41-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 10-oji

Rugsėjo pabaigoje Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų „Darbo žvaigžde“ pasidabinusio Kretingos rajono tarybos nario, konservatoriaus Dovydo Bajoro vadovaujamai UAB „ProDj” pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nepagrįstai pašalino šią įmonę iš viešojo pirkimo konkurso ir įtraukė į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

80 kW saulės šviesos energijos elektrinė ant Klaipėdos dramos teatro stogo turėtų atsirasti per metus, jeigu sėkmingai įvyks viešieji pirkimai ir bus pasirašyta sutartis su rangovais.

***

Visuomenei jau pateikti pasiūlymai dėl Danės ir Naujosios Uosto gatvių bei kitų komunikacijų pritaikymo „Memelio miesto“ statybai.

***

Garliavoje vykusiose pirmose šio sezono karatė kyokushin varžybose klaipėdiečių sporto klubas „Okinava” užėmė 3 vietą komandinėje įskaitoje bei iškovojo 8 aukso, 5 sidabro ir 9 bronzos apdovanojimus.

Spalio 11-oji

Uostamiesčio savivaldybės valdomai bendrovei Klaipėdos autobusų parkas, prie kurios buvo prijungta UAB „Gatvių apšvietimas“, ir apeliacinės instancijos teisme nepavyko įrodyti, kad jau atleisto nebeegzistuojančios įmonės generalinio direktoriaus Dangero Aleksandrovo vadovavimo laikais bene daugiausiai viešųjų pirkimų laimėjusi tuometinės finansininkės sūnaus valdoma bendrovė realiai neteikė kompiuterinės įrangos priežiūros paslaugų pagal trijų metų trukmės sutartį, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybė rengiasi remontuoti asfaltuotą Bangų gatvės atkarpą nuo šio gatvės 13 namo iki Joniškės gatvės bei jungiamuosius kelius su Mokyklos gatve.

***

Aplinkos apsaugos agentūra Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai pateikė pastabas dėl planuojamos užteršto grunto aikštelės (būsimo terminalo pagrindo) statybos Kairių g. 19. Dabar jau direkcijai teks rengti ir šio projekto poveikio aplinkai vertinimą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas skelbia savo kitų metų pajėgumus paskirstęs 5 klientams.

Spalio 12-oji

Portalo žurnalistas rašo, jog apie 400 gyvenamųjų namų Klaipėdoje administruojančios bendrovės „Paslaugos būstui” vadovė Rasa Rimaitė teismuose bando pasiekti, kad būtų panaikintos Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus jai paskirtos baudos.

***

Kaip naujoji vietinė rinkliava už automobilių statymą Kauno gatvės rajone šalia policijos komisariato ne pagerino, o tik pablogino situaciją, žvalgėsi portalo žurnalistas.

***

Trečiadienį posėdžiavęs miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas vienbalsiai pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui 250 tūkst. eurų skirti VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ dalininko kapitalui formuoti. Jos nariai taip pat bendru sutarimu palaimino sprendimo projektą dėl Žvejų rūmų modernizavimo koncepcijos pasirinkimo.

***

Jūrų muziejus praneša, kur po paleidimo į Baltijos jūrą jau nukeliavo ruoniukai.

***

Trečiadienio vakarą namie žaistų LFF I lygos rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas” rezultatu 2:1 įveikė Kauno BE1 NFA.

Spalio 13-oji

Klaipėdos savivaldybė pagaliau nusprendė paklausti rinkos dalyvių, kiek gali kainuoti sumanymas po Atgimimo aikšte įrengti požeminį garažą bei kiek laiko tokia rekonstrukcija gali užtrukti, rašo portalo žurnalistas.

***

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Klaipėdos uosto direkcijos vadovai pranešė, jog krova uoste per devynis mėnesius sumažėjo 19,3 proc. – nuo 33,6 mln. tonų pernai tuo pačiu metu iki 27,124 mln. tonų. Taip pat informuota apie atsigavusį kruizinį sezoną, kurio metu į Klaipėdą aplankė 61 laivas.

***

Ketvirtadienį posėdžiavę miesto Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai irgi pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui 250 tūkstančių eurų skirti Neptūno krepšinio klubo dalininko kapitalui formuoti. Tuo metu išklausius Savivaldybės administracijos vyriausiojo patarėjo Gintaro Dovidaičio informaciją dėl brangstančios mokyklos Senvagės gatvėje statybų, pastarajam politikai turėjo nemažai klausimų. Be to, daugiau klausimų nei atsakymų komiteto nariams kilo ir dėl Tarptautinės Ukrainos mokyklos direktoriaus prašymų padėti padengti jų nuomos ir komunalinių mokesčių išlaidas.

***

Ketvirtadienį Eismo saugumo komisijai buvo pristatytos Melnragės eismo saugumo pagerinimo priemonės.

Spalio 14-oji

Ar Tauralaukyje esantis vadinamasis Velnio akmuo galėjo būti panaudotas kaip riboženklis Kuršo vyskupui ir Vokiečių ordinui besidalijant kuršių žemės? Kokios kuršių apeigos čia vykdavo? Kokie archeologiniai radiniai atskleidžia kuršių gyvenimo specifiką? Apie tai pasakojama antrajame projekto „Istorinės KlaiPĖDOS PĖDOS“ epizode.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė 3,4 mln. eurų vertės sutartį su UAB „Pamario restauratorius” dėl Memelio pilies didžiojo bokšto rekonstravimo, atkuriant istorinį jo tūrį. Tuo metu Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai savo ataskaitoje teigiamai įvertino uostamiesčio gatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų remonto darbus.

***

Lietuvos žaliųjų partijos Klaipėdos skyrius praneša kandidatu į Klaipėdos merus patvirtinęs savo pirmininko Arvydo Ekčio kandidatūrą.

***

Penktadienį buvo nugriautas sporto salės pastatas, esantis Pilies g. 2A.

***

Pirmąją pergalę „Adma Moterų lygos“ Baltijos čempionate penktadienį iškovojo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės, rezultatu 97:57 nugalėjusios Talino „TalTech“ krepšininkes. Sėkmė lydėjo ir LCC universiteto krepšininkes, kurios rezultatu 96:58 įveikė Talino „Audentes“ komandą.

Spalio 15-oji

„Mes, ukrainiečiai, nuoširdžiai dėkojame Lietuvai už didžiulę pagalbą, kurią jūsų šalis suteikė Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija. Čia esame apsupti rūpesčiu, šiluma ir pagalba. Klaipėda – puikus, ramus miestas su gražiu pajūriu. Tai ideali vieta pradėti naują gyvenimą, atsikračius mirties baimės”, – sako karo pabėgėlė ukrainietė gydytoja Mariana Andrulis, darbą radusi Klaipėdos jūrininkų ligoninėje.

***

Pagal Klaipėdos regioniniame valstybės archyve šiuo metu saugomus uostamiesčio Vykdomojo komiteto dokumentus publikacijas ciklui „Ką pasakoja archyvas” rengianti „Atvira Klaipėda” šįkart supažindina su tuo, kaip pokaryje Klaipėdoje buvo įkurtas Kultūros ir poilsio parkas.

***

Antrąją pergalę iš eilės Baltijos pirmenybėse pasiekė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės, savo aikštėje šeštadienį 136:51 įveikusios Talino „Audentes“ komandą. Tuo metu LCC ekipa vos vienu tašku – 59:60 – nusileido Talino „TalTech“. Be to, LFF I lygos lyderių trejetuke esantys Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai šeštadienį išvykoje sugebėjo pralaimėti ketvirtoje vietoje nuo galo turnyrinėje lentelėje esančiai Kretingos „FK Minija” rezultatu 0:1.

Spalio 16-oji

Klaipėdos krašto priklausymą Lietuvai Rusijos propaganda sieja su II pasaulinio karo pabaiga, kai buvo nugalėta jį nuo Lietuvos 1939-ųjų kovą atplėšusi nacistinė Vokietija. 2014 metais Rusijos kariškiams tyliai įžengus į Ukrainos Krymą, Lietuvoje veikianti viešoji įstaiga „Būkime vieningi“ viešai pasidalijo portalo „avaaz.org“ paskelbta peticija, kuria rusiškai kreipiamasi į rusakalbius mūsų šalies gyventojus, raginant reikalauti, kad Klaipėda būtų prijungta prie Rusijos”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pasakoja apie Lietuvos užsienio reikalų ministerijos dokumentus, parengtus Klaipėdos sukilimo operacijos laikotarpiu, ir jų atsiradimo kontekstą.

***

Policija pranešė, kad šeštadienį, apie 11.20 val., Šturmanų gatvėje esančiame savo bute, buvo rastas 76-erių vyro kūnas su šautine žaizda galvoje. Šalia rastas savadarbis šaunamasis įtaisas.

***

Lietuvos rankinio rinktinė Klaipėdoje sekmadienį pralaimėjo šveicarams 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes rezultatu 26:27.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This