8-oji 2018 metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 19-oji

„Atvira Klaipėda” paskelbė, kad buvusi Klaipėdos autobusų parko direktorė Jelizaveta Daugininkienė neatmeta galimybės kreiptis į teismą dėl to, kad esą dabartinė įmonės vadovybė paviešino jos asmens duomenis.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad praėjusių metų lapkritį tarp Klaipėdos apylinkės vyriausiosios prokurorės padėjėjos ir dviratininko kilusį konfliktą dar tebenarplioja Tauragės apylinkės prokuratūra. Čia tebetiriami du ikiteisminiai tyrimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

***

KKKC pranešė, kad Vydūno gimnazijos penktokai kūrybiškai perdarė menininkės iš Kauno Patricijos Gilytės instaliaciją, pavadinę ją ,,100 mitų Lietuvai“.

***

ROTARY klubas „Karalienė Luizė“ anonsavo savo veiklos penkmečio proga kartu su šokio teatru „PAPI DAPI Fish“ sukurtą spektaklį-ekskursiją „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“. Jos premjera numatoma kovo 16-ąją, o visuomenė į tokias ekskursijas bus pakviesta nuo gegužės.

 

Vasario 20-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad atsakingos institucijos konstatavo, jog prie Dangės krantinės, šalia buvusio silkių sandėlio yra įrengtos ne terasos, o pandusai ir laiptai.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė pagal 105 872 eurų vertės veiklos nuomos sutartį penkeriems metams įsigijo tris elektromobilius „Kia Soul“.

***

Iš profesionaliems šalies teatrams Kultūros ministerijos skirtų lėšų 395 tūkst. teko ir dviem Klaipėdos teatrams – Dramos bei Muzikiniam.

***

VSAT pranešė pagavusi jauną klaipėdietį, kuris automobilį vairavo su suklastotu anglišku vairuotojo pažymėjimu.

***

Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynėse uostamiesčio „Fortūnos” krepšininkės savo namuose nusileido Vilniaus „Kibirkščiai” rezultatu 69:82. 

***

„Neptūnas” viešai atsiprašė „dėl savaitgalį oficialioje klubo svetainėje bei socialiniame tinkle „Facebook“ išsakytų minčių apie „Neptūno“ šokėjų kerštą „Lietuvos rytui“.

***

Sausį sustabdžius šiuo metu neveikiančios geoterminę šilumos energiją Klaipėdoje gaminusios UAB „Geoterma“ privatizavimą, kontrolinį jos akcijų paketą (76,56 proc.) valdantis Turto bankas paskelbė įmonės turto nuomos konkursą.

 

Vasario 21-oji

Klaipėdos miesto Taryba trečiadienį patvirtino metinį Savivaldybės nedeficitinį biudžetą – jo išlaidos lygios pajamoms. Jis sieks 166,9 mln. eurų ir bus 2,7 mln. Eur arba 1,7 % didesnis nei 2017 metais.

***

Klaipėdos miesto taryba patenkino „Smeltės” progimnazijos direktoriaus Edmundo Kvederio prašymą atleisti jį iš pareigų laimėjus konkursą užimti Laivininkų mokyklos  direktoriaus kėdę.

***

„Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis, reaguodamas ir  į „Atviros Klaipėdos”  pastabas dėl nesuvaldytų transporto srautų Šviesos festivalio metu, ne tik įvardino priežastis, kodėl, jo nuomone, taip atsitiko, bet ir pasiūlė sprendimo būdus, kad ateity per šventes tokių spūsčių mieste nesusidarytų.

***

Klaipėdos miesto Taryba trečiadienį vienbalsiai pritarė Klaipėdos universiteto (KU) veiklos optimizavimo priemonių 2018–2019 metų plano projektui. Dabar jis bus teikiamas Vyriausybei.

***

Ar Klaipėdoje, kuri šiemet paskelbta Europos  sporto miestu,  sudarytos sąlygos sportuoti neįgaliesiems – aiškinosi „Atviros Klaipėdos” praktikantė.

***

Klaipėdos miesto Taryba pritarė, kad trijose uostamiesčio mokyklose nuo naujų mokslo metų būtų pradėtos taikyti naujos ugdymo programos.

***

„Dragūno” rankininkai namuose sužaidė dar vienerias Lietuvos rankinio lygos rungtynes. Po nelengvos kovos uostamiesčio komanda šventė pergalę prieš „Dubysą-Guberniją“ rezultatu 32:29 (16:16).

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), reaguodami į buvusį susitikimą su VĮ Lietuvos oro uostai atstovais, paskelbė verslininkų apklausą, kuria norima išsiaiškinti skrydžių iš Palangos oro uosto poreikį.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje vykusios ceremonijos metu paskelbta, kad konkurso „Klaipėdos knyga – 2017“ gražiausia ir populiariausia Klaipėdos metų knyga tapo Jovitos Saulėnienės „Jos didenybė Prūsijos karalienė Luizė Mėmelyje“. Šią knygą išleido spaustuvė „Druka“.

***

Klaipėdos „Baltija“ išvykoje gėdingai „sausu” rezultatu net 11:0 pralaimėjo „Kaunas Hockey“ ledo ritulio komandai.

***

Lietuvos Aukščiausias Teismas atmetė buvusio bankrutavusio Vakarų banko vadovo, verslininko Petro Kravto ir Ilonos Kravtienės skundą dėl koncerno „Achemos grupė“ akcijų jiems priteisimo.

 

Vasario 22-oji

Klaipėdos savivaldybė nusprendė atnaujinti senamiesčio dangas tarp Daržų ir Žvejų gatvių, tačiau kol kas vyksta tik pasiruošimo jiems darbai.   

***

„Atviros Klaipėdos“ išjudinti statybų inspektoriai atliko patikrinimą ir surašė reikalavimą verslininkui Rimantui Cibauskui nugriauti daugybę metų valstybės sklype stovinčią nelegaliai pastatytą tvorą.

***

Paradoksas: Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai pasigenda miestiečių pilietiškumo, pranešant apie korupcijos atvejus, nors pati pagal jų pareiškimus pradeda vos vieną kitą tyrimą. 

***

Visuomenininkai, siekdami apsaugoti storąją liepą nuo druskų, kurias ant jos taško kelininkai, ją aptvėrė apsaugine plokšte.

***

Lietuvos apeliacinis teismas nurodė Klaipėdos apygardos teismui iš naujo svarstyti bylą, kurioje sprendžiama, koks turėtų būti Kretingalės mėsos perdirbimo bendrovės „Agrovet“ likimas – bankrotas ar restruktūrizacija.

***

Turto fondo skelbtas valstybei priklausančių Palangoje esančių poilsio namų „Baltija“ privatizavimo aukcionas neįvyko.

 

Vasario 23-oji

Klaipėdos jūrininkų ligoninė pranešė, kad pirmą kartą joje ir visoje Vakarų Lietuvoje atliktos širdies aortos vožtuvo operacijos, kai šis vožtuvas implantuojamas kateteriniu būdu, o ne atveriant krūtinės ląstą.

***

Prokuroras patvirtino, kad Klaipėdos licėjaus direktorė dar mėnesiui lieka nušalinta nuo pareigų. Ji yra įtariamoji STT atliekamame tyrime dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir svetimo turto iššvaistymo.

***

Klaipėdiečiui skulptoriui Klaudijui Pūdymui pasiūlius paminklą filosofui egzistencialistui Žanui Poliui Sartrui, kuris 1965 m. lankėsi Nidoje, pastatyti ant Parnidžio kopos, tarp Lietuvos intelektualų socialiniuose tinkluose kilo diskusija.

***

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos krepšinio rinktinė nelengvai įveikė Vengrijos nacionalinę komandą rezultatu 80:75

***

Marijampolėje Klaipėdos „Fortūna“ Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynėse vietos „Sūduvos“ ekipą įveikė  vos 4 taškų skirtumu – 73:69.

***

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas padėkojo uostamiesčio vadovams už puikiai Klaipėdoje organizuotą  SIL-Karaliaus Mindaugo taurės krepšinio turnyrą.

***

Išvykoje Klaipėdos „Baltijos“ ledo ritulininkai  Vilniuje 4:2 įveikė savo principinius varžovus iš Vilniaus „Geležinio vilko“.

***

Nors Klaipėdos rajono apylinkės teismas nepatikėjo mamos ir patėvio tvirtinimais, jog jų dvimetė dukra susižalojo pati, tačiau kaltininkams už sunkų mergaitės sužalojimą skyrė švelnias bausmes: 22-erių mamą nuteisė lygtinai, o net 9 kartus teistą jos 25 metų sugyventinį – 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

***

Pergalingą seriją Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon-NKL) tęsia Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Uostamiesčio ekipa išvykoje 79:68 (20:21, 17:14, 29:22, 13:11) nugalėjo vietos „Telšių“ ekipą.

***

Klaipėdos „Baltijos“ ledo ritulio klubas, penktadienio vakarą Vilniuje 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) įveikė principinius varžovus iš Vilniaus „Geležinio vilko“.

 

Vasario 24-oji

„Atviros Klaipėdos” šeštadienio interviu – su žinoma klaipėdiete žurnaliste Adele Žičkuviene, ką tik baigusia rašyti prisiminimų knygą pagal 1949 metų vasario  mėn. Salantuose vykusią „pyliavų bylą”.

***

Šešiolikmetis klaipėdietis Aurimas Dumbrauskas (81 kg), kuris užsiima tailando boksu vos pusantrų metų, jau gali džiaugtis net keturiais iškovotais titulais! Šeštadienį vykusiame atvirajame Baltijos šalių MMA čempionate muay thai Imperijos kovotojas laimėjo čempiono titulą.

Organizatorių nuotr.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ namuose priėmė Kauno „Žalgiris-2“ ir po itin atkaklios kovos laimėjo rezultatu 79:76.

***

Apie teatro grimo meistrų darbo kasdienybę ir specifiką – Klaipėdos muzikinio teatro interviu su grimo dailininke Aira Braždiene.

***

Klaipėdos „Baltija“ jau antrą kartą iš eilės Lietuvos ledo ritulio lygoje turėjo pripažinti akivaizdų Vilniaus „Hockey Punks“ pranašumą: klaipėdiečiai vilniečiams nusileido rezultatu 5:10.

***

Klaipėdos „Atlanto“  futbolininkai jau pirmose rungtynėse pateikė staigmeną ir į savo sąskaitą įsirašė tris taškus, išvykoje 1:0 nugalėję praėjusio sezono bronzos medalininkus „Trakus“.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This