47-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 20-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie pirmos instancijos teisme priimtą sprendimą, kuriuo už melagingų parodymų davimą nuteistas Klaipėdos bankroto administratorius, Lietuvos verslo angelų tinklo-asociacijos „LitBAN” narys Tomas Malinauskas.

***

Nors rekonstruotas lopšelis-darželis „Svirpliukas” duris atvėrė dar rugsėjo 4-ąją, galutinė statybos darbų kaina paaiškėjo tik visai neseniai. Šių metų liepos 11 d. pasirašius jau 9-ąjį papildomą susitarimą sutarties vertė pasiekė daugiau nei 3,5 mln. eurų.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša apie numatomus eismo pokyčius Danės g.

***

Dar 1995-aisiais sudegusį buvusį „Baltijos“ kino teatrą nuo 1999 m. valdžiusi ir tik popierius per tą laiką dėl rekonstrukcijos susitvarkiusi Šiauliuose registruota bendrovė „Fisanta“ pardavė jį Klaipėdoje įsikūrusiai nekilnojamojo turto projektus įgyvendinančiai įmonei, rašo portalo žurnalistas.

***

Architektai buvusią „Trinyčių” fabriko teritoriją valdančių verslininkų užsakymų parengė ir visuomenei pristato jau ketvirtus projektinius pasiūlymus dėl daugiabučių statybų.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą be didesnio vargo apgynė savo namų tvirtovę, rezultatu 97:74 sutriuškinęs Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

Lapkričio 21-oji

Techninis darbo projektas dviračių ir pėsčiųjų judėjimui Naująja Uosto gatve, įskaitant projektavimo užduotyje nurodytus tyrinėjimus, statybą leidžiančio dokumento gavimą ir visas susijusias paslaugas, turi būti parengtas ne vėliau kaip per metus – tokią sutartį su projektuotojais pasirašė Klaipėdos savivaldybė.

***

Antradienį virš jau pastatyto apatinio Memelio pilies didžiojo bokšto karkaso prieš vidurdienį buvo pradėta kelti viršutinė metalo konstrukcijų apžvalgos aikštelė – procesą portalo žurnalistai įamžino fotoreportaže.

***

Uostamiesčio savivaldybė praneša, kad „Klasco“ teritorijoje pradedami palapinėmis vadinamų sandėlių, kuriuos teismai pripažino nelegaliais statiniais, demontavimo darbai.

Lapkričio 22-oji

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje rašoma apie Klaipėdos apylinkės teisme baigtą nagrinėti bylą, kurią vienas iš legendiniais laikomų Lietuvos krepšininkų Gintaras Einikis sako inicijavęs ne dėl 100 eurų baudos, o dėl to, kad būtų suformuota apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderių išdavimo praktika.

***

Klaipėdos apskrities policija praneša atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl labai didelio kiekio – daugiau 22 kg kanapių – kontrabandos į Lietuvą.

***

Apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė keičiantis pirmos instancijos teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Anksčiau išteisinti visi buvę kaltinamieji tarp jų – ir buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis klaipėdietis Eligijus Masiulis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo. Tuo metu Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje uostamiesčio advokatas Aivaras Surblys buvo nuteistas už 10 tūkst. eurų kyšį, nurodė bylą nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka.

***

Trečiadienį Kauno klinikose mirus per langą tėvo išmestam kūdikiui, tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog tyrimas toliau bus tęsiamas dėl nužudymo.

Lapkričio 23-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog vienos iš pagrindinių Klaipėdos transporto magistralių – Liepojos, Herkaus Manto, Tiltų gatvių, Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės – eismo valdymo sistemos modernizavimo techninio darbo projekto parengimas šiemet nebus baigtas, nors ir pabrango beveik 30 procentų.

***

Klaipėdos miesto policijos pareigūnai praneša sulaikę 25 metų vaikiną, kuris įtariamas iš mažamečių atiminėjęs mobiliuosius telefonus.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas pristato pokalbį su geležinkelio vadybininke Tatjana Pontajeva, kuri eina mamos pėdomis.

***

Turto bankas ruošiasi parduoti du pastatus, esančius Herkaus Manto gatvėje, bei buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis”, esančio Taikos prospekte, pastatą.

***

Nors vėjuotą ir lietingą ketvirtadienio vakarą į naujos klaipėdiečio žurnalisto ir rašytojo Mindaugo Milinio knygos „Smogiko išpažintis” pristatymą susirinko nedidelis jo gerbėjų būrelis, susitikimas praėjo labai šiltai ir jaukiai.

Lapkričio 24-oji

Šį kartą projektas „Istorinės Klaipėdos pėdos“ pasakoja apie Klaipėdos ir jos apylinkių apželdinimą.

***

Šį savaitgalį uostamiesčio tikintieji iškilmingai minės išskirtinį jubiliejų – 35-ąsias šios šventovės grąžinimo metines katalikų bendruomenei: „Atvira Klaipėda” primena Marijos Taikos Karalienės bažnyčios istoriją.

***

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro pirmakursis Raimondas Grundulas tapo tarptautinio santechnikų čempionate „Plumber 2023“ nugalėtoju.

***

Klaipėdos merui, vicemerams ir administracijos direktoriui teks stoti į tribūną ir atsakinėti į savivaldybė tarybos mažumoje esančių politikų klausimus. Nors kituose didžiuosiuose miestuose bei daugelyje mažų savivaldybių tokia demokratinė procedūra jau įvyko, uostamiestyje mažumos valanda pirmą kartą bus rengiama lapkričio 30-ąją, tarybos posėdžio pabaigoje, informuoja „Atvira Klaipėda.”

***

Vilniuje vykstančio tarptautinio Transporto inovacijų forumo metu penktadienį buvo įteikti Žaliojo susisiekimo apdovanojimai: „Institucijos“ nominacijoje nugalėtoja paskelbta VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Lapkričio 25-oji

„Suprantu, kad „Akropolio” šiuo metu kitur neperneši ir neuždarysi, bet, mano nuomone, miesto valdžia pirmenybę turėtų teikti projektams, siekiantiems atgaivinti miesto centrą. Reiktų kviesti kūrybingus žmones, kurie pasiūlytų, kaip atgaivinti miesto centre esančius nenaudojamus pastatus”, – kalbėjo Klaipėdą į Vilnių iškeitęs maskvietis verslininkas.

***

Spalio pabaigoje Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atšaukė savivaldybės pavaldume esančių trijų įstaigų vadovų konkursus, tarp jų – ir konkursą dėl Klaipėdos miesto poliklinikos. Kitų įstaigų vadovų jau ieškoma, o minėtos poliklinikos vadovo konkursas dar nepaskelbtas.

***

Elta suskaičiavo, jog tarp didžiųjų šalies miestų išlaidos Kalėdų eglei Klaipėdoje bus mažiausios.

***

Šeštadienis buvo nesėkmingas „Neptūnui-Akvaserviui”, kuris išvykoje rezultatu 75:88 nusileido „Jurbarko-Kariui“, ir pirmąjį pralaimėjimą patyrusioms LCC krepšininkėms – jas įveikė Rygos TTT rezultatu 71:64. Tuo metu „Neptūnas-Amberton” 68:54 nugalėjo Rygos Stradinio universitetą.

Lapkričio 26-oji

Klaipėdoje prasidėjus septintiesiems komunizmo statybos metams tuometinė miesto valdžia turėjo nemenkų rūpesčių su gana svarbiu tais laikais objektu – viešąja pirtimi. Problemų netrūko ir kitoje su vandeniu tiesiogiai susijusioje įstaigoje – treste „Vodokanal“, rašoma portalo „Ką pasakoja archyvas” projekto publikacijoje.

***

„O kaip atpažinti priešą? Kai bendrauji su draugu, juk nesitiki, kad jis užverbuotas. Tuo smogikai ir naudojosi, nušaudami partizanus miegančius arba šaudami jiems į nugarą”, – sako Mindaugas Milinis, kurį kalbina žurnalistė Laisvė Radzevičienė.

***

Kuo skundžiasi Pietų Tako gatvės gyventojai, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This