16-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 15-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Vyriausioji tarnybinės etikos komisija atsisakė pradėti tyrimą pagal „Klaipėdos vandens” Stebėtojų tarybos nario, liberalo Audriaus Vaišvilos skundą dėl uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo” valdybos nario, UAB  „Fortum Klaipėda” vadovo Tomo Eikino veiksmų.

***

Minint pasaulinę Kultūros dieną, pirmadienio rytą Klaipėdos piliavietėje buvo iškelta Taikos vėliava. Dar apie 50 Taikos vėliavų išdalintos renginyje dalyvavusioms meno – kultūros įstaigoms ir organizacijoms.

***

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad jos pareigūnai vėlyvą sekmadienio vakarą Baltijos jūroje padėjo saugiai krantą pasiekti Estijos kateriui, kuriuo plaukė keturi asmenys. Tuo metu Uosto direkcija skelbia, kad Klaipėdos uosto įmonės prisistato tarptautinėje parodoje Maskvoje.

***

Nors Klaipėdos savivaldybės atstovės tvirtina, jog požeminių šiukšlių konteinerių įrengimo darbai stringa, projektą vykdančios KRATC atstovas teigia esą darbai vykdomi pagal planą.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė Klaipėdos bendruomenių asociacijos kreipimąsi į miesto merą, kurį planuojama įteikti antradienio rytą organizuojamos akcijos metus.

***

Klaipėdietė Germantė abejoja Jūrų kadetų mokyklai numatytų patalpų Sportininkų g. tinkamumu ir dalinasi remonto reikalaujančio pastato nuotraukomis.

Balandžio 16-oji

„Atvira Klaipėda” primena, jog lygiai prieš metus Klaipėdoje pradėjo kursuoti nauji, žemagrindžiai mėlynieji maršrutiniai taksi. Ta proga M8 maršrutą aptarnaujančios „Ridvijos” vadovai savo darbuotojams surengė netradicinę vienerių metų jubiliejaus šventę.

***

„Ten buvo sudėta labai daug teisinių argumentų, kas, kur ir kada galėtų skųsti, kur kieno kompetencija. Buvo daug argumentų, kurie dėl atšaukimo Tarybos lygmeniu kėlė daug abejonių. Labai gerai, kad yra susirinkę visuomenininkai, kurių gretose yra savo amato žinovų, bus galima administracijos teisininkų argumentus sugretinti su jų siūlymais ir žiūrėti, koks kelias yra optimalus. Miestui tikrai reikia bendrojo plano, bet reikia plano, kurio reikia miestui ir tai yra vienintelis kelias”, – kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas, antradienio rytą Klaipėdos bendruomenių atstovams jam įteikus kreipimąsi dėl buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino įsakymo.

***

Jūrininkų ligoninės gydytojai mokė, kaip naudotis defibriliatoriumi, kurį gavo dovanų  ir Klaipėdos dramos teatras.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi peripetijas, susijusias su vietos parinkimu būsimai Jūrų kadetų mokyklai.

Balandžio 17-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nė metų neišbuvęs vadovo poste, iš pareigų pasitraukė „Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Kaunas.

***

„Lietuvoje giminaičiui buvo sėkmingai persodinti ir prigijo 83 metų mirusio vyro inkstai. Tai seniausias mūsų šalyje donoras, tačiau pasaulyje organų donorystei buvo ne kartą panaudoti ir dar vyresnių žmonių organai”, – apie savanorišką organų donorystę po mirties „Atviros Klaipėdos”žurnalistei papasakojo laikinoji Nacionalinio transplantacijos biuro vadovė Rasa Pekarskienė.

***

Prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos ligoninėje gimusio alkoholiu apnuodyto kūdikio.

***

Klaipėdos rajono meru išrinktas valstietis Bronius Markauskas patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias, kad Savivaldybės administracijos direktoriumi gali tapti Artūras Bogdanovas, buvęs žemės ūkio viceministras, kai ministerijai vadovavo B. Markauskas.

***

Pranešama apie puikiai tarptautinime turnyre pasirodžiusius jaunuosius uostamiesčio rankininkus bei Klaipėdos rotušėje pagerbtus sportininkus – įvairių varžybų nugalėtojus.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja teisingai užpildžiusiems ir pajamų deklaracijas pateikusiems gyventojams jau pradedanti grąžinti gyventojų pajamų mokesčio permokas.

***

„To agitbrigadinio, popsinio lygio yra visur, visuose miestuose, bet Klaipėda dar turi vieną saugiklį, turi tą uosto, jūros erdvę, kuri truputėlį pristabdo tą visišką suprastėjimą. Kaune tas suprastėjimas labai greitai pasijautė, atsirado gatvės kultūros fetišas. Klaipėdos kultūrinė terpė yra šiek tiek sveikesnė, čia mažiau to miesčioniškumo”, – spaudos konferencijoje sakė kompozitorius Giedrius Kuprevičius, kurio atnaujinta opera „Prūsai” jo jubiliejaus proga buvo parodyta Klaipėdos muzikiniame teatre.

Balandžio 18-oji

Ketvirtadienį prisiekė ir vicemerus išrinko naujoji Klaipėdos miesto taryba, dirbsianti iki 2023-ųjų pavasario. Ta proga „Atviros Klaipėdos” žurnalistas išsamiai pristatė jos narių „portretą”.

***

Policija pranešė apie baigtą didelio kiekio narkotikų platinimo bylą bei apie pavogtus suoliukus ir šulinių dangčius. Tuo metu STT skelbia apie teismui perduotą korupcinio pobūdžio bylą.

***

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino apie dar vieną girtą į jų ligoninę atvežtą gimdyvę.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog penktadienį, balandžio 19 d., mieste oficialiai baigiamas šildymo sezonas.

***

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto dekanė Rima Mickevičienė rašo apie laukiančius pokyčius laivininkystėje, kai nuo 2020 m. sausio 1 d. viso pasaulio laivai turės pereiti prie mažai sieros turinčio kuro, įsirengti išmetamųjų dujų valymo sistemas arba rinktis alternatyvų kurą.

***

Ketvirtadienio vakare „Neptūnas”, žaisdamas namuose, nežymiu skirtumu 70:68 įveikė Alytaus „Dzūkiją”.

Balandžio 19-oji

Klaipėdos meras Vytautas  Grubliauskas nei patvirtino, nei paneigė „Atviros Klaipėdos” turimą informaciją, jog Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovu bus skiriamas „Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis.

***

Valstybinė miškų tarnyba, gelbėdama Smiltynės mišką nuo drugių vienuolių verpikų atakos, biologiniu preparatu iš lėktuvo yra pasiryžusi nupurkšti apie 460 ha miško.

***

Pranešama, jog tarp Metų mokytojų nugalėtojų yra ir klaipėdietė – Vitės progimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Jurgita Kupšytė-Karbauskė. Taip pat skelbiama apie Susisiekimo ministerijos penktadienį Klaipėdai skirtą apdovanojimą už „ambicingiausią darnaus judumo mieste viziją”.

***

Didžiojo Penktadienio vakarą Klaipėdos gatvėmis nuo Kristaus Karaliaus iki Marijos Taikos Karalienės bažnyčios nusidriekė Kryžiaus kelias, kurio metu kryžių pakaitomis nešė miesto bendruomenės atstovai.

Balandžio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pasakoja dviejų keliautojų –  žurnalisto Rimo Bružo ir klaipėdiečio verslininko Aurimo Mockaus – tris mėnesius trukusios kelionės motociklu, kurios metu jie pakartojo tarpukario keliautojo Antano Poškos žygį į Indiją, istoriją.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kaip per Velykas dirbs didžiųjų prekybos tinklų parduotuvės.

***

Šeštadienį išvykoje Lietuvos futbolo A lygos rungtynes su Vilniaus „Riteriais” Klaipėdos „Atlantas” sužaidė nulinėmis lygiosiomis.

***

Savo „Facebook” paskyroje šeštadienį uostamiesčio meras Vytautas Gubliauskas pasidalino Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio raštu, kuriame informuojama, kad  buvęs Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pastatų kompleksas bus rekonstruojamas jame įkurdinant visus uostamiestyje veikiančius teismus.

Balandžio 20-oji

Naujajai Klaipėdos valdžiai pažadėjus, kad diegs „ekologiško miesto viešojo transporto sistemą, laipsniškai įvedant nemokamą važiavimą turintiems „Klaipėdiečio kortelę“, Linas Poška iš savo „Senienų žurnalo” ištraukė tekstą su karčia „portugalų” patirtimi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This