1-oji 2019-ųjų metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 31-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė kokia bus šilumos kaina sausį.

***

Pirmadienio rytą ant kojų buvo sukelti Varpų g. gyventojai, čia sulėkus net trims gaisrinės ekipažams ir greitajai.

***

Visuomeninis rinkimų komitetas „Mano Klaipėda“ pranešė, kad į miesto savivaldybės tarybą iškėlė daugiausiai kandidatų lyginant su kitais uostamiesčio komitetais – 36.

***

„Atvira Klaipėda” primena, kokie buvo nueinantys, 2018-ieji, mūsų mieste.

Sausio 1-oji

„Atvira Klaipėda” dalinasi naujųjų sutikimo akimirkomis Klaipėdoje.

***

Paskutinioji 2018-ųjų diena Klaipėdoje neapsiėjo be smurto ir nelaimių: rastas vyro lavonas, sūnus smurtavo prieš tėvą, o pirmąją naujųjų naktį tyčia padegtos namo laiptinės durys.

***

Sausio 1-ąją apie 20 sveikuolių su Seimo nariu valstiečiu palangiškiu Dainiumi Kepeniu priešaky II Melnragėje metus ir vėl pradėjo tradicinėmis maudynėmis, nors vėjo gūsiai tuo metu siekė iki 17 m/s.

***

Sausio 1-ąją tradiciškai paminėtas Kristijono Donelaičio gimtadienis, prie jo paminklo susirinkus apie 70 klaipėdiečių.

Sausio 2-oji

Uostamiesčio gyventojai generalinei prokuratūrai apskundė Klaipėdos apygardos prokuratūros atsisakymą ginti viešąjį interesą dėl taršos.

***

Naujųjų naktis uostamiestyje buvo nerami: konfliktavo kaimynai ir buvę sutuoktiniai, vienas jaunuolis bare bandė atsiskaityti padirbta 100 eurų kupiūra.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė, kad jos Stebėtojų tarybą sausio 2 d. papildė penktasis valdybos narys – ilgametę patirtį dujų ir naftos versle turintis britas Ian Bradshaw bei kad prie jos komandos prisijungė Arūnas Molis, trečiadienį pradėjęs eiti Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų direktoriaus pareigas.

***

„Atvira Klaipėda” pristato Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus savivaldos rinkimuose.

***

Klaipėdos muzikinis teatras supažindina su teatro trupės vedėju Vytautu Virganavičiumi, kuris teatre yra sukūręs ir ne vieną vaidmenį.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė informavo, jog jau pradėti informacinės priėmimo į mokyklas sistemos diegimo darbai ir paaiškino, kad priėmimas į mokyklas vyks etapais.

Sausio 3-oji

Klaipėdos miesto savivaldybė teisme pasiekė, kad paveldosaugininkai iš naujo spręstų, ar iš tiesų yra vertingas pastatas Naujojo Uosto g. 5, o „Atvira Klaipėda”  primena visas su šio pastato griovimu/išsaugojimu susijusias peripetijas.

***

Mažiau santuokų, mažiau ištuokų, gerokai mažiau mirčių ir simboliškai mažesnis kūdikių skaičius – tokius 2018-ųjų skaičius fiksuoja Klaipėdos savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrius.

***

Uosto direkcija pranešė, jog Klaipėdos jūrų uostas 2018 metais viršijo 46 mln. tonų krovinių apyvartą ir tai esąs geriausias rezultatas per visą uosto istoriją.

***

Iš 31 dabartinės miesto Tarybos nario tik keturi nepanoro kandidatuoti naujai kadencijai: juos pakalbino „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos apygardos teismas pranešė, kad jos Civilinių bylų skyrių papildė teisėja iš apylinkės teismo Danutė Žvinklytė.

***

Miesto savivaldybės atstovams niekaip nesiseka rasti vietos naujoms kapinėms įrengti – vicemeras Artūras Šulcas neatmeta galimybės dėl to į pagalbą pasikviesti privačią iniciatyvą.

***

STT praneša, jog įsigaliojus naujoms Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatoms, nuo sausio 1 d. valstybės tarnautojams atsirado prievolė pranešti apie jiems žinomas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Sausio 4-oji

Nelabai gausiai į Baltijos prospekto, Vilniaus ir Šilutės plentų sankryžos rekonstrukcijos sprendinių pristatymą susirinkę klaipėdiečiai daugiausiai pastabų turėjo dėl projektuojamų požeminių perėjų, kurios esą ypač nepatogios bus dviratininkams.

***

Nesutariant, kas turėtų būti pavaizduota Mažosios Lietuvos herbe, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto nariai laišku kreipėsi į šalies prezidentę, Lietuvos heraldikos komisijos pirmininkę, Kultūros ministrą ir Seimo kultūros komiteto pirmininką, prašydami šiuo metu rengiamame herbe palikti briedžio simbolį, kuriam pritarė ir regiono savivaldybių atstovai.

***

Specialiųjų tarnybų atstovai, susirinkę pas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną aptarti Naujųjų metų sutikimo aplinkybių, teigė, jog šiemet jie darbo turėjo gerokai mažiau nei prieš metus.

***

„Klaipėdos nafta” pateikia 7 argumentus, kodėl naudinga išpirkti SGD laivą- saugyklą.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog meras apskundė prokuratūros sprendimą neginti viešojo intereso dėl smarvės bei tuo susirūpino net ir STT.

***

Uosto direkcija informuoja apie atliekamus Klaipėdos jūrų uosto akvatorijos dugno valymo darbus.

***

„Tramvajaus maršrutas ilgas – nuo Dituvos iki Palangos oro uosto. Kiek pasižvalgęs matau ir savo klasės draugą, kuris iš Šilutės kelis kartus per dieną kursuojančiu traukiniu atvyko iki Rimkų ir ten persėdo į regioninį tramvajų. Patogiai įsitaisius moderniame vagone kelionė neprailgo. Palanga – lipame lauk, keleivių gerokai sumažėja, likę vagone, sprendžiant pagal su savimi turimus lagaminus, vyksta į tarptautinį Palangos oro uostą”, – vieną iš būsimos Klaipėdos regiono transporto pritaikymo gyventojų reikmėms vizijų įsivaizduoja istorikas Vytautas Jokubauskas, tiesa, kol kas – tik sapne.

***

„Atvira Klaipėda” suskaičiavo partijas ir visuomeninius rinkimų komitetus, kurie dalyvaus savivaldybių rinkimuose Klaipėdos regione.

***

2019-uosius Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pradėjo pergale, išvykoje vakarą 88:74 įveikę „Šilutę“ ir taip nutraukę dviejų pralaimėjimų seriją.

Sausio 5-oji

„Atėjau, nes žengti tuos pirmus žingsnius pokyčių link vienai buvo sunku. Trūko galbūt palaikymo ir motyvacijos. Trūko teisingo žingsnio bandant atrasti šį kelią, nes buvo daug bandymų, tačiau nesėkmingų”, – sako viena iš penkių tris mėnesius trukusio nemokamų pokyčių projekto „Renesansas“ dalyvių, kurią kartu su projekto iniciatore trenere Jūrate Gliožeriene šeštadienio pokalbių rubrikoje pristato „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policijos suvestinėje – ir informacija apie padirbtus pinigus, ir apie darbe susižalojusį žmogų, ir apie peiliu per konfliktą subadytą jaunuolį.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato baleto artistą Simonas Laukaitį, kuris teigia norintis pralenkti tik vakarykštį save.

***

Artėjant 25-ajam LKL „Snaiperio“ konkursui, kuris vasarį vyks per Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, LKL paskelbė, kad šiuo metu lygos taikliausiųjų kategorijoje pirmauja net du Klaipėdos „Neptūno“ atstovai.

***

Šeštadienį vakarą namie žaidęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė antrą iš eilės pergalę šiais metais, rezultatu 95:70 nugalėjęs Mažeikių „Erelius“.

Sausio 6-oji

Du skaudūs įvykiai nutiko šeštadienį Klaipėdoje: iššokęs iš 6 aukšte esančio balkono, žuvo 33 metų vyras, o pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė 12- metį berniuką, kuris gydomas reanimacijos skyriuje.

***

„Atvira Klaipėda” supažindina su BIG prekybos centre veikiančia kilnojamąja paroda, pasakojančia Lietuvos skautijos istoriją.

***

Sekmadienio vakarą pilnutėlėje „Švyturio“ arenoje Klaipėdos „Neptūnas“ po dviejų pratęsimų rezultatu 98:93 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir liko šį sezoną neįkandamu riešutu kauniečiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This