36-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-09-05
Rugpjūčio 30-oji

Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto mokslų daktaras Sergejus Suzdalevas nemano, jog „Grigeo Klaipėda” yra didžiausia Kuršių marių teršėja.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad prasidėjus naujiems mokslo metams šią savaitę uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentams ir darbuotojams bus suteikta galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 šalia mokymo įstaigų ir be išankstinės registracijos.

***

Pirmadienio rytą „Atviros Klaipėdos” žurnalistei niekas iš atsakingų miesto merijos ir savivaldybės darbuotojų tiksliai negalėjo pasakyti, kas iš darbuotojų dėl buvusių kontaktų su koronvirusine infekcija užsikrėtusiu meru turėtų izoliuotis.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdoma VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet jau trečią kartą liks be vadovo – nuo rugsėjo 1-osios iš šių pareigų traukiasi birželio viduryje jas pradėjęs eiti Liutauras Galinis.

***

„Šiai dienai situacija yra tokia, kad geležies rūda pas mus nėra kaupiama ir laikoma. Priimame tik kartines partijas, kurios iškart pakraunamos ir išplukdomos. Tad visą laiką krantinės yra tuščios, rietuvių nėra“, – pirmadienį žurnalistams ir Vitės bendruomenės atstovams po „Klasco“ teritoriją surengtos ekskursijos metu sakė bendrovės generalinis direktorius Vytautas Štumbergas, patikinęs, jog ateity geležies rūdos apimtys dar labiau mažės.

Rugpjūčio 31-oji

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį už uždarų durų pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kretingos rajono savivaldybės viešajai įstaigai Kretingos psichikos sveikatos centrui bei buvusiai jo vadovei 45-erių Innai Viršilienei pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Per parą COVID-19 vėl pareikalavo 6 aukų, dvi iš jų – Klaipėdoje. Čia bendras mirčių skaičius jau pasiekė 170, Lietuvoje – 4561.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ – ta proga antradienį surengta trumpoji spaudos konferencija.

***

Ketvirtadienį į Klaipėdą atplauks antrasis šiais metais kruizinis laivas „Marina“, kuris iki pandemijos į uostamiestį buvo užsukęs ne kartą.

***

AB „Klaipėdos energija” valdyba rugsėjui nustatė šilumos tarifą, kuris yra 8,1 proc. didesnis už galiojantį rugpjūtį, o lyginant su praėjusių metų rugsėju – išaugęs net 39,4 proc., informuoja „Atvira Klaipėda”.

Rugsėjo 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas konstatuoja, jog paskutinė vasaros diena tapo nelabai sėkminga AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai („Klasco”), nes pirmos instancijos Klaipėdos ir Vilniaus teismai atmetė jos skundus dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos ir Aplinkos apsaugos agentūros sprendimų.

***

„Kuris iš ministrų galėtų paneigti, jog tarp ne tik į Lietuvą, bet ir į kitas Europos šalis bei JAV atgabentų „gerųjų” afganų nėra tokių, kurie čia persikraustė, iš anksto turėdami konkretų tikslą – sukurti talibano agentūros tinklą nekenčiamame kitatikių pasaulyje, kad čia būtų galima pradėti šventąjį džihadą?”- nuomonių rubrikoje klausia „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Trečiadienio rytą Lietuvininkų aikštėje tradiciškai surengta mokslo metų pradžios šventė – jau antroji tokia, dėl pandemijos apribota ir dalyvių skaičiumi, ir trukme.

***

Klaipėdos policija pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo padegti „Klaipėdos naftą”.

***

Klaipėdos apskrities policija praneša, jog nuo rugsėjo 1 d. komisariate tarnystę pradeda naujas kapelionas – kunigas Antanas Budreckas.

***

„Anksčiau vis buvo kalbama, kad esame regioninis universitetas. Šiemet turime stojančių iš Vilniaus, Kauno, Utenos gimnazijų, turime Pakruojį. Mes tampame visos Lietuvos universitetu. Ir baigusieji Klaipėdos gimnazijas skaičiumi nėra didžiausi, turime iš visų regionų”, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas.

Rugsėjo 2-oji

Klaipėdos apylinkės teismas nesibaigiančioje byloje dėl Skautų gatvės Giruliuose surengė išvažiuojamąjį posėdį, kurį stebėjo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdoje per parą koronavirusinė infekcija diagnozuota 99 žmonėms.

***

Klaipėdiečio pateiktą informaciją apie dalį koronvarusine infekcija užsikrėtusių Klaipėdos muzikinio teatro choro dainininkų, tik iš dalies portalui paneigė teatro atstovės.

***

Klaipėdos dramos teatras pateikia pokalbį su premjerinio spektaklio „Borisas Godunovas” scenografe Justyna Łagowska.

***

Kitais metais Klaipėdoje turėtų prasidėti vienos labiausiai laukiamų Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujojo pastato statybų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Portalo žurnalistė aiškinosi skaitytojo Tado nusiskundimą dėl to, kad esą šiais mokslo metais miesto gatvėse netinkamai pasiruošta užtikrinti moksleivių saugumą.

Rugsėjo 3-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog antrą kartą vykstantis uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro vadovo konkursas sudomino perpus mažiau potencialių kandidatų nei pirmasis, o konkurso nugalėtoją tikimasi išrinkti iki rugsėjo vidurio.

***

Nors po ilgesnio laiko tarpo Klaipėdą iš paskutinės vietos išstūmė Rietavas, uostamiestyje per parą mirė net 5 žmonės.

***

Socialiniuose tinkluose sklinda informacija apie Klaipėdoje, Sulupės g., neva pastebėtą iškrypėlį – automobilyje „Crysler” besimasturbuojantį ir vaikus gąsdinantį vyrą.

**

Klaipėdos savivaldybė skelbia apie numatomus naujus eismo ribojimus rekonstruojamoje Baltijos pr. – Vilniaus pl. – Šilutės pl. žiedinėje sankryžoje ir jos prieigose.

Rugsėjo 4-oji

„Atvira Klaipėda” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinyje toliau pasakoja apie tai, kokie išskirtiniai įvykiai baigiantis vasarai nutiko Klaipėdos krašte, kai jis autonomijos teisėmis priklausė Lietuvai.

***

Pagal 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenkantį susirgimų COVID-19 skaičių Klaipėda po vienos paros pertraukos vėl atsidūrė paskutinėje vietoje.

Rugsėjo 5-oji

„Gal nereikėtų prisiminti nemalonių dalykų, bet nesusilaikau: siena, ant kurios turėjo būti pritvirtintas saulės laikrodis, yra servitutinė, priklausanti „Kapitolijui“. Turėjome derinti projektą, gauti šeimininkų leidimą. Ir šioje vietoje atsitrenkėme į sieną tikrąja to žodžio prasme. Naujieji lietuviai, tikriausiai pigiai įsigiję pastatą, net nežvilgtelėję į laikrodžio projektą, pasakė „ne“. Aiškių argumentų nepateikė. Bet sąlygas išryškino: mes turime tarpininkauti savivaldybėje, kad jiems būtų sumažinti mokesčiai. Pasielgėme racionaliau: laikrodį sumontavome ant atramų ir jų brangią sieną palikome ramybėje”, – prisimena buvęs ilgametis Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 7865 žmonės, pasveikusiais laikomi 283 416. Klaipėdoje šiuo metu serga 900 jos gyventojų, per šeštadienį pasveiko 13 – tokių jau yra 16 662.

***

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai sekmadienį sužaidė pirmąsias naujojo sezono rungtynes. Išvykoje žaidusi Klaipėdos ekipa rezultatu 31:21 nugalėjo lygos debiutantus „Rassiku/Mistra” iš Estijos.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

19-oji metų savaitė

Gegužės 6-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This