50-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 12-oji

Klaipėdos universitetinė ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar vieną ginčą su Centrine projektų valdymo agentūra, kuri jai buvo pritaikiusi beveik 90 tūkst. eurų dydžio finansinę sankciją, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Viešam svarstymui jau pateikti želdyno palei Šilutės plentą, nuo Smiltelės gatvės iki Jūrininkų prospekto, projektiniai pasiūlymai. Be to, tie patys projektuotojai – UAB „Želdynai“ – visuomenės teismui pristato Melnragėje, teritorijoje, apribotoje Nėgių, Molo, Vėtros gatvių, suplanuoto parko projektą.

***

Po pirmadienį už uždarų durų surengto Klaipėdos miesto valdžios pasitarimo su gatves valančiais rangovais pastarieji tikino, kad ledas gatvėse susiformavo nepaisant visą savaitę prieš snygį barstytos druskos. Esą tai nulėmė išskirtinės ir senokai nematytos oro sąlygos, įtakos galėjo turėti ir pradėta naudoti kitokia druska.

***

Teismas baudžiamuoju įsakymu kaltu dėl papirkimo, prekybos poveikiu bei neteisėto atliekų gabenimo per Lietuvos Respublikos sieną pripažino vienos Klaipėdoje registruotos įmonės faktinį direktorių. Tuo metu prokuratūra praneša teismui perdavusi vagystėmis kaltinamo vyro bylą.

Gruodžio 13-oji

Klaipėdos savivaldybė ir UAB „Partnerystės projektai septyni” pagaliau pasirašė koncesijos sutartį dėl sporto ir laisvalaikio komplekso statybos Paryžiaus komunos gatvėje, uždarytos II vandenvietės vietoje.

***

Klaipėdos autobusų parkas, kuris pirmą kartą teikia sniego valymo mieste paslaugą, šią prievolę atlikti pagal pasirašytą sutartį yra pavedęs privačiai bendrovei „Klaipėdos miesto tvarka“, rašo portalo žurnalistas. 

*** 

Klaipėdos apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje praeityje ne kartą teistas klaipėdietis, du buvę policijos pareigūnai ir anksčiau advokatu dirbęs vyras kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, trukdymu teisėjui, prokurorui, pareigūnams atlikti savo pareigas. Tuo metu Klaipėdos apylinkės teismą pasiekė byla, kurioje 26-erių metų Klaipėdoje gyvenantis studentas kaltinamas apgaulės būdu pardavęs 96 mobiliuosius telefonus.

***

Šiaulių apygardos teismas, nagrinėjantis baudžiamąją „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos bylą, antradienį atmetė dar du įmonės advokato prašymus ir pradėjo skaityti kaltinamąjį aktą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Į Klaipėdos konteinerių terminalą atplukdytas išskirtinis Baltijos šalyse „Liebherr“ mobilus kranas. Vokietijos gamykloje pagamintas pirmasis kranas yra iš dviejų užsakytų, antrasis terminalą turėtų pasiekti pavasarį.

***

Šiemet Klaipėdos pramonininkų asociacijos apdovanojimas „Gintarinė plunksna” už operatyvumą, kūrybiškumą ir atsakingumą skirtas radijo stoties „Laluna” žinių redaktoriui Daliui Žeimiui.

Gruodžio 14-oji

Klaipėdos rajono ir uostamiesčio teismai laikosi pozicijos, kad nėra pagrindo bausti asmenų, kurie dienomis triukšmauja savo sodo sklype ir taip trikdo kaimynų ramybę bei poilsį, rašo portalo žurnalistas.

***

Savivaldybė pasirašė laikinąją sutartį su savo valdoma UAB „Klaipėdos autobusų parkas” dėl miesto gatvių valymo vakuuminėmis mašinomis. Tai padaryta neatlikus viešojo pirkimų procedūrų, nes baigė galioti ankstesnė sutartis, o naujo šios paslaugos teikėjo savivaldybė iki to termino nepasamdė.

***

„Uostas pakyla į kitą lygį ir tikimės, kad jame išsilaikys. Europos uostai šiemet patyrė gana sudėtingą laikotarpį, buvo užsikišę, tad buvo kroviniai nukreipti į Klaipėdą, kad būtų stabilizuota padėtis”, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vadovas Vaidotas Šileika.

***

„Varnos lesa tą druską nuo gatvių”, – antradienį per Kontrolės komiteto posėdį, per kurį, be kita ko, aptartas ir Klaipėdos autobusų parko vadovo likimas, tvirtino Alina Velykienė.

***

Baigiantis metams paskelbti konkurso „Lietuvos metų gaminys“ laureatai. Aukščiausiu apdovanojimu – aukso medaliu – įvertintos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos investicijos į naftos produktų, energetinių išteklių krovai skirtą naują infrastruktūrą.

***

Trečiadienį Finansų ir ekonomikos komiteto nariai nepritarė, kad 25 proc. padidėtų vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Gruodžio 15-oji

Klaipėdos apygardos teismas priėmė dar vieną neskundžiamą nutartį, kuria atmetė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės Laimos Rokanskienės skundą dėl neva aplaidžiai ir netinkamai į jos pranešimus apie Turgaus gatvėje įsikūrusio restorano „Felsner family” galimai keliamą triukšmą reaguojančius tyrėjus, rašo portalo žurnalistas.

***

Likus mėnesiui iki 100-ųjų Klaipėdos krašto prijungimo metinių uostamiestyje ketvirtadienį buvo pristatyta šiai sukakčiai paminėti skirtų renginių programa, kurioje iš viso gali būti apie 70 įvairių renginių ir projektų.

***

„Deja, bet kare nėra ir negali būti pustonių, tariamo saugaus vidurio – tu arba besąlygiškai stoji į aukos pusę, arba esi užpuoliko sąjungininkas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apygardos teismas jauną mokytoją sužalojusį vyrą pripažino nepakaltinamu ir jam skyrė priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje. Tuo metu Šiaulių apygardos teismas pakeitė dalį nuosprendžio Palangos kredito unijos byloje.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu paaiškėjo, kad VšĮ „Neptūno futbolo klubas” per „Neptūno” krepšinio klubą jau gavo iš savivaldybės 120 tūkst. eurų.

Gruodžio 16-oji

Šį kartą „Istorinėse Klaipėdos pėdose” apie Šv. Jono bažnyčios archeologines paslaptis pasakoja Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius dr. Vasilijus Safronovas ir archeologė dr. Raimonda Nabažaitė.

***

Lyg nujausdama, kad bus problemų su sniego valymu, uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos autobusų parkas” lapkričio pabaigoje sudarė sutartį su UAB „RSV projektai” dėl viešųjų ryšių paslaugų teikimo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Portalo žurnalistas rašo, jog uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” Stebėtojų taryba neužtars generalinio direktoriaus Antano Katino, kurio įgaliojimų antrai kadencijai nusprendė nebepratęsti įmonės valdyba.

***

Susisiekimo ministerija informuoja, kad išrinkta nauja į akcinę bendrovę pertvarkomos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos stebėtojų taryba, kuri savo ketverių metų kadenciją pradės KVJUD tapus akcine bendrove.

***

Generalinė prokuratūra praneša teismui perdavusi bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas buvęs uostamiesčio savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutauras Galinis.

Gruodžio 17-oji

„Ėmė trūkti maisto – atsargos baigėsi, parduotuvės buvo uždarytos bei nusiaubtos marodierių. Mano racionas buvo toks: pusryčiams – pusė stiklinės vandens arba arbatos, jei pavydavo pasišildyti su generatorium vandenį, pietums – šaukštas makaronų su konservais, vakarienei – vanduo. Jei pasisekdavo, gautą šokolado plytelę pasidalindavom tarp kelių žmonių. Žinoma, suaugusieji savo sąskaita taupė, kad daugiau liktų vaikams. Kartais tekdavo badauti kelias paras”, – pasakojo iš Mariupolio su demencija sergančia 80-mete mama į Klaipėdą pas čia dirbantį vyrą ištrūkusi Valerija Kovalska.

***

Šeštadienio vidurdienį Teatro aikštėje jau 20 kartą Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacija kartu su Lietuvos kariuomene pakvietė miestiečius šviežios žuvienės, šventinės košės ir arbatos.

Gruodžio 18-oji

„Lietuvą reikia pasmaugti”, „kris paskutinis lietuvis”, „lietuviai Vilniuje niekada negyveno”, „Lietuvos prezidentas – komikas”, „Klaipėda nenori ukrainiečių mokyklos”, – tokiais nuodais, patyčiomis ir melagienomis spjaudosi terorą remiančios Rusijos propaganda, – rašoma paskutinėje ciklo, kurį iš dalies parėmė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, publikacijoje, skirtoje kovai su rašistų propaganda.

***

Antrojoje Žiemos uosto istorijos dalyje – pasakojimas apie sovietmečio periodą, nūdienos situaciją bei ateities perspektyvas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This