19-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 8-oji

Visi „Atviros Klaipėdos” kalbinti specialistai pripažįsta, kad tiek Senojo turgaus aikštės ir jos prieigų atnaujinimo, tiek kiti projektai Klaipėdos senamiestyje yra rengiami ir derinami ilgai ir sudėtingai.

***

Leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius, brangesnius kaip 17 377 eurų – tokį sprendimo projektą, rašo portalo žurnalistas, Tarybai teikia meras Arvydas Vaitkus. Nauji ratai bus skirti merui, vicemerams, mero patarėjams ir savivaldybės administracijos direktoriui.

***

Klaipėdos autobusų parkas be viešųjų pirkimo konkursų gavo savo savininkės uostamiesčio savivaldybės užsakymą dėl viso miesto gatvių, pėsčiųjų, dviračių takų, šaligatvių valymo vakuuminėmis mašinomis ir rankiniu būdu paslaugos.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė sutartį su konkursą laimėjusiu Klaipėdos universitetu, kuris vertins Klaipėdos uosto veiklos ir laivybos emisijas į aplinką.

***

Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos administracinio pastato Danės g. 15 laukia virsmas: virš dviejų aukštų parkingo bus įrengtos patalpos sportuoti, vietoje administracinių patalpų – viešbutis: tokį projektą užsakė fizinis asmuo.

Gegužės 9-oji

Viena iš Klaipėdos apylinkės teismui liudijusių mokslininkių akcentuoja, jog bendrovės „Grigeo Klaipėda“ bandymas išsisukti nuo baudos už tai, kad 2021-ųjų liepą į Kuršių marias neteisėtai išleido gamybinį vandenį su toksiškais elementais, gali atverti teršėjams naudingą Pandoros skrynią.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasižvalgė po šalia buvusio Trinyčių fabriko esančią teritoriją ir priminė verslo planus čia statyti daugiabučių kvartalą.

***

Antradienį dalis Klaipėdos rusakalbių Skulptūrų parke, kur stovėjo paminklas per II pasaulinį karą žuvusiems kariams, tradiciškai paminėjo gegužės 9-ąją.

***

„Toks įspūdis, kad mes vaizduojam tą viešumą. Vaizduojam, vaidinam tokį teatrą: mes tariamės su bendruomenėmis…”, – taip savo pasiūlymą „peržiūrėti visų tarybų ir komitetų reikalingumą” antradienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje motyvavo Vidmantas Dambrauskas.

Gegužės 10-oji

Kokia juoda katė yra perbėgusi tarp dviejų priekuliškių – Klaipėdos rajono vicemerės bei anglų kalbos mokytojos, bandė aiškintis „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika išrinktas naujosios Klaipėdos universiteto tarybos pirmininku.

***

Visuomenei susipažinti viešai pateikti projektiniai buvusio Vilniaus banko pastato, esančio Daržų g. 13, pertvarkymo į butus projektiniai pasiūlymai.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė supaprastinto Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių palaidojimo vietos pertvarkymo projekto idėjos konkurso preliminarią eilę.

Gegužės 11-oji

Pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalisto, antrai kadencijai įgaliojimų vadovauti uostamiesčio savivaldybės valdomai AB „Klaipėdos energija” nebegavęs ir dėl to į kovą trimis frontais pakilęs Antanas Katinas trečiadienį turėjo nuryti pirmą karčią piliulę.  

***

Nors naujasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atsisakė įsikurti per 200 metų skaičiuojančiame rotušės pastate, jo vadovaujama administracija imasi stogo kapitalinio remonto darbų.

***

Miunchene vykstančioje logistikos ir mobilumo parodoje „Transportas ir logistika 2023“ pasirašyta Klaipėdos uosto įstojimo į Hamburgo uosto marketingo asociaciją sutartis.

***

Klaipėdos apskrities kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę asmenį, kuris įtariamas neteisėtai disponavęs dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

***

Prekiauti per Jūros šventę norintys verslininkai turės labiau pakrapštyti pinigines: Klaipėdos savivaldybė planuoja gerokai didinti rinkliavą už prekybą miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių minėjimo švenčių metu mugėse ir kitose renginių teritorijose.

***

Virš uostamiesčio piliavietės šią savaitę jau pasimatė atkuriamo istorinės Mėmelio pilies didžiojo bokšto kontūrai – metalinės konstrukcijos, pastebi portalo žurnalistas.

Gegužės 12-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo grąžintoje Skautų g. ginčo byloje šią savaitę Klaipėdos apylinkės teismo surengtas atnaujintas procesas dėl žemės nuomos sutarties nutraukimo truko neilgai.

***

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras ieško rangovo atliekų konteinerių aikštelių ir aplink jas esančio ploto priežiūros paslaugai.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti.

***

Penktadienį Smiltynėje buvo pasodintas Šimtmečio ąžuolas.

***

Penktadienio vakarą išvykoje Klaipėdos „Neptūnas“ tik po pratęsimo nusileido Vilniaus „Rytui“ rezultatu 99:107.

Gegužės 13-oji

1923-ųjų sausio 21 ir 22 dienų dokumentai rodo, jog temperatūra Lietuvos užimtame Klaipėdos krašte bei tarptautinėje arenoje tuo metu ir toliau kilo, rašoma portalo projekto „Centrinis archyvas: Klaipėda” publikacijoje.  

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasižvalgė po jau daugybę metų Kuršių marių pakrantėje Kairių g. stovintį apleistą „Klasco” priklausantį pastatą, kuriame planuota įrengti valčių prieplauką.

***

Penktadienį Lietuvos automobilių kelių direkcijai paskelbus, jog dėl dviračių tako Smiltynė-Juodkrantė remonto iki vidurvasario dviratininkams teks susilaikyti nuo kelionių dviračiais į Neringą, šeštadienį portalo žurnalistė įsitikino, jog rangovai šiltą saulėtą dieną, užuot naudojęsi palankiu darbui oru, poilsiauja.

***

Klaipėdos „Neptūnas” LFF I lygos rungtynių metu namie šeštadienį šventė pergalę – rezultatu 1:0 nugalėjo Vilniaus BFA ekipą.

Gegužės 14-oji

„Naktį bijodavau miegoti. Kai žmona su sūnum užmigdavo, aš imdavau naršyti po socialinius tinklus, ieškodamas naujienų, nes naktimis vykdavo intensyviausi apšaudymai. Stebėdavau situaciją, kad reikalui esant pažadinčiau šeimą. Pamenu, kaip vieną tokią naktį dar praėjusį kovą išgirdau švilipimo garsą – jei švilpia, po to bus „bum”. Greitai pažadinau žmoną ir vaiką, kurį susupau į antklodę. Visi nubėgome į rūsį ir tada pasigirdo tas „bum” – bomba nukrito miesto centre, o smūgio banga metalines rūsio duris perlenkė perpus”, – pasakojo Klaipėdoje gyvenantis ukrainietis Vasilijus.

***

Sekmadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas” savo sirgalių akivaizdoje baigė savo pasirodymą 2022-2023 metų LKL sezone. Klaipėdiečiai pralaimėjo ir antrąsias ketvirtfinalio rungtynes Vilniaus „Ryto” ekipai. Šįkart antrą vietą reguliariajame sezone užėmusiam sostinės klubui nusileista rezultatu 91:95.

2 Comments

  1. se

    Negadinkite nuotaikos skaitytojams Grubliausko šmėklomis. Žmogus geriausiai yra įvaldęs savireklamą ir lyg erkės prisplakimą prie valdžio lovio. Žurnalistai, būkite malonūs, užmirškite jį, nereklamuokite jo, nefotografuokite, o jei lenda į objektyvą, tuomet retušuokite jo didelę galvą.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Ne mūsų daryta foto, organizatorių… 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This