23-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 4-oji

Aiškindamasis „Atviros Klaipėdos” skaitytojo pateiktą informaciją apie padėtį vadinamosiose Laivų kapinėse, portalo žurnalistas išsiaiškino, kad institucijos tarp savęs… tebesiaiškina, kas konkrečiai yra atsakingas už ten tvyrantį „komunizmą”.

***

11 metų besitęsiantis konfliktas dėl šeimai įbrukto brokuoto namo baigėsi dar viena nukentėjusiųjų pergale, nors žmonės nėra įsitikinę, kad dar 2015 m. teismo priteistus pinigus iš skolininko atgaus greitai.

***

Uosto direkcija pranešė, jog pradedami viešinti uosto bendrojo plano sprendiniai.

***

Uosto tarybos posėdyje nieko ypatingai naujo apie atliktą Baltijos pr. – Minijos g. sankryžos srautų monitoringą išgirsta nebuvo, (vyko jau antrasis jo pristatymas), tačiau kol kas nuo tunelio statybos šioje vietoje susilaikoma, neatmetus galimybės jį pastatyti vėliau.

***

„Neptūnas” po labai atkaklios kovos namuose rezultatu 74:70 nugalėjo „Lietuvos rytą” ir išlygino pusfinalio seriją.

Birželio 5-oji

Paupio gyventojai skundžiasi neva iš „Klaipėdos medienos” sklindančia tarša, tačiau tikrintojai jokių higienos normų pažeidimų neranda. Kas teisus, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Uosto tarybos posėdyje, svarstydami Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo koncepciją, ne juokais buvo susikibę uostininkai ir miesto atstovai dėl prie marių esančių teritorijų likimo.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad birželio 26-ąją pagaliau bus atidarytas naujasis baseinas bei pasidalino informacija, kad du uostamiesčio paplūdimiai –  Smiltynės ir II Melnragės – pasipuošė mėlynosiomis vėliavomis.

***

Lietuvos kalvių sąjungos asociacijos pirmininkas Linas Leščiauskas „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške guodžiasi, jog dėl, to kad negavo finansavimo iš Kultūros rėmimo fondo, šiemet Klaipėdoje nerengs tradicinio tarptautinio kalvių simpoziumo.

***

Policija pranešė teismui perdavusi nagrinėti septynių vagystėmis kaltinamų asmenų bylą, kurioje – 18 nusikalstamos veikos epizodų.

Birželio 6-oji

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad nekilnojamojo turto bendrovės „Baltisches Haus“ pretenzijos Turto bankui ir valstybinei Privatizavimo komisijai dėl „Vėtrungės“ pasažo pirmojo aukšto patalpų, kuriose dabar veikia parduotuvė „Iki“, neturi pagrindo.

***

Ankstų trečiadienio rytą „Atviros Klaipėdos” žurnalistė rado visą Melnragės paplūdimį nusėtą kritusių žuvų.

***

Policija pranešė apie dar antradienio vakare Plungės rajone dingusiais tris mergaites, kurios po visą naktį trukusios paieškos trečiadienį apie 11 val. rastos apleistame pastate sveikos ir gyvos.

***

Miesto vadovai su LEZ atstovais ir transportininkais nusprendė po naujųjų metų paleisti du naujus viešojo transporto maršrutus į LEZ.

***

Pranešama, kad į Klaipėdą pradėjo rinktis pirmieji Pilies džiazo festivalio dalyviai iš užsienio.

***

Tarp Lietuvos lauko teniso čempionato iki 18 metų nugalėtojų buvo ir klaipėdietė, „Žaliakalnio” gimnazistė Nika Novikova.

***

„PADI DAPI Fish“ pristato kitą savaitę Klaipėdoje įvyksiančią žymaus Prancūzijos choreografo Alban Richard Lietuvos 100-mečiui skirtą premjerą „Pareiškiu – Brandir“.

***

Senamiesčio seniūnaitis Renaldas Kulikauskas nuomonių rubrikoje samprotauja apie netinkamus savivaldybės administracijos projektų valdymo pavyzdžius, galinčius kainuoti didelius pinigus.

***

Nors ir atidavę daug jėgų bei aktyviai priešinęsi iki pat rungtynių pabaigos, „Neptūno” krepšininkai nesugebėjo penktosiose, lemiamose, pusfinalio rungtynėse nugalėti „Lietuvos ryto” ir jam pralaimėjo rezultatu 82:88, likę už LKL finalo borto.

Birželio 7-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje kitu kampu pažvelgė į šiuo metu šalyje vykstantį politinį skandalą, susijusį su verslo įtaka politikams.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia Rusijos muitinės informaciją, kuri turėtų būti naudinga savo transportu vyksiantiems stebėti Pasaulio futbolo čempionato rungtynių Kaliningrado skirtyje.

***

Ketvirtadienį Karinių jūrų pajėgų kariškiams teko dalyvauti labai neįprastoje gelbėjimo operacijoje.

***

Neringiškiai piktinasi nukirsta senąja kurorto centre augusia trešne, tačiau savivaldybės atstovai teigia, jog medis jau buvo senas ir kėlė pavojų žmonėms.

***

Policijos departamentas praneša, kad nuo liepos pabaigos bus blokuojami visi vogti ar pamesti telefonai bei kiti mobilieji įrenginiai.

***

Savivaldybė informavo, kad 2021 metų vasarą į Klaipėdą vėl atplauks didieji burlaiviai.

***

Pirmosios 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio dienos įspūdžiai – „Atviros Klaipėdos” fotoreportaže.  

Birželio 8-oji

Trijų Klaipėdos savivaldybei priklausančių sveikatos įstaigų vadovų konkursai – po devyniais užraktais.

***

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį nutraukė antrąją baudžiamąją bylą, susijusią su bendrove „Naftos grupė“.

***

Penktadienio vakarą, antrąją 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio dieną, piliavietėje tradiciškai  buvo iškilmingai pakelta Klaipėdos miesto vėliava, o „Atvira Klaipėda” dalijasi vakaro koncerto akimirkomis.

***

„Klaipėdos keleivinis” transportas informuoja, kad džiazo festivalio metu iki 2 val. nakties kursuos papildomi autobusai bei maršrutiniai taksi.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė beveik prieš dvejus metus dar spėjo įamžinti buvusį ilgametį Ventės ornitologinės stoties vedėją Leoną Jezerską, kuris, eidamas 93-uosius metus, penktadienį mirė.

Birželio 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo prie Biržos tilto atliekamus archeologinius tyrimus, reikalingus, norint bendrovei „V. Paulius & Associates“ atstatyti čia  stovėjusį  puošnų „Salamander“ vardu vadintą pastatą.

***

Šeštadienį Klaipėdoje vyko jau ketvirtoji išskirtiniais vadinamų automobilių paroda „Memel Motor Fest“.

***

Klaipėdoje vykusiame 92-ajame Lietuvos vyrų sunkiosios atletikos čempionate buvo užfiksuota ir naujų šalies rekordų.

***

Pirmojo Lietuvos kapitono ir prie Lietuvos prijungto Klaipėdos uosto vadovo Liudviko Stulpino skulptūra Uosto direkcijos iniciatyva šeštadienį atidengta Telšiuose: L. Stulpinas buvo kilęs iš Telšių rajono.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” informuoja, kad dėl sekmadienį vyksiančios Vakarų Lietuvos dainų šventės centrinėje miesto dalyje keisis 10 ir 17 maršrutų autobusų važiavimo trasos.

***

Vėlų šeštadienio vakarą įspūdingu Nik West pasirodymu finišavo 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Birželio 10-oji

Nors prieš rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu” „Neptūno”  vyr. treneris Kazys Maksvytis tvirtino, jog  klaipėdiečiai jėgų dar turi, pirmąsias rungtynes dėl bronzos namuose jie visgi pralaimėjo rezultatu 69:83.

***

Klaipėdoje praūžė Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Iš garbaus amžiaus senjorės išviliojo 8300 eurų

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie jau primirštą sukčiavimo būdą. Trečiadienį apie 12.30 val. Klaipėdoje, Kretingos g., į 98 metų moters ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

KKKC PARODŲ RŪMAI (DIDŽIOJI VANDENS G. 2) 11 val. Meno ketvirtadieniai senjorams. Susipažinsite su dailininke Liuda Liaudanskaite, kuri dalinsis savo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar dviem Kretingos politikams

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This