25-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 18-oji

„Lidl” pranešė, jog vasaros metu visos Klaipėdoje esančios šio tinklo parduotuvės dirbs valanda ilgiau.

***

Kokia humanitarinių studijų ateitis jūrinės pakraipos specializaciją pasirinkusiame Klaipėdos universitete – „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pokalbyje su Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktoriumi Vasilijumi Safronovu bei instituto studijų programų koordinatoriumi Vygantu Vareikiu.

***

Paskelbta, kad apklausoje dėl Klaipėdos rajono pavadinimo keitimo dalyvavo vos 5,6 proc. balsavimo teisę turinčių rajono gyventojų.

***

Havro (Prancūzija) uostas į aplinkosaugos priemones investavo apie 50 mln. eurų:  dar vienas reportažas iš Prancūzijos, kurį parengė „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad istorinė jachta „Lietuva“ liepos pradžioje išplauks į Lietuvos šimtmečiui skirtą kelionę po kaimyninių šalių uostus, o po jos bus kapitaliai remontuojama.

***

„Jazzpilio”atstovai paskelbė ieškantys geradarių vyrų, kurie atsodino prieš tai nepažįstamo piktadario išrautas gėles.

Birželio 19-oji

„Atvira Klaipėda” pateikia kai kurių aktyvių klaipėdiečių išsakytas nuomones apie miesto bendrąjį planą.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius spaudos konferencijoje pranešė  apie Savivaldybės planus sutvarkyti „Verdenės” ir „Žemynos” progimnazijų stadionus. Tai biudžetui kainuos per milijoną eurų.

***

Policija pranešė, kad avarijoje ties Žvejų rūmais partrenkta senolė ligoninėje mirė.

***

Klaipėdietis Seimo narys Naglis Puteikis paskelbė, kad jei Seimas ketvirtadienį pritars mokesčių reformai, jis paliks „valstiečių” frakciją ir kurs naują.

***

Šalia uosto Švyturio gatvėje stovinčios mobilios oro taršos matavimo stotelės duomenis on line stebintys aplinkinių gatvių gyventojai fiksuoja oro taršos normų viršijimus, tačiau aplinkosaugininkai pataria neskubėti su išvadomis.

***

Vis dar tebenarpliojama pirmokų priėmimo į „Verdenės” ir Tauralaukio progimnazijas tvarka, kurią jau anksčiau buvo aprašiusi „Atvira Klaipėda”.

***

Antradienį uostamiestyje turėjusios vykti Lietuvos futbolo A lygos 17-ojo turo rungtynės tarp Klaipėdos „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“ buvo nukeltos neribotam laikui dėl įtarimų esant nesąžiningam susitarimui dėl rungtynių baigties.

***

Klaipėdiečių visuomenininkų surengtoje diskusijoje apie uosto poveikį miestui bei išorinio uosto plėtrą netrūko ir radikalių pasiūlymų.

Birželio 20-oji

Apie radinius anksčiausiame Lietuvoje jūriniame Kukuliškių piliakalnyje – „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pokalbis e  su jauna archeologe Migle Urbonaite-Ube.

***

Klaipėdos vaikų ligoninėje netikėtai mirus 4 metų mergaitei iš Kaliningrado srities, ligoninės medikai mirties priežastį nuo visuomenės linkę slėpti.

***

Klaipėdos savivaldybė teritorijoje tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios Apaštalų bažnyčios ketina įrengti sakurų parką. Darbus tikimasi pradėti dar šiemet.

***

Už „Maximos” apsaugininko nužudymą 17 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas Maksim Orlovskij  savo tikrąjį veidą parodė po teismo sprendimo paskelbimo.

***

Siekiant patenkinti tėvų poreikius, „Verdenės” progimnazijos antrąją pirmą klasę ketinama formuoti šalia esančioje „Žemynos” gimnazijoje.

***

Po Lietuvą keliaujantis neatlygintinos kraujo donorystės turas „Būk čia dėl kitų. Duok kraujo. Dalinkis gyvenimu“ trečiadienį pasiekė uostamiestį. Kaip  klaipėdiečiai davė kraujo, pasakoja „Atviroje Klaipėdoje” praktiką atliekanti studentė Gabrielė Ruočkutė.

***

Pranešta, kad Lietuvos studentų krepšinio lygos vadovu dar dvejų metų kadencijai išrinktas 55-erių klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas. Jis Vilniuje vykusioje LSKL rinkimų-ataskaitinėje konferencijoje išrinktas jau septintajai kadencijai.

***

Trečiadienio vakar Vilniuje nuleista jubiliejinio 25-ojo „Betsafe–LKL“ sezono uždanga. Iškilmingo vakaro metu Klaipėdos „Neptūno“ ekipa atsiėmė iškovotus bronzos medalius, o du jos nariai dar buvo įvertinti ir atskirai. Į simbolinį „Betsafe–LKL“ sezono penketuką, kurį sudarė LKL klubų treneriai ir LKL administracija, pateko puolėjas Edgaras Želionis. O Renaldas Seibutis išrinktas kaip garbingiausias lygos krepšininkas – šioje kategorijoje nugalėtoją rinko lygos teisėjai.

Birželio 21-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos muzikinis teatras pasirašė rekonstrukcijos rangos darbų sutartį su UAB „Hidrostatyba“. Darbai atsieis beveik 18 mln. eurų.

***

Vyriausybė numatė 10 mln. eurų uostamiesčio Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų sankryžos rekonstrukcijai, tačiau Savivaldybei svarbu spėti ją laiku suprojektuoti.

***

Pranešta, kad rekonstruojama „Švyturys Brewery“ alaus darykla liepos pradžioje atvers duris.

***

Ketvirtadienį popiet dalyvaujant Prancūzijos ambasadoriui Lietuvoje Philippe Jeantaud Nidoje šalia tako Saulės laikrodžio link atidengta skulptūra „Prieš vėją“, vaizduojanti per vėjo pustomas smėlio kopas žengiantį žmogų.

***

„Po nepilno dešimtmečio, kai „Klaipėdos Smeltę” įsigijo laivybos kompanijos MSC valdoma „Terminal Invested Limited”, verčiamas naujas istorijos puslapis”, – spaudos konferencijoje sakė „Klaipėdos Smeltė“ generalinis direktorius Rimantas Juška, komentuodamas sekmadienį į Klaipėdą atplauksiančio iki šiol didžiausio laivo „Francesca“ atvykimą. Esą tokių ir dar didesnių okeaninių laivų Klaipėdos uoste tik daugės.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jame, pasirašius bendradarbiavimo sutartį su Vytauto Didžiojo universitetu, lieka ir pedagogų ruošimo programa.

***

„Atvira Klaipėda” toliau tęsia pirmokų priėmimo į mokyklas temą: „Žemynos” gimnazijos vadovybė nesutinka, kad jos mokykloje būtų formuojama antroji „Verdenės” progimnazijos pirmokų klasė.

***

Uosto direkcija pranešė, kad sausio-gegužės mėnesiais uoste krauta 18,22 mln. tonų krovinių – 5,8 proc. arba 991,7 tūkst. tonų daugiau nei atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Kartu direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus teigia jaučiantis artėjančius rinkimus.

***

Vakare operatyviai buvo išgelbėti ant seklumos prie Juodkrantės užplaukusios jachtos keleiviai.

***

Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitete svarstant savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos plano pakeitimus kilo nesutarimų tarp savivaldybės administracijos valdininkų ir politikų – pastarieji siūlomam projektui nepritarė.

Birželio 22-oji

Uosto direkcija pranešė pasirašiusi sutartį už beveik 5 mln. eurų su belgų kompanija dėl uosto akvatorijos valymo darbų.

***

„Fortum Klaipėda” pranešė po remonto atnaujinusi savo veiklą.

***

Penktadienį nepaisant lietingo oro, Dangės skvere nuo pat ryto šurmuliavo Joninių jomarkas.

***

Šių metų Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti pasiūlyti šeši kandidatai.

***

80-mečio proga penktadienio pavakarę Klaipėdoje pagerbtas nusipelnęs dviračių sporto treneris Narsutis Dumbauskas, išugdęs ne vieną olimpinį ir pasaulio čempioną.

***

Dėl rekonstruojamo Jono kalnelio, klaipėdiečiai šiemet Jonines šventė Dangės skvere.

Birželio 23-oji

Šeštadieniniame interviu – pokalbis  su jauna 3 vaikučių mama apie gyvenimo pokyčius bei pasirinkimą veikti tai, ką diktuoja širdis.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei pabandžius pakalbinti Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją Gražiną Aurylienę apie nuo liepos 1-os dienos startuosiančią pertvarką vaikų teisių srityje, paaiškėjo, jog nuo šiol visa informacija bus teikiama tik per Vilniuje įsikūrusį Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių skyrių.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė šeštadienio rytą miesto centre pastebėjo vyrą, darantį tai či pratimus – neįprastas vaizdas Klaipėdai.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad nuo rugpjūčio pabaigos „Ryanair” bendrovė nutraukia skrydžius iš Palangos į Glazgą.

***

Skandalistu vadinamas Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis televizijos kanalo „Rossija-1“ eteryje pareiškė, kad Lietuva turi Rusijai grąžinti Klaipėdą ir Vilniaus kraštą.

***

Nepartinio demokratinio judėjimo Klaipėdos skyriaus pirmininkė Virginija Jurgilevičienė „Atvirai Klaipėdai”, atsiųstame laiške samprotauja apie, jos nuomone, netinkamą psichiatrinės ekspertizės taikymą, dėl ko grupė uostamiesčio visuomenininkų kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą.

Birželio 24-oji

Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje pašventinta dailininko Juozo Vosyliaus nutapyta kupolo freska.

***

Nepaisant prasidėjusio lietaus ir stiproko vėjo, sekmadienio vakarą, keliolika minučių po 18 val., pro Klaipėdos uosto vartus įplaukusį didžiausią kada nors iki tol čia apsilankiusį laivą – MSC „Francesca“ (ilgis – 363,5 m, plotis – 45,6 m) ant šiaurinio molo pasitiko nemažai žmonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This