32-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 3-oji

Kaip Seimo rinkimams ruošiasi Klaipėdos rinkimų apylinkės, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šią savaitę Klaipėdos rajone bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Rajone sergamumo rodiklis siekia 6,7 atvejo 100 000 gyventojų. Didelės rizikos savivaldybėse profilaktiškai bus tiriami gydymo bei socialinės globos įstaigų darbuotojai bei pacientai, kurie gydymo įstaigose praleido daugiau negu 48 valandas. Parą Lietuvoje patvirtinta 10 naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, iš jų keturi –  Klaipėdos apskrity: trys įvežtiniai iš Lenkijos, vieno užsikrėtimo aplinkybės nežinomos.

***

„Ligi rugsėjo 1-osios – nepilnos keturios savaitės, tačiau, kaip ištyrinėjo „Lietuvos ryto televizijos“ žurnalistai, aiškumo nėra jokio. Mokyklos vasarą tradiciškai remontuojamos, tačiau visiška nežinia, ar nuo rugsėjo jas galės lankyti tie, kuriems joms yra skirtos”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog po rekonstrukcijos Giruliuose esančiuose mokslo paskirties pastatuose įkurs poilsio apartamentai, o dėl naujo projekto esą nebus nukirstas nė vienas medis.

***

Melnragėje vykusios sienų tapybos kūrybinės stovyklos Baltų kultūra miesto sienose/The Baltic Wild Walls metu apleisto pastato sienos buvo papuoštos piešiniais.

***

Lietuvių įkurta finansinių technologijų (fintech) įmonė „Bankera“ plečiasi ir praneša žadanti steigti IT padalinį Klaipėdoje, kuriame ketina įdarbinti 20 žmonių.

Rugpjūčio 4-oji

„Dabar esame įsikūrę prie Pilies tilto Senosios perkėlos link. Ten ir mūsų ofisas, ir sandėliai, ir dviračių nuomos punktas. Tačiau „Memelio miesto“ teritorija bus vystoma, tad neaišku, kiek joje dar galėsime būti. Todėl ir ieškome naujos vietos savo veiklai“, – apie planus įsikurti netoli Gandrališkių kvartalo „Atvirai Klaipėdai” pasakojo bendrovės „Baltic Bike Travel“ ir viešosios įstaigos „Du Ratai“ vadovas Saulius Ružinskas.

***

Pirmadienį, automobiliui atsitrenkus į pastato sieną, Klaipėdoje žuvo 59 metų vairuotojas. Įtariama, jog sutriko jo sveikata. Avarijos metu nesunkiai nukentėjo ir kartu važiavusios 50 ir 56 metų keleivės.

***

Per parą Lietuvoje patvirtinta 17 naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, bet nė vieno neregistruota Klaipėdoje. Šeši atvejai registruoti Vilniaus apskrityje, po penkis – Panevėžio ir Kauno, dar vienas atvejis patvirtintas Šiaulių apskrityje. Iš patvirtintų atvejų du yra įvežtiniai – iš Vengrijos ir Jungtinės Karalystės. Dėl turėtų kontaktų su patvirtintais COVID-19 atvejais užsikrėtė septyni žmonės. Kokiomis aplinkybėmis užsikrėtė dar aštuoni asmenys, nėra aišku.

***

Apie Klaipėdoje pristatytą Pauliaus Saudargo ir Godos Krukauskienės knygą „Kalinio riba“, pasakojančią Gulagą išgyvenusių kalinių istorijas, informuoja „Atviros Klaipėdos” praktikantė Emilija.

***

Klaipėdos Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo, kodėl tėvai iki rugpjūčio 25 d. privalo parašyti prašymą dėl nemokamo pirmokų ir priešmokyklinukų maitinimo.

***

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti ir vieną didžiausių Europoje PET granulių gamyklą valdanti UAB „NEO GROUP“ skelbia, jog nors 2019 m. jos pajamos sumažėjo 6%, įmonė nekeičia savo ankstesnių investicinių planų mokslinių tyrimų, perdirbimo technologijų, žaliosios energetikos ir rinkos edukacijos srityse.

Rugpjūčio 5-oji

„Klaipėdoje yra nepaprastai sunku su statybos leidimais. Tikiu, kad taip sakau ne tik aš. Ta biurokratinė mašina jau daug metų sukasi ir niekas negali jos sunaikinti. Labai vargstame, dedame daug pastangų, kad gautume statybos leidimą. Duok Dieve, kad šiemet jau pabaigtume visas procedūras ir kitais metais galėtume pradėti statyti“, – apie ketinimus statyti paslaugų centrą „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo bendrovės „Šiaulių viešbutis“ direktorė Janina Paulauskas.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakar parą Lietuvoje patvirtinta dešimt naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, iš jų nė vieno – Klaipėdoje. Tačiau nuo infekcijos mirė 54 metų pranciškonų vienuolis iš Kretingos, kuris buvo gydytas Vilniuje, Santaros klinikose.

***

Apie bendrovės „Klaipėdos vanduo“ ir įmonės „Fortum Klaipėda“ pasirašytą sutartį dėl Dumpių nuotekų valyklos aikštelėje sukaupto dumblo deginimo rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Emilija.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Arūnas Tuma pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o šiam iškilus – nusišalinti.

***

Šiaurinės miesto dalies gyventojams skundžiantis dėl triukšmo poilsio valandomis Uosto direkcija teigia pasikalbėjusi su polius kalančiais rangovais ir kartu atsiprašo klaipėdiečių.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog dviem Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams skirtas papildomas finansavimas. Skelbiama, jog artimiausiu metu Klaipėdos savivaldybė su Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašys sutartis dėl lėšų skyrimo Joniškės gatvės bei Virkučių ir Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams.

***

FNTT pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl nelegalai teiktų paskolų, nuo valstybės nuslėpus mokesčius.

Rugpjūčio 6-oji

Ar tarp „Klasco” ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos kilęs ginčas dėl nurodymo nugriauti laikinuosius sandėlius teisme baigsis taikiai, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto abiturientai valstybinius brandos egzaminus šiemet laikė geriau negu pernai, -skelbiama Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

***

Policija skelbia apie sukčių aferą, praneša apie vilkiko partrenktą paspirtukininkę bei apiplėšimą laiptinėje, taip pat informuoja apie vykdytų reidų rezultatus.

***

Daukanto g. seniūnaitijos seniūnaitis Eimantas Koševoj nuomonių rubrikoje dalinasi pastebėjimais ir pasiūlymais, kaip galima būtų panaudoti Dangės krantinėje esančius senosios elektrinės pastatus ir įrenginius.  

***

Iš 24 naujų per parą registruotų naujų COVID-19 atvejų vienas nustatytas Klaipėdos uoste stovinčiame laive dirbančiam filipiniečiui. Visi 16 laivo įgulos narių izoliuoti, tačiau nustatyta, jog įgula turėjo kontaktų su uosto darbuotojais.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė narplioja Palangoje nuo neatsakingo paauglio paspirtukininko elgesio nukentėjusio poilsiautojo istoriją.

***

„Visi penki kandidatai prisistatė komisijai, su kiekvienu jų turėjome pokalbius. Kandidatams, norintiems patekti į kitą etapą, reikėjo surinkti ne mažiau nei 6 balus dešimtbalėje sistemoje. Nė vienas kandidatas tokio balo nesurinko, o tai reiškia, kad turėsime skelbti naują konkursą“, – apie nesėkmingas viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ vadovo paieškas „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis. Tuo metu savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška paaiškino, dėl kokių priežasčių Tiltų g.1 esantį namą ėmėsi atnaujinti savininkai neteks 54 tūkst. eurų, skirtų namui rekonstruoti.

***

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ skelbia pradedanti neplaninius patikrinimus Karklėje, siekiant išsiaiškinti, kas naktimis siurbia vandenį iš vandentiekio tinklų.

***

Klaipėdos autobusų parkas dalinasi informacija apie uostamiesčio viešojo transporto pritaikymą neįgaliesiems.

***

Paskutinįjį vasaros mėnesį Klaipėdos universitetas (KU) skelbia pasitikęs reikšmingais pasiekimais. Čia sukurtam inovatyviam kraujospūdžio matavimo aparatui suteiktas Europos patentas. Taip pat bus patentuojamas ir kitas KU mokslininkų išradimas, kuris turėtų lemti proveržį naftos valymo technologijose.

***

Pastangos surasti naują viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ vadovą kol kas yra bevaisės. Nors vadovauti Klaipėdos savivaldybės įsteigtai įstaigai norėjo penki kandidatai, nė vienas jų nepaskelbtas konkurso laimėtoju.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas ketvirtadienio popietę kartu su Klaipėdos miesto bei Klaipėdos ir Šilutės rajonų merais plaukė Karaliaus Vilhelmo kanalu ir aprašė savivaldybių atstovų planus atgaivinti laivybą šioje dirbtinėje vandens arterijoje.

***

Situaciją apie koronavirusine infekcija užsikrėtusią laivo „Cassiopea” įgulą „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo „Limarko” laivininkystės kompanijos prezidentas Vytautas Lygnugaris.

Rugpjūčio 7-oji

Per ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 23 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Klaipėdoje neužregistruota nė vieno naujo susirgimo. Tuo metu BNS pranešė, jog infekcija nustatytas Operos ir baleto teatro vadovui Jonui Sakalauskui, kuris praėjusį savaitgalį dalyvavo renginiuose Klaipėdoje. Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, apie veido apsaugos priemonių dėvėjimo išimtis kai kuriems negalią turintiems žmonėms.

***

Klaipėdos licėjus džiaugiasi gerais savo abiturientų rezultatais, laikant valstybinius egzaminus.

***

Uosto direkcija pranešė, kad ketvirtadienį prie kompanijos „Bega” nuomojamos 67A krantinės besišvartuodamas atplaukęs tuščias laivas „Pearl Island” kliudė krantinę.

Rugpjūčio 8-oji

Pirmoji klaipėdiečių surengta Jūros šventė, vykusi Palangoje, kai kuriems jos dalyviams paliko nekokį įspūdį. Kur kas geriau tarpukariu turėjo atrodyti Klaipėdos futbolininkai, kurie nors ir pralaimėjo Nyderlanduose vienam sėkmingiausių pasaulio futbolo klubų laikomam Amsterdamo „Ajax“, bet pastarojo revanšas buvo kur kas kuklesnis nei Lietuvoje patirtas pralaimėjimas. Apie šiuos ir kitus tarpukario rugpjūčio mėnesių Klaipėdos įvykius vėl pasakoja ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ rašinys.

***

Naktį iš penktadienio į šeštadienį, tuoj po vidurnakčio, Klaipėdoje, Varpų gatvėje, automobilyje „VW Passat“ kilo gaisras, kurio metu išdegė visas mašinos vidus.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad per penktadienį Lietuvoje patvirtinti trisdešimt septyni koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Trys iš jų – Klaipėdos apskrityje.

***

Šeštadienį į Klaipėdos centrinį stadioną iš įvairių Lietuvos miestų susirinko neįgalieji, atvykę į jau trečią kartą surengtą žmonių su negalia vasaros sporto festivalį.

***

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 20.35 val., Klaipėdoje pro langą iškrito 2019 m. gimęs berniukas.

Rugpjūčio 8-oji

Uosto direkcija pranešė, kad uoste, ties Žiemos uosto įlanka, sekmadienį paryčiais (apie 6 val.) pastebėta naftos produktų dėmė. 13 val. BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” savo socialinio tinklo paskyroje pranešė, jog visuose miesto paplūdimiuose iškelta raudona vėliava „dėl naktį uoste įvykusios avarijos, kurios metu išsiliejo dyzelino tarša į jūrą”.

***

„Teatras – savęs, kito ir pasaulio pažinimas“,  – duodamas interviu „Atvirai Klaipėdai” sakė gargždiškis ketvirto kurso Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vaidybos studentas Karolis Norvilas.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informavo, kad per šeštadienį Lietuvoje patvirtintas dvidešimt vienas koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. Šįkart Klaipėdos apskrityje naujų susirgimų nebuvo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This