8-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 20-oji

Ką žadama įrengti vietoje šiuo metu Smeltės pusiasalyje griaunamos vadinamosios Tarptautinės jūrų perkėlos, „Klasco” atstovai komentaro portalui nepateikė net kelias dienas: „Atvira Klaipėda” primena perkėlos istoriją.

***

Savivaldybė pasirašė jau 36-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“, pagal kurį mokyklos Senvagės gatvėje statyba pabrango nuo 16,8 iki 17,5 milijono eurų. Dar už 27,8 tūkst. eurų jau projektuojama mokyklos daiktinė aplinka.

***

Pirmadienio popietę surengta simbolinė naujosios konsultacinės Klaipėdos vaikų ligoninės poliklinikos pastato ties J. Karoso g. ir M. Mažvydo alėjos sankryža atidarymo ceremonija, nors mažuosius pacientus čia bus galima priimti tik tada, kai įstaiga sulauks paskutinio reikiamo leidimo iš Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos.

***

Portalo žurnalistas rašo, jog pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti savo tiesos.

***

Bendradarbiaujant su „Belarusian Investigative Center“ (BIC), „Atvira Klaipėda“ ir „Kas vyksta Kaune“, Siena.lt. atskleidė mechanizmą, leidžiantį į Lietuvą per Birių krovinių terminalą įvežti karbamidą, kurio pėdsakai veda iki „Grodno Azot“.

Vasario 21-oji

Klaipėdos politinė valdžia jau žengė vieną iš esminių nuo jos priklausančių žingsnių – absoliuti miesto Tarybos narių dauguma Vyriausybei oficialiai patvirtino, jog uostamiestis laukia, kad čia amžinojo poilsio iš JAV sugrįžtų lemtingajai karinei operacijai prieš šimtą metų vadovavusio ir vėliau aktyviai Klaipėdos kraštu reikalais besirūpinusio Jono Polovinsko-Budrio bei jo žmonos Reginos Kašubaitės-Budrienės palaikai, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjant baudžiamąją bylą dėl Kuršių nerijos aplinkai esą padarytos daugiau nei 5,6 mln. eurų žalos rekonstruojant Nidos gatvę antradienį kaip liudytojai savo poziciją dėstė Savivaldybės administracijos vadovai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pasirašiusi sutartį dėl Baltijos ir Taikos prospektų žiedinės sankryžos rekonstravimo techninio projekto koregavimo.

***

Nors tikėtasi, kad naujas bendrabutis studentams ir dėstytojams bus pastatytas dar šių metų rudenį, Klaipėdos universitetas tik dabar paskelbė rinkos konsultaciją dėl darbų techninės specifikacijos.

***

Kodėl prieš pernykštes Kalėdas buvo beveik nevalomas sniegas nuo Klaipėdos gatvių, savivaldybės Kontrolės komitetas ėmė aiškintis jam jau seniai ištirpus – šį antradienį.

Vasario 22-oji

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose pagaliau išnagrinėta antrą kartą čia sugrįžusi byla dėl vadinamųjų „Klasco” palapinių. Teismas sprendimą turėtų paskelbti dar šį mėnesį, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

„Ponui Putinui akivaizdžiai trūksta politinės fantazijos, jau nekalbant apie racionalius argumentus, jeigu nerandama kitos išeities, kaip tik naftalinu dvokiančioje spintoje ieškoti praėjusiame amžiuje išleistų propagandos plokštelių”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos savivaldybė planuoja keisti tvarką, kad galėtų skirti paramą VšĮ „Neptūno futbolo klubas“ – jau parengtas miesto Tarybos sprendimo projektas, jog ir žemesnėje lygoje žaidžiantys sporto klubai būtų finansuojami mokesčių mokėtojų lėšomis.

***

Po ilgesnės pertraukos Klaipėdoje per vieną parą nusiaubti penki BMW markės automobiliai.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė viešąjį pirkimą dėl Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių palaidojimo vietos, esančios Simono Daukanto gatvėje, pertvarkymo supaprastinto projekto idėjos konkursą. Konkurso laureatams bus skirtos premijos, tačiau sutartis dėl paslaugų nebus pasirašyta – dar vyks derybos.

Vasario 23-oji

Savivaldybės administracijos Statybų ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėja Vaida Tkačik, „ Atvirai Klaipėdai” pasiteiravus, kodėl buvo nutraukta sutartis dėl darželio „Boružėlės” kapitalinio remonto techninio projekto, žodžių į vatą nevyniojo: „Kad nieko nedirbo, tai ir teko nutraukti. Per pusę metų sugebėjo pateikti tik du priešprojektinius pasiūlymus. Labai tokius priešprojektinius”.

***

Nors miesto gyventojai seniai skundžiasi tarša, sklindančia iš uoste veikiančių įmonių, jų transporto ir atplaukiančių laivų, uostininkai dažnai tai neigė, o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tik dabar nusprendė pirkti uosto veiklos, laivybos ir transporto emisijų į aplinkos orą įvertinimo paslaugas.

***

Jau beveik metus Klaipėdos konteinerių terminale talmane dirbanti, prieš tai dešimtmetį Italijoje gyvenusi ir įvarius darbus ten dirbusi Lina Steponaitytė sako, kad dabartinės savo profesijos nekeistų į jokią kitą. Panašiai kalba ir vienintelė laivavedė moteris Almantė Puodžiukaitytė, dirbanti Klaipėdos uosto Laivų eismo tarnyboje operatore.

***

„Panašu, jog vadinamasis kančios kultas (kuo blogiau – tuo geriau), būdingas išskirtinai tik rusams, siekiantiems, kad taip pat blogai, kaip ir jie, gyventų visas likęs pasaulis, o dėl to su tuo „nesusipratusiu” pasauliu būtina kovoti”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Ketvirtadienį vykusio Eismo saugumo komisijos posėdžio metu konstatuota, jog Rumpiškės ir Sausio 15-osios gatvių sankryža yra viena iš avaringiausių: pernai čia užfiksuoti 7 eismo įvykiai, per kuriuos buvo sužeisti net 8 žmonės, tad nuspręsta ja rekonstruoti.

***

„Nuo 2017 metų mane be peilio pjauna”, – sako Diana Stankaitienė, Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė, „Atvirai Klaipėdai” komentuodama žinią, kad dėl jos vadovaujamos įstaigos yra kreiptasi į prokuratūrą.

***

Prokuratūra praneša apie sulaikytą prostitutes apiplėšusį vyrą.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje prasidėjo tris dienas truksiantis Šviesų festivalis.

Vasario 24-oji

Ir Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad buvusi uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė yra verta didesnės baudos už tai, jog aktyviai nesistengė įvykdyti įsigaliojusio teismo sprendimo, kuriuo ji kartu su Nacionaline žemės tarnyba buvo įpareigotos nugriauti K. Donelaičio gatvėje pastatytą priestatą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Spėjama, jog gaisrą liūdnai pagarsėjusiame bendrabutyje Mokyklos gatvėje galėjo sukelti žvakė.

***

Klaipėdos dramos teatras pristato žymaus režisieriaus, šiuo metu pabėgusio iš Rusijos, Dmitrijaus Krymovo uostamiestyje statomą spektaklį „Fragmentas“, kurio premjeras numatyta kovo pabaigoje.

***

„To siaubo, sukausčiusio nuo galvos iki kojų, nepamiršiu niekada. Ir tų pirmųjų karo Ukrainoje naktų, kuomet kas dvi valandas kėliausi skaityti, ar Kijevas dar neužimtas. Paskui sužinojau, kad taip darė beveik visi mano draugai ir pažįstami”, – apie prieš metus Ukrainoje prasidėjusį karą rašo Vaida Zubrauskaitė Jutkonė.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai nagrinės išskirtinę bylą – visi 24 šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme dirbantys teisėjai padavė ieškinį prieš Lietuvos valstybę dėl „valstybės padarytos žalos atlyginimo ir neveikimo”. Jis taip pat informuoja, jog Klaipėdos apylinkės teismas Viktorui Usovui už apgaulingai tvarkytą apskaitą skyrė 7500 eurų baudą.

***

Klaipėdos universitetas kartu su Lietuvos krepšinio federacija uostamiestyje rengs profesionalius krepšinio specialistus: tai numatančią sutartį pasirašė LKF prezidentas Vydas Gedvilas ir Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas.

Vasario 25-oji

„Mano buvusi bendraklasė mane susirado internete ir pasiūlė atvažiuoti pas ją į kaimą Klaipėdos rajone. Tai dar kartą įrodo, jog lietuviai – labai geri žmonės. Mes ten ir nusprendėme vykti”, – pasakojo 62 metų Vera Rubčenko iš Kramatorsko, šiuo metu gyvenanti Kretingalėje ir ten prižiūrinti senolę.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės patyrė antrąjį pralaimėjimą paeiliui „Betsafe-Baltijos lygoje“, šeštadienį išvykoje rezultatu 79:89 nusileidusios Rygos TTT komandai.

***

Naktį į sekmadienį, eidamas 87-uosius metus, mirė klaipėdietis rašytojas Rokas Flick (Liaukonis).

Vasario 26-oji

„Atvira Klaipėda” toliau pasakoja apie sovietmečio Klaipėdą bei to meto buitį: šįkart – apie miesto valdžios bandymus 1950-aisiais įvesti tvarką paplūdimiuose ir kitose viešosiose vietose.

***

Sekmadienį Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda Betsafe-Baltijos čempionate rezultatu 85:59 įveikė Rygos BJBS krepšininkes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This