24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 8-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, kodėl vėluoja naujosios mokyklos Žolynų kvartale statybos darbai, bet aiškių atsakymų nesulaukė.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per sekmadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai, tačiau iš jų – nė vieno Klaipėdoje. Per pastarąją parą pasveiko trys žmonės – tokių jau yra 1331. Šalyje iš viso šiuo metu serga 309 žmonės.

***

Susisiekimo ministerija pranešė iš beveik iki 23 mln. eurų padidino finansavimo dviračių, pėsčiųjų takams bei keliams tvarkyti dalį pinigų skyrusi ir Klaipėdos bei regiono keliams tvarkyti. 

***

Apie savaitgalį Kuršių mariose ties Juodkrante vykusias vaikų buriavimo mokyklos „Žiemys” sezono atidarymo varžybas bei tradicinės „Burpilio” regatos pirmąjį etapą fotoreportaže pasakoja Agnė Bukartaitė.

***

„Planas ir projektas toks, jog nuotekos pirminiam valymui tiekiamos iš fabriko į Dumpiuose esančius mums priklausančius valymo įrenginius. Čia atliekamas biologinis, mechaninis valymai, taip iš dalies apvalytos nuotekos toliau naujai nutiesta trasa yra perduodamos į „Klaipėdos vandens“ nuotekų valyklą galutiniam išvalymui. Planuojame, jog gavę visus leidimus, tokią naują liniją galime nutiesti per šešis mėnesius“, – pirmadienį nuotoliniu būdu „Grigeo Klaipėda“ vadovas  Tomas Eikinas pristatė įmonės planus Dumpiuose nutiesti naują trasą, kuria dalinai išvalytos nuotekos būtų perduodamos bendrovei „Klaipėdos vanduo“.

***

Policija pranešė sučiupusi naktinį vagį, kuris, miegant šeimininkams, įsibrauna į namus ir juos apšvarina.

***

Klaipėdos licėjaus psichologės įvertino ne tik neigiamas, bet ir teigiamas karantino puses, kurios vienaip ar kitaip paveikė moksleivius.

***

Pirmadienį Klaipėdos miesto bendrasis planas jau trečią kartą buvo pristatytas derinti, o teigiamų išvadų tikimai sulaukti prieš pat Jonines.

Birželio 9-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nuompinigių už sklypą senamiestyje savivaldybei nemokėjusios ir teismuose jų mokėjimą atidėti nesėkmingai bandžiusios bendrovės savininkas libanietis Alian Abou Chaaya kreipėsi į apygardos teismą, prašydamas bendrovei iškelti bankroto bylą.

***

Policija skelbia baigusi tyrimą dėl Švedijoje pavogto brangaus „Volvo” automobilio, praneša apie prie vairo sučiuptus du girtus vairuotojus bei informuoja apie būtinybę saugiai kirsti geležinkelį.

***

„Manau, kad mūsų susirinkimas nereikalingas, nes nieko neišdėstyta, kuom mes kaltinami. Tai noras politikuoti. Galbūt buvo šiek tiek griežtesnis tonas, bet nebuvo nei keiksmažodžių, nieko. Mes ne su penkiolikmete mergaite bendravom, o su atsakingu vadovu. Buvo toks vyriškas pokalbis. Šis žmogus nėra pasiskundęs, pasiskundė žmogus, kuris net nedalyvavo. Nereikia politikuoti, reikia dirbti”, – antradienį vykusiame miesto tarybos Etikos komisijos posėdyje kalbėjo konservatorius Aidas Kaveckis, dėl kurio bei jo bendrapartiečio Arūno Barbšio esą neetiškų pasisakymų Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje ir buvo inicijuotas svarstymas Etikos komisijoje, pasibaigęs niekuo.

***

Iš vėl per praėjusią parą Klaipėdoje neužfiksuota nė vieno naujo koronaviruso infekcijos atvejo. Šalyje pirmadienį patvirtinti 7 nauji susirgimo atvejai. Šiuo metu sergančių žmonių šalyje yra 308, pasveikusiais nuo infekcijos laikomi 1338, mirusias – 72 žmonės.

***

Uosto direkcija informavo, kad įvyko Klaipėdos uosto bangolaužių rekonstrukcijos konkursas – antradienį atplėšti konkurso dalyvių vokai su pasiūlymais, tačiau kol vyksta vertinimo procedūros, direkcija teigia negalinti atskleisti tikslaus dalyvių skaičiaus.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie paviešintus projektinius pasiūlymus, pagal kuriuos Skulptūrų parke esantys teniso kortai bus rekonstruojami, o prie jų ketinama pastatyti poilsio paskirties pastatą.

***

„Klasco”, įgyvendindama aplinkosaugos priemonių planą, pranešė projektuojanti apsauginę sieną, kuri esą sulaiko vėją ir kietųjų dalelių sklidimą ore.

Birželio 10-oji

Kodėl per karantiną sunkiai susirgęs klaipėdietis buvo vaikomas iš vienos ligoninės į kitą, kol visiškai prarado sveikatą, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policija skelbia apie uostamiestyje rastą negyvą jauną, 28 metų vyrą, kuris, kaip įtariama, galėjo perdozuoti narkotikų.

***

Po keleto dienų pertraukos Klaipėdos savivaldybė vėl pranešė apie naują susirgimą koronavirusu. Toks susirgimas fiksuotas ir Kretingoje. Tuo metu šalyje pirmadienį patvirtinti nauji šeši susirgimo atvejai, šiuo metu šalyje serga 280 žmonių, iš jų 35 – klaipėdiečiai.  Pasveikusiais nuo infekcijos laikomi 1369 asmenys – per parą pasveiko 31 žmogus, 5 iš jų yra klaipėdiečiai. Trečiadienį Vyriausybės posėdyje pritarta karantino režimo šalyje atšaukimui nuo birželio 17 d.

***

Skaitytojo iškeltą problemą dėl to, kad prie Vasaros estrados ant žolės nuolat statomi automobiliai, bandė narplioti „Atviros Klaipėdos” praktikantė Eglė.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, su kokiomis problemomis susidūrė bendrovės „Danės projektai“ architektas Valentinas Lucenko, pristatęs visuomenei parengtus pastatų Skerdėjų g. rekonstravimo bei naujos statybos daugiabučio projektinius pasiūlymus ir informuoja apie trečiadienį „Mestillos“ viešai pristatytą planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą.

***

Kaip su karantino išbandymais susidorojo uostamiesčio viešasis transportas, pasakoja laikinasis „Klaipėdos keleivinio transportas“ direktorius Andrius Samuilovas, o kaip šiuos iššūkius įveikė Uosto užkardos pasieniečiai – VSAT Prevencijos skyriaus specialistės pokalbyje su pareigūnais.

 
*** 

Lietuvos jūrų muziejus praneša kartu su Klaipėdos universitetu pradedantys įgyvendinti projektą „Barjerų šalinimas vaikų reabilitacijoje: nuo korekcijos iki inkliuzinio bendradarbiavimo“, kuriuo siekiama pagerinti psichomotorinių problemų turinčių vaikų ir jų šeimų medicinos, švietimo ir socialinių paslaugų kokybę.

Birželio 11-oji

„Kaip ir anksčiau, planuojami svečių namai, tik trečdalis pastato nupjauta, nes turėjome atverti gatvę į niekur. Ne į Žvejų gatvę, o į kitą pusę. Sakyčiau, kad čia paveldosaugininkų ne reikalavimas, o priekabė, kuri kainavo labai daug laiko ir pinigų, kurių, aišku, jiems nereikia susimokėti“, – apie vargą su Klaipėdos senamiesčio širdyje įsigytu „Baltijos” kino teatru „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Šiauliuose esančios bendrovės „Fisanta“ direktorė Regina Radkevičienė, dėl uždelstų darbų apkaltinusi buvusį uostamiesčio paveldosaugininkų vadovą Naglį Puteikį.

***

Policija praneša apie tris apgadintus automobilius bei keturis pavogtus paspirtukus.

***

Per trečiadienį Klaipėdoje  ir vėl nebuvo nustatyta nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo. Tuo metu šalyje tokių užfiksuota 19. Šiuo metu iš viso šalyje serga 296 žmonės, pasveikusiais nuo infekcijos laikomi 1372 asmenys – per parą pasveiko trys žmonės. Nuo COVID- 19 mirė 74 žmonės – per parą nuo koronaviruso mirė trys asmenys.

***

„Per trejus su puse metų kadencijos Seime p. Karbauskiui nepavyko pajudinti šalies teisinės sistemos pamatų, todėl jis mėgina sukurti tam tikras nerašytas politines tradicijas. Vieną tokią – kad į parlamentą kviečiami ministrai gali Seimo narius pasiųsti „po velnių“ ir pasiteisinti laiko stygiumi – regis, pamažu pavyks įdiegti galutinai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad birželio 15-ąją Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti atrankos konkursą laimėjęs Algis Latakas, o Seimo antikorupcijos komisija dėl esą neskaidriai vykdyto konkurso kreipėsi į prokuratūrą.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog  „Klaipėdos naftos” pasamdyti projektuotojai jau paskelbė projektinius pasiūlymus, kaip galėtų atrodyti naujas įmonės administracinis pastatas, projektuojamas vietoje Burių g. esančios 1993 m. statytos sporto salės.

***

„Klaipėdos šventės” pranešė, kad Jūros šventė šiemet vyks tradiciniu metu – paskutinį liepos savaitgalį.

***

Kodėl socialiniai darbuotojai vis dar nesulaukia pažadėtų premijinių pinigų už darbą per karantiną, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

MO muziejaus paroda „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ atkeliavo į Klaipėdą, į „Švyturys BHouse“, kur ji veiks visą vasarą.

***

Klaipėdos savivaldybės vadovai išplatintame pranešime tvirtina sieksiantys, kad „Mestillos“ gamyboje atsirandančių kvapų koncentracija ties gyvenamaisiais namais būtų nulinė.

Birželio 12-oji

„Atvira Klaipėda” supažindina su naujomis paplūdimių lankymo taisyklėmis, kurias klaipėdiečiams parengė miesto valdžia, jas nurašiusi nuo Vidaus reikalų ministerijos pavyzdžio.

***

Ir per ketvirtadienį Klaipėdoje nebuvo nustatyta nė vieno naujo susirgimo koronavirusu, o šalyje tokių atvejų fiksuota keturi. Šiuo metu serga 272 žmonės, pasveikusiais nuo infekcijos laikoma 1400 asmenų – per parą pasveiko net 28 žmonės. Tarp jų klaipėdiečių nėra – mieste tebeserga 31 asmuo, tačiau vienas iš užsienio grįžęs žmogus, nepriklausęs rizikos grupei, ketvirtadienio vakare  nuo COVID-19 mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Mirusiais iš viso laikomi 75 žmonės.

***

Penktadienį priešpiet Klaipėdos bendruomenių asociacijos inicijuotoje diskusijoje oro taršos tema dalyvavę Klaipėdos universiteto mokslininkai pristatė Vandens transporto ir oro taršos laboratorijos atliekamų tyrimų metodiką, išanalizavo ore aptinkamų kietųjų dalelių, kvapų sudėtis bei atsisakė į klaipėdiečių klausimus.

***

Klaipėdos apygardos teismas skelbia apie iš nužudymo į nežymaus sveikatos sutrikdymą perkvalifikuotoje byloje priimtą nuosprendį, o policija praneša apie naktinio reido po parduotuves rezultatus bei džiaugiasi ketvirtadienį vykusiame Lietuvos policijos šaudymo iš tarnybinio ginklo čempionate Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų iškovota bronza. Taip pat pakartotinai kreiptasi pagalbos į visuomenę, ieškant be žinios dingusio buvusio antstolio. Tuo metu Telšių policijos komisariatui laikinai vadovauti paskirtas Klaipėdos apskrities VPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius.

***

Penktadienį vykusios Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdžio metu vėl buvo laužomos ietys dėl vietos „Sūduviui’ parinkimo, nes savivaldybės administracijos pasiūlytoji prie „Memelio miesto” krantinės paaiškėjo esanti nesaugi.

Birželio 13- oji

„Daugiausią automobilių atvežama laivais, kurie pastatomi laikinai muitinės kieme iki juos išpirks gavėjas. Vienus automobilius išperka tuojau, kitus kiek vėliau. Bet yra ir tokių, kurie muitinės kieme, išstovi ir mėnesiais. Vakar uosto muitinės kieme buvo per keturiasdešimt įvairių rūšių ir įvairaus dydžio automobilių, jų tarpe keli elegantiški limuzinai keliolikos tūkstančių vertės. Automobilius atveža ne vien laivais, bet juos atveža ir geležinkeliu. Atvežtus geležinkeliu automobilius pastato geležinkelių muitinės kieme. Ir čia kasdieną stovi eilės išrikiuotų automobilių“, – cituojama ištrauka iš 1937 m. „Vakarų”, kuriais bei kita tarpukario spauda remiantis parengta dar viena „Atviros Klaipėdos” projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ publikacija.

***

Policija ir vėl praneša apie girtą vairavusią moterį, kurios automobilis atsitrenkė į apšvietimo stulpą.

***

„Atviros Klaipėdos” rusiško projekto korespondentas Denis Kišinevskij kalbina Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto profesorių, biologijos mokslų daktarą Sergejų Oleniną, turintį pastabų rusakalbėms uostamiesčio mokykloms.

***

Šeštadienį sezoną atidarė ir senovinių automobilių asociacija „Seni kibirai“, ir originalias bures išskleidęs „Meridianas”.

Birželio 14-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog jau išpjauti Tauralaukio ąžuolai ir liepos, kuriuos dainomis ir raštais bandė išsaugoti kai kurie klaipėdiečiai, bet kurie esą trukdė šioje vietoje vykdomai gatvių rekonstrukcijai.

***

Pranešta, kad pirmajame istorijoje tiesiogiai internetu vykusiame Europos Kyokushin karate kata (technikos demonstravimas) čempionate iškovojęs po du visų rūšių medalius Klaipėdos klubas „Okinava“ užėmė trečiąja vietą.

***

Sekmadienį Klaipėdoje, Lietuvai minint 79-ąsias trėmimų pradžios metines, oficialiai atidarytas rekonstruotas Tremtinių skveras, esantis ties S. Daukanto ir I. Kanto gatvių sankryža.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per šeštadienį Lietuvoje užfiksuoti penki nauji susirgimai koronavirusu. Per parą pasveiko dešimt žmonių – tokių jau yra 1427. Šiuo metu dar serga 256 asmenys, iš jų 23 – Klaipėdoje. Mirusiais nuo koronaviruso laikomi 75 asmenys, 16 iš jų mirė uostamiestyje.

***

Sekmadienį Smiltynėje vykusiame 5-ajame  Klaipėdos maratone dalyvavo beveik 300 bėgikų iš 5 šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This