27-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 2-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad baigtas vadinamosios Ferdinando aikštės sutvarkymo projektas, pagal kurį čia žadama įamžinti Vitės kvartalo atminimą.

***

Šiemet 70-metį švenčiančio „Meridiano” valdytojai pakvietė klaipėdiečius dalintis nuotraukomis barketinos fone – žadami prizai.

***

„Mūsų knyga nėra tipiška Pirmojo pasaulinio karo istorija. Veikiau tai pasakojimas apie tai, kaip žmonės tą karą patyrė ir ką vėliau su tomis savo patirtimis darė, kokias reikšmes toms patirtimis suteikė”, – sako knygos „Didysis karas visuomenėje ir kultūroje: Lietuva ir Rytų Prūsija“ bendraautorius istorikas dr. Vasilijus Safronovas, kurį kalbina „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Policija pranešė apie nelaimingą atsitikimą „Klaipėdos Smeltėje”: pamainos viršininką prispaudė vilkiko priekaba, bet žmogus išgyveno.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad jau lapkritį žadama baigti konteinerinių namelių statybą benamiams, kur bus vieta ne tik permiegoti, bet ir nusiprausti, išsiskalbti rūbus.

***

„Tikslas yra išmontuoti korupcines schemas, pateikti įstatymų projektus, kad nusikalsti neapsimokėtų ir labai svarbu – viešumas“, – susitikime su klaipėdiečiais sakė  Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, pristatęs atliktą tyrimą dėl neskaidrių politikų ir verslo ryšių.

Liepos 3-oji

„Atvira Klaipėda” jau ne pirmą kartą rašo apie konfliktus, kylančius tarp gyventojų ir gyvenamojo namo administratorių. Šįkart – apie situaciją Minijos gatvės 145-ajame name.

***

Klaipėdos uosto direkcija sulaukė padėkos iš Lietuvos karinių jūrų pajėgų už pagalbą ir paramą tarptautinių pratybų BALTOPS 2018  metu.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Modernaus bendruomenės centro-bibliotekos architektūrinio projekto konkurso komisija iš 15 pateiktų darbų du atmetė, o geriausiu pripažino projektą „KMB018“.

***

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė Arvydo Komskio skundą dėl nušauto pasieniečio tarnybinio šuns Ramzio, palikęs galioti Klaipėdos apygardos jam paskirtą piniginę baudą.

***

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, remdamasis savo vaikystės prisiminimais, samprotauja apie vaikų teisių apsaugą.

***

Uosto direkcija informavo, kad Klaipėdoje viešintys Lietuvos garbės konsulai susipažino su uostu, susitiko su verslininkais.

***

Antradienio vakarą į Lietuvos 100- mečiui skirtą kelionę po Baltijos šalių uostus išlydėta legendinė  jachta „Lietuva”.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi tirti baudžiamąją bylą dėl tęstinio sukčiavimo, kai trejus metus keltais iš Klaipėdos į Kuršių neriją buvo nelegaliai plukdomos transporto priemonės.

Liepos 4-oji

Naujojo turgaus direktorius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad ant neįgaliųjų parkavimo vietos pastatytas prekybinis kioskas bus tik laikinai, kol vyksta turgaus rekonstrukcijos darbai.

***

Kad unikaliu elektriniu laiveliu plaukimų maršrutą galima būtų pratęsti iki Klaipėdos universiteto Botanikos sodo, būtina gauti Lietuvos transporto saugos administracijos išaiškinimą.

***

Patenkinus kelininkų prašymą, nuspręsta nuo liepos 9 iki 25 dienos uždaryti eismą ties pervaža per geležinkelį remontuojamoje Tilžės g.

***

Vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubas „Smalsučiai“ pranešė, kad organizavo stovyklą Šventojoje – joje pabuvojo 70 I tipo diabetu sergančių vaikų.

Liepos 5-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia niekaip nepabaigiamą verslininko Rimanto Cibausko nelegalios tvoros istoriją: šį kartą apie bylą teisme.

***

Dėl senojo Priekulės pašto iškėlimo į naujas patalpas, priekuliškis Vidmantas Matutis inicijuoja gyventojų kreipimąsi į susisiekimo ministrą.

***

Policija praneša, jog naujais policijos kinologų automobiliais džiaugiasi ir keturkojai.

***

Senamiesčio seniūnaitis Renaldas Kulikauskas nuomonių rubrikoje, palyginęs Kauno „Girstučio” ir naujojo Klaipėdos baseinų paslaugų kainas, samprotauja, ar iš tiesų Savivaldybė iš baseino valdytojų išsiderėjo geriausias sąlygas miestiečiams.

***

Ketvirtadienį šalia „Meridiano“ pastatytame jūriniame konteineryje atidaryta Jūrų muziejaus meninė instaliacija „Susižadėję su jūra II. Kriauklės“. Kaip ji patiko lankytojams – „Atviros Klaipėdos” praktikantės Gabrielės Ruočkutės reportaže.

***

Lietuvos futbolo A lyga pranešė, kad Klaipėdos futbolo klubo „Atlantas” likimas turėtų paaiškėti kitą savaitę.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kad atnaujino miesto ženklą.

***

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pranešė suderinusi valstybės valdomos AB „Klaipėdos nafta“ investicijas į suskystintųjų gamtinių dujų  terminalą.

Liepos 6-oji

Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje,  gausiais renginiais paminėta Valstybės diena. Ta proga prezidentūroje tarp kitų šaliai nusipelniusių žmonių Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi apdovanotas ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės Kardiochirurgijos skyriaus vedėjas Gediminas Kundrotas.

***

Jevgenijus Jamšikovas vos prieš trejus metus baigė mokyklą Kaliningrade, o šiuo metu jau užima technikos direktoriaus pareigas Klaipėdoje veikiančiame „Qtime IT HUB“ įsikūrusiose dirbtuvėse – gabųjį 20- metį pakalbino „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė Ruočkutė.

***

Kultūros fabrike prasidėjo jau trečiasis didžiausiu Baltijos šalyse tokio pobūdžio renginiu vadinamas tatuiruočių festivalis „Memel Tattoo Convention“.

***

Kas atsitiks su Klaipėdos paplūdimiais, pastačius Melnragėje išorinį giliavandenį uostą, nuomonių rubrikoje samprotauja Senamiesčio seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

***

Penktadienį Kuršių mariose Nidoje dėl stipraus vėjo vandens dviračiais sumanę paplaukioti žmonės nebegalėjo grįžti į krantą – juos labai operatyviai atgal parplukdė pasieniečiai.

Liepos 7-oji

Vienerių metukų jubiliejų mininčios kavinukės „Namai be gliuteno“ šeimininkė Loreta Želnienė pripažįsta, kad pradžia buvo sunki, bet dabar lankytojų trūkumu sveikais gaminiais prekiaujanti kepyklėlė nesiskundžia.

***

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Sankt Peterburge buvo sulaikytas Klaipėdos gyventojas, bandęs patekti į kreiserį „Aurora“. Vyras šaukė, kad nori „iššauti į Žiemos rūmus“ ir „surengti naują revoliuciją Rusijoje“.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pristato vieną iš „Muzikinio rugpjūčio pajūryje” dalyvį –  Charkovo nepriklausomo teatro „Nuostabiosios gėlės“ aktorių ir  režisierių Artiomą Vusyk bei jo projektą „365 – Metų laikai“.

***

Policija praneša, kad, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už vairavimą neblaiviam, Vėžaičiuose sulaikytas 56 metų „Volksvagen Golf“ vairuotojas (1,53 prom. girtumas) pareigūnui pasiūlė 1000 eurų kyšį.

***

Šeštadienį Klaipėdoje ant pastato Turgaus g. 2 sienos atidengta Tilžės ir Fuldos aktų signataro, gydytojo, lenktynininko bei buriuotojo Valterio Didžio atminimo lenta. Ją atidengti patikėta iš Australijos atvykusiems V. Didžio dukrai Ievai ir sūnui Martynui.

Liepos 8-oji

Kokius gajus stereotipus laužo žavi vairuotoja Vilma – „Atviros Klaipėdos” pašnekesyje.

***

Kiek iš tikrųjų kainavo naujasis Klaipėdos ženklas ir ar jis nėra plagiatas – klausia „Atviros Klaipėdos” žurnalistas, pateikdamas ir specialistų, ir paprastų internautų nuomones.

***

Klaipėdoje paminėtos Sąjūdžio įkūrimo 30-osios metinės: prisiminimais dalinasi Rytas Staselis, Dionizas Varkalis, kiti buvę sąjūdininkai.

***

Sekmadienio ankstyvą rytą Klaipėdos uoste pagerintas didžiausio laivo rekordas – atplaukė 366 m ilgio ir 48,2 m pločio „MSC Topaz”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This