Pirmoji 2023-ųjų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 2-oji

Sekmadienį, sausio 1 d., Klaipėdoje rasti du negyvi vyrai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos universitetinė ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar vieną ginčą dėl laringoskopų pačioje COVID-19 pandemijos pradžioje pirkimo. Už tai Centrinė projektų valdymo agentūra ligoninei buvo paskyrusi finansinę sankciją.

***

Pranešama apie veiklą pradedančią Klaipėdos universiteto ligoninę.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina operos „Klaipėda”, muziką kuriai rašo 4 klaipėdiečiai kompozitoriai, libreto autorių Arvydą Juozaitį.

Sausio 3-oji

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė 164 tūkstančių vertės sutartį su UAB „Technologinių paslaugų sprendimai“ dėl transporto priemonių greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų gatvėse fiksavimo įrangos nuomos ir jos techninės priežiūros paslaugų.

***

Klaipėdoje VšĮ „Socialinis taksi“ pirmuosius metų mėnesius veiklą planuoja vykdyti komercinėmis kainomis. Tikimasi, jog per tą laikotarpį bus aiškus negalią turinčių asmenų transporto organizavimo ir asistavimo paslaugų finansavimo likimas.

***

AB „Klaipėdos nafta” su Vilniaus šilumos tinklais pasirašė sutartį dėl mazuto priėmimo iš tanklaivio, laikinojo saugojimo ir perkrovimo į geležinkelio cisternas paslaugų teikimo – už tai Klaipėdos nafta gaus 3,7 mln. eurų pajamų.

Sausio 4-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas kalbina vieną iš 600 puslapių knygos „1923-ieji. Klaipėdos prijungimas prie Lietuvos: dalyviai ir jų liudijimai“ sudarytojų, istoriką dr. Vasilijų Safronovą.

***

„Kaip jau minėjau, teatras ne anestetikas. Jo reikia, kad žmogaus siela apsivalytų ir augtų. Ir tai nėra kažkas būdinga tik mums, mūsų laikams. Nuo istorijos pradžios mes nuolat siekėme kažko daugiau, pirmykščio žmogaus gyvenimas buvo labai sudėtingas, bet jis paliko įspūdingus piešinius olose ir ant uolų”, – sako Klaipėdos dramos teatro aktorius Rimantas Pelakauskas, kurį kalbina teatro atstovė.

***

Kodėl kai kuriuose gyvenamuosiuose Klaipėdos rajonuose žaliosios atliekos po naujųjų iki šiol neišvežamos, domėjosi portalo žurnalistas. Jis taip pat rašo, kiek pinigų šventiniams banketams ir dovanoms išleido valstybės valdoma įmonė „Klaipėdos nafta.”

***

„Karas šiemet dėl to bus dar nuožmesnis nei pernai. Juolab dabar įvairaus lygio ekspertai fronte laukia maždaug naujos 200-tūkstantinės Rusijos kariuomenės grupuotės, kuri artimiausiu metu mėgins pralaužti ukrainiečių gynybą ir kare pasiekti bent kažkokį persilaužimą”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Trečiadienį Skulptūrų parke apsilankę Klaipėdos vadovai ir kiti oficialūs asmenys apžiūrėjo tvarkomą parką bei domėjosi, kaip jame kartu su parko rekonstrukcija vyks Klaipėdos prijungimo 100-mečiui skirti renginiai.

Sausio 5-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog Klaipėdos keleivinis transportas, savivaldybės pavedimu administruojantis vietinę rinkliavą už mokamą automobiliams stovėjimą, praėjusiais metais surinko 3,8 mln. eurų arba 1,4 mln. eurų daugiau nei 2021-aisiais.

***

Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetas, kuriam vadovauja vienas iš kandidatų į merus Arvydas Vaitkus, prieš rinkimus tapo itin aktyvus: į artimiausio posėdžio darbotvarkę yra įtraukta ne tik informacija apie naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybos peripetijas, bet ir bus aiškinamasi sniego nuo gatvių valymo ypatumai, rašo portalo žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” suskaičiavo, kiek partijų Klaipėdoje šiuo metu jau yra pateikusios kandidatų sąrašų Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl dalyvavimo savivaldybių tarybų rinkimuose.

***

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad pirma instancija netinkamai išnagrinėjo vieno garsiausiųjų Lietuvos youtuberių Skirmanto Malinausko ir anksčiau teisto verslininko Arūno Pukelio ginčą.

Sausio 6-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas atliko tyrimą apie Klaipėdoje įsikūrusios pramonės koncernų VMG grupės įmonių veikalą Baltarusijoje.

***

„Ne, oficialiai parkas dar nėra priduotas, yra atlikta darbų už 95 proc., tai faktas, kas jis nepriduotos ir bus priduotas pavasarį”, – „Atvirai Klaipėdai” situaciją dėl Sakurų parko komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

***

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kolektyvas penktadienį pagerbė bendroves ir organizacijas, prijungusias jau prie devintosios iniciatyvos sukurti originalių eglučių kiemelį.

***

„Išpranašavęs Vytauto Grubliausko aktyvų dalyvavimą Klaipėdos savivaldybės mero rinkimuose, drįstu prognozuoti, kad pasikartos prieš 4 metus buvusi istorija: antrajame rinkimų ture galynėsis dabartinis meras ir tąsyk jam prapylęs Arvydas Vaitkus”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

Sausio 7-oji

Kodėl stačiatikių Kalėdos švenčiamos sausio 7-ąją ir kuo jos skiriasi nuo katalikų Kalėdų, rašoma portale.

***

Visą artimiausią mėnesį „Atvira Klaipėda” kvies savo skaitytojus susipažinti su tuo, kas dėjosi mūsų krašte prieš šimtmetį, kokia su juo susijusia informacija dalinosi lemtingus sprendimus darę asmenys.

***

„Tačiau kyla kitas klausimas – kiek šitoje Emos-Erčiaus istorijoje (ir konkrečiai – filme) liks vietos pačiai Klaipėdos operacijai? Bent jau S. Šaltenio scenarijuje jai skiriama, kaip pradžioje minėta, itin nedaug vietos, turint galvoje, jog tuo pat metu dar nestokojama dėmesio ir kitai moteriai – ministro pirmininko Ernesto Galvanausko gražuolei žmonai prancūzei ar iš konteksto gerokai iškrentančiam Dariaus (taip, to paties, Stepono) ir Erčiaus pasiskraidymui lėktuvu”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

Sausio 8-oji

„Žmonės kalba nesupratę, kas tada vyko Donbase. Bet juk nebūtina lankytis Mariupolyje ar Bučoje, kad suprastum, kas ten atsitiko. Dabar ukrainiečiai tapo aktyvesni, ėmė mąstyti apie mūsų regioną, nes jie pajuto, ką reiškia karas. Anksčiau visi gyveno nemąstydami, atsipalaidavę, švęsdami šventes, nors šalia žudė taikius žmones. Visą tą laiką, kai likusi Ukraina gyveno taikoje, pas mus, Donecke, Luhanske ir Makejevkoje, vyko siaubingi dalykai. Mes laukėme 8 metus, kad mus prisimintų”, – kalbėjo pabėgėlė iš Donecko Jelena Dereviančenko.

***

Per praėjusius metus Klaipėdoje taip ir neatsirado penki stacionarūs oro taršos matuokliai, tačiau sudaryta sutartis dėl aplinkos oro stebėsenos aktyviaisiais sorbentais, o dirvožemio bei paviršinio vandens monitoringo paslaugų savivaldybei vis nepavyksta įsigyti, rašo portalo žurnalistas.

***

Vilniaus „Kibirkštis“ Baltijos čempionate sekmadienį namie 91:63 (32:15, 17:16, 23:13, 19:19) įveikė Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą.

***

„Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ iškovojo septintąją pergalę paeiliui – Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 77:46 (12:13, 19:13, 25:15, 21:5) nesunkiai susitvarkė su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This