31-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 26-oji

Per pastaruosius mėnesius jau antra Klaipėdos įmonė teisme įrodė, kad Lietuvos kariuomenė netinkamai vykdo su karinių jūrų pajėgų technika susijusius viešuosius pirkimus, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Vakarų Lietuva ir toliau raudonuoja nuo COVID-19.

***

Šviesaus atminimo klaipėdiečio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus 2013 m. išleista knyga „Pradingęs Atlantas” tapo pranašiška – Klaipėdos apygardos teismas iškėlė bankroto bylą VšĮ „Atlanto“ futbolo klubui, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos uostas skelbia I pusmečio darbo rezultatus.

***

Klaipėdos savivaldybė jau ieško nuomininkų, kurie bent penkeriems metams norėtų įsikurti vienoje iš Jono kalnelio poternų.

***

Paaiškėjo, jog neilgai trukus po „Atviros Klaipėdos” publikacijos dar vienas biotualetas buvo pastatytas jau ir prie pagrindinio įėjimo į moterų paplūdimį Melnragėje, pačiame Kopų g. gale.

***

Nuo transporto keliamo triukšmo ir taršos kenčiantys kai kurie klaipėdiečiai gali tikėtis, kad jų gyvenimo kokybė artimiausiais metais pagerės, mat Klaipėdoje prie geležinkelių ir judrių kelių numatoma įrengti tris apsauginius želdynus.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog šių metų 118 uostamiesčio abiturientų gavo 184 šimtukus už valstybinių brandos egzaminų žinias.

Liepos 27-oji

Iš dienraščio „Klaipėda” daugiau nei prieš metus atleistas ilgametis sporto žurnalistas Česlovas Kavarza pasinaudojo galimybe apskųsti pirmos instancijos teismo nutartį, kuria buvo pakeistas Darbo ginčų komisijos sprendimas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Pirmadienį šalyje nustatyta 211 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, o Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 25 gyventojai.

***

„Vien detaliojo plano korektūra trunka apie metus, o dar reikia ir projektavimo, ir nusipirkti rangos darbus, užtruks ir statybos. Visi išsidalinome namų darbus, kad rastume būtų, kaip pagreitinti procedūras, kad iki 2023 metų pabaigos dengtą futbolo maniežą pastatytume. Priešingu atveju galime netekti finansavimo iš ministerijos. Laukia labai didelis iššūkis, bet tikimės, kad viskas yra įmanoma“, – po antradienį Klaipėdos savivaldybėje vykusio pasitarimo „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

***

Antradienį Klaipėdos uoste lankėsi delegacija iš Ventspilio uosto.

***

Antradienį Klaipėdos miesto meras su universitetinės ligoninės vyriausiuoju gydytoju aptarė pasiruošimą naujai galimai COVID-19 bangai.

Liepos 25-oji

Valdas Pryšmantas kalbasi su Kanadoje, Vankuveryje gyvenančiu Gordonu Mottu, kuris išleido knygą „The Angels of Klaipeda“ („Klaipėdos angelai“), o jos pagrindinė veikėja – šio miesto gyventoja ir nemaža dalis veiksmo vyksta Lietuvos uostamiestyje.

***

COVID-19 skaičiai ir vėl – rekordiniai, o į Klaipėdą sugrįžta skiepų autobusiukas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog prieš šalia uostamiesčio, Laistų kaime, planuojamą statyti tepalų gamyklą jau surinkta 1000 klaipėdiečių parašų.

***

Trečiadienį KU mokslininkai į mažąjį Žardės tvenkinį paleido dirbtinę plaukiojančią salą, kurios formavimo procesą stebėjo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė su UAB „SRP Projektas“ pasirašiusi sutartį dėl Atgimimo aikštės požeminio parkingo techninio projekto parengimo.

Liepos 29-oji

Portale rašoma, jog bendrovės „Eco Nord“ planams įrengti Dumpiuose atliekų aikštelę visuomenininkai nesipriešina, mat tikimasi, jog ji neskleis blogų kvapų.

***

COVID-19 rodikliai tiek šalyje, tiek Klaipėdoje ir toliau auga.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė už nežymiai sutrikdytą mažamečio sveikatą vyrui skyręs 3250 eurų dydžio baudą. Tuo metu policija operatyviai sulaikė du sukčius, iš senolės išviliojusius 800 eurų.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog pasiekus susitarimą su gyventojais, toliau bus tęsiami Rumpiškės kvartalo tvarkymo darbai.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete lituanistinių mokyklų mokytojams iš viso pasaulio įteikti Lituanistinių studijų baigimo pažymėjimai.

***

„Rangovai išrinkti, sutartys pasirašytos. Dabar keturiose gatvėje jau vyksta archeologiniai tyrinėjimai ir nuo jų priklausys, kada galėsime pradėti darbus. Norėtume startuoti rudenį. Jei nebus archeologinių netikėtumų, pradėsime rekonstruoti visas keturias gatves, o Žvejų gatvę šiek tiek vėliau, kai jau baigsis vasaros sezonas, nes šioje gatvėje daug verslo ir turistų“, – apie planus pradėti tvarkyti penkias senamiesčio gatves „Atvira Klaipėda” teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Liepos 30-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl griūvantį namą renovuoti norintiems gyventojams trukdo miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus. Ji taip pat domėjosi, kodėl vietoj Senajame turguje nugriautų stoginių atsisakyta planų surengti vadinamąjį Žvejų uostą, kuriame planuota prekiauti šviežiomis žuvimis.

***

Koronavirusinės infekcijos rodikliams nemažėjant, daugėja vietų, kuriose galima pasiskiepyti.

***

Pristatomas pasakojimas apie savo šokėjos karjerą Klaipėdos „Žuvėdroje” pradėjusią ir šiuo metu pasaulyje išgarsėjusią Andrą Vaidilaitę.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinasi pirmojo tarptautinio Klaipėdos festivalio spektaklio įspūdžiais.

***

„Vyras buvo labai stambus. Kaip pasakojo viena liudininkė mergina, jis tiesiog plaukė ir staiga jo galva nusviro. Gali būti, jog sušlubavo jo širdis, bet tai turėtų nustatyti medikai. Bet kai žmonės jį ištraukė į krantą, jo lūpos buvo mėlynos, nors buvo praėję labai mažai laiko”, – apie ketvirtadienį Melnragėje nutikusią nelaimę „Atvirai Klaipėdai” pasakojo gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

***

Dešimtmetį trukęs Klaipėdos arenos ir „Švyturio-Utenos alus“ bendradarbiavimas pratęstas dar 5 metams.

Liepos 31-oji

Pokariu Klaipėdoje pradėjusi kurtis sovietinė valdžia turėjo nemažai rūpesčių su švietimo sistema. Reikėjo ne tik rūpintis patalpomis, bet ir užtikrinti, kad darželiuose būtų sustiprintas politinis auklėjimas, o įstaigų direktoriai neužsiimtų turto prievartavimu iš pavaldinių, nepaleistuvautų su bendradarbėmis ir auklėtinėmis, rašoma „Atviros Klaipėdos” ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Penktadienį šalyje fiksuotas iki šiol dar neregėtas šios vasaros COVID-19 naujų atvejų antirekordas.

***
Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina dirigentą Robertą Šerveniką, kuris pristato koncertą su žymiu rusų smuikininku, vadinamu rusiškuoju Paganiniu.

Rugpjūčio 1-oji

Buvęs ilgametis Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis šį kartą pasakoja, kaip biblioteka susijusi su viena vasaros poilsine Nidoje.

***

Šeštadienio duomenimis, COVID-19 rodikliai jau gerokai mažesni.

***

Sekmadienį Klaipėda paminėjo 769-ąjį gimtadienį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This