23-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 6-oji

„Atsižvelgiant į esamą geopolitinę situaciją Europoje bei siekdami, kad civilinės saugos funkcijos būtų vykdomos operatyviai ir efektyviai, Viešosios tvarkos skyriuje įsteigiamas naujas struktūrinis padalinys – Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyris”, – taip grindžiamas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas dėl Savivaldybės administracijos struktūros pakeitimo.

***

Klaipėdos savivaldybė nutarė Mokyklos ir Verpėjų sankryžoje įrengti šviesoforus, įgyvendindama dar praėjusių metų rugsėjį priimtą sprendimą.

***

Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcija pagal pirminį susitarimą turėtų baigtis kitų metų vasarį, tačiau Klaipėdos savivaldybė pasirašė naują susitarimą su AB „Kauno tiltai“ dėl papildomų darbų už 3,7 mln. eurų ir rekonstrukcijos pabaigos datos nukėlimo iki 2024 metų vasaros, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Nei maltiečiai, nei rusai, o vokiečiai”, – paklaustas, kas statys naują talko gamyklą, „Atvirai Klaipėdai” sakė Raimondas Bakas, LEZ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Birželio 7-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog po daugiau nei dviejų metų bylinėjimosi dėl naujojo Klaipėdos baseino broko uostamiesčio savivaldybė ir rangovas – „Axis Industries“ – nusprendė pabandyti ginčą baigti taikiai.

***

Dar šiais metais daugelyje Klaipėdos gatvių vietoj natrio technologijos lempų bus sumontuoti nauji LED technologijos šviestuvai – antrasis,gatvių apšvietimo modernizavimo etapas kainuos apie 500 tūkst. eurų.

***

Klaipėdos miesto tarybai teikiamas sprendimo projektas, kuriame nurodoma Karių kapinių skulptūrinę grupę S. Daukanto g. Klaipėdoje nurašyti kaip nereikalingą savivaldybėms funkcijoms įgyvendinti.

***

Kodėl ir kiek naujų savivaldybės administracijos darbuotojų planuojama priimti į darbą, antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams papasakojo administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

„Vakariečių visuomenės ne itin gerai supranta svarbius veiksnius, manipuliavimą, kurį dar nuo sovietinių laikų yra įvaldžiusi Rusija. Ilgą laiką nebuvo atliekama tyrimų, kurie padėtų atpažinti, kaip veikia propaganda. Nes nebėra šaltojo karo, propaganda yra nereikšminga atgyvena, todėl esą kam viso to reikia”, – kalba sociologė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė Ainė Ramonaitė, kurią kalbina Rytas Staselis.

Birželio 8-oji

Byloje, kurioje dvi Klaipėdos vežėjų bendrovės bei joms autobusus nuomojanti ir remontuojanti įmonė nuo valstybės galėjo nuslėpti iki 165 tūkst. eurų mokesčių, jau rašomas kaltinamasis aktas ir ji kitą savaitę turėtų atsidurti teisme, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Todėl jeigu kas nors po ano pokalbio manęs būtų paklausęs, kaip aš vertinčiau Ukrainos galimybes atsilaikyti konflikte su Rusija, nedvejodamas būčiau atsakęs, kad su tokia vietos valdžia – jokių šansų”, – nuomonių rubrikoje rašo Rytas Staselis. Tuo metu portalo žurnalistė džiaugiasi nesudalyvavusi miesto savivaldybės skelbtoje apklausoje dėl memorialo sovietiniams kariams likimo.

***

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai kategoriškai priešinosi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos norui samdyti fizinę apsaugą atnaujintam Dangės skverui. Juos taip pat piktino administracijos noras savo kieme, Liepų g. 11, įrengti dviračių saugyklą.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog du Jūros tyrimų instituto doktorantai italai sėkmingai apsigynė dvigubo laipsnio daktaro disertacijas ekologijos ir aplinkotyros mokslų srityje.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pasigedo Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projekto dėl 500 tūkst. eurų pagalbos skyrimo Rusijos niokojamai Ukrainai, nors tokį pasiūlymą politikai pateikė jau daugiau nei prieš mėnesį.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį pasveikino „French Open“ jaunių dvejetų turnyro nugalėtoją klaipėdietį Edą Butvilą.

Birželio 9-oji

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Seimo nario klaipėdiečio Ričardo Žurinsko kasacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu už melagingų parodymų davimą teisme ir paskirta 5649 Eur bauda, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Portalo žurnalistas rašo, jog Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su MB „Belaiko” dėl lauko kavinės atnaujintame Dangės skvere, prie vaikų žaidimo aikštelės, įrengimo. Jis taip pat informuoja, jog pernai lapkritį iš Vežėjų gatvės dingę darbininkai sugrįžo ir jos rekonstrukcijos vežimas sparčiai pajudėjo.

***

„Endoskopinės skrandžio mažinimo operacijos metu skrandis yra užsiuvamas iš vidaus, suformuojamas „vamzdelis“, naudojant specialų, ant endoskopo montuojamą vienkartinį įrenginį. Ši operacija pasižymi dideliu efektyvumu ir saugumu. Praėjus dvylikai mėnesių po operacijos pacientai atsikrato iki 70-80 proc. antsvorio, sumažinamos gretutinių ligų komplikacijos ir rizika“, – apie Klaipėdos jūrininkų ligoninė pirmą kartą Baltijos šalyse atliktą skrandžio mažinimo operaciją be pjūvio kalbėjo šios operacijos pradininkas Lietuvoje Olegas Deduchovas.

***

Ketvirtadienį antroje dienos pusėje klaipėdietė ant daugiabučio, esančio Varpų g., lauko durų pastebėjo keistus užrašus, tarp kurių buvo ir Rusijos agresijos prieš Ukrainą simboliu tapęs ženklas Z.

Birželio 10-oji

Klaipėdos savivaldybė planuoja nutiesti pėsčiųjų ir dviračių taką nuo Herkaus Manto gatvės iki pajūrio Melnragėje – jis bus tiesiamas palei Prano Lideikio gatvę, rašo portalo žurnalistas.

***

Uosto direkcija skelbia, jog šiuos mokslo metus grupė Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleivių kartu su direkcijos mentore kūrė skaitmeninį žemėlapį ir rezultatus jau pristatė surengtoje konferencijoje.

***

Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Andrius Samuilovas apžvelgia 2021-ųjų metų rodiklius miesto viešojo transporto srityje.

***
Klaipėdoje prieglobstį nuo Rusijos agresijos radę ukrainiečiai penktadienio pavakare surengė prasmingą padėkos klaipėdiečiams akciją – Sąjūdžio parke pasodino liepų alėją.

***

Klaipėdos „Neptūnas” penktadienio vakarą namie LFF I lygos rungtynėse rezultatu 2:0 įveikė Kretingos „Miniją”, abu įvarčius įmušęs pirmame kėlinyje.

***

Klaipėdos centre penktadienį rinkosi tvaraus gyvenimo būdo entuziastai – Dangės skvere Lietuvos jūrų muziejus jau antrą kartą surengė „Tvarios ateities kūrėjų laboratorija BE ATLIEKŲ”.

Birželio 11-oji

1949-aisiais sugalvota atlikti revizija atskleidė, kad prasidėjus ketvirtajam sovietinės Klaipėdos epochos mėnesiui miesto ligoninė buvo atidaryta visai neplanuotai, dar remontuojamose patalpose ir neturint „nei ūkiško, nei mediciniško personalo”, rašoma portalo vykdomo ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Klaipėdoje jau atnaujinti 266 daugiabučiai namai, o šiuo metu vyksta dar dar 113 pastatų renovacija, rašo portalo žurnalistas.

***

Šeštadienį Senasis turgus ir festivalis Jauno teatro dienos nuo 11 val. kvietė į visą dieną besitęsiančią šventę, skirtą šio turgaus 300-osioms metinėms.

***

Prancūzijos sporto reikmenų parduotuvių tinklas „Decathlon“ šeštadienį Klaipėdoje Baltijos pr. atidarė pirmąją uostamiestyje ir antrąją šalyje savo parduotuvę.

***

Penktadienio vakare 70-metė „Škodos“ vairuotoja, kuriai nustatytas 4,04 prom. girtumas, I. Simonitytės g. atsitrenkė į kitą automobilį ir naktį buvo priversta praleisti areštinėje.

Birželio 12-oji

Sparčiai besivystančioje Klaipėdos miesto gyvenamųjų namų teritorijoje, tarp Liepų gatvės, Dangės upės ir A13 kelio, sklype Arimų g. 69, bus statomas paslaugų paskirties pastatas su prekybos ir administracinės paskirties patalpomis: parengti jo projektiniai pasiūlymai jau pateikti viešai svarstyti visuomenei. Tuo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui nepavyko pasirašyti sutarties dėl 499,77 kW saulės fotovoltinės elektrinės įrangos įrengimo ant uždaryto sąvartyno Glaudėnuose, Klaipėdos rajone.

***

Po pandeminės pertraukos šį savaitgalį į Klaipėdą sugrįžo Lietuvos vakarų krašto dainų šventė. Sekmadienį apie keturi tūkstančiai renginio dalyvių iš visos Lietuvos pirmiausia atnešė šventinę nuotaiką į miesto centrą – į Vasaros estradą jie traukė nuo Liepų gatvės.

***

Bandomasis viešojo transporto maršrutas Nr. 35 Klaipėda – Slengiai – Trušeliai – Smilgynai, pradėtas šių metų balandį, panašu, pasivirtino: VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ ieško vežėjo, galinčio teikti šią paslaugą dar 10 mėnesių, informuoja „Atvira Klaipėda”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This