26-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 26-oji

Daugiau nei ketverius metus nagrinėjamoje byloje dėl Klaipėdos baseino statybų metu palikto broko sprendimas geriausiu atveju bus paskelbtas tik šį rudenį: tai paaiškėjo po paskutinio posėdžio, kurio metu nuspręsta į bylą trečiuoju asmeniu įtraukti dar vieną statybose dalyvavusią bendrovę ir buvo paskelbta eilinė pertrauka, „Contribee” rėmėjams skirtoje platformoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.  

***

Klaipėdos savivaldybė nusipirko gatvių dangų medžiagų laboratorinių kokybės kontrolės bandymų paslaugas. Bus tiriamos asfaltbetonio fizinės mechaninių savybės, matuojami dangos sluoksniai, nustatomi bitumo kiekiai ir kiti parametrai.

***

„Taip, aš darbuojuosi, dirbu pavaduotoja, mokyklai labai reikia pagalbos, padedu kiek galiu”, – „Atviros Klaipėdos” paklausta, ar tiesa, kad ji, po rinkimų netekusi miesto administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigų, darbą rado ukrainiečių mokykloje, sakė Asta Dirgėlienė.

***

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studijos „Junga” šokėjai, dalyvavę Graikijoje vykusiame IV tarptautiniame vaikų ir jaunimo šokių festivalyje – konkurse „Waveideas.Greece”, buvo apdovanoti I laipsnio bei II laipsnio laureatų diplomais.

***

Jaunieji klaipėdiečiai kiokušin karatė kovotojai Europos čempionate skynė pergales: su medaliais grįžo ir „Okinavos”, ir „Shodan” sporto klubų atstovai.

Birželio 27-oji

Atrodo, kad nelegalia tvora valstybinės žemės sklypą Klaipėdoje, Dailidžių gatvėje, užtvėręs verslininkas Rimantas Cibauskas tikrai yra žodžio žmogus. „Kol gyvensiu, tol bylinėsiuosi”, – dar 2018-ųjų pradžioje jis sakė „Atvirai Klaipėdai” ir nuosekliai laikosi tokio viešai duoto pažado, o teismų nurodyta griauti tvora kaip stovėjo, taip ir tebestovi.

***

Pranešama, jog birželį įsteigtos VšĮ „Klaipėdos baleto mokykla“ steigėja yra buvusi miesto politikė Alina Velykienė.

***

Klaipėdos policija praneša kartu su prokuratūra baigusi ikiteisminį tyrimą dėl pelnymosi iš ukrainiečių merginų prostitucijos bei prekybos žmonėmis. Taip pat skelbiama apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo laidojimo paslaugų įmonėse, veikiančiose skirtinguose Lietuvos miestuose, tarp jų – ir Klaipėdoje.

***

Kasmet daugiau nei po 100 tūkst. eurų Klaipėdos miestas skirs savo gėlynų priežiūrai: savivaldybė pasirašė dvi trejų metų sutartis su ūkininku Pranu Rimandu Olisevičiumi, kurių bendra maksimali vertė – 321 tūkstantis eurų.

***

Kelių policija kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją su prašymu uždrausti sunkiasvorių transporto priemonių statymą Pamario gatvėje nuo 22 iki 6 val. Antradienį vykusiame minėtame komisijos posėdyje be diskusijų tam prašymui, tai pat ir LEZ pageidavimui pakeisti tvarką Pramonės gatvėje buvo pritarta. Tuo metu Klaipėdos miesto tarybos nario Arūno Tumos siūlymas per Mažvydo alėją leisti transporto eismą, sujungiant jos perskirtą Juozo Karoso gatvę, atidėtas iki kito posėdžio.

Birželio 28-oji

Kodėl Kalotėje gyvenantis Kazimieras nepatenkintas atsiskaitymo su „Ignitis” už sunaudotą elektros energiją tvarka, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino premjerinės istorijų operos „Klaipėda” režisierių Gytį Padegimą.

***

Eismo saugumo komisijos posėdyje narpliotas klausimas dėl per uostamiesčio centrą numatyto vežti rekordinio dydžio stambiagabaritį krovinį, skirtą Mažeikiuose esančiai naftos įmonei.

***

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje pristatyti artėjančios Jūros šventės renginiai.

***

Klaipėdos apylinkės teismas iš dalies patenkino Aplinkos apsaugos departamento ieškinį, kuriuo buvo prašoma iš „Grigeo Klaipėda” priteisti 4444 eurų už 2021 m. liepą Kuršių marioms padarytą žalą.

Birželio 29-oji

Klaipėdos apylinkės teisme pagaliau baigta nagrinėti buvusio uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ vadovo Antano Katino inicijuota byla, kurioje jis prašo panaikinti įmonės valdybos sprendimą nepratęsti jo įgaliojimų antrai kadencijai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė 39,6 tūkst. eurų vertės sutartį su Vilniuje registruota UAB „Sons&Daughters” dėl uosto prekės ženklo koncepcijos, logotipo ir stiliaus knygos sukūrimo bei prekės ženklo pristatymo vaizdo klipo sukūrimo.

***

Klaipėdos eismo saugumo komisijos posėdyje svarstytas klausimas, ar nereiktų nakties metu išjungti šviesoforus.

***

Šiaulių apygardos teismas praneša ketvirtadienį priėmęs nutartį baudžiamojoje byloje dėl Kuršių marių taršos, kuria atmetė „Grigeo Klaipėda“ advokato Lino Sesicko prašymą nušalinti byloje valstybinį kaltinimą palaikančią Klaipėdos apylinkės prokurorę Giną Skersinskytę.

***

Jūrų muziejus praneša į Baltiją išleidęs 10 jūros gyvūnų reabilitacijos centre išslaugytų ruoniukų.

***

Ketvirtadienio pavakare vykusiame susitikime su gyventojais dėl smarvės pietinėje Klaipėdoje dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė.

Birželio 30-oji

Klaipėdoje, pusiaukelėje tarp prekybos centro „Molas” ir „Akropolio”, neilgai trukus turėtų iškilti dar vienas laisvalaikio, prekybos ir paslaugų centras: jau paskelbti ir būsimo centro projektiniai pasiūlymai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos meras miesto tarybai pateikė sprendimo projektą dėl kelionės išlaidų kompensavimo miesto pedagogams, gyvenantiems ne arčiau 15 km nuo Klaipėdos.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigtas įgyvendinti didelio visuomenės dėmesio susilaukęs projektas – po vos kiek daugiau negu metus trukusių rangos darbų visuomenei penktadienį atvertas sutvarkytas Skulptūrų parkas ir senosios istorinės miesto kapinės.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domisi, kaip uostas ir valstybinės bei privačios bendrovės plečia savo pajėgumus šiaurinėje miesto dalyje.

Liepos 1-oji

Lopšelinukų maisto sąskaita suorganizuotas 12 valandų trukmės balius, į kurį valdininkai buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliu. Tai – ne fantastinės satyros siužetas. Tai sovietmečio realybė, užfiksuota Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto dokumentuose, kuriais remiamasi „Atviros Klaipėdos” projekto „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Šeštadienio pavakare kilo gaisras šiaurinėje Klaipėdos priemiestinėje gyvenvietėje – Aukštkiemių kaime. Kaip ir prieš metus, ugnis įsiplieskė čia esančios bendrovės „Virginijus ir Ko” Klaipėdos atliekų rūšiavimo padalinyje.

Liepos 2-oji

„Tokia mano nuomonė ne dėl to, kad aš esu kokia nors pasipūtėlė, o dėl to, kad susidūriau su ne viena negatyvia situacija. Pavyzdžiui, man daug kas sakė: „Štai privažiavo, mokesčių nemoka, gyvena iš mūsų mokesčių mokėtojų pinigų, autobusais važinėja veltui”. Bet juk mums suteikia tik vienkartinę 200 eurų įsikūrimo pašalpą, o nemokamas važiavimas viešuoju transportu – vienintelė lengvata. Daugelis iš jų galvoja, kad ukrainiečiai čia gyvena labai gerai, kad jie nedirba. Dar pastebėjau, kad lietuviai neturi tikslo gyvenime. Jie gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo už 500 eurų ir patenkinti. Čia tai vadinama stabilumu. Gyvenimas blogas, bet stabilus! Tuo metu ukrainiečiai ką nors nuolat kuria, bando sugalvoti, kaip mažiau dirbti, bet daugiau uždirbti”, – pastebėjimais dalinosi 22 metų Natalija iš Nikolajevo, jau grįžusi į Ukrainą.

***

Lenkijoje vykusiame tarptautiniame chorų konkurse „Per Musicam ad Astra“ Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų choras „Cantare“ tapo mišrių chorų kategorijos nugalėtojais, buvo apdovanotas aukso diplomu ir laimėjo Grand Prix – 3000 eurų čekį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This