17-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 22-oji

„Kai įvažiavau į Klaipėdą pirmąjį kartą atvykusi studijuoti, buvo vasara ir nepaprastai graži diena. Miestas atrodė žalias. Pamenu medžių lapų mirgėjimą ir tai, koks jis skirtingas nuo autobusų stoties važiuojant 8 numerio autobusu iki paskutinės stotelės. Klaipėda atrodė laimingas miestas ir nors buvau viena, žinojau, kad šiame mieste viskas bus gerai”, – sako žurnalistė ir gidė Kristina Sadauskienė, parašiusi jau antrą knygą apie Klaipėdą. Ją kalbina „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Apžvalgininkas Rytas Staselis nuomonių rubrikoje kelia klausimą, kodėl didžiųjų prekybos tinklų atstovai nesilaiko pažado nedirbti per didžiąsias metų šventes.

Balandžio 23-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia pradėtą temą  apie Junkerių gatvės senamiestyje atkūrimą: paaiškėjo, jog čia 3 aukštų pastatą užsimoję pastatyti verslininkai Klaipėdos savivaldybei už žemės nuomą yra įsiskolinę beveiki 60 mln. eurų ir dėl to bylinėjasi teisme.

***

Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Lilija Bručkienė nuomonių rubrikoje narplioja su valstybinių brandos egzaminų vertinimais, vertintojų apmokėjimu susijusias problemas.

***

Policija pranešė apie antrąją Velykų dieną du apiplėštus vyrus bei iš įvykio vietos pasišalinusį merginą partrenkusį vairuotoją. O pasieniečiai informavo apie į jų akiratį patekusį Nigerijos pilietį.

***

„Aišku, man glosto savimeilę, kad siūloma pretenduoti į aukščiausią administracinį postą mieste, nes tai ir viso KKT, jos specialistų, Savivaldybės administracijos žmonių, dirbusių su mūsų bendrais projektais, ir šio sektoriaus žmonių įvertinimas. Tačiau tos papildomos neigiamos „sąlygos” muša per motyvaciją. Va, jau skaičiau komentarus, kad grupiokas su Eligijumi Masiuliu buvau”, – sakė kandidatas į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus postą Gintaras Neniškis, kurį pakalbino „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” pastebi, jog tarp pretendentų tapti Europos Parlamento nariais yra nemažai ir  klaipėdiečių.

***

„Klaipėdos energija“ informavo, jog daliai pietinio uostamiesčio gyvenamojo rajono namų dėl atliekamų remonto darbų parai bus nutrauktas karšto vandens tiekimas.

Balandžio 24-oji

Nors Klaipėdos savivaldybės specialistai planavo dėl Jūrų kadetų mokyklos vietos apsispręsti praėjusį penktadienį, paaiškėjo, jog to iki šiol dar nepadaryta.

***

Atleistam Uosto direkcijos vadovui Arvydui Vaitkui atstovaujantis advokatas Darius Krukonis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad Vilniaus apylinkės teismui jau pateiktas ieškinys dėl jo kliento grąžinimo į darbą.

***

Dėl trečiadienį paryčiais „Klaipėdos medienoje” kilusio gaisro žmonės nenukentėjo.

***

Kodėl dėl nužudymo Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį išteisintas 38 metų ukrainietis Ihor Kraplyna Lietuvą ir uostamiestį nuo šiol minės ne pačiais gražiausiais žodžiais?

***

Šiemet ir vėl bus kilnojamas Pilies tiltas, tačiau uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad jis nurodytomis valandomis bus keliamas tik tada, kai to paprašys norintieji pralaukti.

***

Balandžio 24 d. Rusijos Federacijos ginkluotės kontrolės inspektorių grupė atliko vertinamąjį vizitą Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotojoje pėstininkų brigadoje „Žemaitija“, dislokuotoje Klaipėdoje.

***

Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ informuoja pasirašiusi sutartį su „Luminor bank AS“ ir dėl istorinio pastato Klaipėdoje pardavimo, kur tarpukariu veikė Lietuvos gubernatūra, o dabar įsikūręs minėto banko filialas.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ sėkmingai pradėjo Lietuvos rankinio lygos pusfinalio seriją iki dviejų pergalių. Pirmajame pusfinalio susitikime su Alytaus „Varsa-Stronglasu“ Klaipėdos komanda namuose nugalėjo rezultatu 32:25 (18:14).

Balandžio 25-oji

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos kruizinių laivų terminale prisišvartavus 293,8 m ilgio kruiziniam laineriui „MSC Poesia”, uostamiestyje prasidėjo kruizinis sezonas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teisme nepavyko iš esmės pradėti nagrinėti beprecedentės civilinės bylos, kurioje Indijos pilietis iš Klaipėdos universiteto siekia susigrąžinti už neva nekokybiškas studijas sumokėtus pinigus.

***

Klaipėdos „Vagos“ ir „Pegaso“ knygynai pradėjo prekiauti leidykloje „Briedis“ išleista klaipėdiečio žurnalisto, rašytojo Mindaugo Milinio knyga „Afganistano mėsmalė 1979–1989“.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė išsirinkusi naujo administracinio pastato projektuotojus bei numačiusi vietą, kur stovės naujasis pastatas.

***

„Tai nėra kažkieno aplaidumas ar koks nors nedarbas, tai yra stichinė nelaimė”, – Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda nemano, jog papildomas gatvių laistymas gali pakeisti situaciją dėl itin padidėjusios oro taršos mieste.

***

Ketvirtadienio vakarą LKL rungtynėse namuose Klaipėdos „Neptūnas” įveikė Utenos „Juventus” komandą rezultatu 101:87.

Balandžio 26-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas primena „Lietuvos jūrų laivininkystės” gelbėjimo operaciją, kuri po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nurodymo iš naujo nagrinėti Vokietijos draudikų ieškinį dėl patirtų 785 000 JAV dolerių nuostolių atlyginimo bei palūkanų priteisimo, dar gali papildomai patuštinti valstybės iždą.

***

„Smiltynės perkėla“ praneša, jog bendrovei praėję metai buvo rekordiniai perkėlimų skaičiumi ir tai atsispindėjo ir įmonės finansiniuose rezultatuose. O Klaipėda ID skelbia apie atnaujintą interaktyvų Klaipėdos žemėlapį.

***

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje premjeras Saulius Skvernelis ir ministras Algirdas Monkevičius Metų mokytojų premiją įteikė ir Klaipėdos Vitės progimnazijos matematikos mokytojai metodininkei Jurgitai Kupšytei-Karbauskei. Tuo metu Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius pasveikino Olgą Žalienę, penktadienį pradėjusią naują Lietuvos jūrų muziejaus vadovės penkerių metų kadenciją.

***

Penktadienio vakarą Žvejų rūmuose surengto Lietuvos medicinos darbuotojų dienos minėjimo metu Klaipėdos valdžia vėl tradiciškai pagerbė uostamiesčio medikus.

***

Penktadienį išvykoje rezultatu 28:25 Klaipėdos „Dragūnas” nugalėjo Alytaus Varsą-Stronglasą” ir tapo pirmąja komanda, žengusia į Lietuvos rankinio lygos finalą.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinė taryba nusprendė Smiltynės I ir Melnragės II paplūdimiams 2019 m. vasaros sezonui skirti Mėlynąją vėliavą.

Balandžio 27-oji

Tęsdama projektą apie žymius Klaipėdos krašto žmones „Atvira Klaipėda” pristatė vieną iš žymiausių Šilutės asmenybių – Hugo Šojų, savo dvare įkūrusį pirmąjį muziejų Klaipėdos krašte.

***

Šeštadienio rytą prie Žardininkų g. esančio vaikų darželio tvoros rastas paliktas į antklodę suvyniotas gyvas naujagimis.

***

Klaipėdos „Atlantas” šeštadienį išvykoje rezultatu 1:2 pralaimėjo „Kauno Žalgiriui”, o rankinio klubas „Dragūnas“ kartu su sirgaliais bei bendruomene prie jūros  smagiai atšventė klubo 20-ąjį gimtadienį.

Birželio 28-oji

„Lietuvoje negalima sakyti, kad gyveni gerai. Jei sakai, kad gyveni gerai, kad gyvenimas yra gražus ir tu esi laimingas bei viskuo patenkintas – tada arba esi truputėlį trenktas, arba užsiimi kažkuo nelegaliu. Kažką slepi, kažko nepasakai, kažką nutyli. Žodžiu, meluoji. Nebent esi Seimo narys, prokuroras arba teisėjas. Blogiausiu atveju – daktaras. Visi kiti Lietuvoje privalo gyventi blogai ir taškas”, –  nuomonių rubrikoje samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. O apžvalgininkas Rytas Staselis rašo apie tai, kad, siekiant objektyvumo, LRT jau seniai būtų buvę pravartu įkurti ombutsmeno institutą.

***

Sekmadienį Rygoje vykusio Europos jaunimo krepšinio lygos finalo metu Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos šešiolikmečiai (U-16), treniruojami Mindaugo Mockaus, iškovojo aukso medalius.

***

Sekmadienio vakarą namie žaidęs Klaipėdos „Neptūnas” įveikė Kėdainių „Nevėžį” rezultatu 86:76 (21:21, 20:15, 21:19, 24:21) ir įsitvirtino antrojoje turnyrinės lentelės vietoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This