25-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 19-oji

Klaipėdos prieigose, Kalotės gyvenvietėje, palei kelią į Kretingą, nuo pernai tiesiamas naujas dviračių-pėsčiųjų takas dar kurį laiką bus nepilnavertis – jungties su uostamiesčiu priemiesčio gyventojai turės palaukti, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Dviratininkams itin nedraugiška Naujoji Uosto gatvė pasikeis dar negreitai: pėsčiųjų ir dviračių takų projektavimui, įskaitant projekto priežiūros paslaugas, čia numatytas 31 mėnuo.

***

Pirmadienį Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, apžiūrėjęs jau veikiančios Statybininkų pr. ir Gediminų g. sankryžos infrastruktūrą, didelių priekaištų darbus atlikusiems „Telšių statybos” ir „Telšių kelių” atstovams neturėjo.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino trejus metus teatre dirbantį baleto artistą iš Ukrainos Mykhailo Mordasovą, o Media Dia pateikia pokalbį su Klaipėdos licėjaus istorijos mokytoju ekspertu Vaidu Pamparu.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė pagaliau ryžosi teisiškai pervadinti teoriškai bevardį, o praktiškai Komunarų vardu vadinamą skersgatvį, jungiantį Paryžiaus Komunos ir Tilžės gatves. Jis turėtų tapti Malūno tvenkinio gatve.

Birželio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domisi, kodėl buvęs Neringos ir Klaipėdos savivaldybių bendrovių „Neringos vanduo” ir „Gatvių apšvietimo” direktorius Dangeras Aleksandrovas po bandomojo laikotarpio buvo atleistas iš Kretingos rajono savivaldybės valdomų Kretingos šilumos tinklų.

***

Nutrauktos baldų pirkimo procedūros naujai statomai mokyklai. Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė tvirtina, kad taip įvyko ne dėl to, jog statybos gali nesibaigti laiku.

***

„Atvira Klaipėda” gavo ir skelbia uostamiesčio savivaldybei adresuotus Žaliojo slėnio bei Tauralaukio gyventojų prašymus dėl sprendimo uždrausti eismą laikinu gruntiniu keliu tarp Vėjo gatvės Tauralaukyje ir Žaliojo slėnio.

***

„Išsakyta frazė atitinka visus nuomonei keliamus reikalavimus, todėl atsakovei, kaip savivaldybės tarybos narei, negali būti ribojama saviraiškos teisė, garantuota Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos”, – konstatavo Klaipėdos apylinkės teismas uostamiesčio savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus inicijuotoje byloje, kurioje jis siekė iš buvusios miesto Tarybos narės Alinos Velykienės prisiteisti euro dydžio neturtinę žalą už esą jo garbę ir orumą žeminančius pasisakymus, rašoma portale.

Birželio 21-oji

„Ar tikrai jau penkeri metai?” – nustebo „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas Gintaras Neniškis, juokais portalo žurnalisto paklaustas, kodėl nešvenčiamas „mikriukų” inkorporavimo į Klaipėdos miesto viešojo transporto sistemą penkmetis.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė tarptautinį ikiteisminį tyrimą dėl
didelių narkotinių medžiagų kiekių platinimo Šiaurės Airijoje. Tuo metu Generalinė prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą jau teistas Lietuvos pilietis ir Klaipėdoje gyventis lenkas kaltinami organizavę sistemingą labai didelių narkotinių medžiagų kiekių gabenimą iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą.

***

Antradienio pavakare kilo gaisras bendrabutyje, kuriame įsikūrę Nakvynės namai.

***

Birutė Skaisgirienė pakalbino solistą Tomą Vilaniškį, trečiadienio vakarą koncertuosiantį Girulių bibliotekoje.

Birželio 22-oji

Klaipėdos bankroto administratorius, Lietuvos verslo angelų tinklo-asociacijos „LitBAN” narys Tomas Malinauskas kurį laiką turės minti Klaipėdos apylinkės teismo slenkstį ir išbandyti kaltinamiesiems skirtą suolą. Klaipėdos apygardos prokuratūra jį kaltina melagingų parodymų davimu, dokumento suklastojimu bei tokio dokumento panaudojimu, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras paskelbė perkantis mišrių komunalinių, maisto, didžiųjų ir žaliųjų atliekų surinkimo Klaipėdos mieste ir jų transportavimo į atliekų tvarkymo įrenginius paslaugas.

***

„Vietoj proveržio – tik padažymai ir patinkavimai”, – rėžė valdančiajai daugumai konservatorius Andrius Petraitis ketvirtadienį vykstančio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu. Opoziciją piktino migloti valdančiųjų atsakymai į klausimus apie Atgimimo aikštės rekonstrukciją, Jūrininkų poliklinikos, naujos sporto salės Šviesos gatvėje statybas ir kitus svarbius projektus.

***

Trečiadienio vakarą po vykusio Česlovo Juršėno knygos „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ pristatymo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Roberta pakalbino knygos autorių.

Birželio 23-oji

Norintieji laikyti dviračius prieš porą savaičių pagaliau atidarytose dviračių saugyklose, pastatytose renovuotame Rumpiškės kvartale, turėtų paskubėti – jose greitai gali nelikti vietos, pastebi portalo žurnalistas. Jis taip pat domėjosi, kodėl kioskuose, esančiuose tarp Pilies tilto ir Senosios perkėlos, neprekiaujama šviežia žuvimi.

***

„Turėti mėgstamą užsiėmimą, be kurio tu neįsivaizduoji savo gyvenimo, – didžiulė prabanga, kurios linkėčiau kiekvienam”, – sako Klaipėdos muzikinio teatro baleto trupės koordinatorė, klaipėdietė baleto artistė Viktorija Galvanauskienė, kurią pakalbino teatro atstovė.

***

Bendrovė „Klaipėdos vanduo” skelbia, kad pastaruoju metu pastebimai išaugo nelegalių prisijungimų prie centralizuotų vandens ir nuotekų tinklų atvejų skaičius.

Birželio 24-oji

Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomi dokumentai, atsiradę 1923-iųjų pradžioje sprendžiant Klaipėdos likimą, liudija ir apie asmeninius pasirinkimus, atskleidusius žmonių asmenybes, rašoma portalo projekto publikacijoje.

***

„Kai kuriuos gyventojus reikia tiesiog paimti už rankos ir atsivesti”, – taip lakoniškai naujovę – potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos organizavimo paslaugą – apibūdina Audronė Liesytė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinės  paramos skyriaus vedėja. 

***

Penktadienį Klaipėdoje, Mažvydo alėjoje, buvo pastebėtas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus 46 metų Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas, kuriam nustatytas 2,79 prom. girtumas.

Birželio 25-oji

„Kai kurie viską išverčia atvirkščiai, teigdami esą Donbaso gyventojai laukė rusų pasaulio, tačiau tai netiesa. Daugelis šio krašto ir Iziumo gyventojų vyko į Kijevą, dalyvavo Maidano įvykiuose. Po to, kai Rusija užgrobė Krymą ir 2014 m. Donbase prasidėjo karas, daugelis išvyko iš regiono, atsisakę gyventi, valdant rusų režimui. O tie, kurie liko, padėjo ukrainiečiams, pavyzdžiui, mano tėvai gamino valgį Donbaso kariams ir vaikams. Todėl mes nenorime, kad kas nors galvotų, esą mes laukėme Rusijos”, – pasakojo dar viena „Atviros Klaipėdos” pakalbinta ukrainietė.

***

Debreceno mieste Vengrijoje prasidėjusiame Europos U20, U18, U16 karatė kiokušin čempionate pirmą jo dieną Klaipėdos karatė kiokušin mokyklos „Shodan” auklėtiniai Lietuvos rinktinei iškovojo po tris aukso ir bronzos bei vieną sidabro medalį.

***

Klaipėdoje baigėsi tris dienas trukęs XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Teatro aikštėje susirinkusi publika turėjo progą išvysti daugybę netikėtų solo ir dueto pasirodymų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This