33-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė rašo, jog bendrovė „Kamineros krovinių terminalas“, kuri priklauso ir Klaipėdos miesto tarybos nariui Arūnui Tumai, įsivėlė į teismų maratoną dėl dviejų Perkėlos gatvėje pastatytų sandėlių.

***

Šią savaitę klaipėdiečiai vakcinuotis vėl kviečiami ne tik į vakcinacijos centrus, bet ir į viešąsias erdves: dirbs ir Klaipėdos skiepų autobusiuko komanda, ir Nacionalinio kraujo centro darbuotojai.

***

Iniciatyva „Mes darom“, bendradarbiaudama su šveicarų startuoliu „Cortexia“ ir Klaipėdos miesto savivaldybe, uostamiesčiui pristatys miestų švarinimo srityje taikomas inovacijas: prie dviračio pritvirtinta išmanioji kamera fiksuos gatvėje esančias šiukšles.

***

Praėjusią savaitę Palangoje vykusioje tarptautinėje kyokushin karate vasaros stovykloje uostamiesčio „Okinavos” klubo 5 nariai apsigynė juodus diržus, vienas – rudą.

***

Pirmadienio rytą į jūrą paleisti dar 5 Jūrų muziejuje išgydyti ruoniukai rastinukai bei skelbiama apie muziejaus forto pritaikymą neįgaliesiems, įrengus specialų keltuvą.

***

Keleivių vežėjai teigia nebūsiantys pajėgūs įgyvendinti reikalavimo keleivius tikrinti, ar jie turi galimybių pasą.

***

Teatrologė Salomėja Burneikaitė dalinasi įspūdžiais iš ką tik Klaipėdoje pasibaigusio tarptautinio lėlių teatro festivalio „Materia magica”.

Rugpjūčio 10-oji

Dėl ko teisme susikibo „Gatvių apšvietimo“ bei jos ne vieną viešąjį pirkimą laimėjusios įmonės „Ecomas“ buvę ir esami vadovai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Koronavirusas toliau siaučia – pirmadienį fiksuota dar 517 naujų atvejų.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina dviejų šokio spektaklių, užbaigsiančių Klaipėdos festivalį, choreografo asistentą Gajų Žmavcą.

***

„Ar žinote kokį nors klausimą, kuriuo viso pasaulio gyventojai neturėjo vieningos nuomonės lygiai taip pat, kaip dėl skiepų? Atrodo, kad iki koronaviruso pandemijos žmonės labiausiai nesutarė, kas skaniau: „Pepsi“ ar „Coca-Cola“? Ir mokslas jau išsiaiškino atsakymą – jį lemia išankstinė nuostata, ne supratimas. Galbūt taip pat – ir su skiepais?”- nuomonių rubrikoje retoriškai klausia Valdas Pryšmantas.

***

„Mes neskaičiuojame, kiek naujų vietų atsiras. Gyventojai ir dabar juk kiemuose stato automobilius, tik dažnai juos palieka ant į pievą nebepanašios žaliosios vejos. Rekonstrukcijos tikslas yra įrengti tvarkingas automobilių stovėjimo vietas“, – planus sutvarkyti 19-os daugiabučių kiemus „Atvirai Klaipėdai” komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Rugpjūčio 11-oji

Kodėl sužlugo Klaipėdos planai dar šiemet įsigyti 10 naujų elektrobusų, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat rašo, jog uostamiesčio valdininkai Klaipėdos bendrojo plano dokumentus jau yra parengę išgabenti į Kauną Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai patikrinti.

***

Pagal COVID-19 susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičių iš paskutinės vietos Klaipėdą, antradienio duomenimis, išstūmė Skuodas.

***

Per vieną pusdienį Klaipėdoje buvo pavogti 3 automobilių žibintai.

***

Į šalia Klaipėdos kuriamą Pramonės inovacijų parką VMG grupė skelbia investuosianti iki 30 mln. eurų ir sukursianti per 150 naujų darbo vietų.

***

Kas privertė Vyriausybę švelninti kai kuriuos reikalavimus galimybių pasų neturintiems gyventojas – tiesiai iš trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio.

***

„Taip, piliečiai gali protestuoti ir reikšti savo nuomonę; Taip, politikai neturėtų kabinti piliečiams etikečių, o argumentuoti ir aiškinti savo sprendimus, net jei tai atima daug laiko, energijos, o kartais net gali atrodyti beviltiška. Tačiau demokratija nėra anarchija. Žodžio laisvė nėra laisvė įžeidinėti, o protesto laisvė nėra smurto laisvė“, – prezidentą Gitaną Nausėdą nuomonių rubrikos rašinys cituoja apžvalgininkas Rytas Staselis.

Rugpjūčio 12-oji

Uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ vadovo konkursas artėja pabaigos link, tačiau jau antrą kartą organizuojama atranka šįkart yra apgaubta paslapties skraiste, rašo portalo žurnalistė.

***

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 89 žmonės – didesnis naujų susirgimų skaičius uostamiestyje buvo tik vasario 5 d.

***

„Konkursas, galima sakyti, yra jau paskutinis etapas. Iki jo esame atlikę įvairiausių analizių, apklausėme rinkos dalyvius, potencialiems tiekėjams suteikėme galimybę susipažinti su pirkimo dokumentais. Esame kalbėję maždaug su 10-čia potencialių tiekėjų, o šiuo metu laukiame pirminių paraiškų. Ir tikrai yra mitas, kad Lietuvoje atsiras du SGD laivai. Taip nebus – bus arba naujas, arba dabartinis. Ir nesvarbu, kuris iš jų bus, jis priklausys Lietuvai, nebebus išsinuomotas“, – situaciją su SGD laivu-saugykla „Atvirai Klaipėdai” komentavo SGD projekto vadovas Arūnas Molis.

***

Policija praneša baigusi didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.

***

Tikimasi, kad beveik po dvejų metų Klaipėdoje kitą antradienį prisišvartuos kruizinis 230 metrų ilgio laineris „Artania“, kuriame bus per 600 vokiečių turistų, informuoja portalo žurnalistė.

Rugpjūčio 13-oji

Kodėl po kontrolierių vizito patikrinti vandens skaitiklių rodmenis klaipėdiečiui buvo liepta susimokėti, aiškinosi „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė.

***

Pagal COVID-19 atvejų skaičių, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, uostamiestis išlieka antroje vietoje nuo galo – jį toliau lenkia tik Skuodas su 587,4 atvejais. Trečia nuo galo – Palanga, už jos – Kretingos ir Klaipėdos rajonai.

***

Klaipėdos koncertų salės direktoriaus konkursą laimėjo ir penkerius metus jai vadovauti turėtų žurnalistas Tadas Grabys, kurį savo dalimi vadina ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda, informuoja portalo žurnalistė.

***

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad jog Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai, norėdami patikrinti įtartiną automobilį, sulaukė priešiškų vairuotojo bei keleivio veiksmų.

***

Lietuvos merginų iki 17 metų rankinio rinktinė Klaipėdoje vykstančiame Europos čempionato B divizione baigė pasirodymą grupių etape ir tęs kovas tik dėl 5–8 vietų.

Rugpjūčio 14-oji

Klaipėdiečiams neprieinama Smiltynė, sąšlavynais virtusios dvokiančios senamiesčio gatvės, savavališki prisijungimai prie radijo taškų, apleista geležinkelio stotis, kurioje keleiviai aptarnaujami itin nemaloniai – apie tai ir kita pasakojama ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje.

***

Klaipėdoje penktadienį koronavirusine infekcija užsikrėtė 110 žmonių – tai naujas pastarųjų septynių mėnesių antirekordas.

***

Šeštadienį Smiltynėje vykusiose tarptautinėse lankininkų varžybose „Klaipėdos taurė-2021“ iš viso dalyvavo pusšimtis sportininkų. Jie rungėsi olimpinių, paprastųjų ir skriemulinių lankų kategorijose, taip pat mišrių porų rungtynėse.

***

Policija praneša, kad girtas 29-erių metrų vyras Klaipėdoje bute peiliu grasino pažįstamai irgi neblaiviai 25 metų moteriai, tačiau peiliu susižalojo pats.

***

Iš Klaipėdos kilęs 47 metų prelatas Visvaldas Kulbokas šeštadienį sostinėje buvo įšventintas į vyskupus – jam patikėta būti Vatikano atstovu Ukrainoje.

Rugpjūčio 15-oji

Pastatai saugo mūsų istoriją – nuo medinės pirkios iki sovietinio daugiabučio, kiekvienas pastatas atspindi to meto gyvenimą ir nėra geresnio istorijos saugotojo nei architektūra, rašo architektė Gintarė Marozaitė, pasakojanti Klaipėdos rajone, Natkiškių kaime išlikusio „Loise Klein“ viešbučio pastato istoriją.

***

Šeštadienio vakarą Mogiliovo gatvės namo kieme rasta pro langą iškritusi 68-erių metų negyva moteris.

***

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičiui Klaipėdoje išaugus nuo 595,1 iki 623,3 atvejo, uostamiestis pagal šį rodiklį vėl nukrito į paskutinę vietą tarp visų šalies savivaldybių.

***

Lietuvos merginų iki 17 metų rinktinė Europos rankinio čempionate Klaipėdoje finišavo šeštojoje vietoje. Paskutiniajame susitikime dėl penktosios vietos lietuvės sekmadienį rezultatu 18:26 (7:11) nusileido Baltarusijos merginoms.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This