23-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 31-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo iš dalies buvo patenkintas antstolės prašymas leisti nugriauti tarp Kultūros fabriko ir Bangų gatvėje esančio daugiabučio stovinčią tvorą, Klaipėdos apygardos teismui apskundė ir kūrybinį inkubatorių valdanti uostamiesčio savivaldybės VŠĮ „Klaipėda ID“, ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

***

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso pagal amžiaus grupes pirmadienį pasiekė galutinį etapą: prasidėjus masinei vakcinacijai registruotis skiepui kviečiami visi asmenys, sulaukę 16 metų.

***

Skelbiama, jog nuo birželio 1 d. brangsta kėlimosi į Smiltynę keltais visų rūšių bilietų kainos.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė apie artėjantį koncertą „Liepsnojančios garstyčios“ kalbasi su teatro vyriausiuoju chormeisteriu, dirigentu Vladimiru Konstantinovu.

***

Pirmadienį paaiškėjo, jog konkursui parengti Atgimimo aikštės požeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybos techninį projektą pateikti trys pasiūlymai, kuriuos dar teks įvertinti.

***

Socialinių mokslų kolegijos uostamiestyje planuojamo įgyvendinti Holistinio žmogaus tobulėjimo centro „Holaxy“ architektūrinį konkursą laimėjo klaipėdiečių architektų firma „TAU projektai”.

***

Pirmadienį savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame su investuotojais, kurie prie Jono kalnelio statys pastatų kvartalą „Bastionų namai“, tartasi, kas ir kokią turi nutiesti Bastionų gatvę, suprojektuoti ir pastatyti naują tiltą per Dangę. Tuo metu visuomenei pristatyta Klaipėdos savivaldybės aplinkos monitoringo programa dėl 2022-2026 metais planuojamos tirti uostamiesčio aplinkos sulaukė nemažai pastabų.

Birželio 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kodėl naujai rekonstruotą aikštę prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro vis dažniau aplenkia ne tik mamos su mažais vaikais, bet ir kiti klaipėdiečiai.

***

Pradėjus mažėti sergamumui, Klaipėdoje jau antrą dieną iš eilės COVID-19 pareikalauja aukų.

***

Uosto direkcija pranešė, jog antradienį darbą pradeda naujasis Klaipėdos uosto kapitonas, konkursą laimėjęs Vladas Motiejūnas.

***

„Kiek dabar matome karantino atlaisvinimus, kurie įsigalioja šiandien, jie atrodo viltingai ir įkvepiančiai. Ir jokiu būdu neatrodo, kad kažką reikėtų atšaukinėti. Dabar jau beveik drąsiai sakyčiau, kad visi suplanuoti vasaros renginiai, jei neatsitiks kažko netikėto, vyks suplanuotais laikais, tik gal mažesnėmis apimtimis“, – po antradienį Klaipėdos savivaldybėje įvykusio pasitarimo „Atvirai Klaipėdai” sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas, patikinęs, jog įvyks ir tradicinė Jūros šventė.

***

J. Janonio gatvėje naują prekybos paskirties pastatą planuojantys investuotojai ir projektuotojai buvo priversti pakoreguoti savo projektą, kad uostamiestyje būtų geresnė oro kokybė.

***

Antradienio vakare Kauno rajone girtas prie vairo buvo sučiuptas buvęs Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas, dabartinis Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla.

Birželio 2-oji

Antradienį vykusiame viešame projektinių pasiūlymų pristatyme dėl Laukininkų g. 15 numatytos statyti „Maximos“ gyventojai teikė pasiūlymus, kaip dar labiau pagerinti projektą, kad miestiečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

***

Vasara prasidėjo su iš šalyje, ir Klaipėdoje toliau mažėjančiais COVID-19 rodikliais.

***

Policija pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl didelių kiekių narkotikų platinimo, kuriam vadovavo nuteistieji iš įkalinimo vietos.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, ar rinkliava už automobilių stovėjimą patuštins Klaipėdos savivaldybės kišenę.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog jo Jūrų transporto inžinerijos studijų programai suteiktas „Investor‘s Spotlight“ ženklas, kitaip dar vadinamas darbdavių kokybės ženklu.

***

„Žinoma, kad projektai daromi ne iš oro, o pagal gyventojų pasiūlymus, prašymus. Žmonės laukia apšvietimo, o mes stengiamės visas pavojingesnes vietas sutvarkyti“, – planus penkiose miesto vietose kitąmet įrengti apšvietimą „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiais specialistas Karolis Šakarnis.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog gyventojams jau atverta rekonstruota Ferdinando aikštė, o netrukus aikštės centre bus įrengtas ir Vitės priemiesčio maketas.

Birželio 3-oji

Kodėl net po dviejų prokuratūros nurodymų pašalinti draudžiamuosius kelio ženklus ties taku, vedančiu pro verslininko Igorio Udovickio šeimos namą, esantį šalia Skulptūrų parko teritorijos, Klaipėdos savivaldybės iki šiol to nepadarė, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ir toliau šalyje bei Klaipėdoje mažėja visi pagrindiniai COVID-19 rodikliai, o viruso mėginiuose procentas sumenko iki 1,4.

***

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša apie teismui perduotą baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas kaltinamas kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas informuoja apie civilinėje byloje priimtą sprendimą dėl neteisėtai paskelbtų asmens duomenų.

***

Kiek gali tekti persodinti neprigijusių medžių Ąžuolų giraitėje, kurios sutvarkymo darbai baigti tik šiemet, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat rašo apie skvere tarp Tomo ir Mėsininkų g. vėl atnaujintus archeologinius tyrimus, kur planuojama statyti viešbutį.

***

Kodėl į Klaipėdos baseiną lankytojai įleidžiami tik su galimybių pasu, domėjosi kita portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija 30-ies metų veiklos proga kvietė gyventojus leistis į virtualią kelionę mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje, taip aplankant 30 skirtingų pasaulio uostų, į kuriuos dažniausiai iš Klaipėdos plaukia laivai.

Birželio 4-oji

Portalo žurnalistei nusprendus pasidomėti, kaip juda žadėtos galimybių studijos rengimas dėl per Rimkų geležinkelio pervažą planuotos viaduko ar tunelio statybos, paaiškėjo, jog šių planų atsisakyta.

***

Pagrindiniai COVID-19 rodikliai uostamiestyje ir toliau sparčiai gerėja.

***

Apie pusšimtis „Klaipėdos vandens“ darbuotojų prisijungė prie visame pasaulyje vykstančios švaros akcijos River Cleanup, švarindami III vandenvietės prieigas šalia Vilhelmo kanalo ir Kairių miško.

***

Klaipėdos LEZ veikianti PET gamintoja UAB „NEO GROUP“ pasakoja, kaip pritaikė tvaresnį būdą vieno iš poliuretano komponentų gamyboje, panaudojant pramonines gamybos liekanas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog per mėnesį, kai įsigaliojo parkavimo rinkliavos pokyčiai, klaipėdiečiai ir miesto svečiai už automobilių stovėjimą sumokėjo 30 tūkst. eurų daugiau.

***

Ir apeliacinės instancijos teismas konstatavo, jog Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos teritoriniame padalinyje tam tikrais atvejais neįgalumas buvo nustatinėjamas už kyšius, ne tik palikęs galioti pirmos instancijos sprendimą, bet ir padidinęs nuteistiesiems skirtas išplėstinio turto konfiskavimo sumas.

***

„Labai džiaugiuosi, kad galiu dirbti čia. Turėjau didelę garbę, laimę, džiaugsmą susitikti su tokia nuostabia aktorių ekipa. Tai neįprastai atvirų žmonių grupė, jie taip atvirai priėmė aktorius, choreografus, šviesų režisierių. Jie labai talentingi, labai darbštūs, puikūs, sugebantys padaryti daug dalykų, tikri. Kiekvienam geram režisieriui tik palinkėčiau dirbti su tokia nuostabia aktorių komanda”, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo lenkų režisierė Agata Duda-Gracz, Klaipėdos dramos teatre pastačiusi spektaklį pagal Karavadžo biografiją ir kūrybą.

Birželio 5-oji

„Man sunku suvokti skaičius, kad maždaug trečdalis viso pasaulio maisto yra išmetamas! Stengiuosi prie šio skaičiaus didėjimo neprisidėti ir maisto neišmesti. Prieš penkerius metus, kai pradėjau galvoti apie mūsų šeimos atliekų kiekį, pradėjau planuoti maistą. Dabar jau esu įpratusi tai daryti, valgiaraščio sudarymas tapo įprasta ir malonia mano buities dalimi”, – apie atsakingą vartojimą kalba klaipėdietė tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, tvaraus gyvenimo propaguotoja.

***

Šeštadienį Statistikos departamentas skelbia tik bendrus COVID-19 paros rodiklius, jų nedetalizuodamas. Nepateikiami ir atskirų miestų, tarp jų – ir Klaipėdos – rodikliai.

***

Nuolat ardomi ir griaunami atstatymui tinkami namai, dergiami ir niokojami net tame pačiame name esantys tušti butai, antisanitarijos židiniai, beatodairiškai kertamas miškas ir net pačiame mieste augantys pavieniai medžiai bei dekoratyviniai krūmai, palaidi mieste besiganantys gyvuliai – apie tai kalbama „Atviros Klaipėdos” ciklo „Ką pasakojo archyvas” rašinyje.

Birželio 6-oji

Protestai, aršios rinkiminės plakatų kampanijos su provokacijomis, kaltinimai korupcija ir miesto užvaldymu – tokie debesys būdavo aptraukę politinę padangę 1923-1939 m. pavasariais Klaipėdos krašte ir apie tai pasakojama rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”.

***

Pagrindiniai šeštadienio COVID-19 rodikliai nuteikia optimistiškai.

***

Sekmadienį Antrojoje Melnragėje vykusiame pirmajame šią vasarą viešai surengtame sporto renginyje „Paplūdimio tinklinis kitaip” apsilankė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This