28-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 10-oji

Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjama civilinė byla, kurioje „Neringos vanduo” iš buvusio jos vadovo Dangero Aleksandrovo siekia prisiteisti daugiau nei 27 tūkst. eurų už neva pradangintą įmonės turtą, rašo portalo žurnalistas.

***

Pasitvirtino vieši spėliojimai, kad Klaipėdos miesto garbės piliečio vardo suteikimo tvarkos pakeitimai buvo inicijuoti siekiant taip pagerbti pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos pirmininką Vytautą Čepą: meras Arvydas Vaitkus pateikė savivaldybės tarybai svarstyti atitinkamą sprendimo projektą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad nuo šio pirmadienio mero Arvydo Vaitkaus komandoje pradėjo dirbti nauja patarėja Eglė Vaupšaitė. Teigiama, kad pagrindinė šios patarėjos veiklos kryptis bus sporto klausimai.

***

Viešai svarstyti jau yra pateikti pajūrio gelbėjimo stoties ir pirties Smiltynėje rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

Liepos 11-oji

Už valstybinį sklypą Dailidžių gatvėje užtvėrusią nelegalią tvorą įvairiausiais būdais kovojantis klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas pasiekė dalinę pergalę viename teisminiame procese: teismas nurodė, jog verslininkas gali tik susirinkti statybines medžiagas, kurias sunaudojo statydamas įvažiavimo kelią, rašo portalo žurnalistas.

***

Arvydo Vaitkaus vadovaujama Klaipėdos savivaldybė paskelbė jau antrą rinkos konsultaciją dėl prestižinio „didelio lengvojo M1 kategorijos automobilio veiklos nuomos mero tarnybinei veiklai” pirkimo.

***

Antradienį surengta ekskursija po atnaujintą Skulptūrų parką (buvusias Klaipėdos miesto kapines) sulaukė tokio populiarumo, kad liepos 18-ąją bus organizuojama dar viena.

Robertos Reliugaitės nuotr.

***

Bendrovė „Stemma Group“ pranešė šį antradienį pasirašiusi su UAB „Conres LT“ generalinės statybos rangos sutartį dėl projekto „Memelio miestas“ pirmojo etapo statybų.

***

Uostamiesčio savivaldybės biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” pranešė, kad mirė jos vadovas, 58-tus metus ėjęs Olegas Mariničius.

***

Klaipėdos universiteto ligoninė džiaugiasi, jog jos Neonatologijos centrui moteris vienijantis Klaipėdos Rotary klubas „Aditė“ kartu su būriu bendraminčių padovanojo dirbtinį plaučių ventiliacijos aparatą ir laringoskopą.

Liepos 12-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas toliau seka Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje piktnaudžiavimu kaltinama buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė, neseniai įsidarbinusi Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vyriausiąja darbo inspektore.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiuo metu sprendžia, ką daryti su dviem neišnuomotais sklypais, kuriuos dar 2018 metais jai perdavė šalies Vyriausybė.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino fotomenininką, filmų kūrėją Martyną Norvaišą, kuris kartu su kūrybine komanda ruošiasi videografinio spektaklio pagal to paties pavadinimo Carlo Orffo sceninę kantatą „Carmina Burana“ premjerai.

***

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl sukčiavimo, policijos pareigūno vardo pasisavinimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir kitų nusikaltimų pareikšti 12-ai organizuotoje grupėje veikusių asmenų.

***

Klaipėdos universiteto administracija nusprendė vasarą, kol šalyje vyrauja aukštos temperatūros, nebešienauti savo miestelio teritorijoje esančių žaliųjų plotų ir leisti čia formuotis pievoms. Teigiama, kad toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į mokslininkų rekomendacijas ir gerąsias tvarumą propaguojančių pasaulio miestų patirtis.

***

Vyriausybė pritarė, kad Lietuvos aukštoji jūreivystės mokyklą būtų prijungta prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto, įsteigiant Klaipėdoje Vilniaus Gedimino technikos universiteto padalinį – Lietuvos jūreivystės akademiją.

***

Trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje nepritarta sprendimo projektui dėl gerokai brangesnės sporto komplekso buvusios II vandenvietės vietoje koncesijos sutarties.

***

Nors socialiniai tinklai sprogsta nuo tėvelių pasipiktinimų, kad norint Vaikų ligoninei priklausančioje poliklinikoje vaiką priregistruoti pas gydytoją specialistą tenka nueiti kančios kelius, kurie dažniausiai baigiasi niekuo, ligoninės atstovai teigia nuolat jaučiantys „pacientų atstovų susidomėjimą mūsų teikiamomis paslaugomis”, žada išankstinę registraciją vykdyti dažniau nei kartą per savaitę, nevengdami ir pamokyti esą neatsakingų tėvelių, rašo portalo žurnalistė.

Liepos 13-oji

Vietoje šią vasarą planuotų įkurtuvių naujame Jūrininkų ligoninės skubiosios pagalbos skyriuje Klaipėdos universiteto ligoninės vadovybė buvo ne tik priversta vykdyti naują rangos konkursą, bet ir prašytis policijos pagalbos, rašoma „Atviros Klaipėdos” rėmėjams „Contribee” platformoje skirtoje publikacijoje.

***

Lietuvos jūrų muziejus pasirašė 15,8 milijono eurų vertės sutartį su UAB „Infes” dėl administracinio pastato rekonstrukcijos.

***

„Šiemet bendra pasaulinė konteinerinių laivų talpa turėtų 10 procentų, o krovinių augimas prognozuojamas tik 2 procentais didesnis. Tai ir fiksuojama recesija atsiliepia jūriniams frachtams, kurie mažėja. Dar visai neseniai buvo mokama ir iki 20 000 eurų už konteinerio atgabenimą iš Rytų, o dabar kaina yra sumažėjusi iki dešimt kartų. Visos konteinerių linijos imasi kaštų taupymo politikos, peržiūri greičius, uostus, dalį laivų pastato į prastovas, kitus pjausto. Šiemet jų pelnai bus aptirpę. Atitinkamai jos reikalauja ir uosto operatorių mažinti įkainius”, – ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu kalbėjo Lietuvos jūrų krovinių kompanijų asociacijos prezidentas Vaidotas Šileika.

***

Birželio viduryje Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbtas viešojo pirkimo konkursas dėl Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų baigėsi tuo, jog negauta nei vieno rangovo pasiūlymo. Tad šiuo metu pradėta konsultacija su rinkos dalyviais dėl šio projekto techninės specifikacijos ir sąlygų.

Liepos 14-oji

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad yra užtektinai įrodymų, jog Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir dar dvi įmonės – „Arbora LT“ bei „City Service Cleaning“ – yra atsakingos už tai, kad sklype Strėvos g. 4 dar 2020-aisiais be leidimo buvo iškirsti 33 saugotini medžiai, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina režisierę Kariną Novikovą, kuri kuri šiuo metu ruošiasi G. Donizetti operos „Meilės eliksyras“ premjerai.

***

Danės ir Artojų gatvės jungties projektavimo darbų kaina išaugo – pasiekė beveik 100 tūkst. eurų sumą.

***

Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje sutikti ir medaliais ,,Už tarptautines operacijas“ apdovanoti Laivų apžiūros grupės kariai, grįžę iš tarptautinės operacijos ,,Irini” Viduržemio jūroje.

Liepos 15-oji

Dar vienoje ciklo „Ką pasakoja archyvas” dalyje „Atvira Klaipėda” supažindina su 1950-ųjų Vykdomojo komiteto sprendimais, kuriais buvo bandoma padaryti tvarką miesto gatvėse.

***

„Tauralaukis nūnai yra vienas iš sparčiausiai besivystančių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų. Gražus Dangės upės slėnis, jo šlaitai ir pievos, jau asfaltuotos gatvės, 10-15 min. kelio automobiliu iki senamiesčio vilioja pasiturinčius žmones čia įsirengti tiek kuklius, tiek ir labai prašmatnius būstus”, – fotoreportaže dėsto portalo žurnalistas.

***

Likus vos 4 dienoms iki oficialaus dviračių tako Smiltynė-Juodkrantė rekonstrukcijos darbų pabaigos, poilsiautojai jau turi galimybę išbandyti naująją trasą, nors ji oficialiai dar ir neatidaryta – dalį tako išbandė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Liepos 16-oji

„Vaikų, žaidžiančių šachmatais, čia vienetai, nors vaikui – tai viena iš geriausių sporto šakų, nes vysto loginį mąstymą ir stropumą. Dima čia turi tik penkis konkurentus, tad pradžioje jis atsipalaidavo, nes neturėjo, su kuo rungtyniauti”, – apie 10-mečio sūnaus pasiekimus šachmatų sporte pasakojo ukrainietė Anastasija.

***

Lietuvos jaunimo rinktinė tapo Europos merginų U19 jaunimo čempionato antro pagal pajėgumą diviziono prizininke. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame turnyre Lietuvos rankininkės lemiamose rungtynėse su kaupu atsirevanšavo Slovėnijos komandai ir šventė pergalę 34:25.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This