43-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 23-oji

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje rašoma apie Klaipėdos miesto rūmuose toliau nagrinėjama civilinę bylą, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo siekia prisiteisti daugiau nei 27 tūkst. eurų už neva pradangintą įmonės turtą.   

***

Už fundamentinių mokslinių tyrimų ir jais grįsto verslo plėtojimą, ilgametį bendradarbiavimą su Klaipėdos universitetu (KU) bei indėlį vystant aukštąjį mokslą ir ugdant jaunąją kartą KU Senatas akademikui prof. habil. dr. Vladui Algirdui Bumeliui suteikė KU garbės daktaro vardą.

***

Saugumas galimo karinio konflikto metu ir transporto eismas – apie šias temas iš esmės vyko diskusija pirmadienį Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui pristačius Klaipėdos universiteto ligoninės pastato infekcinio skyriaus rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus.

***

Pirmadienį namuose rezultatu 84:87 Klaipėdos „Neptūnas“ nusileido į aukščiausias šalies pirmenybes šiemet sugrįžusiam klubui Mažeikių „M Basket-Delamode“.

Spalio 24-oji

Nepilnamečių pilnas automobilis, prie kurio vairo buvo 13-metis, tik laimingo atsitiktinumo dėka nesukėlė kitiems eismo dalyviams rimtų pasekmių, o jo gaudynės naktį į antradienį priminė veiksmo filmą.

***

Kas kaltas ir kiek kainuos Dangės skvero fontano užliejimo priežasčių nustatymas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Prabėgus daugiau nei pusmečiui po to, kai bendrovė „Stemma Group“ pradėjo griauti dalį senųjų buvusios laivų remonto įmonės „Laivitė” pastatų, kad galėtų pradėti statyti būsimąjį „Memelio miestą“, antradienį buvo surengta ir oficiali projekto pradžios ceremonija. Jos metu tradiciškai įkasta kapsulė su laišku ateities kartoms.

***

Uosto direkcija skelbia, jog visuomenei pristatyta pietinės uosto dalies poveikio aplinkai vertinimo ataskaita ir šios dalies išvystymo projektiniai pasiūlymai.

Spalio 25-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas suskaičiavo, kiek padidėjo dabartinės miesto valdžios atlyginimai lyginant su ankstesne kadencija.

***

„Atvira Klaipėda” rašo apie kai kuriuos Klaipėdos miesto tarybos nario „žemaitaitininko“ Stepono Venckaus, esančio valdančiojoje daugumoje, neįprastus polinkius.

***

Klaipėdos universiteto miestelyje greta pėsčiųjų takų pasodinta 18 ąžuoliukų – ne bet kokių, bet išaugintų iš istorinėje akademinio miestelio dalyje augančių ąžuolų išbarstytų gilių.

***

Klaipėdos meras patvirtino Klaipėdos sporto politikos formavimo darbo grupės nuostatus: grupei pirmininkaus vicemerė Lina Šukytė-Korsakė. Be to, Klaipėdos meras sudarė naujas viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose savivaldybė įgyvendina dalininkės (savininkės) teises ir pareigas, stebėtojų tarybas. Į jas visas deleguota vicemerė Vaida Raugelė.

***

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius, kurie, kaip įtariama, uostamiesčio gatvėse apiplėšinėjo senjores: trečiadienį teismas, tenkinęs prokurorės prašymą, juos leido suimti trims mėnesiams. Tuo metu teismui perduota byla, kurioje 16-metis moksleivis kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei narkotinių medžiagų platinimu.

***

Trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu buvo pritarta mero norui, kad jis vienasmeniškai priimtų sprendimus dėl strateginių kultūros projektų dalinio finansavimo.

***

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda trečiadienio vakarą įsirašė antrą pergalę Baltijos lygoje, išvykoje rezultatu 95:58 sutriuškinusi Rygos Stradinio universitetą. Taip pat antrą pergalę pasiekė ir Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, išvykoje rezultatu 74:64 įveikęs Liepojos „Liepaja/LSSS“.

Spalio 26-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog į Klaipėdos apylinkės teismą Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sugrąžinta žymioji Skautų gatvės užvėrimo byla vėl sustojo – šįkart dėl Nacionalinės žemės tarnybos ir uostamiesčio savivaldybės prašymo taikyti mediaciją.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje politikai nusprendė iš esmės pakoreguoti 2023-2025 m. strateginį veiklos planą ir numatyti gana radikalius pokyčius. Tuo metu valdančiųjų balsų dauguma pritarta naujai meno ir kultūros bei sporto projektų finansavimo tvarkai.

***

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto ketvirtakursė Perla Valanačiūtė tapo penktąja Alfonso Žalio labdaros fondo stipendininke.

***

Ir Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad buvusi miesto tarybos narė Alina Velykienė nepažemino savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus garbės ir orumo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ namuose rezultatu 82:91 nusileido Joniškio „Delikateso“ komandai.

Spalio 27-oji

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje domimasi, dėl ko praeityje buvęs žinomas krepšininkas ir vėl lankosi teisme.

***

Klaipėdos savivaldybė šiuo metu konkurso tvarka ieško keliolikos vyriausiųjų specialistų, tarp jų – ir Kultūros skyriaus vedėjo, iš šių pareigų neseniai pasitraukus Eglei Deltuvaitei.

***

„Kodėl šiuo konkrečiu atveju prokuratūra, gindama nukentėjusiųjų interesus, tarsi anie būtų kokie nors neįgalūs, pradėjo baudžiamąjį persekiojimą, reikalaujantį Seimo nario neliečiamybės, kai civilinis procesas to nereikalauja? – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį dar 2021-ųjų vasarį pradėtoje nagrinėti baudžiamojoje byloje dėl teisėsaugos įžvelgtų nusikaltimų krepšinio klube „Neptūnas”.

***

Klaipėdos universiteto ligoninė pateikia pasakojimą apie tai, kaip gydytoja dermatovenerologe Jolanta Česiene jaunai pagėgiškei padėjo atsikratyti žvynelinės.

Spalio 28-oji

Klaipėdos krašto perdavimo Lietuvai išvakarėse ekonominė padėtis čia buvo nepavydėtina. Iki pat paskutinės akimirkos čia vis dar virė ir politinės aistros dėl Klaipėdos krašto vyriausiojo komisaro Gabriel Jean Petisné likimo. Apie šiuos istorinius momentus pasakojama dar viename ciklo „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda“ rašinyje.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad nors atstatomo uostamiesčio pilies didžiojo bokšto kontūrai jau iškilo gerokai virš kurtinų, jo projektavimas tęsiamas toliau.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ Baltijos pirmenybėse šeštadienį namuose įsirašė trečią pergalę iš eilės, rezultatu 84:53 įveikęs „TTT Juniores“ . Tuo metu „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje rezultatu nusileido Šakių „Vyčio-VDU“ komandai, o „Neptūno“ futbolininkai 3:0 iškovojo pergalę prieš viena pozicija iki tol už jį aukščiau buvusią Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

Spalio 29-oji

Ana Belousova kartu su dukrele antrą šansą suteikia seniems popieriniams maišeliams, kartoninėms dėžėms, jas paversdamos papuošalais ir žaidimais. Neseniai Ana ėmėsi smulkaus verslo, įkūrė tinklapį linksmasispopierius.lt, kur parduoda vaikų edukacijai, užsiėmimams skirtus produktus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This