21-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 22-oji

Klaipėdietis Justinas pasidalino pastabomis apie sutvarkytame Jono kalnelyje paliktą broką bei pateikė pasiūlymus, kas ir kaip jį turėtų pašalinti.

***

Prieš daugiau nei septynerius metus šalia prekybos ir paslaugų centro „Akropolis” stovintį buvusį KGB pastatą aukcione įsigijusi šio centro savininkė teigia, kad planų, ką su juo daryti, vis dar neturi, rašo portalo žurnalistas.

***

„Aštriai nepatiko kišimasis į savivaldybių kompetenciją. Neatrodo protinga, kad Prezidentūra siūlo Seimui prievarta nustatyti savivaldybėms unifikuotus viešojo transporto lengvatų dydžius. Ir galiojantis įstatymas tuo jau yra blogas, o siūloma redakcija tik įtvirtina ydą. Pinigų neduoda – o lengvatas taikyti reikalauja”, – nuomonių rubrikoje rašo Linas Poška.

***

Palangoje gyvenančią rašytoją Agnesą Kenešytę-Gricę kalbina Ievos Simonaitytės bibliotekos atstovė Ieva Apulskė.

***

Į Klaipėdos senamiestį per Daržų gatvę įsukti iš Pilies gatvės yra uždrausta, o kuriam laikui galios šis draudimas – neskelbiama, pastebi portalo žurnalistas. Jis taip pat rašo, jog už gatvių apšvietimą atsakingos įmonės atstovai patikino, jog dingęs Klaipėdos universiteto pastatų apšvietimas rugsėjo pradžioje sugrįš.

Gegužės 23-oji

Buvusiam Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjui Irenijui Zaleckiui vėl teko lankytis teisme, kur jis išgirdo dar vieną nuosprendį. Šįkart – baudžiamojoje byloje, susijusioje ir su Rusijos bei Kazachstano piliečiais, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Šiuo metu būklė yra vidutinio sunkumo, stabili, aišku, laukia ilgas, sudėtingas gydymas, tikimės, viskas bus gerai”, – apie pirmadienio pavakare į Klaipėdos vaikų ligoninę iš Žemynos g. atvežtą apdegusį 10-metį berniuką trumpojoje spaudos konferencijoje kalbėjo ligoninės medikė Luknė Taurasevičė.

***

Klaipėdos socialinės paramos centras įpareigotas kuo skubiau organizuoti šiukšlėmis užverstų būstų sutvarkymo paslaugos pirkimą, skelbia uostamiesčio savivaldybė.

***

Liepų gatvėje, 83-iuoju numeriu pažymėtame sklype, rengiamasi statyti „McDonald’s” restoraną – tai būtų antra tokia maitinimo įstaiga uostamiestyje. Šiuo metu visuomenei susipažinti yra pateikti šio objekto projektiniai pasiūlymai. Be to, buvusios faneros fabriko katilinės vietoje Liepų gatvėje birželio 2 dieną duris oficialiai atvers Skaitmeninių inovacijų centras.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad užbaigus viešojo pirkimo procedūras dėl Antrojo pasaulinio karo Sovietų sąjungos karių palaidojimo vietos pertvarkymo projekto idėjos konkurso jokių pokyčių neįvyko – laimėtojais oficialiai pripažinti komisijos geriausiai įvertinto darbo autoriai.

***

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį didelį kiekį kvaišalų iš Nyderlandų gabenusiems klaipėdiečiams, o už narkotikus to paties teismo jau nuteistųjų skundus Lietuvos apeliacinis teismas atmetė.

Gegužės 24-oji

Kaip UAB „Vakarų idėjos” pavyko laimėti uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos” skelbtą Danės g. esančio sandėlio, kuriame ruošiamasi įkurti barą „Hofas”, konkursą bei dar gauti finansinę savivaldybės paramą, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje dalyvavusi Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktorė Roma Budrienė politikams papasakojo apie Dumpių sąvartyno perspektyvas bei šiukšlių rūšiavimo naujoves.

***

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Vilmos Marcinkevičienės, prieš mėnesį gauti 6 pasiūlymai iš potencialių Jūrininkų poliklinikos statytojų. Jie šiuo metu yra vertinami Viešųjų pirkimų įstatymu nustatyta tvarka ir jau po poros savaičių turėtų paaiškėti statybos konkurso laimėtojas.

***

Klaipėdos apygardos teismas, uždaruose posėdžiuose išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje 26-metis šilutiškis Marius V. buvo kaltinamas 19-metės savo sesers išžaginimu, seksualiniu prievartavimu ir nužudymu, trečiadienį paskelbė nuosprendį.

***

Trečiadienį visuomenei pristatyta Klaipėdos viešajame transporte pradedanti funkcionuoti naujovė – galimybė keleiviams atsiskaityti banko kortele.

***

Senosios Smiltelės gatvėje, šalia Smeltalės upelio, įtekančio į Kuršių marias, ketinama pastatyti elingą bei patalpas mažų gabaritų laiveliams, valtims ir kitoms plaukiojimo priemonės saugoti: visuomenei pateikti projektiniai pasiūlymai.

Gegužės 25-oji

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau ketvirtąjį papildomą susitarimą su UAB „VVARFF” dėl Teatro ir Sukilėlių gatvių rekonstravimo rangos darbų. Po šį mėnesį pasirašyto susitarimo darbai pabrango dar 43,3 tūkst. eurų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Ketvirtadienį ryte prasidėjusio antrojo naujosios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu prisiekė dar keturi politikai – du to negalėję padaryti prieš mėnesį ir du, pakeičiantys mandatų netekusias į vicemerų postus paskirtas politikes Vaidą Raugelę ir Liną Šukytę-Korsakę. Tuo metu trečiasis vicemeras Algirdas Kamarauskas buvo paskirtas per kelias minutes, o jauniausias naujai prisiekęs tarybos narys Aleksej Diukin stojo šalia savo partijos „Laisvė ir teisingumas” kolegos Sergej Mažūga – jis irgi atsisakė pasakyti savo poziciją dėl Krymo ir to, ar Ukrainoje vyksta karas, ar „specialioji karinė operacija”.

***

Giruliuose planuojama statyti dvibučių gyvenamųjų ir poilsio namų kompleksą – visuomenei susipažinti jau pateikti jo projektiniai pasiūlymai.

***

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydama 33 metų klaipėdietį pripažinti kaltu dėl neteisėto įsibrovimo, informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, persekiojimo bei grasinimo nužudyti. Teismo prašoma vyrui skirti 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

***

Ketvirtadienį pastebėjusi prie ką tik Varpų g. nutiesto dviračių tako besidarbuojančius bendrovės „Inkomsta” vyrus, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pasiteiravo, ar jie taiso tai, ką netinkamai padarė anksčiau.

Gegužės 26-oji

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys sulaukė ieškinio iš buvusios savo darbovietės – Registrų centro, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nors, „Atviros Klaipėdos” žurnalisto teigimu, skeptikų ir kritikų netrūko projektuojant ir atnaujinant Danės skverą, eilinės darbo dienos pavakarę čia jis aptiko daugybę lankytojų, kuriuos ypač traukė naujoji kavinė.

***

Penktadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas” namie priėmė LFF I lygos lyderius „Marijampolė City” ekipą. Susitikimas baigėsi be įvarčių 0:0.

Gegužės 27-oji

„Atvira Klaipėda” toliau pasakoja apie tai, kaip išskirtinėje Klaipėdos miesto vietoje – ties uosto vartais – įsikūrė naftos pramonė, kaip augo jos apetitas ir kaip buvo bandoma jį pažaboti.

***

Uostamiestyje rengiami dar 40 antžeminių šiukšlių surinkimo aikštelių projektai – keliolika jų pateikti visuomenei susipažinti ir pastaboms teikti.

***

Elta praneša, jog eidama 72-uosius metus mirė muzikologė, LRT laidų vedėja, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, iš Klaipėdos kilusi Zita Kelmickaitė.

***

Saulėtą šeštadienio pavakare burių pakėlimo ceremonija burlaivis „Meridianas” uostamiestyje paskelbė vasaros pradžią.

Gegužės 28-oji

1950-ųjų balandžio viduryje Klaipėdos vykdomasis komitetas nusprendė įvesti mokestį gyventojams, turintiems arklius, raguočius, automobilius, motociklus, dviračius, valtis, jachtas ir keltus: apie tų metų sprendimus, susijusius su transportu, pasakoja dar vienas „Atviros Klaipėdos” rašinys, parengtas pagal Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomus dokumentus.

***

Atšilus orams, tradiciškai padaugėjo dviračių ir paspirtukų vagysčių. Tuo metu Gargžduose sekmadienio naktį iš kiemo bandęs nugvelbti seną automobilį buvo sulaikytas 16-metis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This