29-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 17-oji

Pernai gruodį gana garsiai nuskambėjusi sporto klubo „Eola“ iškraustymo iš Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ istorija sulaukė tęsinio ir teisme: pirmos instancijos teismas patenkino „Akropolį“ valdančios UAB „Taikos turtas“ ieškinį bendrovei „Eola“, tačiau ši pergalė gali būti tik moralinė, nes pastarajai įmonei jau yra iškelta bankroto byla, rašoma „Atviros Klaipėdos” rėmėjams „Contribee” platformoje skirtoje publikacijoje.

***

„Taip, konkursas yra pasibaigęs, vokai atplėšti, pirmosios vietos laimėtojas jau kaip ir žinomas, tai UAB „Infes”, – paklaustas, ar pavyko rasti rangovą Naujosios perkėlos administracinio pastato rekonstrukcijos darbams, „Atvirai Klaipėdai” sakė Smiltynės perkėlos vadovas Mindaugas Čiakas.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai nustatė, kad miško kirtimai Kuršių nerijos nacionaliniame parke, dėl kurių teisėtumo buvo kilęs visuomenės susirūpinimas, yra vykdomi pagrįstai ir teisėtai, todėl priimtas nutarimas atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

***

Birutė Skaisgirienė kalbina menininkę Eglę Lipinskaitę, kurios akvarelių paroda visą liepą eksponuojama Girulių galerijoje.

Liepos 18-oji

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ valdyba pagrįstai nusprendė nepratęsti Antano Katino įgaliojimų antrai generalinio direktoriaus kadencijai, tad pastarajam priteisė apmokėti tūkstantines bylinėjimosi sąskaitas: iš jo „Klaipėdos energijai“ priteisė 4275 Eur, o Klaipėdos savivaldybei – 4936,8 Eur bylinėjimosi išlaidų, rašo portalo žurnalistas.

***

„Aš dažnai kartoju – pageidautina, kad masažo profesionalas būtų aklas. Masaže nereikia akių, būtina žmogaus kūną kuo įdėmiau iščiupinėti, o matantis žmogus linkęs pasitikėti akimis. Praslydai pirštais per žmogaus nugarą ir pajauti kiekvieną netinkamai stovintį slankstelį, iššokusį raumenėlį, netinkamą rankų padėtį’ , – sako Klaipėdoje neregių salono „Gydančios rankos“ savininkas Kazys Kuneika, kurį kalbina Sandra Žemaitytė.

***

Nors į nuotolinį buvusių buities rūmų transformacijos projekto pristatymą pirmadienio vakare prisijungė nedaug miestiečių, nuogąstavimų dėl verslo planų neišvengta.

***

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi moteris pasakojo, jog šeštadienio vakare, liepos 15 d., vienoje Statybininkų pr. esančioje kiemo krepšinio aikštelėje susirinkę rusakalbiai vaikinai iš pradžių žaidė krepšinį, o po to pradėjo šaudyti, bet jos iškviesta policija į pranešimą esą reagavo pavėluotai.

Liepos 19-oji

Pirmos instancijos teismas pripažino, jog uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) pažeidė įstatymus vykdydama ne mažiau kaip dešimties elektrobusų pirkimo konkursą, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai trečiadienį vykusiame posėdyje negailėjo kritikos sustabdytam Girulių paplūdimio prieigų rekonstrukcijos projektui.

***

Elta praneša, jog mirė buvusi Seimo narė klaipėdietė 65 metų Irina Rozova.

***

Nors dar šių metų pradžioje Kultūros ministerija buvo skelbusi, jog konkursą eiti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas laimėjo dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, paaiškėjo, jog ji visgi lieka vadovauti Klaipėdos muzikiniam teatrui antrą kadenciją, laimėjusi skelbtą konkursą šioms pareigoms užimti.

Liepos 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl prokuratūra tris kartus nutraukė ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas kaip nužudymas.

***

Praėjus beveik trims mėnesiams po to, kai prie Klaipėdos šturvalo stojo nauja valdžia su meru Arvydu Vaitkumi priešakyje, pastarasis miesto Tarybai pateikė svarstyti sprendimo projektą dėl savivaldybės 2023–2027 metų veiklos prioritetų patvirtinimo.

***

Dviejų mažamečių vaikų mama dalinasi paradoksalia situacija, kai į autobusą su vaikiškais paspirtukais vieną vaiką įleido, o kito – ne.

***

Ketvirtadienį, 15.10 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad prie trylikaaukščio daugiabučio Taikos pr. 95 guli negyvas žmogus.

***

Viešai svarstyti pateiktas Smeltės senųjų kapinių teritorijos tvarkymo projektas, kurį savivaldybės užsakymu rengia UAB „Klaipėdos projektas“.

***

„Noriu jums visiems palinkėti rasti save Klaipėdoje arba po mokslų, arba iš karto dabar, pasirenkant vieną arba kitą mokymo įstaigą. Neužmirškite Klaipėdos miesto, tie, kurie išvažiuosit. Grįžkit, o mes, šioje salėje sėdintys miesto politikai, padarysime viską, kad jūs to norėtumėte“, – ketvirtadienį sveikindamas šių metų Klaipėdos abiturientus šimtukininkus sakė miesto meras Arvydas Vaitkus.

Liepos 21-oji

Šių metų Jūros šventė – pirmoji, kai vienintelėje ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje jūrų kapitonų šventinėje eisenoje nebeboluos Jūreivystės mokyklos pirmosios pokario laidos kapitono Sigito Šilerio galva. Legendinis kapitonas, dėstytojas, diplomatas pernai vėlų rudenį išvedė savo laivą amžinybės jūron: prisiminimais apie tai, kaip gimė S. Šilerio knyga „Kodėl anksti pražyla kapitonai”, dalinasi Adelė Žičkuvienė.

***

Atsidūrusi teisme dėl VšĮ „Neptūno sporto klubas” per du kartus suteiktos 500 tūkstančių eurų paramos Klaipėdos savivaldybė ėmė ieškoti būdo ginčą baigti taikiai: meras miesto tarybai teikia papildymą dėl anksčiau priimtų tarybos sprendimų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Tradiciniu Jūros šventės vėliavos pakėlimu penktadienį 12 val. duotas startas Jūros šventės renginiams.

Liepos 22-oji

„Atvira Klaipėda” savo cikle, rengiamame pagal Lietuvos centriniame valstybės archyve šiuo metu saugomus dokumentus, toliau pasakoja apie lemtingus prieš 100 metų Klaipėdos krašte vykusius procesus: tarp paskutiniųjų sausio dienų dokumentų yra ir dar vienas buvusio užsienio reikalų ministro Juozo Purickio, tapusio neoficialiu premjero Ernesto Galvanausko atstovu Klaipėdoje, liudijimas, kad aktyvūs mažlietuviai netruko „užsiauginti sparnus“ ir tai esą vedė link anarchijos.

***

Penktadienio pavakare tradicinė Jūros šventės eisena, kurioje dalyvavo 70 kolektyvų, sutraukė minias žiūrovų.

***

Šiais metais dauguma prekybininkų neslepia Jūros šventės mugėje pabranginę savo produkciją, kadangi prekybos vietų nuomos kaina išaugo net 40 procentų: prekybininkus kalbino „Atviros Klaipėdos” praktikantė Roberta.

***

Klaipėdos krašto atliekų tvarkymo centro paskelbtą viešąjį pirkimą šalia namų šiukšlių konteinerių esančiai aplinkai sutvarkyti laimėjo UAB „Eko krantas“, kuri šią paslaugą atliks už 543 tūkst. eurų per metus, rašo portalo žurnalistas.

***

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūroje vyko negrįžusių iš jūros pagerbimo ceremonija, kurioje dalyvavo ir šalies prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana. Tuos metu pavakare Dangės upės buriuotojų krantinėje atidengtas knechtas, skirtas jachtos „Laisvė“ atminimui.

Liepos 23-oji

„Čia radome natūralų mišką, neužstatytą turtuolių namais. Pas mus Odesoje ir Kryme paprastam žmogui patekti prie jūros daugelyje vietų yra neįmanoma”, – pastebėjimais dalinosi Irina iš Žitomiro.

***

Klaipėdoje besibaigianti Jūros šventė ne visiems atnešė tik smagius renginius ar malonų apsipirkimą. Tradiciškai jos metu padaugėjo vagysčių.

***

Jūros šventės metu Dangės upėje vykusių „Drakonų“ valčių lenktynių nugalėtojai buvo apdovanoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurėmis.

***

Portalo žurnalistas informuoja, jog Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė jau 41 papildomą susitarimą dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos, kurios kaina išaugo iki 18 mln. 764 199 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This