20-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 14-oji

Bendrovė „Fortum Klaipėda“ iš valdybos narių atšaukė „Klaipėdos energijos“ atstovą ir vietoje jo paskyrė ne Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėją Andrių Kačaliną, o pačios įmonės vadovą Tomą Eikiną. „Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, ar nebręsta konfliktas tarp miesto ir „Fortum”.

***

Seimo nario klaipėdiečio Simono Gentvilo inicijuotoje diskusijoje dėl uosto įmonių įtakos šalia gyvenančių klaipėdiečių gyvenimo kokybei dalyvavo šiaurinės uosto dalies krovos kompanijos, kontroliuojančių institucijų atstovai ir gyventojai, o jų išsakytus pasiūlymus ir lūkesčius aprašė  „Atvira Klaipėda”.

***

Palangos savivaldybė pranešė, kad nuo gegužės 15 d. Palangos centrinėje gelbėjimo stotyje darbą pradės pajūrio gelbėtojai.

***

Pirmadienį paaiškėjus, kad neįvyko Savivaldybės administracijos skelbtas konkursas dėl senamiesčio ir naujamiesčio pastatų bei erdvių apšvietimo, nuspręsta skelbti naują.

***

LKL ketvirtfinalio serijoje, kurioje susitinka Klaipėdos „Neptūnas“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“, pirmadienio vakarą rezultatas tapo lygus 1:1. Per techninėmis ir nesportinėmis pražangomis pažymėtą mačą išvykoje žaidę klaipėdiečiai turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 87:92 (21:17; 27:23; 20:28; 19:24).

***

Klaipėdos savivaldybę dėl atleidimo iš pareigų apskundusi buvusi Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė į darbą grąžinta nebuvo – „Atvira Klaipėda” skelbia teismo sprendimą.

Gegužės 15-oji

Šiaulių prokurorams perėmus iš klaipėdiečių tyrimą, kuriame įtariamuoju patrauktas žinomas uostamiesčio advokatas Aivaras Siurblys, nuo jo kojos nuimta  apykojė, paliekant jam tik vieną kardomąją  priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

***

„Pasibaigęs šildymo sezonas buvo pigiausias. Tokio nebebus, nes nebebus tokių biokuro kainų”, – spaudos konferencijoje, skirtoje „Fortum Klaipėda“ veiklos penkmečiui, sakė „Fortum Heat Lietuva“ vadovas Vitalijus Žuta.

***

Tragiškų įvykių Sumgaite 30-ųjų metinių proga surengtos parodos metu buvusiam karininkui, uostamiesčio savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjui Sauliui Paliuliui Armėnijos ambasadorius įteikė tos šalies medalį už dar 2004 metais nuo mirties išgelbėtą armėnų karininką.

***

Policija pranešė per valandą sulaikiusi įtariamą 61 metų moters žudiką. Jis taip pat įtariamas sužalojęs ir savo tėvą.

***

Klaipėdietis Audriaus „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti keistos dėmės Dangėje. Aplinkosaugininkai patvirtino, kad tai tik įvairios sąnašos, daugiausia – organinės kilmės, bet ne chemijos produktai.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė vasaros sezoną skelbsianti nuo gegužės 18-osios.

***

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad Apeliacinio teismo grąžintos bylos, kurioje SEB bankas siekia pradėti bankroto procedūrą Kretingalės mėsos perdirbimo bendrovei „Agrovet“, nagrinėjimas bus neviešas.

Gegužės 16-oji

Pievų Tako gyventojai sukilo prie čia ketinamą statyti daugiaaukštį pastatą. „Atviros Klaipėdos” žurnalistas pateikia ir gyventojų, ir atsakingų Savivaldybės tarnautojų, ir verslininkų bei architektų nuomones dėl dar 2002 metais patvirtino šioje vietoje suformuota sklypo detaliojo plano.

***

Klaipėdos universiteto kiemelyje surengta iškilminga Portugalijos karių sutikimo ceremonija: portugalai keturis mėnesius treniruosis kartu su Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariais.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai susilaikė ir nepritarė Savivaldybės administracijos norui rekonstruoti lopšelį-darželį „Svirpliukas“, nes suabejojo, ar pavyks įgyvendinti visus numatytus projektus.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė dalinai finansuosianti buvusio Dujų fabriko komplekso sutvarkymą. Tam numatyta skirti 99 500 eurų.

***

Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas palaikė Savivaldybės administracijos siūlymą 2019-aisiais Klaipėdoje išduodamiems verslo liudijimams taikyti tokius pačius mokesčius kaip ir šiemet.

***

Netikėtas įvykis: išsigryninęs 1000 eurų, kažkas juos pamiršo bankomate, bet geri žmonės pinigus perdavė policijai, kuri paskelbė ieškanti pinigų savininko.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė, kad nusprendė išplėsti atliekamą tyrimą dėl Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto dekano Alvydo Klimo elgesio.

***

Uostamiesčio „Dragūnas“ įveikė Vilniaus VHC „Šviesą“ rezultatu 31:27  ir tapo Lietuvos rankinio čempionais.

***

Bendrovė „YIT Kausta“ pranešė, kad Klaipėdoje Bijūnų g. statys keturių auštų 52 butų gyvenamąjį namą.

***

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas vienbalsiai pritarė padidinti mokestį sodų paskirties žemei, motyvuodami tuo, kad dauguma vadinamųjų  sodininkų soduose ir gyvena.

Gegužės 17-oji

Klaipėdos teritorinė darbo birža, surengusi jau ketvirtąją Darbo mugę, sulaukė didžiulio ir darbdavių, ir potencialių darbuotojų dėmesio.

***

Pranešta, kad tarp Teisingumo ministerijoje iškilmingai apdovanotų Nacionalinės teisinių žinių olimpiados laimėtojų buvo ir Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokyklos mokinys Amadėjus Kubilius. Jis pasirodė geriausiai tarp  9–10 klasių moksleivių.

***

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai pranešė, kad šiemet čia pasirodymą surengs arabų styginio muzikos instrumento kanūno virtuozu laikomas Furat Qaddouri.

***

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, jei niekas nesutrukdys, iki metų pabaigos turėtų įvykti konkursas Dangės skvero rekonstrukcijos darbams atlikti: savivaldybėje buvo pristatyti pakoreguoti galutiniai projekto sprendiniai.

***

LCC tarptautinis universitetas pranešė, kad čia studijuojanti jezidė Zina Salim Hassan Hamu iš Irako apdovanota prestižiniu JAV Valstybės departamento apdovanojimu, skiriamu jauniesiems lyderiams už parodytą socialinį aktyvumą.

***

Dėl rekonstruojamos Pamario gatvės kol kas didesnių transporto problemų nekyla, tad iki birželio vidurio nuspręsta palikti tokią transporto schemą, kokia galioja dabar.

***

AB „Smiltynės perkėlos“ pranešė, kaip nuo šių metų birželio 1-osios keisis keltų bilietų kainos.

***

Klaipėdos krepšinio klubas „Neptūno“ pranešė, kad jo dalininkai į savo gretas priėmė naują narį – Vidą Augaitį, o komandos rėmėjų gretas papildė naujas rėmėjas – V. Augaičio vadovaujama logistikos bendrovė „Vitransa“.

***

Neringos savivaldybė dėl žuvų gaišenų gausos paskelbė ekstremalią situaciją.

Gegužės 18-oji

Policija pranešė sulaikiusi pramogų ir sporto pasaulyje žinomą klaipėdietį Viktorą Usovą, kuris įtariamas mažamečių ir nepilnamečių berniukų tvirkinimu.

***

Miesto Atgimimo aikštėje vyko Klaipėdos moksleivių „Vilties aerobinė gimnastika”, o Prano Mašioto  progimnazija tuo metu iškilmingai paminėjo savo 20-metį.

***

Klaipėdietė, „Atviros Klaipėdos” skaitytoja pasidalino sunkiai suvokiamu „Danės būsto” pasiūlymu kaupti lėšas 2050-iesiems metams namo remontui, o kitas „Atviros Klaipėdos” skaitytojas Tomas piktinasi sąvartynu virtusiu Senvagės – Žolynų kvartalu.

***

„Lietuvos geležinkeliai” pranešė, kad nuo gegužės 25-osios vėl grįžta „Pajūrio ekspresas“, siūlantis vasaros laikotarpiu patogias keliones iš Vilniaus į Palangą ir Nidą bei atgal.

***

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos skyrius išplatino pranešimą, kuriame aiškino situaciją dėl Klaipėdos rajono skyriaus narė Rūta Cirtautaitė sudarytos naujos valdančiosios daugumos su kitomis partijomis.

***

Palangoje vykusių Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynėse susumavus rezultatus paaiškėjo, kad didžiųjų miestų kategorijoje vėl nepralenkiami buvo uostamiesčio medikai: skubios medicinos pagalbos slaugos specialistės Virginija Šomkaitė ir Jurgita Toliušienė bei vairuotojas Valdimaras Auksorius. Tai jau šeštas klaipėdiečių apdovanojimas.

***

Klaipėdoje ir rajone apsilankę Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša ir prof. Domas Kaunas norėtų įvykdyti paskutinę rašytojos Ievos Simonaitytės valią ir jos palaikus iš Vilniaus Antakalnio kapinių perkelti šalia namo Priekulėje, kuriame ji vasarodavo. Nei miesto, nei rajono vadovai tam neprieštarauja.

Gegužės 19-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia pasakojimą apie vieną iš svarbiausių 1923 metų Klaipėdos sukilimo ideologų, mažlietuvį Erdmoną Simonaitį. Rašinys parengtas, įgyvendinant Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projektą.

***

Apie šeštadienį mieste vykstančius vasaros sezono pradžios renginius rašo „Atvira Klaipėda”’: tai ir vandens sporto festivalis, ir būsimų karininkų priesaika, ir  Gatvės muzikos dienos renginiai.

***

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pirmakursiai prie „Albatroso” paminklo prisiekė jūrai, o jūrinės kultūros apdovanojimas „Albatrosas“ atiteko Aidui Jurkštui už knygą „Lietuvos švyturių istorija“.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ namuose šeštadienį rezultatu 92:82 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ bei atsidūrė per žingsnį nuo pusfinalio. O štai „Atlantui” toliau nesiseka: Vilniuje pralaimėjo vietos „Žalgiriui” 1:3.

***

Šventinis šeštadienis baigėsi laivų paradu ir jį lydėjusiu įspūdingu fejerverku

Gegužės 20-oji

Klaipėdietis Vytautas Valevičius „Atviros Klaipėdos” nuomonių rubrikoje bandė atsakyti į klausimą, kodėl nemažėja kvailių?

***

Klaipėdoje įvyko jau 11-asis „Vilties bėgimas“, skirtas paremti sergantiems onkologinėmis ligomis.

***

Sekmadienį, 18.20 val., Karinių jūrų pajėgų Jungtiniame gelbėjimo ir koordinavimo centre (JGKC) buvo gautas pranešimas, kad Kuršių mariose, ties Preila, apvirto jachta, kurioje buvo vyras ir trys vaikai. Visi jie vilkėjo gelbėjimosi priemones ir buvo išgelbėti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This