4-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 23-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kodėl iš Neringos savivaldybės valdomos bendrovės „Neringos vanduo” direktoriaus pareigų šalių susitarimu pasitraukus Dangerui Aleksandrovui, kurorto valdžia buvo priversta atlikti įmonės auditą ir ką parodė jo išvados.

***

Malkų įlankos terminalas skelbia 2022-ujų metų krovos rezultatus.

***

„Klaipėdos miesto konservatorių didžioji dalis, panašu, gyvena ne Klaipėdoje. Mat kai kurie jų pažadai yra skirti aplinkinių savivaldybių gyventojams – nuo viešojo transporto iki pasvaičiojimų, kad „šiuo metu dirvonuojantis Kalotės – Purmalių trikampis turi tapti aukštų technologijų slėniu”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.  

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 36-erių metų Skuodo rajono gyventoja ir 62-iejų metų Šakiuose gyvenantis vyras kaltinami prekyba žmonėmis ir pelnymusi iš jaunų merginų prostitucijos.

Sausio 24-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Plungės apylinkės Palangos teismo rūmai išteisino 52-iejų palangiškę Gintarę Albrechtienę, kuri buvo kaltinama smurtavusi bei sužalojusi buvusią žurnalistę klaipėdietę Rasą Pangonienę.

***

Muzikinio teatro atstovė kalbina choreografo Alexanderio Ekmano asistentę Aną Marią Lucaciu, kuri šiuo metu repetuoja Klaipėdos muzikiniam teatre, statant visame pasaulyje išpopuliarėjusį šokio spektaklį „Kaktusai”.

***

Policija praneša apie uostamiestyje, įtariama, įvykdytą žmogžudystę bei operatyviai sulaikytus sukčius, iš senolės išviliojusius 700 eurų.

***

Nors per didįjį snygį Klaipėdos gatvės buvo itin prastai valomos, uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas nutarė papildomai sumokėti už jį tą darbą dirbančiai privačiai UAB „Klaipėdos miesto tvarka”.

***

Sausio 23 d., per rašytojos minimą gimtadienį, literatūrinė Ievos Simonaitytės vardo premija iškilmingai įteikta Sigitui Benečiui už novelių knygą „Apgaulė“.

***

Tęsdamas buvusio „Neringos vandens” direktoriaus Dangero Aleksandrovo istoriją, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas išsiaiškino, jog jį į savo sąrašą tapti kandidatu savivaldos rinkimuose yra įtraukę Neringos liberalai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ žengė į Europos moterų krepšinio lygos finalo ketvertą, svečiuose 67:54 nugalėjusios Ostravos SBS ekipą iš Čekijos. Tuo metu LCC Baltijos čempionate namuose rezultatu 60: 78 nusileido Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkėms.

Sausio 25-oji

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui skirtas istorinis – edukacinis „Atviros Klaipėdos” projektas „Istorinės Klaipėdos pėdos“ sulaukė dėmesio iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

***

Beveik dvejus metus tuščios stovėjusios naujos dviračių saugyklos Rumpiškės kvartale, tikėtina, atidarytos bus tik šį pavasarį, nors tokių saugyklų trūkumas yra viena iš pagrindinių lėtokos dviračių, kaip susisiekimo priemonių, naudojimo uostamiestyje priežasčių, rašo portalo žurnalistas.

***

Aplinkos ministerija trečiadienį surengto pasitarimo metu spaudė Klaipėdos miesto savivaldybę iškeldinti III vandenvietę – esą dėl to, kad ji trukdo pramoginei ir krovinių laivybai Vilhelmo kanalu.

***

Žiemos uoste esančių 19 ir 20 numeriais pažymėtų krantinių projektavimą sąlygoja jau ir būsimos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos naujojo administracinio pastato statybos.

***

„Tyrimas yra šiek tiek išsiplėtęs, įtarimai daugiau nei penkiems asmenims pareikšti ne tik dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, bet ir dėl galimo dokumentų klastojimo”, – „Atvirai Klaipėdai” tyrimą, kuriame įsipainiojęs ir žinomas uostamiesčio žurnalistas, komentavo jam vadovaujantis prokuroras.

***

Trečiadienį įteikti diplomai daliai Klaipėdos universiteto absolventų.

***

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad Vytautas Grubliauskas savo ataskaitos iki rinkimų pateikti neišdrįs, nes jokio malonumo: juk niekas nepagirs. Atvirkščiai – puls kaip devyni alkani vilkai vieną nusilpusią bitę”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės „Adma Moterų lygoje“ svečiuose trečiadienio vakarą 62:60 po dramatiškos kovos nugalėjo Kauno „Aistes-LSMU“ ir iškovojo šeštąją pergalę iš eilės vietinėse pirmenybėse.

Sausio 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog niekaip prie pabaigos nepriartėja dar 2021-aisiais Klaipėdos rajono teismui pateiktų bendrovių „Grigeo Klaipėda“ ir „Klaipėdos vanduo“ prašymų panaikinti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos nurodymą pašalinti nuotekų tinklą, į kurį buvo nuvestos neišvalytos nuotekos, nagrinėjimas.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje šeši fiziniai ir vienas juridinis asmuo kaltinami mokesčių vengimu, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.

***

„Atsakomybe už K. Bartoševičiaus patekimą į Seimą kartu su TS/LK vadais turėtų dalintis ir rinkėjai. Partija sąraše „Saulių Pošką” įrašė beveik šimtuoju, faktiškai brolių kapų lokacijoje, iš kur politikui prisikelti į Seimą yra neįmanoma”, – nuomonių rubrikoje rašo Linas Poška.

***

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį išbraukė BRT (Bus rapid transit) projektą iš 2023–2025 metų strateginės veiklos plano, o bene penkių valandų trukmės diskusijos dėl šio plano koncentravosi tik į BRT ir į garažo po Atgimimo aikšte statybos peripetijas. Be to, miesto politikai balsų dauguma pritarė, kad kompensacija privačius darželius lankančių vaikams būtų padidinta iki 150 eurų.

Sausio 27-oji

Ketvirtadienį vykusio Neringos miesto tarybos Kontrolės komiteto posėdžio metu šio kurorto vadovai informavo, kad teisėsaugos institucijoms jau perdavė savivaldybės valdomos įmonės „Neringos vanduo” audito, atlikto po jos direktoriaus Dangero Aleksandrovo pasitraukimo, išvadas ir visą susijusią medžiagą, rašo portalo žurnalistas.

***

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas skelbia sukūrę naują transporto inžinerijos magistrantūros studijų programos specializaciją ,,Jūrų transporto inžinerija ir logistika“.

***

Klaipėdos „Neptūno“ moterys pratęsė pergalių seriją „Adma Moterų lygoje“, penktadienio vakarą rezultatu 67:58 nugalėjusios LCC tarptautinį universitetą ir laimėjusios septintą sykį iš eilės.

Sausio 28-oji

Į Lietuvą nuo vadinamosios dalinės mobilizacijos Rusijoje pabėgęs kaliningradietis tvirtina esą visi pabėgę rusai yra taikūs ir europietiškų pažiūrų.

***

Romualdas Beniušis rašo apie tai, kaip anksčiau buvo keliaujama iš Kretingos į Klaipėdą.

***

Šeštadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos tradiciškai rinkosi būrelis rusakalbių klaipėdiečių, jų teigimu, paminėti 78-ųjų Klaipėdos išvadavimo nuo vokiškųjų fašistų metinių.

***

Po labai ilgų pasirengimų Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančioje Kuršių nerijos dalyje pagaliau bus pastatyti du nauji konteineriniai tualetai, aprūpinti vandeniu, elektra ir kanalizacija.

***

Šeštadienį namuose Klaipėdos „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse turėjo pripažinti pralaimėjimą, Vilniaus „Rytui“ nusileidęs rezultatu 70:82.

Sausio 29-oji

„Atviros Klaipėda” toliau pasakoja apie tai, kas dėjosi Klaipėdos krašte prieš šimtmetį, šį kartą supažindindama su 1923-iųjų sausio 17-osios įvykius liudijančiais dokumentais.

***

Sekmadienio naktį Klaipėdoje pareigūnų sustabdytas 53 metų vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės dėl to, kad jam anksčiau buvo atimta teisė vairuoti, Kelių policijos pareigūnams pateikė kito asmens vairuotojo pažymėjimą. Už tai jam gali grėsti laisvės atėmimo iki 6 metų bausmė.

***

Vilniaus „Kibirkštis“ sekmadienio vakarą namie 99:74 (19:21, 31:19, 26:22, 23:12) įveikė vietinėse pirmenybėse iki šiol nepralaimėjusį Klaipėdos „Neptūną“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This