18-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 1-oji

Portalo žurnalistas rašo, jog Klaipėdoje, vis dar tebetęsiančioje šildymo sezoną, jau antrą mėnesį iš eilės fiksuojama išskirtinė situacija tarp didmiesčio šilumos tiekimo įmonių. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje gyventojai už centralizuotai tiekiamą šilumą gegužę mokės mažiau nei pernai tuo pačiu metu, o Klaipėdoje ji bus 7 proc. brangesnė nei 2022-ųjų gegužę.

***

Aleksandras Sakas pasivaikščiojo po Kaštonų g. šalia garažų esančius šiukšlynus.

***

„Manau, jog pastangos dirbtinai, priverstinai palaikyti garbaus amžiaus žmogaus gyvybę, jam to galbūt net nežinant, nėra joks gėris ir jokia pažanga, nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Gegužės 2-oji

Klaipėdos apygardos teismas atmetė Danijos kompanijos „Rohde Nielsen A/S” ieškinį Uosto direkcijai dėl pernai vasarį vienašališkai nutrauktos daugiau nei 16 mln. eurų vertės laivybos kanalo gilinimo iki 15 m sutarties, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto pietinės dalies plėtros rinkos studijos parengimas kainuos 110 tūkst. eurų, o ją rengs įmonė „Moffatt & Nichol” iš Kalifornijos.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog per artimiausią mėnesį bus baigta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų Klaipėdos senamiestyje, tuo metu „Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog iki šiol paviešinti susitarimai rodo, kad gana dažnai darbai vėluoja, nes reikia tikslinti parengtus projektus: savivaldybei balandžio viduryje dėl to teko pasirašyti jau trečią papildomą susitarimą su projektuotojais.

***

Tarptautinio lėlių teatro festivalio „Materia Magica“ organizatoriai spaudos konferenciją surengė vienoje iš senamiesčio gatvių, taip norėdami parodyti, kad šių metų festivalis vyks įvairiose vietose.

***

Paaiškėjo, jog po antradienio vakarą Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubui pralaimėtų rungtynių 83:85 Klaipėdos „Neptūnas“ lieka septintoje vietoje.

Gegužės 3-oji

Sunkiai suskaičiuojamų teisminių procesų virtinę, susijusią su verslininko Rimanto Cibausko nelegaliai pastatyta tvora, užtvėrusia valstybinį žemės sklypą Dailidžių gatvėje, papildė dar trys, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė užsimojo šią vasarą išvalyti kelių savo įstaigų teritorijas nuo apleistų statinių bei nugriauti keletą avarinės būklės sandėliukų, požeminių rūsių kitose miesto teritorijose.

***

Nors dar nėra užregistruota nė vieno naujo Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos sprendimo projekto, tačiau paskelbta apie pirmąjį naujai sudaryto komiteto posėdį.

***

Trečiadienį spaudos konferencijoje pristatyta tarptautinio festivalio „TheATRIUM” programa.

***

Darbą pradėjęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pateikė svarstyti pirmuosius savo pasirašytus Tarybos sprendimų projektus. Tarp jų – ir sutikimas steigti naują azartinių lošimų vietą.

***

Portalo žurnalistas pasižvalgė po pradėtą remontuoti asfaltuotą Bangų gatvės atkarpą nuo 13-ojo jos namo iki Joniškės gatvės.

Gegužės 4-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas išsiaiškino, jog kadenciją baigęs meras Vytautas Grubliauskas priėmė sprendimą pratęsti ne tik 1992-ųjų Mažosios Lietuvos istorijos muziejui vadovaujančio Jono Genio įgaliojimus dar vienai kadencijai, tačiau ir dar kelių biudžetinių įstaigų vadovams.

***

Lietuvos apeliacinis teismas pagal nuteistųjų ir jų gynėjų apeliacinius skundus, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, konstatavo, kad trys valstybės tarnautojams prilyginti asmenys pagrįstai nuteisti dėl papirkimo, kyšio priėmimo ir dokumentų klastojimo, svetimo turto iššvaistymo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo organizuojant ir vykdant Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų pirkimų metu nupirktų objektų statybos rangos darbus bei atliekant šių ir kitų ne Klaipėdos mieste esančių objektų statybos techninę priežiūrą. Tuo metu policija sulaikė tris jaunuolius, tarp savo bendraamžių platinusius narkotines medžiagas.

***

„Ar gali būti taip, kad kažkas, susiviliojęs tokia nevyriausybine iniciatyva, prieš gegužės 9 d. ėmė treniruotis? Kodėl gi ne. Iškilmingo karinio parado metu palikti p. Putiną jo bunkeryje, kad jis į susirinkusiuosius Raudonojoje aikštėje kreiptųsi nuotoliniu būdu – pagunda. Ir ne ką mažesnė už pasiūlytą premiją”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Ketvirtadienį Senvagės gatvėje statomoje mokykloje apsilankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslėpė, kad ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų, bet pripažino, jog to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus.

***

Ketvirtadienį gaisras kilo Kaštonų g. esančiuose garažuose – degė šiukšlės.

Gegužės 5-oji

Nors į šiaurę nuo Dangės žiočių planuojamas naujas Uosto direkcijos pastatas virtualioje erdvėje sulaukia nevienareikšmiškų komentarų, ketvirtadienį surengtas viešas jo projektinių pasiūlymų pristatymas visuomenės nesudomino – atėjo vos keletas žmonių, neturėjusių jokių pasiūlymų ar pastabų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė tvirtina, kad kol kas neturi galimybės apmokestinti elektromobilių įkrovimo paslaugos. Todėl iš jai nuosavybės teise priklausančių elektromobilių įkrovimo stotelių energija turėtų būti nemokamai tiekiama dar dvejus metus – jau parengtas toks miesto Tarybos sprendimo projektas.

***

Šiuo metu visuomenei susipažinti yra pateikti šešių daugiabučių gyvenamųjų namų Tauralaukyje, Medeinos g. 2, projektiniai pasiūlymai.

***

„Koalicijos, į kurią susibūrė „Ištikimi Klaipėdai“, „Laisvė ir teisingumas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija, programoje „Planas Klaipėdai” nėra jokios užuominos apie „uraganą, kuris išvers politinio dumblo užtvanką”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Konkursas, skirtas išrinkti geriausią Skulptūrų parke esančios sovietų karių palaidojimo vietos pertvarkymo idėją, įžengė į finalinę fazę – savo matymą išdėstė recenzentai, ėmė darbuotis komisija.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog mero Arvydo Vaitkaus komandoje jau dirba pirmoji patarėja – Asta Anilionė-Lipovec, kandidatavusi ir į miesto Tarybą komiteto „Ištikimi Klaipėdai” sąraše.

Gegužės 6-oji

Dar vienas ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinys pasakoja apie 1950-ųjų vasarą Klaipėdos miesto vykdomasis komiteto priimtus sprendimus, kurie kardinaliai pakeitė miesto veidą.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie tiesiamą dviračių ir pėsčiųjų tako jungtį tarp Jūrininkų pr. ir Sąjūdžio parko.

***

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje jau 23-čią kartą paminėta Spaudos diena – įvyko tradicinė žurnalistų šventė ŽENIA.

Gegužės 7-oji

Spaudos dienos proga buvusi ilgametė Klaipėdos žurnalistė Adelė Žičkuvienė pateikia keletą prisiminimų iš sovietinės ir pirmųjų nepriklausomybės metų žiniasklaidos atstovų darbo kasdienybės.

***

Beveik dvidešimt metų keleivius ir transporto priemones per Kuršių marias Klaipėdoje plukdančiam keltui „Neringa“ jo savininkė AB „Smiltynės perkėla” perka naujus eigos variklius.

***

„Betsafe-LKL“ reguliarųjį sezoną Klaipėdos „Neptūnas” baigė triuškinančiu pralaimėjimu. Sekmadienio vakarą uostamiestyje Alytaus „Wolves“ įrodė savo pranašumą 104:75 (31:24, 19:17, 25:16, 29:18).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This