9-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 27-oji

Klaipėdos apylinkės teismas atvėrė bylą, kurią inicijavo buvęs uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Antanas Katinas, manantis, jog įmonės valdyba nepagrįstai nepratęsė jo įgaliojimų antrai kadencijai, rašo portalo žurnalistas.

***

„Klaipėdos nafta“ pirmadienį paskelbė 2022 m. neaudituotą finansinę informaciją: jos įmonių grupės pajamos siekia 77,8 mln. eurų (2021-aisiais – 61,8 mln. eurų), o vien pačios bendrovės – atitinkamai 74,7 ir 58,6 mln. eurų.

***

Kuo nepatenkinti Klaipėdos savivaldybės valdomo „Viesulo” sporto centras darbuotojai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Bendrovės „Stemma Group“ atstovas Nerijus Tilindis sako, jog jau vyksta pasiruošimo darbai „Mėmelio miesto” naujoms statyboms – ruošiama griauti sovietmečiu statytus mūrus Naujojoje Uosto gatvėje.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėjas Remigijus Arminas priėmė neskundžiamą sprendimą sustabdyti bylą, kurią inicijavo jo kolegos iš Klaipėdos apygardos teismo: byla sustabdyta, kol Konstitucinis teismas priims sprendimą.

Vasario 28-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas suskaičiavo, kiek pernai iš savivaldybės biudžeto uždirbo miesto Tarybos nariai ir dabartiniai kandidatai.

***

Lietuvos studentų krepšinio lygos pusfinalyje Klaipėdos universiteto krepšininkai sostinėje tik paskutinėmis sekundėmis išnešė sveiką kailį prieš Vilniaus universitetą rezultatu 77:76.

***

Antradienį prasidėjus išankstiniam balsavimui, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas užfiksavo vieną iš kandidatų į uostamiesčio metus Remigijų Žemaitaitį, dabartinės miesto Tarybos narį Romaldą Idzelevičių, balsavusį kartu su žmona, bei Klaipėdos miesto savivaldybės vyriausiąjį patarėją Kastytį Macijauską.

***

Antradienį Vyriausybė priėmė sprendimą, kuriuo pritarė 1923 m. sausio 15 d. Klaipėdos sukilimo vado Jono Budrio-Polovinsko ir jo žmonos Reginos Kašubaitės- Budrienės palaikų pargabenimui iš JAV ir jų perlaidojimui Klaipėdos žemėje.

***

Klaipėdos apylinkės teismas per pusantrų metų paskelbė jau antrą sprendimą dėl vadinamųjų „Klasco” palapinių, atmetęs įmonės skundą, praneša „Atvira Klaipėda”.

Kovo 1-oji

Nors prie senojo Mėmelio pilies bokšto pamatų darbininkų pastaruoju metu nematyti, Aldas Kliukas, čia darbus vykdančios UAB „Pamario restauratorius” direktorius „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog bokšto atstatymo darbai neatsilieka nuo grafiko.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios „Klaipėdos energijos” valdyba nusprendė kovui nustatyti 7,87 ct/kWh siekiantį tarifą, kuris bus dešimtadaliu mažesnis nei galiojantis vasarį, o lyginant su praėjusių metų kovu kainos šuolis sieks tik 8 proc.

***

Tiek Neringos meras Darius Jasaitis, tiek ir šios savivaldybės valdomų įmonių vadovai „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog kurorte daugiau nėra tokių butų nuomos atvejų, apie kurį užsiminė buvęs bendrovės „Neringos vanduo” vadovas Dangeras Aleksandrovas. Kartu meras tvirtino, jog net tarnybiniai butai nebepadeda į Neringą pritraukti reikiamų specialistų.

***

Klaipėdietė Donata Vilkaitė buvo pirma kurtumo negalią turinti mergina, prieš 10 metų drąsiai atėjusi į pokalbį „Rimi“ ir gavusi darbą, kuriame dirba iki šiol.

***

„Apskritai stebina kandidatų įsitikinimas, kad ką jau ką, o viešąjį transportą jie išmano puikiai. Toks įsitikinimas paprastai grindžiamas asmenine patirtimi. Pirmiausia, jie patys dažnai važinėdavo autobusu. Na taip – iš Popovo gatvės į Pionierių namus. Taigi žino dalykus iš vidaus, turi vartotojo patirtį. Antra, ir dabar kasdien vairuodami mato autobusus gatvėje, taigi ir iš išorės žino”, – nuomonių rubrikoje rašo Linas Poška.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės svetainėje paskelbta oficiali rinkimuose nedalyvaujančio administratoriaus direktoriaus Gintaro Neniškio 2022 metų veiklos ataskaita.

Kovo 2-oji

Vairuotojų itin nemėgstami greičio matuokliai „Poliscan FMI”, dažniausiai vadinami „trikojais”, pernai Klaipėdos apskrityje darbavosi tūkstančiu valandų ilgiau nei 2021 metais.

***

2022 m. rugpjūčio mėn. pabaigoje Gargžduose, vienoje iš daugiabučių namų laiptinių, buvo užpultas 27 metų vyras: prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos bei metaliniu strypu suduoti smūgiai į galvos sritį. Dėl šio nusikaltimo policija praneša sulaikiusi du įtariamuosius.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina režisierių Dalių Abarį, Klaipėdos elinge statantį Carlo Orffo kantatą „Carmina Burana“, kuri bus pristatyta III Klaipėdos festivalio metu rugpjūčio mėn.

***

Jau parengtas Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl pritarimo mero ir savivaldybės 2022 metų veiklos ataskaitai, bet kada šis Tarybos sprendimas bus svarstomas, neskelbiama.

***

Kodėl klaipėdiečiui Tomui nepatinka, kaip tvarkomas Šilutės pl. ir Taikos pr. jungiantis dviračių takas bei šalia jo esanti teritorija, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Projektuojama dar viena daugiabučių namų grupė Tauralaukyje, daugiabučių kvartale „Dvaro slėnis“, Medeinos gatvėje. Neseniai pradėtos daugiabučių kvartalo statybos prie pat senamiesčio, jos taip pat sparčiai vyksta šiaurinėje miesto dalyje, šalia Dangės upės bei tarp šios upės ir magistralės Palanga – Šilutė.

Kovo 3-oji

Buvusiam Seimo nariui, klaipėdiečiui Ričardui Žurinskui bei kartu su juo dirbusiam Sauliui Lenkauskiui ir Apeliaciniame teisme nepavyko įrodyti, kad jie nebuvo nesąžiningi skolininkai bei nesukėlė nusikalstamo įmonės bankroto, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Antrus metus iš eilės šalies ledo ritulio čempionate nugalėtojomis tapo HC „Klaipėda girls“ moterys.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė parengė projektą, kaip įveiklinti Klaipėdos pilies didįjį bokštą ir siekia gauti Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansinę paramą jam įgyvendinti.

***

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas pratęsė AB „Grigeo Klaipėda“ baudžiamosios bylos dėl Kuršių marių taršos nagrinėjimą.

***

Klaipėdietis Laisvydas Kancius tapo keturračių ralio pasaulio čempionato lyderiu.

Kovo 4-oji

„Atvira Klaipėda” toliau pasakoja apie 1950-ųjų Klaipėdą bei to meto buitį – šįkart – apie rūpesčius bandant užtikrinti kiek įmanoma padoresnį to meto klaipėdiečių maitinimąsi.

***

Nuo šeštadienio ryto Teatro aikštėje, Turgaus ir Tiltų gatvėse pradėjo kurtis į Klaipėdos Kaziuko mugę atvykę prekybininkai, nors pati mugė šiemet – gerokai mažesnė.

***

Rygos Stradinio universitetas šeštadienį namie rezultatu 73:53 įveikė Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkes, o Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ rezultatu 74:83 nusileido Vilniaus „Ryto-2” krepšininkams.

Kovo 5-oji

Sekmadienį 7 val. ryto duris atvėrė rinkimų apylinkės – Lietuvoje vyksta savivaldybių tarybų ir merų rinkimai.

***

Klaipėdos savivaldybė iš naujo paskelbė pernai rudenį dėl architektų protestų nutrauktą viešąjį pirkimą dėl Smiltynės gatvės nuo Jūrų muziejaus iki Senosios Smiltynės perkėlos ir kranto tvirtinimo kapitalinio remonto projektavimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This