42-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 17-oji

Kodėl „Atviros Klaipėdos” žurnalistės pastangos pakalbinti naujojo krematoriumo šalia Lėbartų kapinių savininkus virto kone detektyvine istorija, skaitykite čia.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė galimybių studijos „Stadiono perspektyvų regione studija“ atnaujinimo paslaugų pirkimo rinkos konsultaciją.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša pasirašiusi rangos sutartį su UAB „Tilsta“ dėl vedlinės bokštų statybų.

***

Pirmadienį surengtos nuotolinės diskusijos dėl Lietuvos greitosios medicininės pagalbos reformos įgyvendinimo metu Klaipėdos politikai „apšaudė” Sveikatos apsaugos ministerijos atstovus aibe klausimų, į kuriuos šie dažnai sakė dar negalintys atsakyti.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pirmadienį iškovojo pergalę prieš Prienų „Labas-Gas“ komandą rezultatu 99:92.

Spalio 18-oji

,,Atvirai Klaipėdai” praėjusią savaitę pranešus apie pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo konstatuota, jog Kretingos rajono tarybos nario, konservatoriaus Dovydo Bajoro vadovaujamą UAB „ProDj” Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pagrįstai pašalino iš viešojo pirkimo konkurso ir įtraukė į melagingą informaciją pateikusių tiekėjų sąrašą, su žurnalistu susisiekęs politikas tikino, kad šioje istorijoje esą reikėtų ieškoti gilesnių šaknų.

***

Po daugiau nei mėnesio pauzės, kuri susidarė Šiaulių apygardos teismui sprendžiant, ar patenkinti „Grigeo Klaipėda“ prašymą skirti atsarginį teisėją baudžiamojoje Kuršių marių taršos byloje, procesas buvo atnaujintas šį antradienį, bet ir vėl sustojo dėl kito įmonės prašymo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Šeimos gydytojas su vienos farmacijos vadybininku išrašydavo fiktyvius receptus. Tik išrašius receptą, vadybininkas iš karto susisiekdavo su vienos Klaipėdos vaistinės direktoriumi, kuris gaudavo duomenis apie pacientą ir vaistininkė nedelsiant patvirtindavo vaisto pardavimą ir pateikdavo duomenis e.sveikatos sistemoje. Mėnesio gale vaistinė pateikdavo sąskaitą Valstybinėms ligonių kasoms”, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sukčiavimo pavyzdį iš korupcinio pobūdžio tyrimo pateikė FNTT Klaipėdos apygardos valdybos viršininkas Dainius Rimkus.

***

Kodėl Smiltynės perkėlos keltai ne visada laikosi grafiko, domėjosi portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė Kontrolės komiteto nariams pranešė, jog vairuotojus ir jų automobilius kankinantis Herkaus Manto gatvės atkarpos nuo Lietuvininkų aikštės iki Poilsio parko remontas bus baigtas pirmąją lapkričio savaitę.

Spalio 19-oji

Teiginį, kad „tarša nelygu žala”, baudžiamojoje byloje bandysianti įrodyti AB „Grigeo Klaipėda“ kitame procese, pirmos instancijos teisme, pasiekė pergalę prieš aplinkosaugininkus, nepatvirtinusius jos parengto aplinkos atkūrimo priemonių plano, rašo portalo žurnalistas.

***

„Po teisybei dabar kaskart pamatęs ir išgirdęs p. Putiną kalbant agresijos Ukrainoje tema, prisimenu buvusį aukštą Sovietų sąjungos veikėją, vėliau Gruzijos prezidentą Eduardą Ševardnadzę (1928-2014), kurį teko kalbinti Tbilisyje 2006-ųjų lapkritį. Kalbėjomės apie daug ką, apie p. Putiną taip pat. Pokalbis vyko likus beveik dviem metams iki Rusijos sukelto karo su Gruzija, šalių santykiai jau nebebuvo šilti”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Kuršių nerijoje, prie Senosios perkėlos, rengiamasi rekonstruoti esamą sovietinio laikotarpio palikimą – paviljoną.

***

SAM Asmens sveikatos departamento direktorė Odeta Vitkūnienė, „Atviros Klaipėdos” paklausta, ar trečiadienį surengta spaudos konferencija skirta Klaipėdai dėl to, jog dalis vietos politikų nepritaria greitosios medicinos pagalbos reformai, iš dalies patvirtino šį spėjimą.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Klaipėdos Vitės progimnazijos sporto aikštyno rekonstravimo darbai.

Spalio 20-oji

Apie Klaipėdos savivaldybės planus III vandenvietės teritorijoje įkurti vėjo jėgainių parką rašo portalo žurnalistas.

***

„Šiuos mūsų laikmečio „teisuolius” apibendrintai jau seniai vadinu neokomjaunuoliais, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Nors didžioji jų dalis sovietijoje negyveno ir net nežino, kas per daiktas yra cenzūra, matyt, dėl keistai jų galvelėse susidėliojusių genetinių grandžių, jos kažkodėl labai ilgisi, net nenujausdami, kokios gali būti to pasekmės”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Sveikatos apsaugos ministerijai vykdant greitosios medicinos pagalbos reformą – kuriant vieną nacionalinę įstaigą vietoje dabar esančių 48 – uostamiesčio politikai ketvirtadienį vykusiame Tarybos posėdyje po kelias valandas trukusių diskusijų nusprendė dar nebalsuoti dėl turtinių ir neturtinių Klaipėdos GMP teisių atidavimo. Tuo metu už Žvejų rūmų rekonstrukciją balsavo 25 Klaipėdos miesto tarybos nariai, keturi susilaikė.

***

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį LDK Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje pasveikino iš misijos Irake sugrįžusius Lietuvos karius.

***

Klaipėdos policijos pareigūnai pranešė sulaikę ir į areštinę uždarę du ankščiau už vagystes teistus telefoninius sukčius – 44 m. vyrą ir 43 m. moterį.

***

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės pirmajame etape Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 85:81 po atkaklios kovos įveikė Alytaus „Wolves“ komandą.

Spalio 21-oji

Projekte „Istorinės KlaiPĖDOS PĖDOS“ toliau pasakojama apie tai, kaip buvo pastatyta Mėmelio pilis ir kaip prie jos ėmė kurtis miestas.

***

Nuo pernai liepos Neringos savivaldybės įmonės „Neringos vanduo” direktoriumi dirbantis Dangeras Aleksandrovas, sugebėjęs šį rugpjūtį Kretingoje susituokti darbo metu, už tokį elgesį atsipirko įspėjimu, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad šiuo metu pradėti takų tvarkymo darbai Joniškės ir Lėbartų kapinėse.

***

Devintus metus iš eilės organizuojamo „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendijos konkurso 4000 eurų laimėjo Klaipėdos universiteto dėstytojas ir mokslininkas Paulius Rapalis.

***

Transporto inovacijų forume vykusiuose „Žaliojo susisiekimo apdovanojimuose“ Klaipėda įvertinta už didžiausią proveržį vystant žaliąją infrastruktūrą.

***

Penktadienį Klaipėdoje istoriniame laive-muziejuje „Sūduvis“ Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Giedrius Premeneckas ir Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė pasirašė dviejų institucijų bendradarbiavimo sutartį.

***

Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai penktadienio vakarą namie žaistų LFF I lygos rungtynių metu rezultatu 3:1 (2:0) įveikė FA „Šiauliai B” ekipą.

Spalio 22-oji

„Labai džiaugiuosi, kad, prasidėjus priepuoliui, nebuvau rūsyje. Vargu, ar greitoji ten būtų atvykusi. Per karą sirgti negalima. Esu labai dėkinga Lietuvai, kad ji du kartus man išgelbėjo gyvybę – kai suteikė prieglobstį ir kai mane išgydė”, – sakė Hannos Motorinos pakalbinta ukrainietė Jelena.

***

„Ką pasakoja archyvas” projekto rašinyje šį kartą pasakojama apie Klaipėdos miesto I bibliotekoje pokaryje vykusius grobstymus ir seksualinius priekabiavimus prie darbuotojų.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Želdynai“ dėl Viešojo atskirojo želdyno palei geležinkelį, Klevų gatvėje, kūrimo projekto parengimo ir jo vykdymo priežiūros paslaugų.

***

Šeštadienį į Atgimimo aikštę susirinkę įvairių sporto šakų atstovai miesto valdžiai pasiuntė žinutę-raginimą statyti, o ne griauti sporto sales, įsiamžinę bendroje asmenukėje.

Spalio 23-oji

„Ir sunku nepastebėti, kad Putinas okupuotose Ukrainos žemėse elgiasi taip, kaip Stalino orda elgėsi Rytprūsiuose bei Klaipėdos krašte. Čia gyvenantys žmonės vadinami naciais, fašistais, kuriuos, įskaitant kūdikius, vaikus, senelius, neįgaliuosius, kankinti, žudyti, tremti yra kiekvieno užkariautojo garbės reikalas”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pasakoja apie Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos dokumentus, parengtus Klaipėdos sukilimo operacijos laikotarpiu, ir jų atsiradimo kontekstą.

***

Dėl nebaigto Teatro g. remonto, šiemet organizatoriai moliūgų šventę Klaipėdoje skelbia rengsiantys kitoje vietoje, kartu priminę ir jos atsiradimo istoriją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This