33-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 13-oji

Nuomonių rubrikoje  Klaipėdos bendruomenių asociacijos atstovas Gintaras Ramašauskas išsamiai palygina dvi – Melnragės ir Būtingės uostų statybų alternatyvas, nagrinėjamas Uosto direkcijos užsakymu parengtoje specialioje studijoje. 

***

Nors dar balandį buvo žadėta, kad į socialinį būstą Irklų g. 1 gyventojai įsikels šį rudenį, „Atvirą Klaipėdą” savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė patikino, kad įkurtuvės čia numatytos ne anksčiau Kalėdų.

***

Pirmadienį už uždarų durų su miesto meru susitikęs Turto banko laikinasis vadovas Marius Kliokys aptarė senojo policijos komisariato pastatų komplekso ir dalies miesto rotušės likimą.

***

Pietinės Klaipėdos miesto dalies INSB „Smeltė“ bendruomenė kreipėsi į premjerą su klausimais ir pasiūlymais dėl uosto poveikio ir kontroliuojančiųjų institucijų veiklos.

***

Vyriausybėje pirmadienį svarstant Klaipėdos užterštumo problemą, „Klasco” priminė, kad ji tik viena iš daugybės uostos įmonių dalyvavo pasitarime Vilniuje bei teigė, kad didžiausi oro teršėjai yra automobiliai.

***

Motociklų ralio dalyviams įteikęs garbės atstovavimo raštus su miesto vėliava, miesto meras patarė jiems skleisti žinią apie Klaipėdą, kaip šių metų Europos sporto sostinę.

***

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas skyrė sankcijas Klaipėdos „Koralo“ klubui.

Rugpjūčio 14-oji

Renaldas Kulikauskas, Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas, kovai su uosto įmonių tarša parengė gyventojams „paruoštuką”, kam jie turėtų skambinti dėl įtartinos krovos ar keliamo triukšmo.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje ragino visus miestiečius labiau pasistengti patiems mažinti miesto taršą, užuot kaltinus vien tik uosto įmones.

***

Miesto vadovai, antradienį apžiūrėję baigtą rekonstruoti pėsčiųjų alėją, jungiančią Taikos pr. ir Gedminų gatvę, sulaukė pastabų iš kai kurių gyventojų.

***

Negavę finansavimo iš  Kultūros rėmimo fondo, šią vasarą kalviai pranešė vis tiek surengę mažesnį nei įprastai simpoziumą ir Uosto direkcijai nukaldino pano.

***

Antradienio pavakarę aktyvi klaipėdietė Alina Andronova „Facebook” paskyroje pranešė, kad kreipsis į prokuratūrą dėl „Klasco” taršos ir pradėjo rinkti gyventojų parašus.

***

Liudvika Kuzminčiūtė, Asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkė ir seniūnaitė Aida Dumbrauskaitė, kritikuodamos Savivaldybės vykdomus projektus, pagarsino idėją senamiestyje įrengti požeminį tunelį po Tiltų gatve.

***

Uosto direkcija pranešė, kad siekiant stebėti situaciją dėl oro kokybės šiaurinėje uosto dalyje, perkėlė vieną iš savo stacionarių oro kokybės matavimo stotelių į Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) teritoriją.

***

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvui pristatė naująją teatro vadovę Laimą Vilimienę.

***

Konkurencijos taryba pranešė leidusi vykdyti koncentraciją verslininkui Igoriui Udovickiui įsigyjant 91 proc. bendrovės „Gargždų geležinkelis“ akcijų ir įgyjant vienvaldę jos kontrolę.

Rugpjūčio 15-oji

Klaipėdos forumo koordinatorius Benas Volodzka nuomonių rubrikoje Klaipėdos valdžiai pasiūlė kokiu nors būdu įamžinti prezidento Antano Smetonos atminimą.

***

Trečiadienį „Atviros Klaipėdos” žurnalistė įsitikino, jog skaitytojos pranešimas, kad Sąjūdžio parke dingo neįgaliems vaikams skirtos sūpynės, yra tiesa.  

***

Klaipėdos „Atlantui” ir toliau nesiseka: iš eilės pralaimėtas ketvirtas susitikimas, „Kauno Žalgiriui“ namuose nusileidus minimaliu rezultatu 0:1 .

***

Klaipėdoje vykusiame gatvės rankinio turnyre dalyvavo per 200 jaunųjų rankininkų nuo 12 iki 17 metų amžiaus.

***

Per Žolinę į Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią ir jos prieigą gausiai susirinkę svečiai po Šv. Mišių neskubėjo skirstytis. Jie gėrėjosi autistiškų vaikų nutapytais paveikslais, skanavo šių vaikų gaminta žolelių arbata, vaišinosi pyragais ir daug bei nuoširdžiai bendravo

Rugpjūčio 16-oji

Klaipėdietis Gintaras rašo, kaip galima pamatuoti uosto taršą.

***

Policija pranešė apie netoli buvusio sąvartyno nužudytą vyrą. Įtariamoji sulaikyta.

***

Ar Klaipėdos uosto teritorijoje iš tiesų yra per daug kultūros paveldo objektų, trukdančių vystyti gamybą? Šią problemą nagrinėja „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Šiaulių apygardos prokuroras Andrej Mirnyj „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino, kad prieš žinomą Klaipėdos advokatą Aivarą Surblį garsiai pradėtas ikiteisminis tyrimas prieš mėnesį nutrauktas.

***

Buvusi politikė bei Klaipėdos autobusų parko vadovė Jelizaveta Daugininkienė „Atviros Klaipėdos” žurnalistui  išdėstė savo požiūrį  į skandalą, susijusį su Viačeslavo Titovo apkalta.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jo Jūros tyrimų institute lankosi tarptautinė jaunųjų mokslininkų komanda, vykdanti mokslinių tyrimų projektą „Asociacijų tarp dugno bestuburių ir bakterijų įtaka azoto virsmams estuarinėse ekosistemose“.

***

Pranešta, kad Lietuvos 100-mečios proga įgyvendinant Klaipėdos miesto savivaldybės ir „Klaipėdos švenčių“ projektą „Lietuvos šimtmečio odisėja“, legendinė jachta „Lietuva” prieš remontą dar aplankys paskutinį objektą Baltijoje  – kaimyninę Rygą.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai ketvirtadienio pavakarę centriniame miesto stadione pradėjo fizinio pasiruošimo stovyklą artėjančiam 2018–2019 metų sezonui.

Rugpjūčio 17-oji

„Kai teatras įsikels į naujas patalpas, aš norėčiau, kad tai būtų modernus teatras, kuriame būtų statomi aukštos meninės kokybės veikalai, kuris vadovautųsi šiuolaikiniais vadybos principais, kuriems aš esu sugalvojusi naujadarą – ekologiški vadybos principai, bei užsiauginęs labai didelę šeimą”, – sakė „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pakalbinta naujoji Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė kompozitorių Alvidą Remesą, kurio septynių dalių simfonija-oratorija „Assumptione“ užbaigs  XXI Tarptautinio festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ programą šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

***

Penktadienį žurnalistus į ekskursiją po savo teritoriją pakvietę „Klasco” vadovai papasakojo apie diegiamas papildomas gamtosaugines priemones krovos taršai mažinti.

***

Policijos atstovė Andromeda Grauslienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino apie gautą pranešimą dėl galimai nepadoraus įrašo, skelbtą klaipėdiečio Eugenijaus Ostpenkos „Facebook” paskyroje, tačiau teigė, jog kol kas ši informacija tik tikslinama, ikiteisminis tyrimas pradėtas nėra.

***

Klaipėdos respublikinės ligoninės vyr. gydytojas Romaldas Sakalauskas nei paneigė, nei patvirtino fakto, jog nuo rugsėjo šioje ligoninėje gali nebelikti Vaikų psichiatrijos skyriaus. „Yra jaunos merginos, tuokiasi, asmeniniai gyvenimai, kažkas panašaus. Gyvenimas vyksta ir kartais įneša įvairių niuansų”, – komentavo jis.

***

Lietuvos čempiono titulą ginsiantis Klaipėdos „Dragūnas“ pranešė, jog komandą netrukus papildys du patyrę lietuviai žaidėjai ir vienas legionierius.

***

Ekskursijoje, pasakojančioje senamiesčio skulptūrų istorijas, dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Rugpjūčio 18-oji

„Senasis turgus“ pranešė nuo rugsėjo kiekvieną paskutinio mėnesio šeštadienį rengsiantis internetinį aukcioną, pavadintą „Aukciono namais“. Norint parduoti kilnojamąjį daiktą šiame aukcione, reikės sumokėti 5 eurų mokestį.

***

Šeštadienį, minint Pasaulinę švyturių dieną, klaipėdiečiai traukė į Melnragėje esantį senąjį Klaipėdos švyturį, kurio šviesa iki šiol matoma 33 km atstumu.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pranešė, jog pirmą kartą uostamiestyje koncertavusi pasaulinio garso mecosopranas Justina Gringytė kartu su savo kurso draugais sulaukė audringų žiūrovų plojimų ir palaikymo.

Rugpjūčio 19-oji

Klaipėdos „Atlantas“ sekmadienį namie Lietuvos futbolo A lygos varžybų metu rezultatu 0:2 (0:1) pralaimėjo „Trakų“ ekipai. Tai buvo jau penktasis iš eilės „Atlanto“ pralaimėjimas.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad nuo pirmadienio, rugpjūčio 20 d., trumpinamas Pilies tilto pakėlimo laikas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This