5-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 30-oji

Uostamiestyje tarp Naujojo turgaus ir miesto poliklinikos stūksantis pastatas, kuriame sovietmečiu buvo įsikūrę vadinamieji buities rūmai, žada atgimti lyg feniksas iš pelenų: aplinkinių rajonų gyventojų susitikime su būsimo centro vystytojais dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Buvęs UAB „Neringos vanduo” vadovas Dangeras Aleksandrovas nuomonių rubrikoje dėsto savo poziciją dėl susiklosčiusios situacijos įmonėje.

***

Uosto direkcija praneša Italijoje pasirašiusi dvi bendradarbiavimo sutartis su Triesto ir Taranto jūrų uostais.

***

Nors Klaipėdos apygardos vyriausiosios prokurorės pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis patvirtino „Atviros Klaipėdos” informaciją dėl prokuratūroje rinktų parašų, prašant Generalinės prokuratūros neatleisti neblaivaus vairavusio prokuroro Juozo Syko iš pareigų, tai nepadėjo – pirmadienį po pietų prokuratūra pranešė apie jo atleidimą.

***

Klaipėdos turizmo, kultūros ir informacijos centras pasidalino žinia, kad apgyvendinimo paslaugų gigantas booking.com įtraukė Klaipėdą į svetingiausių vietų pasaulyje dešimtuką.

***

Klaipėdos keleivinis transportas pasirašė sutartį su „Ridango AS” dėl kelionės apmokėjimo bekontaktėmis EMV (cEMV) kortelėmis viešajame transporte ir kontrolės informacinės sistemos diegimo. Sutarties vertė – 119 tūkst. eurų.

Sausio 31-oji

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba nusprendė, kad vasarį galios 8,76 ct/kWh tarifas. Jis bus 2,45 proc. mažesnis nei galiojantis sausį (8,98 ct/kWh), tačiau lyginant su praėjusių metų vasariu kainos šuolis sieks 19,2 proc. (7,35 kWh).

***

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ skelbia išsirinkusi tarptautinius ekspertus, kurie konsultuos rengiant naują ilgalaikę bendrovės veiklos strategiją. Tuo metu Klaipėdos terminalo grupė pateikia praėjusių metų jai priklausančių terminalų krovos rezultatus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas, pasivaikščiojęs I Melnragėje, pastebi čia Klaipėdos paplūdimių darbuotojų atliekamus darbus.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 52-iejų metų klaipėdiečiui.

***

Klaipėdos universitetas savo valdomame Botanikos sode, esančiame Kretingos gatvėje, dar šiemet planuoja pastatyti naują mokslo paskirties pastatą.

Vasario 1-oji

Architektui Edmundui Benečiui Klaipėdos regiono teismuose nepavyksta įrodyti, jog sodų sklypuose dienos metu negalima leisti garsiai muzikos, keiktis bei taip trikdyti kaimynų ramybę, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje sutuoktinių pora iš Pagėgių savivaldybės kaltinama neteisėtu praturtėjimu.

***

Klaipėdos savivaldybė pagaliau pasirašė sutartį dėl kapitalinio Paryžiaus komunos gatvės remonto projektavimo darbų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pastebi, jog jau pradėti vadinamųjų Bastionų namų, kurie įsikurs Klaipėdos senamiesčio prieigose, į rytus nuo Jono kalnelio, statybų darbai.

***

„Valstiečiai ir jų kandidatė į meres Ligita Girskienė perspjovė Arvydo Vaitkaus baltarusiškas trąšas bei Vytauto Grubliausko „komuniagas”: pirma paskelbė rinkimų programą. Joje nėra nė vieno konkretaus pažado. Tobula!”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Kultūros ministerijai paskelbus, jog konkursą eiti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas laimėjo dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, „Atvira Klaipėda” primena svarbiausius uostamiesčio teatro vadovės nuveiktus darbus.

Vasario 2-oji

Po devynių mėnesių pertraukos atnaujinus jau daugiau nei trejus metus trunkantį teismo procesą dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos duoto nurodymo „Klasco” nugriauti tris vadinamąsias palapines, buvo priimtas retas sprendimas – išvažiuojamąjį posėdį surengti „Klasco” teritorijoje, vadinamosiose palapinėse, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nuo šiol Klaipėdiečio ir „Klaipėdos keleivinio transporto” kortelėmis jau galima atsiskaityti ir už AB „Smiltynės perkėla”, keliančios per Kuršių marias, paslaugas. Ši gerokai vėluojanti naujovė ketvirtadienį buvo pristatyta žiniasklaidai.

***

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje pristatyta dar iki galo nesudaryta Klaipėdos šviesų festivalio programa.

***

Akcine bendrove tapusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nusprendė, kad jos naudojamas prekės ženklas paseno ir rengiasi skelbti konkursą naujam ženklui sukurti.

***

Kodėl prabangaus Skautų kvartalo Giruliuose elitiniai gyventojai valstybei moka tik simbolinius žemės mokesčius, domėjosi tiriamosios žurnalistikos centro „Siena” žurnalistai, o prie jų tyrimo prisidėjo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdoje, Statybininkų 18, atidaryta jau 5-oji „Lidl” parduotuvė.

Vasario 3-oji

„Atvira Klaipėda” toliau domisi vangiai vykstančiu konkursu užimti naujosios Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo postą.

***

Nors pastatas Liepų g. 11 savivaldos reikmėms naudojamas dar nuo sovietmečio, jo statyba formaliai nėra baigta: tik šiemet sudaryta sutartis dėl statybos užbaigimo procedūros paslaugos suteikimo.

***

Penktadienio rytą Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė visų kandidatų, registruotų dalyvauti kovo 5-ąją vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir metų rinkimuose, sąrašus. Portale pateikiami ir Klaipėdos miesto, ir Klaipėdai artimiausių 4 savivaldybių kandidatų sąrašai.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino tuos Klaipėdos miesto tarybos narius, kurie nusprendė nebedalyvauti kovą vyksiančiuose rinkimuose.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina brolių dvynių vaidmenis premjeriniame spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ kuriančius aktorius.

Vasario 4-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė suskaičiavo, kuris kandidatas į Klaipėdos merus yra turtingiausias, o kuris – skurdžiausias.

***

„Vos atėjus į vaikų žaidimo aikštelę, ėmė kaukti sirenos. Visi pašoko ir puolė prie artimiausios slėptuvės, esančios už 10 minučių kelio. Aš stovėjau, nežinodama, ką daryti. Dešimt minučių bėgti, apšaudant raketoms? Ar eiti namo, kur bet kurią minutę gali pataikyti sprogmuo? Nusprendžiau tiesiog gultis ant žemės, uždengdama savo vaiką”, – prisiminimais apie karo pradžią dalinasi iš Nikopolio kilusi Jekaterina Medvedeva, šiuo metu su 3 metų sūneliu gyvenanti Klaipėdoje.

***

Joniškio „Delikatesas“ šeštadienį rezultatu 81:65 Klaipėdoje įveikė „Neptūną-Akvaservį“. Klaipėdiečiams tai buvo šeštoji nesėkmė iš eilės.

Vasario 5-oji

„Atvira Klaipėda” šįkart skaitytojus supažindina su 1923-iųjų sausio 18-osios įvykius liudijančiais dokumentais, atskleidžiančiais tuo metu tvyrojusią įtampą dėl į uostą atplaukusių karinių Antantės laivų.

***

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 20 val., Klaipėdoje, Smiltelės-Mogiliovo g. sankryžoje, buvo sustabdytas nuosavas automobilis „VW Golf“, kurį ne tarnybos metu vairavo neuniformuota neblaivi 49-erių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnė. Jai buvo nustatytas 1,22 prom. girtumas.

***

Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje Pasvalio „Pieno žvaigždės“ savo žiūrovų akivaizdoje 91:85 (18:16, 22:15, 25:31, 26:23) įveikė Klaipėdos „Neptūną“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This