30-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos vertinimu, kad Klaipėdos Respublikinėje ligoninėje dirbusi slaugytoja buvo pagrįstai atleista iš darbo, nes per porą mėnesių padarė du COVID-19 valdymą numatančios tvarkos pažeidimus, rašo portalo žurnalistas.

***

Savivaldybė, skelbdama viešuosius pirkimus, paprastai nurodo maksimalią galimą kainą, tačiau vadinamosios įvaizdinės kampanijos tikslinėms auditorijoms sukūrimo ir įgyvendinimo paslaugos kaina nenurodyta, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Mano tema visad buvo žmogus – nuo kasdieniško portreto, silueto peizaže, reportažo iki bandymo nerti gilyn į vidinį pasaulį”, – sako fotomeninkė I. Mockutė – Pocienė, kviesdama klaipėdiečius į parodos „Je suis Žardė” atidarymą jau šį ketvirtadienį Senojo turgaus halėje.

***

Siekdama įgyvendinti vieną iš Klaipėdos gyventojų iniciatyvų, savivaldybė ieško, kas galėtų parengti mitologinės poilsinės ir žaidimų erdvės „Baltų saulės parkas“ projektą bei prižiūrėti jo vykdymą.

***

„Žinome, kad Lenkija susiduria su energetinių išteklių problema ir ieško galimybių importuoti anglį. Tad lenkai domisi visais aplinkiniais uostais, per kuriuos galėtų krauti šį krovinį”, – taip į „Atviros Klaipėdos” kausimą, kiek tikra yra viešumoje pasirodžiusi informacija apie Lenkijai skirtos anglies krovą mūsų uoste, atsakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Liepos 26-oji

Kodėl ką tik suremontuotą šaligatvį Rumpiškės gatvės teko ardyti iš naujo, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Antradienį žurnalistams buvo surengta ekskursija po jau penktadienį lankytojų lauksiantį karinį laivą „Sūduvis” bei spaudos konferencijoje pristatyta Klaipėdos festivalio programa.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė liepos pradžioje paskelbė sieksianti perimti iki šiol netvarkomą buvusį „Baltijos” kino teatrą, viename iš populiariausių nekilnojamojo turto portalų pasirodė pranešimas, jog šis pastatas yra parduodamas.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė sudarė sutartį su MB „FARMA MEDIA” dėl Klaipėdos miesto vizualinio identiteto generatoriaus sukūrimo paslaugos, kuri kainuos beveik 9000 eurų, o generatorius turi būti sukurtas per 3 mėnesius.

Liepos 27-oji

Klaipėdos miesto vaikų žaidimų aikšteles dar šiais metais pradės nuolat prižiūrėti ir remontuoti profesionalai – jiems savivaldybė patikės ir atsakomybę už įrangos priežiūrą bei saugą.

***

Kokios miesto vietos dar laukia šienautojų, nuomonių rubrikoje ironiškai apžvelgia portalo žurnalistas.

***

Trečiadienį naujausiame DFDS laive „Aura Seaways“ žurnalistams buvo pristatyta profesinio mokslo naujovė – laivo stiuardo profesija.

***

Tarptautinės mokyklos statusą šiemet įgijęs Klaipėdos licėjus šią vasarą išleido pirmąją abiturientų laidą, kuri laikė baigiamuosius egzaminus pagal Tarptautinio bakalaureato ugdymo programos gaires.

***

Klaipėdos savivaldybė sudarė sutartį su UAB „Ekonovus” dėl asbesto atliekų, susidariusių gyvenamųjų namų ūkiuose, surinkimo ir išvežimo į regioninį sąvartyne Dumpiuose.

Liepos 28-oji

Klaipėdos senamiestyje jau praktiškai baigtas Vežėjų gatvės kapitalinis remontas ir prasidėjo palyginti sparti Didžiosios Vandens gatvės pertvarka, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog dar keturiolikai absolvenčių – pasaulio lituanistinių mokyklų pedagogėms įteikti Lituanistinių studijų baigimo pažymėjimai.

***

Ketvirtadienį po vidurnakčio Klaipėdoje žuvo automobilio „VW Taigo“ 30-metis vairuotojas – JAV karys, kuris nuvažiavo nuo pakelto Pilies tilto ir įkrito į Dangės upę. Tuo metu jūra grąžino šeštadienį nuskendusio baltarusio kūną.

***

Ketvirtadienį Smiltynėje, prie „Albatroso“ paminklo, prisiminti jūrininkai, negrįžę iš jūros platybių, bei pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai.

***

Nuo 2012-ųjų pastatą Liepojos g. 10, kuriame veikia prekybos centras „Maxima”, valdanti UAB „Seramas” numato jo plėtrą šalia esančios nuo nepriklausomybės atgavimo niekaip nebaigtos statybos sąskaita.

Liepos 29-oji

Palangos savivaldybė ir baudžiamuoju, ir civiliniu procesu siekė įrodyti, jog jai perduoti sovietmečiu buvę prestižiniai „Auskos” poilsio namai buvo sąmoningai nustekenti, nuomotojui pusvelčiui pardavus ten paliktus baldus ir kitą inventorių, bet teisėsaugininkai atmetė visus kurorto savivaldybės skundus, rašo portalo žurnalistė.

***

Jei pavyks užsitikrinti finansavimą, kitų metų vasarą LCC tarptautinis universitetas ketina pradėti vykdyti apie 6 mln. eurų vertinamas statybas, kurių metu bus išplėsti ir koledžo, ir sporto salės pastatai.

***

Penktadienį popiet iškilmingos ceremonijos metu buvęs Karinių jūrų pajėgų minų paieškos laivas „Sūduvis” buvo perduotas Jūrų muziejui, iškilmėse dalyvaujant ir Lietuvos kariuomenės vadui gen. ltn. Valdemarui Rupšiui, ir Portugalijos kariuomenės vadui admirolui Antonio Silva Ribeiro.

***

Po Jūros šventės mugę pasivaikščiojo ir jos dalyvius kalbino su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujanti Augustė.

***

Klaipėdos universiteto duomenimis, Lietuvoje pasibaigęs pirmasis moksleivių priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas buvo sėkmingas šiai uostamiesčio mokslo įstaigai.

***

Penktadienio vakarą Klaipėdos gatves užliejo tradicinis Jūros šventės renginys – miesto įmonių ir organizacijų eisena, kurioje dalyvavo ir 14 šalių karinių laivų įgulos bei penki kariniai orkestrai.

Liepos 30-oji

Buvę jau 65-erius metus Klaipėdoje stovinčio Girulių televizijos bokšto (radijo ir televizijos centro) darbuotojai puoselėja tradiciją kas penkerius metus susirinkti šalia jo esančioje kavinėje ir pasidalinti prisiminimais – šiemetiniame jų susitikime sudalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė Elena.

***

Policija pranešė pradėjusi ikiteisminį turimą dėl penktadienį Jūros šventės eisenos metu Naujojo sodo gatvėje eiseną bandžiusio stabdyti Rusijos karine uniforma vilkinčio vyriškio.

***

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė šeštadienį dalyvavo Jūros šventėje, kur pagerbė žuvusiuosius Baltijos jūroje.

Liepos 31-oji

Trūksta duonos, vienos rūšies valgomųjų ledų galima gauti nebent miesto centre, o mineralinio vandens iš viso nėra. Pirmadienį nusipirkti alaus – beveik jokių šansų, o kad jis būtų šaltas nereikia net svajoti: ne vien tik apie tai skaitykite ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinys.

***

COVID-19 atvejų skaičius, tenkantis per 14 dienų periodą 100 tūkst. gyventojų, uostamiestyje po ilgos pertraukos nežymiai sumažėjo nuo 585 iki 582,3 atvejo, bet Klaipėda pagal šį rodiklį vis tiek išlieka 8-oje vietoje tarp labiausiai sergančių savivaldybių.

***

Jūros šventės metu šeštadienį Dangės upėje jėgas išbandė „Drakonų“ valčių komandos, greičiausieji buvo apdovanoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This