, susijusius su geologija, bet tikino, kad netrukus darbai bus atnaujinti.

***

Pirmadienį Vakarų laivų gamyklos teritorijoje stovinčiame laive nutiko nelaimė – susižalojo į doką nukritęs užsienietis.

***

Pirmadienį Vilniaus rotušėje Klaipėdos etnokultūros centrui buvo įteiktas sertifikatas, liudijantis, jog Mažosios Lietuvos instrumentinė muzikavimo tradicija įtraukta į Nematerialaus kultūros paveldo sąvadą.

***

Klaipėdos autobusų parkas šiomis dienomis savo klientams, kreditoriams ir kitiems suinteresuotiems asmenims išsiuntinėjo raštą, kad pasikeitė jos pavadinimas į „Klaipėdos paslaugas”, tačiau, pasak portalo žurnalisto, viešumoje apie tokią transformaciją įmonė pati iki šiol neskelbė.

Gegužės 17-oji

„Nesu linkęs nuteisti žmonių, kol to nepadaro atitinkamos struktūros. Jei bus tokie sprendimai, tada ir bus daromos atitinkamos išvados”, – naujasis miesto meras Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” teigė reputacinių problemų neįžvelgiantis dėl to, kad uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos paslaugos” (buvusio Klaipėdos autobusų parko) vadovas Vaidas Ramanauskas lieka įtariamuoju STT tyrime dėl galimo neteisėto europinės paramos lėšų pasisavinimo.

***

Reikia kiekvienai savivaldybės įmonei priskirti po komitetą – net kelis kartus Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu primygtinai siūlė jo pirmininkas Raimondas Tamošauskas.

***

Klaipėdos gulbių pora jau atsivedė jauniklių pulkelį prie Šiaurės prospekto – gulbes su gulbiukais nufotografavo portalo žurnalistas.

***

Portalo žurnalisto paklaustas, kada bus baigti Skulptūrų parko rekonstrukcijos darbai, „Plungės lagūnos” darbų vadovas Žydrūnas Vilnius teigė nelinkęs įvardinti konkrečių terminų, nes esą gali atsirasti visokių nematytų aplinkybių, kad ir dėl orų, bet atsargiai visgi prasitarė apie vasaros vidurį ar antrąją pusę.

Gegužės 18-oji

Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje bandoma išsiaiškinti, kas uostamiestyje, sklype Strėvos g. 4, dar 2020-aisiais be leidimo iškirto 33 saugotinus medžius, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Uostamiesčio savivaldybė nori perduoti 50 tūkstančių eurų Klaipėdos futbolo mokyklai tam, kad ši paskelbtų viešojo pirkimo konkursą, kurį laimės privatus asmuo. Toks sumanymas net neslepiamas – apie tokias procedūras viešai diskutuota trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė 522,4 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Kesrama“ dėl prie Dangės upės šalia Liepų gatvės tilto slipo laivams įrengimo, kranto sutvirtinimo, automobilių stovėjimo aikštelė remonto bei kitos infrastruktūros įrengimo.

***

„Smiltynės perkėla“ pranešė, kad nuo šių metų birželio 1-osios keisis keltų bilietų kainos.

Gegužės 19-oji

6,579 mln. eurų atsiėjęs su nepašalintais defektais eksploatuoti priimtas Klaipėdos baseinas iš savivaldybės biudžeto gali pareikalauti dar beveik 4 milijonų eurų, rašo portalo žurnalistas.

***

Dar nepasibaigus Bangų g. ir jos jungčių su Mokyklos gatve remontui, prasidės prie „Saulėtekio” progimnazijos suplanuotos žiedinės sankryžos įrengimo darbai. Sutarta, kad jie bus atlikti per 10 mėnesių.

***

Klaipėdoje jau dešimtą kartą įteikti Klaipėdos miesto jūrinės kultūros „Albatrosų” apdovanojimai.

***

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija po netrumpų diskusijų penktadienį nutarė, jog Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centrui bus perduota informacija, kad uostamiestyje reikėtų įvertinti dviejų gatvių ir dviejų atminimo lentų likimą.

Gegužės 20-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia pasakojimą apie tai, kaip išskirtinėje Klaipėdos miesto vietoje – ties uosto vartais – įsikūrė naftos pramonė, kaip augo jos apetitas ir kaip buvo bandoma jį pažaboti.

***

„Niekada nežinai, kas tavęs laukia ateityje. Esu tikra, kad jei būsiu atsidavusi savo idėjoms, pasieksiu tai, apie ką anksčiau net nesvajojau“,- sako už Donos Kichotės vaidmenį šokio spektaklyje „Dona Kichotė“ „Auksiniam scenos kryžiui“ kaip geriausia 2022 metų šokėja nominuota Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto artistė Anna Chekmarova, kurią pakalbino Muzikinio teatro atstovė.

***

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės organizuojamų renginių visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Klaipėdos piliavietėje nuo ryto veikė karinis miestelis bei Klaipėdos krašto amatininkų ir prekeivių mugė.

Gegužės 21-oji

Šeštadienį šalyje patvirtinti tik devyni nauji COVID-19 atvejai – visi žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota.

***

Sekmadienio rytą Prezidentūros komunikacijos grupė pranešė, kad po sunkios ligos, eidama 97-uosius metus, mirė buvusi Lietuvos pirmoji ponia Alma Adamkienė.

***

Klaipėdoje surengtas 16-asis kasmetinis „Vilties bėgimo“ renginys, kurio pagrindinis tikslas – solidarizuotis su sergančiais onkologinėmis ligomis ir jų artimaisiais.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad AB „Klaipėdos nafta“ siekia aprūpinti savo valdomą suskystintų dujų terminalą, jo krantines ir prieigas specialiosiomis apsaugos priemonėmis nuo galimų bepiločių orlaivių išpuolių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This