21-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 21-oji

Klaipėdietis Julius Klimas nuomonių rubrikoje kelia aktualų klausimą  –  kodėl tokie neinformatyvūs ir neaktyvūs Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro socialiniai tinklai?

***

Rytinėje Klaipėdos pilies kurtinoje apsilankę Savivaldybės atstovai vieningai sutarė, jog reikia skirti papildomus 30-50 tūkst. eurų, kad būtų užkonservuotos ir eksponuojamos XV a. pab. – XVI a. pr. gatvių arba namų grindų liekanos.

***

Už sukčiavimą ne kartą teistam ir save teisininku vadinančiam Sergej Juzik apeliacinės instancijos  – Klaipėdos apygardos teismas  – paskirtos 4 metų laisvės atėmimo bausmės nesušvelnino.

***

Pirmosiose Tarptautinės policijos asociacijos organizuotose pasaulinėse sporto žaidynėse, vykusiose Portugalijoje, su krepšinio komanda vienas uostamiesčio pareigūnas laimėjo auksą, o kitas 5 km lenktynėse atbėgo 8-tas.

***

Ar Smiltynei reikia kurorto statuso: „Atvira Klaipėda” pateikia specialistų, politikų, projektuotojų nuomones, išsakytas miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui 2019-iems palikti tokius pačius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus, kokie galioja ir šiemet – 0,8 proc. Tam dar turės pritarti miesto Taryba.

Gegužės 22-oji

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jo Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto komanda dalyvavo tarptautinėse varžybose „International Aventics Pneumobile Competition“, kurios vyko Vengrijoje. KU praneša, jog jų atstovai yra kol kas vienintelė Lietuvos komanda, dalyvaujanti pneumobilių renginyje su neįprasta savo gamybos transporto priemone.

***

Rezultatu 101:64 svečiuose įveikęs Pasvalio „Pieno žvaigždes“, „Neptūnas” užsitikrino vietą „Betsafe-LKL“ pusfinalyje.

***

Grupė klaipėdiečių, Klaipėdos forumo surengtos diskusijos dalyvių, nepatenkintų Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektu, ketina jį stabdyti įvairiomis akcijomis.

Gegužės 23-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kas vyksta jau 7 mėnesius tiriamoje Klaipėdos licėjaus byloje: nors direktorė sugrąžinta į pareigas, įtarimai jai kol kas nepanaikinti.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi situaciją Slengių mokykloje, susidariusią po to, kai vasarį Klaipėdos rajono taryba panaikino pirmumo teisę broliams ir seserims.

***

Patėvio sumušto dešimtmečio berniuko šeima į vaikų teisių specialistų akiratį iki šiol patekusi nebuvo.

***

„Klaipėdos šventės” pranešė, kokie Laivų parado dalyviai ir už  ką buvo apdovanoti.

***

Prieš savaitę nesutikę, kad būtų rekonstruotas lopšelis-darželis „Svirpliukas“, miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai persigalvojo ir tam pritarė. Liko sulaukti Tarybos sprendimo.

***

Aloyzo Každailio urną su palaikais palaidojus Smiltynės kapinaitėse, miesto Tarybai teks keisti kapinių paskirtį iš neveikiančių į riboto laidojimo. Tam pritarė  miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas.

***

Kultūros ministerija jau antrą kartą skelbia konkursą Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus pareigoms užimti.

***

Klaipėdos „Atlantas“ Vilniuje nugalėjo Trakų „Trakus“ rezultatu 2:1.

***

Netiesioginės ugnies paramos padalinių pratybos „Ugninis griausmas“ po savaitės kovinių šaudymų į sausumos taikinius, persikėlė į pajūrį, kur buvo vykdomi kompleksiniai šaudymai į taikinius jūroje.

***

Daliai gyventojų protestuojant prieš devynaukščio statybą Pievų Take, kita dalis tam pritaria – jie apie tai pareiškė viešo svarstymo metu.

***

Trečiadienio vakarą pirmą kartą nušvito dalies Klaipėdos universiteto statinių fasadai. Nuo šiol dalis universiteto pastatų taip bus apšviesti kiekvieną vakarą. Aktyvių miestiečių pasiūlytą idėją įgyvendino Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su bendrove „Gatvių apšvietimas“.

Gegužės 24-oji

Toliau vykstant diskusijai dėl Atgimimo aikštės projekto, „Atvira Klaipėda” nuomonių rubrikoje spausdina Senamiesčio seniūnaičio Renaldo Kulikausko  pamąstymus šia tema.

***

Už netinkamą neįgaliesiems skirtų dotacijų, juos įdarbinant, panaudojimą lygtinėmis bausmėmis nuteisti asmenys tikėjosi būti išteisinti, tačiau Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paliko galioti pirmos instancijos nuosprendį.

***

„Vakarų ekspresą” paliko jo redaktorius Rytis Savickis.

***

Seimas po pateikimo pritarė klaipėdiečio parlamentaro, liberalo Simono Gentvilo siūlymui šaltuosius ginklus, kurių modelis sukurtas iki 1963 metų, priskirti senovinių ginklų kategorijai.

***

AB „Klaipėdos vanduo“ generaliniam direktoriui Leonui Makūnui įteiktas Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos Nusipelniusio vandentvarkos darbuotojo garbes ženklas.

***

2280 eurų baudą Klaipėdos apylinkės teismas skyrė Klaipėdos autobusų parko direktoriui Vaidui Ramanauskui, pripažinęs jį kaltu dėl nežymiai sutrikdytos mažamečių sveikatos.

***

Septynis vaikus pagimdžiusi, išauginusi bei gerai išauklėjusi klaipėdietė Ona Kajutienė pagerbta ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, kurį jai įteikė Prezidentūros atstovai, atvykę į Klaipėdą.

***

Už „Maximos” apsaugininko nužudymą prokuroras teisiamąjį prašė įkaltinti 18 metų, o advokatas – bylą nutraukti dėl būtinosios ginties. Sprendimą teismas priims po mėnesio.

***

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pranešė patvirtinusi naują, mažesnę, suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo saugumo dedamąją, kurią moka visi dujų vartotojai.

***

Lietuvos rankinio lygos čempionų vardus iškovojusius Klaipėdos „Dragūno“ rankininkus priėmęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pažadėjo ir toliau remti Klaipėdos vardą garsinantį klubą.

***

Vilniuje surengtos konferencijos metu buvo diskutuojama apie „optimalų SGD terminalo veiklos ir finansavimo modelį“.

Gegužės 25-oji

Skaitytojo susirūpinimą, ar greičio matuokliai nepažeidžia pradėjusio veikti naujojo asmens duomenų apsaugos reglamento, išsklaidė „Atviros Klaipėdos” pakalbinti specialistai.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad jos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale penktadienį buvo atliekama jau 50-oji krovos operacija: 140 000 kub. m krovinį iš gamtinių dujų skystinimo gamyklos Norvegijoje į Klaipėdos uostą atgabeno čia jau ne kartą lankęsis dujovežis „Arctic Voyager“.

***

2045-iems uostamiesčio abiturientams penktadienį nuskambėjo paskutinis skambutis: jo šventė tradiciškai vyko Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

***

Uosto direkcijai už „Už Baltijos jūros regiono stiprinimą“ Finansų ministerijos organizuotame geriausių Europos Sąjungos investicinių projektų konkurse atiteko „Europos burės“.

***

Lietuvos apeliacinis teismas sumažino sumą, kurią Klaipėdos apygardos teismas buvo priteisęs iš buvusio Vidaus reikalų ministerijos Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušyno” vadavo Vinco Nestesckio jo buvusios darbovietės naudai: vietoj priteistų 35,7 tūkst. eurų jam bereikės sumokėti 13 685,64 Eur žalos ir 5 proc. dydžio metinių palūkanų.

***

Policija žada ir ateity rengti neoficialius susitikimus su klaipėdiečiais prie kavos.

***

Palanga gausiais renginiais oficialiai pradėjo vasaros sezoną.

***

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paliko galioti šiemet vasarį Klaipėdos apygardos teismo priimtą nutartį, kuria tauragiškė Vita Pralgauskaitė už prekybą žmonėmis buvo nuteista lygtine laisvės atėmimo bausme ir jai dar paskirta bauda.

Gegužės 26-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad bendrovės „Clinicus Klaipėda“ vadovai ketina atgaivinti buvusį senąjį bravorą, esantį tarp Šaulių ir Herkaus Manto gatvių, čia įkurdami modernią medicinos kliniką.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione per tris savaites parengtojo rezervo kartotinius mokymus baigė per 250 karių.

***

Kristina Mišinienė, Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė „Atvirai Klaipėdai” atsiųstoje publikacijoje klausia, ar Klaipėdoje reikalinga prekybos žmonėmis prevencija?

Gegužėsa 27-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Kroatijoje vykusiame Tarptautinės šokių federacijos Modernaus šokių sporto pasaulio čempionate mažieji klaipėdiečiai –  šokio studijos „D&D“  komandų nariai  – iškovojo dvi pirmąsias ir vieną trečiąją vietą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This