7-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Ir Klaipėdos apygardos teismas paliko sprendimą, kuriuo atsisakoma spręsti apskrities futbolininkų nesutarimus, nes pagal Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos status tai turi būti daroma Tarptautiniame sporto arbitražo teisme, esančiame Lozanos mieste, Šveicarijoje, rašo portalo žurnalistas.

***

Sekmadienį Klaipėdoje nužudytas vyras, o ankstyvą pirmadienio rytą bute rasti dviejų sudegusių brolių kūnai.

***

Sekmadienį šalyje patvirtinta 4800 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių 386 fiksuoti Klaipėdoje.

***

Kiek brango prekės ir paslaugos bei kaip galima apsiskaičiuoti savo asmeninę infliaciją – čia.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pateikė savo sprendimo dėl pritarimo Klaipėdos universitetinės ligoninės turtinių ir neturtinių teisių bei pareigų perdavimo valstybei projektą.

***

Klaipėdos universiteto leidykla švenčia įkūrimo 30-metį, per kurį direktorės Lolitos Zemlienės vadovaujamas kolektyvas išleido daugiau nei 2700 pavadinimų knygų.

***

Trys Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ sportininkai, sėkmingai pasirodę Lietuvos suaugusiųjų kyokushin karate čempionate, balandžio mėn. Lietuvai atstovaus Europos suaugusiųjų čempionate.

Vasario 15-oji

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog darbai Dangės skvere jau baigti, šiuo metu vyksta jų pridavimo procedūros, po kurių, tikimasi, kovo mėn. skveras bus atvertas lankytojams.

***

Po ilgokos pertraukos susirgimų COVID-19 liga per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis uostamiestyje sumažėjo nuo 6437,8 iki 6344,6 atvejų.

***

Lietuvos jūrininkų sąjunga turi naują vadovą – juo tapo klaipėdietis Aleksandras Kaupas.

***

Šiaulių apygardos teismas praneša „Grigeo Klaipėda” bylą ketinantis pradėti nagrinėti balandžio 15 d.

***

„Reorganizavimo planas ir reformų planas yra visiškai skirtingi dalykai (…) Mes to plano neturim, kur numatyti ir terminai, ir visa kita. Mes tada galėtume išdiskutuoti ir kalbėtis ( …) Niekas mūsų niekur nekvietė diskutuoti ir niekas su niekuo nediskutavo, nors mes ne kartą sakėme, kad nesame kokie sportininkai, kuriuos galima parduoti, jų neklausiant (…). Mes nematom rezultatų, kaip tai atsilieps pacientams, kaip tai atsilieps darbuotojams. Šiandien apie tai nekalbama”, – antradienį kaip svečias prisijungęs prie vykusio Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio kalbėjo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, išklausęs Rimanto Didžioko pristatymo dėl KUL turto perdavimo Sveikatos apsaugos ministerijai.

***

„Betsafe-LKL“ sutikime Klaipėdos „Neptūnas“ antradienio vakarą svečiuose vos dviejų taškų persvara 77:75 įveikė „Šiaulius-7bet”.

Vasario 16-oji

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius Vasilijus Safronovas primena, kuo 1923 metų vasario 16-oji yra reikšminga Klaipėdos kraštui.

***

Klaipėdoje po ilgos pertraukos sumažėjo du COVID-19 rodikliai.

***

„Prieš kelias savaites Ukrainos krizės kontekste kritiškai nusiteikusi Vokietijos žiniasklaida klausė: „Kur yra [kancleris] Olafas Scholzas?” Mes gi turime teisę paklausti – o ką gi šiomis dienomis veikia prezidentas Gitanas Nausėda?”- nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Po metų pertraukos klaipėdiečiai ir vėl minėjo Vasario 16-ąją ne tik namuose, bet ir mieste – jų neišgąsdino nei lietus, nei vėjas.

Vasario 17-oji

Nors Lietuvos Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką dar pernai gegužę prasidėjusioje bylinėjimosi dėl uostamiesčio Skulptūrų parko rekonstrukcijos darbų istorijoje, dabar jau abejojama, ar geriausio pasiūlymo autoriais pripažinti statybininkai besiryš pasirašyti sutartį, nes per bylinėjimosi laikotarpį smarkiai pasikeitė situacija rinkoje, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Nors susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje sumažėjo nuo 4765,2 iki 4555,8 atvejo, uostamiestyje – nuo 6245,3 atvejo iki 6157,4, pagal šį rodiklį uostamiestis atsidūrė paskutinėje vietoje tarp visų savivaldybių.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kodėl Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos – ginekologijos departamentas pastarosiomis dienomis nebepriima klaipėdiečių gimdyvių, o jas siunčia į kitas ligonines. Tuo metu Tauragės ligoninės administracija kviečiai klaipėdietes gimdymui rinktis jų įstaigą.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje po ilgų diskusijų buvo pritarta Klaipėdos universitetinės ligoninės turtą ir savininko teises perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai. Posėdyje taip pat politikai patvirtino 2022 m. Klaipėdos biudžetą ir trimetį veiklos planą.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą svečiuose vos vieno taško persvara 74:73 nugalėjo Joniškio „Delikatesą“. Tuo metu Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį savo sirgaliams padovanojo pergalę Baltijos rankinio lygoje, namuose įveikę Dobelės „Tenax“ (Latvija) ekipą rezultatu 43:31.

Vasario 18-oji

Ar nebeliks vilkikų stovėjimo aikštelės šalia pagrindinių Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) vartų, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Susirgimų COVID-19 per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje sumažėjo nuo 4555,8 iki 4291,5 atvejo, uostamiestyje – nuo 6157,4 iki 5 844,8 atvejo. Pagal šį rodiklį Klaipėda paskutinę vietą užleido Palangai, kur jis išaugo nuo 6117,2 iki 6281,6 atvejo.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato Undinės ir princo vaidmenis operoje „Undinė” atliksiančius solistus.

***

Ir apeliacinės instancijos teismas pripažino, jog už tai, kad Smiltynėje, netoli kelto, du kartus kirto dvigubą ištisinę liniją ir privertė priešais atvažiavusį automobilį trauktis jam iš kelio, Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nubaustas teisėtai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ir teismui perdavusi ikiteisminį tyrimą, kuriame trys Kauno bei Šilutės rajono gyventojai kaltinami sodyboje Šilutės гajone gaminę metamfetaminą.

***

Penktadienį vykusiame Lietuvos futbolo federacijos Licencijavimo komiteto posėdyje I lygos licencijas gavo 14 klubų, tarp kurių – ir praėjusiame sezone čia rungtyniavęs Klaipėdos „Neptūnas“.

Vasario 19-oji

1947 m. lapkričio 12 d. LTSR Aukščiausios Tarybos Prezidiumo įsaku Klaipėdos miestui buvo priskirta visa Lietuvos TSR ribose buvusi Kuršių nerijos teritorija. Ją Klaipėdos miesto Vykdomasis komitetas administravo iki 1961-ųjų, kai vasarviečių pagrindu buvo įkurtas Neringos miestas, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

„Smiltynės perkėla” pranešė, kad naujojoje perkėloje dėl itin sparčiai kylančio vandens lygio į keltus nebegali įvažiuoti sunkiasvoris transportas ir autobusai. Dėl pakilusio Dangės lygio patvino Žvejų gatvė.

***

Penktadienį šalyje patvirtinti 9488 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 571 atvejis fiksuotas Klaipėdoje.

***

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipa šeštadienį namie „7bet-NKL“ iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės, 69:66 įveikusi Joniškio „Delikatesą“. Tuo metu Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūnas“ rankininkės savoje aikštelėje rezultatu 42:23 nukovė varžoves iš Molėtų, o „Dragūno“ dublerių komanda įveikė HC „Molėtus“ 42:35.

Vasario 20-oji

„Mūsų pinigiškas padėjimas dabar yra labai blogas. Darba yra labai daug o darbininkus reikia apmokėti. Iš aukų gyventi dabar ne galima, kadangi tada mūsų visa organizacija ne ant tvirtų kojų stovėtų. Mums reikia 50 000 markių dėl dengimo visokių išlaidų”, – 1920 m. kovą Prūsų Lietuvos tautinės tarybos vadovai rašė laiške „Lietuvos valdžiai Kaune”, o laiškas cituojamas rašinių ciklo „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” publikacijoje.

***

Pagal COVID-19 d. susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklį Klaipėda išlieka antroje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, blogiausia situacija ir toliau yra Palangoje, kur šis rodiklis pagaliau ėmė mažėti – per parą sumenko nuo 6427,7 iki 6312 atvejo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Padegė seniūniją

Policija pranešė, jog naktį į ketvirtadienį, apie 3 val., Kretingalėje apsaugos darbuotojas pastebėjo, kad yra apdegusios seniūnijos lauko įėjimo durys. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This