4-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 24-oji

„Planuojame, kad šalyje turėtų būti 12 infekcinių ligų centrų skirtingose vietose. Jie ateityje turėtų veikti it laikrodis. Iki šiol mes turėjome infekcinių ligų centrus Vilniuje ir Kaune, nors net ten dirbantys medikai kalba apie tai, kad nepaisant tų centrų naujumo, mažai kas įsivaizdavo, kaip teks veikti tikros pandemijos sąlygomis”, – apie sveikatos reformą „Me­dia4Chan­ge“ pro­jekt­o tyrime kalba sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

***

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 102 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1152 tokių ligonių – 62 daugiau nei parą prieš tai. 94 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – tiek pat, kiek ir šeštadienį.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog „Smiltynės perkėla” užsakė elektra varomo keleivinio kelto įsigijimo ir panaudojimo galimybių studiją, o KRATC – vieno skyriaus vadovo ir vieno inžinieriaus – technologo atranką, kurią atliks UAB „Alpha Consultants”.

***

DFDS skelbia pradėjusi eksploatuoti didžiausią naują krovininį-keleivinį keltą „Aura Seaways”, kuris kursuos maršrutu tarp Klaipėdos ir Švedijos Karlshamno.

***

Klaipėdos rajono savivaldybė laukia komercinių pasiūlymų dėl fontano įrengimo Vėžaičių miestelio tvenkinyje, tam pritaikant esamą arba įrengiant naują stacionarią platformą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Dėl lengvatų taikymo tikriausiai patogiau, kad projektas startuotų nuo metų pradžios, bet jei matysime, kad visi darbai baigti, ištestuota, tikriausiai startuotume ir anksčiau”, – apie įvykusį Klaipėdiečio kortelės gamybos konkursą kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Modestas Martišius.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacija kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą prašydama, kad ji nutrauktų Uosto direkcijos pradėtas procedūras dėl krantinių Nr. 21, 22, 23 rekonstravimo, krantinių Nr. 21A, 22A, 23A ir naujo jos administracinės paskirties pastato statybos darbų.

***

Pirmadienį Klaipėdos „Neptūnas“ namuose rezultatu 75:87 pralaimėjo be trenerio žaidusiai Jonavos „CBet“ komandai.

Sausio 25-oji

Klaipėdos apylinkės teisme pirmadienį toliau tęsiant avarijos, kurios metu žuvo vyras, bylos nagrinėjimą, joje baigtas įrodymų tyrimas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 117 pacientų. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1045 tokių ligonių – 107 mažiau nei parą prieš tai. 87 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 6 mažiau nei sekmadienį.

***

„Taip, skaičiai išaugę, apimtys yra nežmoniškos – ir atvejų, ir testavimų, bet manau, kad gražiai išvingiuosim. Ir atskiros klasės, ir atskiros mokyklos yra valdomos”, – COVID-19 situaciją uostamiesčio mokymo įstaigose „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

***

Policija praneša baigusi dar vieną tyrimą dėl didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimo bei sulaikiusi tris jaunus plėšikus.

***

Po daugiau nei dešimtį metų trukusių diskusijų Klaipėdos miesto savivaldybė ryžosi iš esmės atnaujinti Vasaros estradą ir jos aplinką bei ieško rangovų Joniškės ir Lėbartų kapinių vandentiekio ir lietaus nuotekų sistemoms prižiūrėti, informuoja portalo žurnalistas.

***

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento inspektoriai už netinkamai teikiamas maitinimo paslaugas Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje nubaudė bendrovę „Dussmann Service”.

Sausio 26-oji

Pusantros dienos stebėjęs pagaliau prasidėjusį teismo posėdį civilinėje byloje, kurioje Klaipėdos savivaldybė iš baseiną stačiusios bendrovės „Axis Industries“ siekia prisiteisti 1,15 mln. eurų už paliktus defektus, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas pateikia visų proceso dalyvių argumentus bei nuomones.

***

Antradienį šalyje fiksuotas iki šiol dar nematytas – 9490 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius.

***

Savivaldybės neprižiūrimas ir pajūrio vėtrų daužomas eižėja garsios uostamiesčio kūrėjos Aidos Raimondos Pečeliūnienės sukurtas projektas „Pražuvusi Klaipėda”, skelbia portalo žurnalistas.

***

Savo požiūrį dėl sveikatos apsaugos reformos išsakė ir Klaipėdos vaikų ligoninės kolektyvas.

***

Labiausiai nuo smarvės, taršos bei triukšmo kenčiantys uostamiesčio piečiausių mikrorajonų gyventojai neilgai trukus turėtų lengviau atsikvėpti – teritorijoje palei Šilutės pl. nuo Smiltelės g. iki Jūrininkų pr. projektuojamas parkas su daugybe naujų želdinių bei laisvalaikio ir pramogų vietomis, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina Birutę Ukrinaitę, kuriančią scenografiją operai „Undinė”, o Klaipėdos dramos teatro atstovė – lenkų režisierių Konradą Dworakowskį, statantį spektaklį paaugliams pagal Stanislawo Lemo „Robotų pasakas“.

***

Prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje šeši 20–26 metų uostamiesčio gyventojai kaltinami pasikėsinę sunkiai sutrikdyti dviejų asmenų sveikatą. Tuo metu Muitinė skelbia Klaipėdos uoste sulaikiusi 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą.

Sausio 25-oji

Kas supykdė vieno namo uostamiesčio Bandužių g. gyventojus, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Trečiadienį šalyje fiksuotas rekordinis – net 10 630 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius.

***

UAB „Kelminta” už beveik 100 000 eurų iki šių metų spalio 4 d. įsipareigojo atnaujinti „Žaliakalnio“ ir „Vėtrungės” gimnazijų sporto aikštynus, o AB „Klaipėdos vanduo” paskelbė pirkimą dėl nuotekų valykloje susidarančio sausinto dumblo panaudojimo tręšimui ar rekultivacijai. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė pranešė ieškanti, kas už ne daugiau kaip 80 000 eurų teiktų visų uostamiesčio fontanų ir fontanėlių priežiūros ir einamojo remonto paslaugas.

***

Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmai penkis kartus sumažino Neringos savivaldybės valdomai UAB „Neringos vanduo“ paskirtą baudą už tai, kad ji pažeidė nuotekų dumblo tvarkymo procedūras, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Klaipėdos energija“ praneša, kad paskutinio patikrinimo metu, kurį vykdė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspektoriai, jokių pažeidimu nustatyta nebuvo.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas už meilužio buvusios žmonos nužudymą bei pasikėsinimą nužudyti vyrą 18 metų laisvės atėmimo bausmę skyrė 40-metei Šilalės rajono gyventojai.

***

Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijai ketvirtadienį pristatyti pasiūlymai dėl eismo saugumo priemonių Kretingos gatvėje, susijusių su naujai statoma mokykla.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje įteikta 36-oji literatūrinė Ievos Simonaitytės vardo premija, kuri atitekto ne vienam kūrėjui, o net trims moterims už dvi pernai pasirodžiusias knygas.

***

Ketvirtadienio vakarą išvykoje Klaipėdos „Neptūnas“ rezultatu 64:76 turėjo pripažinti Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipos pranašumą.

***

Ketvirtadienio pavakarę, apie 16.30 val., kelių pietinių Klaipėdos gatvių gyventojai buvo palikti tamsoje. Dėl nedidelio gaisro transformatorinėje elektros beveik valandą neturėjo Varpų ir Liubeko bei dalies Smiltelės gatvių gyventojai.

Sausio 28-oji

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo bylą, kurioje antstolė prašo skirti baudą Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei už tai, kad ji iki šiol dar neįvykdė įsiteisėjusio teismo sprendimo ir nenugriovė uostamiestyje, K. Donelaičio gatvėje, pastatyto priestato, rašo portalo žurnalistas.

***

Projektuotojai Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijai pristatė Joniškės g. pralaidumo ir eismo saugumo pagerinimo, įvertinant Žemaičių gatvės pratęsimo galimybę, pasiūlymus.

***

Šalyje trečią parą iš eilės fiksuojamas naujas patvirtintų naujų COVID-19 atvejų rekordas – ketvirtadienį jų jau buvo 11 365. Klaipėdoje ketvirtadienį ši liga diagnozuota 684 žmonėms – didžiausias atvejų skaičius šį šaltąjį sezoną.

***

Pasitvirtino baigiantis gruodžiui „Atviros Klaipėdos” skelbti duomenys, kad Uosto direkcija ketina atsisveikinti su vienu iš ilgiausiai dirbančių jos vadovų – rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriumi Artūru Drungilu. Jis portalo žurnalistui patvirtino, kad pirmadienis – paskutinioji jo darbo diena direkcijoje.

***

„Pareiškėja nepripažino, kad nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio (etikos) standartų ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų, nesiekė atsiprašyti ir padarytas klaidas ištaisyti, todėl pagrįstai tarnybinio patikrinimo metu konstatuota, kad šis tarnybinis pažeidimas padarytas, esant pareiškėjos tyčinei kaltės formai. (…) Turėdamas aukštąjį teisinį išsilavinimą asmuo, esantis prokuroru, privalo numanyti, kad įžeidžiančių žodžius vartodamas viešoje vietoje, girdint aplinkiniams darbuotojams, pažeidžia padorumo principą, žemina prokuroro, kaip valstybės pareigūno, vardą ir pažeidžia prokuroro etiką”, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistas cituoja teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas prokurorės Viktorijos Giniotienės skundas dėl jai skirtos pastabos.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, rengdamasi Kuršių mariose statyti pietinius uosto vartus, siekia mariose atlikti projektinius inžinerinius geologinius ir geotechninius tyrimus.

***

Penktadienį Klaipėdos universitete studijų baigimo diplomai įteikti 167-iems absolventams, baigusiems bakalauro ir magistro studijas, 29 iš jų – užsienio šalių piliečiai.

Sausio 29-oji

1947-1948 metais Klaipėdos valdžia vis dar turėjo nemažai darbo, tvirtindama sovietinės ekonomikos pagrindus: gatvėse vyko „prekyba iš privačių asmenų rankų”, prekybinės organizacijos neatveždavo iš kitų miestų pagal normas priklausančių prekių, duona buvo kepama su gausybe įvairiausių priemaišų, paslaugų teikimo srityje nebuvo vienodų kainų, rašoma „Ką pasakoja archyvas” cikle.

***

Bendrame ir toliau augančių COVID-19 fone Klaipėdos rodikliai šįkart atrodo gana neblogai.

***

Šeštadienį Palangoje vykusio Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” steigiamojo suvažiavimo metu buvo išrinktas naujosios partijos pirmininkas – juo tapo Saulius Skvernelis.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namuose rezultatu 70:77 (21:20, 19:28, 20:19, 10:10) nusileido Šakių „Vyčiui“.

Sausio 30-oji

Naujajame istorinių rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pristatomuose Lietuvos vyriausybės atstovo Klaipėdos krašte Leopoldo Dymšos 1920 metų pavasarį rašytuose pranešimuose Užsienio reikalų ministerijai aiškėja, jog jau 1920-aisiais nemažai Klaipėdos krašto gyventojų puoselėjo viltis, jog pavyks sugrįžti Vokietijon, o aktyvūs mažlietuviai nesibodėjo nuolat priminti Lietuvai, kad jų veiklai reikia pinigų.

***

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje patvirtinti 9332 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – net 2334 atvejais mažiau nei penktadienį. Duomenų iš regiono sekmadienį pateikta nebuvo.

***

Sekmadienį Klaipėdos „Akropolio” ledo arenoje uostamiesčio ledo ritulio komanda HC Klaipėda susitikime su Kauno City ekipa patyrė skaudų pralaimėjimą rezultatu 2:9.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ „Betsafe-LKL“ namų tvirtovėje neatsilaikė prieš Lietuvos čempionus Kauno „Žalgirį“. Galutinis rungtynių rezultats – 60:77 (16:25, 21:16, 13:19, 10:19).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This