46-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 14-oji

Peripetijas, susijusias su detaliojo sklypo Pievų Tako g. 36A plano kietimais bei gyventojų nepasitenkinimu dėl to, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Pacientas buvo didelės kūno masės, apie 140 kg, jį ir pakelti, ir perkelti būtų sudėtinga. Jis buvo klinikinėj mirty. Jis pradėtas gaivinti, gaivinamas buvo daugiau nei valandą laiko, deja, efekto negavome”, – situaciją, kaip mirė žmogus, kuriam prieš tai dviejose ligoninėse nebuvo suteikta tinkama pagalba, portalui komentavo Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

***

Vaikų darželio – lopšelio „Svirpliukas“ rekonstrukcijos kaštai pabrango daugiau nei 335 tūkst. eurų.

***

Klaipėdos apylinkės teismas praneša lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisęs du jaunuolius už tai, kad pastarieji neteisėtai atėmė žmogui laisvę bei prieš jį naudojo psichinę prievartą ir fizinį smurtą.

***

Pirmadienį vykusiame miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje jos nariai pritarė Klaipėdos miestiečių draugijos siūlymui Danės gatvėje, nuo Pilies iki Biržos tilto, pašalinti asfaltą ir atkurti tašytų akmenų grindinį.

Lapkričio 15-oji

Klaipėdos savivaldybės šį vasarį pasirašytos 2 999 999 eurų vertės sutarties dėl Skulptūrų parko sutvarkymo su „Plungės lagūna” suma jau išaugo iki 3,767 mln. eurų bei buvo pakoreguoti darbų atlikimo terminai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Policija praneša apie Klaipėdoje, Sąjūdžio parke, įvykdytą vandalizmo aktą – sudegintą biotualetą.

***

Laisvės partija pirmadienį paskelbė, kad tarp septynių asmenų, dalyvaujančių vidiniuose rinkimuose tapti partijos kandidatu į mero postą, yra ir dabartinis Klaipėdos vadovas Vytautas Grubliauskas, anksčiau ne kartą tvirtinęs, jog nebesieks tokių pareigų.

***

Palaukus 10 minučių Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkui Kaziui Bagdonui antradienį teko konstatuoti, kad posėdis neįvyks, nes nėra kvorumo. Jo manymu, taip galėjo būti pasielgta tyčia.

***

Antradienį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose išnagrinėtas skundas dėl Aplinkos apsaugos departamento sprendimo, kuriuo AB „Grigeo Klaipėda“ buvo pripažinta tokiomis nuotekomis padariusi žalos Kuršių marioms.

***

Likus lygiai dviems mėnesiams iki svarbiausio ateinančių metų įvykio – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimo – antradienio vakarą uostamiesčio žiūrovams buvo pristatyta atkuriamosios dokumentikos filmo „Pūga prie Mėmelio. Klaipėdos atvadavimo saga“ premjera.

***

Klaipėdos „Neptūno“ moterys iškovojo aštuntąją pergalę Baltijos moterų čempionate, rezultatu 72:56 įveikusios LCC tarptautinio universiteto krepšininkes.

Lapkričio 16-oji

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, paliko galioti šių metų vasario 23 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį, o prieš žmoną pradėtą tyrimą teismas nutraukė pagal laidavimą, rašo portalo žurnalistė.

***

Lietuvos transporto saugos administracija paskelbė, kad ieško rangovų, galinčių suremontuoti Melnragėje esantį Klaipėdos švyturį.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė pakalbino lenkų režisierių Michal Borczuch, kuris uostamiestyje stato spektaklį „Lost Lost Lost“ pagal Jono Meko gyvenimą.

***

„Interneto ir moderniųjų technologijų karta pripratusi prie kitokios filmų stilistikos, jiems „pūgoje” tikrai trūks dinamikos ir, žinoma, vaidybinių elementų. O jau „kalbančios galvos”, kad ir kaip profesionalai jos kalbėtų, tikrai neprivilios daugiau jaunųjų žiūrovų”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Ir šiemet klaipėdiečiai daugiausia balsų skyrė tam, kad mieste būtų įrengta daugiau vaikų žaidimo aikštelių.

***

„Nuo Turgaus gatvės į pietus, link Senojo turgaus senamiestis skendi tamsoje. Net Dienovidžio aikštėje tamsu”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Fridricho pasaže dirbantys verslininkai.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija persigalvojo ir vietoj dyzeliu varomo šiukšlių surinkimo ir transportavimo laivo ketina pirkti laivą, varomą elektra.

Lapkričio 17-oji

Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui palikus galioti nepakeistą pernai lapkritį Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmų sprendimą, buvusiai Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojai Irinai Rozovai ir šios institucijos Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjo pareigas ėjusiam Aloyzui Norvilui teks atlyginti valstybei dėl nugriauto Juodkrantėje stovėjusio restorano padarytą žalą, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su MB „Locus 3D” dėl Dangės upės krantinės tarp Biržos tilto ir dviračių tako, už restorano „Meridianas”, rekonstrukcijos projektavimo ir projekto vykdymo darbų priežiūros.

***

Klaipėdos savivaldybė atrado būdą, kaip miestas finansiškai galėtų prisidėti prie šv. Jono bažnyčios atkūrimo darbų.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas bendru sutarimu pritarė Tarybos sprendimo projektui dėl Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ atleidimo nuo šiems metams paskaičiuoto 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už šiuo metu apleistus teniso kortus.

Lapkričio 18-oji

Lietuvos jūrų muziejaus istorikas Dainius Elertas projekto „Istorinės Klaipėdos pėdos” cikle pasakoja apie tai, kaip jūrininkai nepasiklysdavo prieš kelis šimtus metų ir kaip suprasdavo, kad prieš juos – Klaipėdos uostas?

***

Dėl ko iki šiol buvusi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė nevykdo teismo sprendimo nugriauti priestato K. Donelaičio g., aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ilgai tylėjęs ir bandęs išlaikyti intrigą Klaipėdos miesto tarybos narys, buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus penktadienį pranešė dalyvausiantis mero rinkimuose, į kuriuos jis skelbia eisiantis su naujai kuriamu jo paties vardo komitetu.

***

„Klaipėdos šventės“ praneša, jog jau išrinkta būsima uostamiesčio Kalėdų eglė.

***

Klaipėdiečių aktorių Gyčio ir Evelinos Šimelionių šeima džiaugiasi ramiu gyvenimu uostamiestyje.

Lapkričio 19-oji

Ukrainos miestą Berdianską rusai okupavo tyliai, be aukų ir apšaudymų, kitaip nei daugelį Ukrainos miestų ir gyvenviečių, mat Ukrainos kariai jo negynė, pasakojo Palangoje šiuo metu gyvenanti 35 metų ukrainietė Anna.

***

Šeštadienį Klaipėdoje duotas startas Lietuvos kariuomenės 104-ųjų metinių minėjimo renginiams.

***

Ką apie Giruliuose veikusios Vaikų tuberkuliozinės sanatorijos vyr. gydytojo draugo Rjabenko žygdarbius kalba 1949-1950 metų uostamiesčio Vykdomojo komiteto dokumentai, rašoma „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį fiksavo pirmąją pergalę, namie 73:69 antrą kartą įveikęs Vilniaus „Rytą-2“.

Lapkričio 20-oji

„Kodėl maniakiška Rusijos valdžia vengia gyvenimo „čia ir ten” palyginimų? Todėl, kad objektyvūs palyginimai būtų ne Rusijos naudai. Propaganda gali, aišku, ištraukti iš konteksto atskirą momentą apie Rusijos turčių prabangą Maskvoje. Arba apie kokio bėdžiaus gyvenimą Lietuvos kaime ir jį afišuoti Sibiro platybėse. Nes mes savo bėdas puikiai žinome. Realybę žinome. O Rusijos platybėse?”- nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos liberalai patvirtino kandidatų į uostamiesčio tarybą rinkimuose sąrašą, su kuriuo bandys vėl tapti valdančiaisiais.

***

Kodėl uostamiesčio politikai iki šiol tinkamai nepagerbė buvusio Lietuvos ministro pirmininko, politinio Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos operacijos vadovo Ernesto Galvanausko, nuo kurio gimimo lapkričio 20-ąją sukanka 140 metų, atminimo, domisi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Sekmadienį Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia buvo sausakimša žmonių, susirinkusių į ant jos fasado įrengtos bizantiškos smaltos mozaikos „Švč. Mergelė Marija – visų šventųjų ir ligonių globėja” pašventinimo ir atidengimo iškilmes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This