35-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 23-oji

Klaipėdos valdininkai po priverstinės daugiau nei metų pertraukos, kurią lėmė pandemija, atnaujino komandiruotes į užsienį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyta 314 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų.

***

Karinės jūrų pajėgos praneša, jog surengta iškilminga rikiuote buvo pažymėtas pirmojo Karinių jūrų pajėgų priešmininių laivų diviziono laivo ,,Sūduvis“ perdavimas Jūrų muziejui.

***

Kad Klaipėda šiemet dar nėra sulaukusi nė vieno prašymo apgyvendinti pabėgėlius, ,,Atvirą Klaipėdą” patikino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

***

Pirmadienį mirė Klaipėdos miesto centrinio stadiono vadovas Romualdas Pargaliauskas, ėjęs 66-uosius metus.

Rugpjūčio 24-oji

„Lietuvoje yra didelė rinka dalyvių, kurie galėtų sukurti pačią klaipėdiečio kortelės sistemą ir mobiliąją aplikaciją. Didelė rinka ir tų, kurie pagamintų plastikines korteles. Tačiau nėra tokių, kurie daro viską. Todėl bent jau rinkos konsultacijoje esame numatę, kad pirkimas bus dviejų dalių – atskirai sistema ir aplikacija bei atskirai kortelių gamyba. Bet po rinkos konsultacijų gal bus daugiau aiškumo, gal kai kurie dalyviai norės kooperuotis, todėl bus galima daryti vieną pirkimą, o ne dviejų dalių. Taip būtų paprasčiau“, – situaciją dėl būsimos klaipėdiečio kortelės „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Modestas Martišius.

***

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje nustatyta 600 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų.

***

Prie uostamiesčio savivaldybės administracijos pastato Liepų g. 11 antradienį iškelta Ukrainos vėliava – taip Klaipėda solidarizuojasi su Ukraina, švenčiančia savo nepriklausomybės 30-metį, o ta proga dar ir vėliavos spalvomis per naktį apšvietė pastatą.

***

Klaipėdos dramos teatras pristato pokalbį su pagrindinį – Boriso Godunovo – vaidmenį kuriančiu aktoriumi Dariumi Meškausku.

***

Antradienį Klaipėdoje apsilankiusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, jog kontaktinis ugdymo procesas nuo rugsėjo bus prieinamas ir tiems vaikams, kurių tėvai prieštaraus, kad jų atžalos būtų testuojamos dėl COVID-19.

***

Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklai surasti naują vadovą prireikė net puspenktų metų – jau kelias dienas įstaigos direktoriumi dirba Darius Raišutis, kuris šiai mokyklai laikinai vadovavo nuo 2019 metų gegužės 31 dienos, informuoja „Atvira Klaipėda”. Portalo žurnalistė tai pat rašo, jog šiuo metu uostamiesčio gatvėse įrenginėjamos penkios naujos šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos, kurios miesto biudžetui kainuos daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Rugpjūčio 25-oji

Ilgametis gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki sako, kad nors rugpjūčio pabaiga pajūry jau primena rudenį, ši vasara gelbėtojams buvo įtempta.

***

Trečiadienį klaipėdiečiai pasiskiepyti nuo COVID-19 be išankstinės registracijos kviečiami atvykti prie Vingio g. 31 esančio prekybos centro RIMI.

***

Kodėl Turto bankas nutraukė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių stovėjimo aikštelės statybų konkursą, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Jis taip pat aiškinosi klaipėdiečio nusiskundimą dėl esą diskriminuojančios galimybių paso išdavimo tvarkos.

***

Klaipėdos valstybinė kolegija džiaugiasi šiais metais sulaukusi gausaus pirmakursių būrio.

***

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklio „Romeo ir Džuljeta“ scenografę ir kostiumų dailininkę Jekateriną Zlają kalbina teatro atstovė.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė apie trečiadienį pasirašytą Klaipėdos miesto ligoninių vadovų susitarimą „dėl Konsultacinės tarybos sveikatos priežiūros paslaugų organizavimui ir bendradarbiavimui sukūrimo”.

Rugpjūčio 26-oji

Klaipėdos valdžios sumanymas miesto gatvių valymo paslaugos apimtis dalinti į tris, o ne dvi teritorijas, kaip yra dabar, atsidūrė teisme, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Pagal pilnai paskiepytųjų nuo koronavirusinės infekcijos gyventojų procentą (44,3) uostamiestis išlieka 7-oje vietoje nuo galo tarp visų šalies savivaldybių.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša baigę dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei neteisėto šaunamųjų ginklų ir šaudmenų laikymo.

***

„Tokios netvarkos, kokia yra Palangos oro uoste, niekur neteko matyti, nors labai daug skraidau. Juk visi matė, kokia yra ilga žmonių eilė, tai kodėl jos negalėjo aptarnauti ne viena, o dvi registratorės. Ir ta viena dirbo labai lėtai. Kai mums prieš nosį buvo užtrenktos durys, patyrėme šoką. Kokias tris minutes oro uoste apskritai neradome nė vieno darbuotojo ir nežinojome, kaip elgtis. Galiausiai prie mūsų priėjo muitininkas, kuris palydėjo į skrydžius aptarnaujančios bendrovės patalpas. Jos vadovas man liepė išsiplauti akis, nes esą blogai mačiau, kad eilė yra ilga, kaltino, kad per vėlai atvykome. Kitaip tariant, patys likome ne tik kalti, bet dar ir buvome įžeidinėjami“, – apie tai, kaip Palangos oro uoste nebuvo įleisti į lėktuvą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei pasakojo vienas iš trijų nukentėjusių keleivių.

***

Ketvirtadienį vėl ėmė skęsti Dangėje stovintis laivas „Ole Willassen“.

***

Kokie pokyčiai laukia, registruojant vaikus pas Klaipėdos vaikų ligoninės Konsultacinės poliklinikos gydytojus specialistus, praneša „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apylinkės teismas praneša panaikinęs policijos abiturientui skirtą nuobaudą už neva chuliganišką vairavimą ir nutraukęs administracinę bylą jo atžvilgiu.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos dramos teatre surengta spaudos konferencija, skirta žymaus Lenkijos režisieriaus – Jano Klatos – statomo spektaklio „Borisas Godunovas” premjerai, kuri šiame teatre numatyta rugsėjo pradžioje.

Rugpjūčio 27-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė informuoja, jog po 22 metų tarnybos prokuratūrą savo noru palieka Linas Kiaurakis.

***

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos moksleiviai – tarp pasyviausiai besiskiepijančių.

***

„Šmaikštaudami tikrai pasiūlėme „Ole Willassen“ įrašyti į Gineso rekordų knygą, kaip dažniausiai toje pačioje vietoje skendusį laivą. Tačiau kalbant rimtai, jo Dangėje turi nelikti ir daugiau čia nėra apie ką kalbėti“, – po penktadienį vykusio įvairių tarnybų pasitarimo teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

***

Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyriaus iniciatyva uostamiestyje įamžintas Tilžės akto signataro, paskutinio Klaipėdos krašto gubernatoriaus Viktoro Gailiaus atminimas, Liepų gatvėje ant buvusio Klaipėdos krašto gubernatūros pastato atidengiant jam skirtą atminimo lentą.

Rugpjūčio 28-oji

1946-aisiais, kai Sovietų Sąjungoje siautė baudas, o ji pati siuntė grūdus į užimtas Rytų bloko šalis, sprendimų, susijusių su „maistiniais reikalais” netrūko ir Klaipėdos miesto vykdomajame komitete: apie tai rašoma „Ką pasakoja archyvas” ciklo publikacijoje.

***

Per parą COVID-19 pareikalavo net 9 naujų aukų ir bendras mirčių skaičius dabar jau siekia 4532.

***

Baltarusių žurnalistų šeima, nuo Lukašenkos režimo pabėgusi į Lietuvą, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo apie tikrąją padėtį kaimyninėje šalyje.

***

LFF I lygos rungtynės šeštadienį Kazlų Rūdoje tarp vietos „Šilo“ ekipos“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos baigėsi lygiosiomis 0:0.

Rugpjūčio 29-oji

„Maritime Biuletin“ pranešė, jog Klaipėdoje veikiančios „Limarko” laivininkystės kompanijos motorlaivis „Libra“, pertraukęs savo kelionę iš Lagoso (Nigerija) į Stenlį (Folklandų salos), šeštadienį atplaukė į Urugvajaus uostą Montevidėjų, nes įgulos nariams prireikė medicininės pagalbos. Anot šio portalo, šeši įgulos nariai buvo nugabenti į ligoninę, vienas iš jų jau buvo miręs.

***

Sekmadienio vakarą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook” pranešė susirgęs koronavirusine infekcija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This