15-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 9-oji

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete aiškintasi, kodėl stringa Smiltynės, kaip kurortinės vietovės, įteisinimo reikalai.

***

Muzikinis teatras pristatė žinomą džiazo dainininkę klaipėdietę Kristiną Jatautaitę, kuri miuzikle „Čikaga” sukūrė kalėjimo prižiūrėtojos vaidmenį.

***

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristatė dar vieną iš ryškiausių šių metų savo programos brangakmenių – Švedijos muzikos žvaigždę Gunhild Carling.

 

***

Lietuvos moterų krepšinio lygos mažajame finale Marijampolės „Sūduva“ namie pirmajame mače 86:56 (27:19, 26:10, 19:22, 14:5) pranoko Klaipėdos „Fortūną“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

***

„Mėlynuoju proveržiu” pavadintos Klaipėdos ekonominės strategijos priemonių planas pristatytas žiniasklaidai ir visuomenei: „Atvira Klaipėda” pateikė projekto rengėjų, politikų ir piliečių diskusijas apie miesto ekonominės plėtros perspektyvas.

Balandžio  10-ji

Anksti ryte netoli Melnragės įvyko neįprasta avarija: į medį atsitrenkusiame BMW automobilyje rastas peiliu sužalotas 21 metų jo vairuotojas. Policija neatmeta versijos, kad jis susižalojo pats, mat keleivių automobilyje nebuvo ir jame rastas peilis. Vaikinas ligonėje paniro į komą.

***

„Lietuvos geležinkeliai” skelbia, kad nuo vasaros atnaujina maršrutą Klaipėda – Šilutė.

***

Miesto vadovai apžiūrėjo baigiamą statyti socialiai remtiniems asmenims skirtą namą Irklų g.

 

***

Pristatytas Minijos g. ir Baltijos pr. sankryžos eismo srautų monitoringas parodė, kad suprojektuotas tunelis po Minijos gatve šioje vietoje gali net ir pabloginti situaciją.

***

„Neptūnas” Kaune patyrė gėdingą pralaimėjimą, „Žalgiriui” nusileidęs rezultatu 94:47.

***

Pranešta, jog uoste atsirado naujas lyderis – pirmą kartą daugiausiai krovinių perkrovė Birių krovinių terminalas.

Balandžio 11-oji

Iš rezonansinę bylą tiriančio prokuroro Justo Lauciaus gautų aptakių atsakymų „Atviros Klaipėdos” žurnalistė daro išvadą, jog buvusio klaipėdiečio politiko Eligijaus Masiulio politinės korupcijos byla – jau pakeliui į teismą.

***

Teismas konstatavo, jog nuobaudos dėl vadinamosios „mikriukų” krizės Savivaldybės tarnautojams Liudvikui Dūdai ir Rimantui Mockui skirtos teisėtai, bet jas sušvelnino.

***

Oficialiai pristatyti naujieji mikroautobusai, kurie mieste pradės kursuoti nuo balandžio 16 d.

***

Policijos departamentas pranešė, kad, pasitelkus „Aro” kovotojus, Klaipėdoje sulaikyti du įtariamieji, kėsinęsi į policijos ir prokuratūros pareigūnus. Vienas iš  sulaikytųjų – advokatas.

***

Dėl kyšininkavimo lyginėmis ir piniginėmis baudomis nuteisti buvęs Uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Gediminas Zumaras ir buvęs „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas.

***

Jūrų krovinių kompanija „Bega“ pranešė pradedanti eksploatuoti pirmąjį Klaipėdos uoste specializuotą modernų cemento krovos terminalą, o „Vakarų laivų gamykla“  –  kad jų dukterinė įmonė UAB „Vakarų konstrukcijos“ statys pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą Osle.

***

Klaipėdoje baigtas šildymo sezonas.

***

Klaipėdos trišalei tarybai Darbo biržos atstovas pristatė situaciją pajūrio regiono darbo rinkoje – čia darbuojasi apie 7000 užsieniečių.

***

Lietuvos futbolo A lygos varžybose trečiadienį namie žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ rezultatu 2:5 (2:2) pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“.

Balandžio 12-oji

Klaipėdoje prasidėjo 4 dienas truksianti bendrovės „Expo Vakarai“ organizuojama 26-oji tarptautinė statybų verslo paroda „Statyba“. Šiemet ją papildė ir paroda „Energetika”, rengiama pirmą kartą.

***

Bendrovės „Stemma Group“, valdomos Gusiatinų šeimos, atstovai pranešė pasiryžę prikelti „Memelio miestą” naujam gyvenimui.

***

Buvęs prokuroras, žinomas uostamiesčio advokatas Aivaras Surblys tapo įtariamuoju byloje dėl neteisėto policijos pareigūno ir prokuroro sekimo bei kėsinimosi juos sumušti. Jam ir dar vienam įtariamajam mėnesį laiko teks nešioti apykoję.

***

Klaipėdos LEZ pranešė už 3,3 mln. eurų pastatysianti universalų nuomai skirtą ir gamybai pagal investuotojų poreikius pritaikytą pastatą „FlexStart“.

***

Vakarop kilo gaisras senajame Klaipėdos policijos komisariate Jūros g.  Žmonės per gaisrą nenukentėjo.

 

***

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra pranešė atsinaujinusi – viešoji įstaiga pakeitė pavadinimą į „Klaipėda ID” ir „atnaujino savo identitetą”.

***

Klaipėdos autobusų parko direktorius Vaidas Ramanauskas dėl to, kad tramdė autobusų stiklus daužančius paauglius, atsidūrė teisiamųjų suole. Miesto vadovai, kol nepriimtas teismo sprendimas, nelinkę direktoriaus pasmerkti.

***

Klaipėdos „Fortūna“ žaisdama namie antrąsias finalo rungtynes nesugebėjo išlygintų serijos iki trijų pergalių rezultato – klaipėdietės ir vėl pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“. Šįkart rezultatu 74:77 (16:26, 16:17, 25:11, 17:23).

Balandžio 13-oji

Miesto vadovai kartu su žurnalistais apžiūrėjo, kaip artėjančiam vasaros sezonui pasiruošė uostamiesčio paplūdimai.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje samprotauja apie tai, jog nėra teisinga, kad savivaldybės būstą turi teisę išsinuomoti tik patys neturtingiausieji, užkertant kelią jį rinkos kaina nuomotis jaunoms, vaikus auginančioms šeimoms.

***

Klaipėdos savivaldybė sukūrė internetinį žemėlapį, kuriame galima pažymėti Klaipėdos kavines, barus ar kitas įstaigas, įsileidžiančias klientus su savo augintiniais.

***

Klaipėdietė Dalia Žukienė, susirūpinusi demografine uostamiesčio situacija, ragina vieną Jūros šventės dieną paskirti emigrantams ir jų sugrąžinimui į Klaipėdą.

***

Klaipėdos universitetas pranešė ketinantis steigti jungtines universitetines studijų programas su Rytų partnerystės šalių –  Ukrainos, Moldovos, Baltarusijos, etc. universitetais. Universiteto rektorius ir miesto meras pasirašė ketinimų protokolą.

***

Klaipėdos apygardos prokuroras Jurijus Petuchovas kartu su kriminalistais baigė kiek daugiau nei 3 mėnesius trukusį ikiteisminį tyrimą dėl uostamiesčio „Akropolyje“ esančiame prekybos centre „Maxima“ dirbusio apsaugos darbuotojo nužudymo ir bylą su kaltinamuoju aktu penktadienį perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis” Nacionalinės krepšinio lygos pusfinalyje kovėsi su praėjusio sezono čempionais Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkais ir juos įveikė 77:73 (26:17, 15:19, 23:26, 13:11).

Balandžio 14-oji

„Tik paėmiau pirmąkart kaltą – o jie juk aštrūs labai, – ir… moviau tiesiai į ranką. Apsivyniojau, užgijo. Ir dabar ant plaštakos randas tą pirmąjį kartą primena”, – savo pirmąją patirtį užsiimti medžio drožyba prisimena palangiškis Giedrius Venckus, kuriantis originalias medžio skulptūras ir bareljefus.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinės krepšinio lygos finalo rungtynėse Jonavoje įveikė Kauno „Žalgirio-2“ komandą ir tapo čempionais.

D. Lukštos (nklyga.lt) nuotr.

***

VšĮ „Klaipėdos šventės” direktorius Romandas Žiubrys paneigė klaipėdietės Dalios Žukienės jam mestus kaltinimus dėl esą jo abejingos reakcijos į jos siūlymą vieną dieną Jūros šventės metu skirti emigrantams ir išdėstė savo poziciją šiuo klausimu.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ Lietuvos rankinio lygos ketvirtfinalio seriją pradėjo galingai – Varėnos „Ūlą“ klaipėdiečiai nukovė rezultatu 53:18 (26:7).

***

„Neptūną” toliau persekioja nesėkmės: po gėdingo sutriuškinimo Kaune, išvykoje pralaimėta ir „Šiauliams”, tiesa, vos vieno taško skirtumu.

Balandžio 15-oji

Į Klaipėdos gatves paskutinį kartą išriedėjo senieji „mikriukai”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This