31-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog buvęs Seimo narys, klaipėdietis Ričardas Žurinskas išgirdo dar vieną nuosprendį baudžiamojoje byloje: šįkart jis kartu su bendrininku tapusiu buvusiu pavaldiniu Sauliumi Lenkauskiu pirmos instancijos teismo buvo nuteisti už tai, kad būdami skolininkais elgėsi nesąžiningai bei sukėlė nusikalstamą bankrotą,o eksparlamentaras dar sulaukė bausmės ir už didelės vertės turto iššvaistymą.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija sudarė sutartį su UAB „Kelprojektas” dėl pietinių uosto vartų komplekso, esančio Kairių g. 17, techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų. Tuo metu Tarptautinė investicinė VMG grupė pradeda saulės elektrinės statybą ant uostamiestyje veikiančios gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė yra pasirengusi mokėti iki 40 tūkst. eurų už audiovizualinių reportažų miestui aktualiomis temomis sukūrimo ir transliavimo interneto žiniasklaidoje bei „Facebook” socialiniame tinkle paslaugas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl šių metų sausio pradžioje tarp Šilutės plento ir Statybininkų prospekto esančiame garažų masyve negyvai sušaldyto tik ką gimusio vyriškos lyties kūdikio.

***

Pirmadienio popietę, Klaipėdai švenčiant 770-ąjį jubiliejų, miesto meras Vytautas Grubliauskas Dangės skvere pasodino raudonąjį ąžuolą, o ceremoniją stebėjo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė Aistė. Tuo metu Ugnė pasakoja apie tai, kokios neįteiktos dovanos karalienei Luizai fragmentas demonstruojamas Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje.

***

Pavakary piliavietėje kultūros magistro žiedai buvo įteikti trims menininkams – aktorei Virginijai Kochanskytei, džiazo pianistui, kompozitoriui Sauliui Šiaučiuliui ir aktoriui, režisieriui Benui Šarkai bei įteikti apdovanojimai, liudijantys apie suteiktus garbės piliečių vardus Modestui Paulauskui bei pranciškonui Sigitui Benediktui Jurčiui. Tuo metu vakare piliavietėje įvyko oratorijos „Sakmė apie Mėmelburgą” premjera, skirta miesto gimtadieniui.

***

Ir šią Jūros šventę uostamiesčio valdžia pratęsė tradiciją apie vadinamąjį mero padėkos vakarą žiniasklaidą informuoti tik jau po pačios šventės išplatinant trumpą pranešimą ir atrinktas nuotraukas, rašo portalo žurnalistas.

Rugpjūčio 2-oji

„Atvira Klaipėda” pateikia pasakojimą apie miesto vandentiekį, kuriam antradienį sukanka lygiai 120 metų.

***

Siekiant užtikrinti rekonstruojamos Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžos tinkamą funkcionavimą, bus rekonstruojamas ir Vilniaus plente esantis tiltas per geležinkelį, o konkursą šiems darbams atlikti paskelbė Klaipėdos savivaldybė, nors objekto valdytojas yra Kelių direkcija.

***

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje antradienį atidaryta paroda „Klaipėdos ženklai“, skirta Klaipėdos miesto 770 metų jubiliejui, o joje dalyvavo ir portalo praktikantė Aistė.

***

Klaipėda užsimojo konkretizuoti miesto bendrojo plano sprendinius ir nustatyti geriamojo vandens tiekimo bei nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros kryptis. „Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog dėl to gali tekti iškelti ir trečiąją vandenvietę.

Rugpjūčio 3-oji

Apie dar vieną paliktą dviračių tako „kliurką”, kurią ruošiasi taisyti Uosto direkcija, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Antradienio vakare Klaipėdos HOFE vykusioje diskusijoje ,,Kitame krante“ dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė Ugnė.

***

„Keletą mėnesių man įdomu, kodėl sankcijų Rusijai sąrašuose politikai niekaip neranda vietos branduolinių technologijų koncernui „Rosatom”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Kodėl visuomenė negali susipažinti su savivaldybės sandoriais, domėjosi portalo žurnalistas. Jis taip pat rašo, jog Klaipėdos miesto savivaldybė nori, kad mišrių komunalinių bei didžiųjų, biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo apvažiavimo būdu Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje paslaugas teiktų trys skirtingi vežėjai.

***

Lietuvos apeliacinis teismas jau net tik šiems, bet ir kitiems metams yra suplanavęs net 16 posėdžių vadinamojoje politinės korupcijos byloje, kurioje šių metų balandį Vilniaus apygardos teismas išteisino visus kaltinamuosius, tarp jų – ir klaipėdietį ekspolitiką Eligijų Masiulį.

Rugpjūčio 4-oji

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė konkursą dėl elektros įvado, reikalingo vandens autobusams, pakrauti projektavimo ir įrengimo.

***

„Žemaičių tarmė yra labai gera, kai nori pasibarti,“ – juokėsi Loreta Sungailienė, trečiadienio vakarą dalyvavusi tradiciniame Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinio renginyje „Pėdink į Girulius“.

***

Nors ketvirtadienį žurnalistams surengtos kelionės laivu po marias metu Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas tvirtino, kad jūroje, prie Melnragės, pilamas smėlis – švaresnis, nei paplūdimyje, kitokios nuomonės yra ,,Atviros Klaipėdos” skaitytojas Valdas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje buvo apdovanoti gražiausi bei kūrybingiausi 63-osios jūros šventės „Banguok laisvai“ eisenos dalyviai.

***

Baltijos prospekte 101 numeriu pažymėtą parduotuvę norima rekonstruoti ir apie 300 m² padidinti jos plotą: jau paskelbti projektiniai pasiūlymai.

Rugpjūčio 6-oji

Sutikęs su „Atvira Klaipėda” atviriau pasikalbėti apie pastaraisiais metais jo gyvenimą gana audringai supurčiusius įvykius, Eligijus Masiulis vengė atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą, tačiau noriai pasakojo apie politikos užkulisius.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos ugniagesiai buvo iškviesti į Garažų g., kur iš Dangės upės ištraukė skenduolį sužalotu veidu.

***

Akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta“ rengiasi suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo hidrotechninių statinių povandeninės dalies ir magistralinio dujotiekio povandeninės dalies apžiūrai ir remontui.

***

„Atvira Klaipėda” praneša, jog Klaipėdos miesto savivaldybė perka dar dvi viešųjų ryšių paslaugas: plakatų kūrimą, leidybą ir eksponavimą bei radijo žaidimo – viktorinos organizavimą ir transliavimą.

***

Penktadienio popietę Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekoje atidaryta vieno garsiausių portretinio žanro kūrėjų – fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus paroda „Žmonės, kuriantys Lietuvą“, kurioje įamžinti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai ir kurioje lankėsi portalo praktikantė Lorina.

Rugpjūčio 6-oji

„Blogai, kad paraleliai nebuvo rengiamas miesto planavimo projektas, bet dabar jau vėlu keisti sprendimą dėl uosto ribų”. Tai ne citata iš susirašinėjimo dėl 2019-aisiais patvirtinto Klaipėdos uosto bendrojo plano ir pora metų vėliau savivaldos pagaliau išstenėto atitinkamo miestui skirto dokumento – tai uostininkų 1948-aisiais Klaipėdos miesto Vykdomajam komitetui rašyto rašto ištrauka, akivaizdžiai parodanti, kad nelabai kas mūsų mieste šioje srityje pasikeitė nuo gūdaus sovietmečio, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Klaipėdos futbolo mokyklos stadione šeštadienį vyko jau tradicija tapęs Žmonių su negalia vasaros sporto festivalis, kuris šiais metais – jubiliejinis, penktasis.

Rugpjūčio 7-oji

Projekto „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” rašinyje šį kartą pasakojama, jog 1922-ųjų spalį Klaipėdos kraštui pradėtai taikyti ekonominio spaudimo politikai trukdė ir pasipelnyti norėję sieną saugoję Lietuvos kareiviai, ir nesupratingi muitininkai.

***

Šeštadienį prie krantinės Minijos g. stovinčiame jūrų kelte mirė 41 metų užsienio pilietis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This