35-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 28-oji

Pirmos instancijos teismas pripažino, jog yra pagrindas įpareigoti buvusius Klaipėdos apskrities viršininko administracijos tarnautojus Virginiją Lukošienę ir Aloyzą Norvilą atlyginti dėl nelegalių Neringos statybų istorijos valstybei padarytą žalą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Agnė Benetytė kalbina klaipėdietį teisininką Jurijų Martinaitį.

***

Šilutės rajone, Rusnėje, Skirvytės upėje, vyras su metukų dukra, kurią pagrobė iš klaipėdietės motinos, valtimi kirto Lietuvos Respublikos – Rusijos Federacijos valstybinę sieną. Bėgliai sulaikyti Rusijoje, bet į Lietuvą kol kas negrąžinti.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė po dviejų rinkos konsultacijų paskelbė atvirą viešąjį pirkimą dėl prestižinio lengvojo automobilio nuomos 49 mėnesiams. Maksimali būsimo Arvydo Vaitkaus tarnybinio automobilio kaina neskelbiama.

***

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija Olando Kepurės kraštovaizdžio draustinyje, prie Baltijos jūros, vietoje senųjų dviejų medinių laiptų su terasomis įrengs naujus, o dabartiniai laiptai bei terasa Karklės etnokultūriniame draustinyje bus remontuojami. 

Rugpjūčio 29-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė dar vieną nutartį, palikusią galioti ir pirmos, ir apeliacinės instancijos teismų verdiktus, kuriais trys statybų sektoriaus atstovai buvo nuteisti dėl papirkimo, kyšio priėmimo ir dokumentų klastojimo, svetimo turto iššvaistymo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, organizuojant ir vykdant uostamiesčio Naujojo turgaus rekonstrukciją bei vieno Vilniaus daugiabučio darbų techninę priežiūrą.

***

Pirmadienio vakarą Paupiuose esančioje Obelų gatvėje, ant tako, rastas mirusio 73-iejų vyro kūnas be išorinių smurto žymių.

***

„Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro salė bus unikaliausia regione ir pasižymės adaptyvia natūralia akustika. Visi kiti įspūdžiai pasipils, kai publika pagaliau galės įvertinti teatro pastato visumą ir juos po renginio užplūdusią emociją. KVMT turi visą išskirtinių savybių rinkinį, kuris leidžia tikėtis gero rezultato“, – sako UAB „Akustika plius“ akustikos konsultantas Viktoras Mekas, kurį kalbina Muzikinio teatro atstovė.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog po istorinės reaktoriaus kelionės įvertinta Klaipėdos miesto gatvių būklė. Paaiškėjo, jog keliose vietose fiksuoti gatvių dangos pakitimai.

***

„Algirdas Švanys yra mano draugas. Jis yra gamtos vaikas, užsiiminėjo bitininkyste, buvo įkūręs vaikų gamtos stovyklą. Bet tie gamtos vaikai yra tokie keistuoliai, ne materialistai. Jis irgi ne materialistas, sąžiningas, nevartojo jokio alkoholio, apsigynė daktaro laipsnį. Yra labai kruopštus. Tuoj po nepriklausomybės atkūrimo kartu su mumis aktyviai dalyvavo žaliųjų judėjime, buvo „Žvejonės” klubo narys”, – „Atvirai Klaipėdai” apie vyrą, išvežusį savo vaiką į Rusiją, komentavo žinoma gamtosaugininkė Dalia Žukienė.

***

Antradienį pagaliau iš dalies atidarytas transporto ir pėsčiųjų eismas Žvejų gatve, nuo Teatro g. iki Pilies gatvės.

Rugpjūčio 30-oji

Artėjant naujiems mokslo metams Klaipėdos miesto švietimo įstaigų vadovai antradienį tradiciškai buvo susirinkę į pasitarimą-konferenciją. Juos sveikinusi vicemerė Vaida Raugelė tikino, kad naujoji valdančioji dauguma girdi švietimo sektoriaus atstovus ir stengsis spręsti jų keliamas problemas – esą dėl penkių iškeltų klausimų jau yra sukurtos darbo grupės.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras paskelbė perkantis trijų visureigių elektromobilių veiklos nuomos paslaugas. Naują lengvąjį automobilį tokiu pat būdu trejiems metams paskelbė įsigyjanti ir savivaldybės valdoma Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė.

***

Antradienio vakarą buvo pristatytas 88-asis Klaipėdos dramos teatro sezonas.

***

Trečiadienį Klaipėdos vicemeras su komanda lankęsis naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybvietėje tikino, jog dabar svarbiausia yra kuo greičiau užbaigti statyti mokyklą ir ją „paleisti”.

Rugpjūčio 31-oji

Uosto direkcijos planai Smeltės pusiasalyje įrengti dar vieną, tačiau jau kitokios technologijos užteršto grunto saugojimo aikštelę, visuomenės nesudomino: trečiadienį surengtame šio objekto poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos pristatyme sudalyvavo tik dvi Klaipėdos krašto bendruomenių asociacijos atstovės, į kurių klausimus ataskaitos rengėjai ir direkcijos atstovai buvo priversti atsakinėti daugiau nei valandą.

***

Miesto tarybai svarstyti pateiktas sprendimo projektas pirkti penkis butus Malūnininkų g. 4. Brangiausio iš jų – 36,11 kv. m ploto – kaina siekia 72 150 eurų, už pigiausią – 31,03 kv. m ploto – ketinama sumokėti 62 tūkst. eurų. Šie pirkiniai skirti socialinio būsto fondui plėtoti.

***

Šią savaitę pradėta tvarkyti pavojų eismui keliančius Šiaurės prospekto šlaitus, esančius atkarpoje nuo Liepų iki Pievų gatvės.

Rugsėjo 1-oji

Šiais metais Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla švenčia 75 metų sukaktį. Ta proga laidos „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ komanda svečiavosi pokyčius išgyvenančioje švietimo įstaigoje ir kalbino jos vadovą, jūrų kapitoną Vaclav Stankevič.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasivaikščiojo po jau atvertą po rekonstrukcijos Klemiškės gatvę.

***

„Ten uždėti boniniai užtvarai, reikia susirinkti medžiagą, kas pasikeitė per vakar vakarą. Tiesiog po didelio lietaus pasklido [teršalai] nemažam ruože. Kol kas visos informacijos dar neturiu”, – situaciją apie ketvirtadienį Dangėje pastebėtus teršalus portalui komentavo Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

***

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Tuo metu Klaipėdos universitete naujų akademinių metų pradžia paminėta šventiškai, prisimenant istorinius įvykius, davusius pradžią karinės teritorijos konversijai į taikioms reikmėms, mokslui bei pažangai tarnaujančią akademinę erdvę.

***

Prokuratūra praneša, jog penktadienį Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai tenkino Klaipėdos apylinkės prokurorės prašymą skirti vyrui, neteisėtai išvežusiam savo mažametę dukrą į Rusiją, suėmimą už akių.

***

Penktadienio vakarą stiprus lietus ir vėl užtvindė kai kurias Klaipėdos gatves.

Rugsėjo 2-oji

Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomi 1923-ųjų vasario pradžios dokumentai liudija, jog nors dar nebuvo aiškus Klaipėdos krašto likimas, ir toliau buvo jaučiama įtampa tarp Lietuvos valdžios atstovų ir kai kurių mažlietuvių: apie tai pasakojama dar vienoje „Atviros Klaipėdos” projekto dalyje.

***

Administracinės paskirties pastato Kalvos g. 4 rekonstravimo darbai, įrengiant bendruomeninius vaikų globos namus, skirtus vaikams su negalia, buvo sustabdyti prabėgus trims mėnesiams po to, kai savivaldybė pasirašė sutartį su rangovu – pasigesta statybą leidžiančio dokumento. Neseniai buvo pasirašytas trečiasis papildomas susitarimas prie šios sutarties, po kurio rekonstrukcija ir pabrango, ir nutolo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienį, apie 13 val., Šilutės plente esančio gyvenamojo namo laiptinėje greitosios pagalbos medikai konstatavo 33-iejų vyro mirtį.

Rugsėjo 3-oji

„Mano šalis kasmet gražėja ir tobulėja. Tai matau būdamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Jau nekalbu apie mano mylimą Palangą. Matau, kaip keičiasi žmonių veidai, pastebiu daugėjant kitataučių. Visa tai nėra blogai, nes suprantu, kad gerėja ekonominė padėtis, todėl žmonės iš svečių šalių atvažiuoja užsidirbti. O jei važiuoja ne kur kitur, bet į Lietuvą, tai reiškia, kad jie myli šį kraštą”, – „Atvirai Klaipėdai” pasakojo beveik 20 metų Jungtinėje karalystėje gyvenantis palangiškis žurnalistas Romualdas Rima.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This