11-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovos 8-oji

Kodėl Valstybinė mokesčių inspekcija kreipėsi į teismą, kad Vitalijaus Chomičenkos įsteigtai asociacijai „10 talentų“ būtų iškelta bankroto byla, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Lietuvos statistikos departamentas informuoja, jog ištyrus 2806 mėginius praėjusią parą šalyje nustatyti 213 nauji COVID-19 ligos atvejai. Klaipėdoje sekmadienį infekcija diagnozuota 11 žmonių, mirė vienas. Aukų skaičius uostamiestyje pasiekė 127, šalyje – 3336, per parą mirus 8 žmonėms.

***

Uosto direkcija pranešė, kad pasitelkus plaukiojantį kraną, išpumpavus vandenį savaitgalį iškelta prie Vakarų Baltijos laivų statyklos krantinės Nr. 65A dar sausio pabaigoje nuskendusi žemkasė.

***

„O gal Lietuva/Europa jau perėmė Saudo Arabijos teisinę sistemą ir čia nebeveikia įstatymai bei teisės aktai, ginantys moteris nuo smurto artimoje aplinkoje? Gal Lietuvoje staiga dingo visi iki šiol sėkmingai veikę ir nuolat besikuriantys Moterų centrai, nemokamos pagalbos telefonų linijos ar gal uždraustos nevyriausybinės organizacijos, ginančios visas, kokios tik įmanoma, moterų teises? – nuomonių rubrikoje apie Stambulo konvenciją samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Kovo 8-ąją 70 metų sukako Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas” nariui Vidmantui Daujotui.

***

Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje paviešinti projektiniai pasiūlymai apie tai, kad Kretingos gatvėje, prie Šiaurės prospekto, planuojama statyti naują automobilių plovyklą, kurioje per valandą numatoma aptarnauti net 230 automobilių.

***

Ketvirtfinalio starte Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje pirmadienį rezultatu 58:85 nusileido Šakių „Vyčio“ komandai.

Kovo 9-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog laikiniesiems AB „Klaipėdos vanduo” vadovams Algirdui Špučiui ir Alenui Gumuliauskui aplinkosaugininkai pagrįstai skyrė pinigines baudas už tai, kad po išvalymo jos nuotekų valykloje Dumpiuose į marias išleidžiamame vandenyje buvo viršijamos leistinos pavojingais laikomų teršalų normos. Tuo metu Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, jog Kuršių marias užteršė „Klaipėdos energija“, nors jos vadovai su tuo nesutinka.

***

Ištyrus 7866 mėginius praėjusią parą šalyje nustatyti 462 nauji COVID-19 ligos atvejai. Klaipėdoje pirmadienį infekcija diagnozuota 14 žmonių, čia nemirė nė vienas, o šalyje mirė 4 – bendras aukų skaičius siekia 3341. Naujas ligos protrūkis nustatytas Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Želmenėlis“, protrūkiai tęsiasi lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“, Klaipėdos regos ugdymo centre bei plastiko dirbinių gamybos įmonėje.

***

Policija skelbia sulaikiusi jauną moterį, kuriai nurodymus tęsti narkotinių medžiagų platinimą iš kalėjimo duodavo už šią veiklą nuteistas jos vyras. Taip pat pranešama apie ligoninėje neįprastomis aplinkybėmis mirusį 70- metį vyrą, o prokuratūra informuoja apie vienerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistą 41-erių metų naktinio klubo vadovą, pasisavinusį įmonės turtą.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino šio teatro scenos mašinistą Vytautą Pangonį, ilgus metus gyvenusį Vidurinėje Azijoje. 

***

Antradienį vykusiame Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje norą rūpintis Dangės upe išreiškė naujasis biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovas Olegas Mariničius.

***

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje apgailestavo, jog vis dar kyla bėdų dėl to, kad žmonės atsisako skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė, jog jos valdomoje suskystintųjų gamtinių dujų paskirstymo stotyje atlikta 1000-oji autocisternos krovos operacija, skaičiuojant nuo šio objekto veiklos pradžios, bei 300-oji paskirstymo stoties naudotojos Lenkijos kompanijos PGNiG autocisternos krova.

***

Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos nariai antradienį vykusiame posėdyje ilgiau nei pusantros valandos diskutavo, kur Klaipėdoje rasti vietą, kurioje buriavimo galėtų mokytis buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ auklėtiniai, bet jokio sprendimo taip ir nepriėmė.

***

Antradienio vakarą klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose ėmė dalintis nuotraukomis ir video siužetais iš Baltijos prospekto, kurį buvo užkimšę vilkikai.

Kovo 10-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog bendrovės „LitCon“ skundą dėl AB „Smiltynės perkėla“ nutrauktos sutarties dėl Naujosios perkėlos rekonstrukcijos atmetė ir Apeliacinis teismas. Jis taip pat informuoja, jog Klaipėdos apygardos prokuroras Saulius Galminas, įtariamas smurtu prieš žmoną, teismui turėjo aiškintis ir dėl ginklų laikymo taisyklių pažeidimo.

***

Antradienį ištyrus 7219 mėginius praėjusią parą šalyje nustatyta 460 naujų COVID-19 ligos atvejų. Klaipėdoje infekcija antradienį nustatyta 26 žmonėms, čia nemirė nė vienas žmogus, o šalyje mirtis nusinešė dar 10 gyvybių ir bendras aukų skaičius nuo pandemijos pradžios jau siekia 3351.

***

Pirmadienį „Begos” teritorijoje, nukritęs iš 6 metų aukščio, susižalojo ir į ligoninę buvo išvežtas 39 metų vyras, pagal rangos sutartį ardęs sandėlio stogą.

***

„Bendravau su DFDF atstovais, tai jų versija tokia, kad, matyt, visi vežėjai skubėjo krovinius išgabenti dar prieš šventinę dieną, todėl tiesiog išaugo transporto srautas. Kitų objektyvių priežasčių susidaryti spūstims nebuvo“, – situaciją dėl antradienį susidariusių vilkikų spūsčių „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

***

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, iš kurių matyti, jog kapitaliai bus remontuojamas Šilutės pl. 68 esantis prekybos centras „Maxima XX“.

***

Trečiadienį Vyriausybė dar kartą ryžosi nežymiai atlaisvinti karantino varžtus ir pritarė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo projektui.

***

Prokuratūros prašymu trečiadienį teismas dviem mėnesiams leido suimti 33 metų klaipėdietį, brutaliais veiksmais šiurpinusį uostamiesčio gyventojus. Tuo metu FNTT skelbia, jog Klaipėdoje namus stačiusios bendrovės direktoriaus, ketinusio nuslėpti per 207 tūkst. eurų mokesčių, laukia teismas.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad buvęs VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus.

Kovo 11-oji

Kovo 10-ąją sukako 98 metai, kai buvo panaikinta muitų siena tarp Klaipėdos krašto ir Lietuvos, kuriai Antantės valstybės jau beveik prieš mėnesį oficialiai buvo perdavusios valdyti šią teritoriją – apie Lietuvos muitininkų įsitvirtinimą Klaipėdos krašte rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Trečiadienį ištyrus 8699 mėginius nustatyti 596 nauji šios ligos atvejai. Klaipėdoje ši infekcija diagnozuota 26 žmonėms, nemirė nė vienas, išlieka 127 aukos. Tuo metu šalyje į koronaviruso aukų skaičių įtraukta dar 12 žmonių ir bendras mirusiųjų kaičius nuo pandemijos pradžios jau siekia 3363.

***

Ketvirtadienį klaipėdiečiai įspūdingu autoparadu paminėjo Kovo 11-ąją.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio popietę namuose rezultatu 84:78 nugalėjo Šakių „Vytį“ ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą 1-1. Sėkmė lydėjo ir „Neptūno“ moteris, kurios pirmose „Huawei moterų lygos“ pusfinalio rungtynėse iškovojo solidžią pergalę prieš Kauno „Aistės-LSMU“ komandą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 81:55.  

Kovo 12-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domisi, kiek ir kaip už labai gerą darbą bus paskatinti Klaipėdos savivaldybės valdininkai bei narplioja, kaip Klaipėdos miesto tarybos nariui Alvidui Šimkui pavyko be konkurso įsidarbinti savivaldybės viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“.

***

Kovo 11-ąją, Statistikos departamento duomenimis, buvo ištirta tik 4120 mėginių, kuriuose rasti 355 nauji COVID-19 infekcijos atvejai. Klaipėdoje nustatyti 24 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai, čia mirė 1 žmogus ir aukų skaičius pasiekė 128. Tuo metu šalyje per parą fiksuotos 7 mirtys ir bendras aukų skaičius jau yra 3373.

***

Pernai vasarį apie galimą verslo Baltijos šalyse pardavimą paskelbęs koncernas „Fortum“ penktadienį informavo, kad sudarė 800 mln. eurų vertės sandorį su „Partners Group”, kurį užbaigti ketinama antrame šių metų ketvirtyje.

***

„Baigdamas S. Šimkaus konservatoriją aš jau svajojau apie dirigavimo studijas Kijeve, tačiau mane sulaikė solfedžio dėstytoja Nijolė Gricienė. Ji pasiūlė pradžioje pasikalbėti su ką tik iš Leningrado į Klaipėdą dėstytojauti atvykusiu maestro Algiu Lukoševičiumi. Nuėjau, padirigavau, o A.Lukoševičius liepė niekur nevažiuoti bei studijuoti dirigavimą pas jį LMTA Klaipėdos fakultete. Taip ir likau Klaipėdoje”, – Klaipėdos muzikinio teatro atstovei pasakojo jos pakalbintas dirigentas ir muzikantas Dmitrijus Zlotnikas.

***

Klaipėdos apygardos teismas praneša sumažinęs sumokėti pinginę baudą, kurią pirmos instancijos teismas už paskleistas tikrovės neatitinkančias žinias priteisė Rimantui Žvingilui. Tuo metu Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino dėl incidento Būtingės naftos terminale išgarsėjusio aplinkosaugininko Donato Bagočiaus skundą dėl neteisėto nušalinimo nuo Aplinkos apsaugos departamente einamų pareigų.

***

Miškininkas paaiškino, kodėl kertami medžiai Girulių miške.

***

Etikos komisija uždarame posėdyje penktadienį nusprendė nepradėti tyrimo dėl Klaipėdos mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio elgesio ir pasisakymų viešoje erdvėje.

***

Generalinė prokuratūra pranešė perdavusi klaipėdiečio advokato Aivaro Surblio bylą teismui, nors jis savo kaltės dėl jam inkriminuoto prekybos poveikiu nepripažįsta.

Kovo 13-oji

Apie tai, kaip vyko I. Simonaitytės bibliotekos priestato statyba, toliau pasakoja buvęs ilgametis bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

Penktadienį šalyje ištyrus 7223 mėginius juose rasti 582 nauji COVID -19 infekcijos atvejai. Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 23 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai, mirė 1 žmogus, čia aukų skaičius išaugo iki 129, o šalyje, per parą mirus 13-ai – iki 3389.

***

„Kaip manote, ar Kremlius į savo kontroliuojamą teritoriją įsileidžia Vakaruose pagamintus skiepus? Taigi, kad „Financial Times“ šią savaitę net rašė apie tai, kad Rusijoje dirbantys Vakarų diplomatai patiria problemų, jeigu nori pasiskiepyti vakarietiškomis vakcinomis – jas įvežti į Rusiją draudžiama”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Šeštadienį namuose Klaipėdos „Neptūnas“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače turėjo pripažinti Vilniaus „Ryto“ pranašumą 80:59.

Kovo 14-oji

Šeštadienį šalyje ištyrus 5533 mėginius juose rasti 397 nauji COVID -19 infekcijos atvejai. Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 23 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai, čia mirė vienas žmogus ir aukų skaičius pakilo iki 130. Tuo metu šalyje per parą fiksuotos 6 mirtys ir bendras aukų skaičius sudaro 3396.

***

Sekmadienį nuo pirmų susitikimo minučių į priekį išsiveržęs Klaipėdos „Neptūnas“ laimėjo prieš Kauno „Aistes-LSMU“ ir žengė į „Huawei moterų lygos“ finalą 73:59. Tuo metu Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai atsidūrė per žingsnį nuo finalo ketverto, trečiose ketvirtfinalio rungtynėse Šakiuose sekmadienio vakarą 70:68 antrąkart iš eilės nugalėję Šakių „Vytį“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržę į priekį 2-1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

39 proc. individualią veiklą vykdžiusių klaipėdiečių dar nedeklaravo pajamų

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (KAVMI) informuoja, kad 11,8 tūkst. (61 proc.) klaipėdiečių, pernai vykdžiusių individualią veiklą (IDV), pajamas jau ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis vizitas Lietuvos pajūryje. Tokių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This