32-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 2-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog teismuose Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos valdymo reikalus sprendusi jos dalininkė UAB „Vakarų santechnika” ir apeliacinėje instancijoje patyrė fiasko dėl po dviejų mokymo įstaigų reorganizacijos sukurto Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro įstatų.

***

Po „Atviroje Klaipėdoje” spausdinto savivaldybės pranešimo apie Rumpiškės kvartalo tvarkymo darbus, savo poziciją dėl pasiekto susitarimo išdėstė ir „Klaipėdos žaliųjų“ pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad pirmadienį ir antradienį nuo COVID-19 bus galima pasiskiepyti prie „Lidl” parduotuvės Smiltelės g.

***

Bastionų komplekso, kuris geriau žinomas kaip Jono kalnelis, poterna B ir toliau bus nenaudojama, nes neatsirado verslininkų, kurie ją norėtų išsinuomoti, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos teismas netrukus pradės naginėti kriminalinio Holivudo filmo siužeto vertą baudžiamąją bylą.

***

Kuo iš anksto džiaugiasi visuomenininkai, tačiau ko vis dar nepatvirtina aplinkosaugininkai dėl bendrovės „Baltic BITerminal“ veiklos, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Belgijos mieste Gelyje vykusiose dviračių sporto varžybose pirmąją vietą užėmė vienintelis ten dalyvavęs lietuvis – klaipėdietis Rokas Adomaitis.

Rugpjūčio 3-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalisto akiratyje – užsitęsęs tyrimas dėl draudžiamųjų kelio ženklų prie uostamiesčio Skulptūrų parke esančių verslininko Igorio Udovickio namų.

***

Klaipėdos uostas praneša, jog per jį jau eksportuojamas šių metų Lietuvos ūkininkų grūdų derlius.

***

Po ilgos pertraukos Klaipėdoje fiksuota viena mirtis nuo COVID-19.

***

Klaipėdos policija skelbia pirmadienio vakare vykdyto reido rezultatus.

***

„Šių tyrimų tikslas yra ištirti praėjusiais metais metais atidengtų pamatų dalį, reikalingą bokšto statyboms, nes jos planuojamos pirmiausiai. Anksčiau buvo numatyta, kad šiemet turėtume atidengti likusią dalį, kad būtų aiškus visas bažnyčios perimetras, tačiau galiausiai nuspręsta, kad tai nėra tikslinga, nes atodanga liktų labai ilgai. Todėl nuspręsta apsiriboti tik tyrimais, susijusiais su bokšto statyba“, – apie atnaujintus archeologinius tyrimus šv. Jono bažnyčios vietoje „Atvirai Klaipėdai” pasakojo tyrimams vadovaujanti Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslininkė dr. Raimonda Nabažaitė.

***

„Klaipėdos mediena“ praneša pradedanti elektrostatinio filtro demontavimo darbus, kuriuos planuoja baigti per artimiausią mėnesį. Tuo metu „Klaipėdos nafta“ pradėjo jūrinės krovos įrangos, skirtos naftos produktų iš ir į tanklaivius krovai, montavimo darbus šiuo metu Klaipėdos uosto direkcijos rekonstruojamoje krantinėje, kurią įmonė pradės eksploatuoti dar šiemet.

Rugpjūčio 4-oji

Šią vasarą turėjusios įvykti Malūno parko sutvarkymo darbų pabaigtuvės veikiausiai nusikels į vėlų rudenį – statybininkai jau antrą kartą paprašė pratęsti sutarties terminą, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat informuoja, jog prie baigiamo sutvarkyti Malūno parko po metų turėtų iškilti naujas daugiabučių namų kvartalas „Parko pakrantė“.

***

Antradienį šalyje nustatyti net 503 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – tai šios vasaros rekordas.

***

Komentuodama „Atvirai Klaipėdai” atsiųstą klaipėdietės laišką dėl testavimo, savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė paaiškino, jog pajutus koronaviruso simptomus, pirmiausia būtina kreiptis į savo šeimos gydytojus, kurie turi teisę tiesiai kontaktuoti su mobilaus punkto darbuotojais ir nuspręsti, ar ligoniui būtinas PGR testas.

***

„Psichologai rekomenduoja, kad vaikams darželį geriausia pradėti lankyti nuo trejų metų, nes iki tol saugiausia būti namie, o po to jau reikia socializacijos. Tačiau darbo rinka, žinoma, diktuoja kitokias sąlygas, tad didžioji dauguma tėvų vaikus į darželį nori vesti nuo dvejų metukų. Ir jau kelerius metus apie 200 vaikų priimti negalime, nes trūksta vietų”, – situaciją apie trūkstamas vietas darželinukams uostamiestyje „Atvirai Klaipėdai” komentavo Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje prasidedančio tarptautino lėlių teatro festivalio „Materia Magica“ programa pristatyta trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Rugpjūčio 5-oji

Ką nuotekų tinkluose aptinka TV diagnostiką atliekantis robotukas IBAK, pasakojama „Klaipėdos vandens” parengtame rašinyje.

***

COVID-19 paros rodikliai ir speсialistų patarimai – čia.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs civilinę bylą dėl darbo užmokesčio už darbą poilsio dienomis buvusiam ilgamečiam „Klaipėdos” dienraščio sporto žurnalistui Česlovai Kavarzai paliko galioti pirmos instancijos sprendimą. Be to, portale rašoma apie teisme priimtą apkaltinamąjį nuosprendį byloje dėl papirkimo, kyšio priėmimo, dokumentų klastojimo, svetimo turto iššvaistymo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

***

„Nekeisčiau Klaipėdos į jokį kitą miestą. Man patinka Vilniuje, ypač senamiestyje, bet ne visi galime ten gyventi, o ir ritmas sostinėje intensyvus. Jeigu peršoktumėme į uostamiestį, čia niekas neskuba. Atstumai greitai įveikiami netgi dviračiu ar pėstute. Į eismo spūstis čia retai pateksi. Ir tikrai nepajusi tokio vėjo niekur kitur, kaip čia, Klaipėdoje. Tas šėlstantis vėjas nuo jūros žavi“, – sako daugiau nei 20 metų Klaipėdoje gyvenantis biogeochemikas dr. Mindaugas Žilius.

***

Lietuvos jūrų muziejus skelbia praturtėjęs įspūdingu laivo modeliu – 18 a. ispanų linijiniu burlaiviu „Santisima Trinidad“, kurio modelį sukūrė Nepriklausomybės akto signataras Egidijus Bičkauskas.

Rugpjūčio 6-oji

Buvusios Lietuvos kino studijos vietoje jau pradėti pirmųjų dviejų daugiabučių statybos darbai: iš viso šioje teritorijoje ketinama pastatyti 14 namų ir taip suformuoti naują daugiabučių namų kvartalą „Klaipėdos Holivudas“, informuoja portalo žurnalistė.

***

Penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje vėl bus galima pasiskiepyti gyvos eilės principu.

***

Ketvirtadienis pažymėtas vyrų žūtimis – du mirtinai sužeisti avarijose, o Kalotėje rastas negyvas 34 metų dviratininkas.

***

,,Vaikai jau žino vieną pagrindinių savo teisių – gyventi be smurto. Vaikai pasako, kad jų negalima mušti, anūkai senelius auklėja, kad ,,beržinės košės“ laikai baigėsi. Tai nuteikia optimistiškai – jaunoji karta, auklėjama ne mušimu, o žodžiu spręsti problemas, manau, nesmurtaus prieš savo vaikus. Tokia ir mano, kaip vaiko teisių gynėjos, siekiamybė“, – pokalbyje su Vaiko teisių tarnybos atstove sako mokslus Klaipėdoje baigusi ir Plungės rajone vaikų teisių gynėja dirbanti Aistė Stankevičienė.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog atvertas kelias Lypkių gatvės ir kelio Klaipėda-Šilutė sankryžos rekonstrukcijai.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė naujo įmonės administracinio pastato ir kruizinių laivų terminalo projektinių pasiūlymų tarptautinį konkursą.

***

Koks rūpestis užgulė močiutės Onos pečius – skaitykite nuomonių rubrikoje.

***

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos universiteto mokslininkai pasidalino įspūdžiais iš ekspedicijos Špicbergene.

***

Organizatoriai dalinasi pirmo Klaipėdos pilies džiazo festivalio vakaro akimirkomis.

Rugpjūčio 7-oji

„Kely atsitiko automobilio katastrofa. Trūkus padangai nebevaldomas automobilis, važiavęs 70 kilometrų greitumu, užvažiavo ant medžio ir visiškai sudužo. Gubernatorius p. Merkys gan pavojingai sužeistas į dešiniąją koją. Kartu su juo važiavo pulk. Liormanas, spaudos referentas p. Dėdelė ir gubernatūros skyriaus Pagėgiuos vedėjas p. Adomaitis, o taip pat šoferis buvo lengvai sužeisti. Nelaimė atsitiko tarp Priekulės ir Šilutės. Pirmą pagalbą nukentėjusioms suteikė Priekulės gydytojas d-ras Gralius. Atvykęs automobiliu apskrities viršininkas p. Simonaitis parvežė gubernatorių atgal į Klaipėdą. Sužinojęs apie nelaimę p. Jankus atsiuntė gubernatoriui užuojautos telegramą”, – „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopo” cikle cituojama ištrauka iš 1928-ųjų rugpjūčio „Lietuvos aido”.

***

Penktadienį Klaipėdoje įvyko nelaimė, po kurios statybininkas dėl daugybinių sužalojimų atsidūrė ligoninėje.

***

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 4178 žmonės, pasveikusiais laikomi 270 697 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 560 ir 14 955.

***

Organizatoriai dalinasi antros Klaipėdos pilies džiazo festivalio dienos akimirkomis.

Rugpjūčio 8-oji

Kaip biblioteka, 1978 m. pavadinta rašytojos Ievos Simonaitytės vardu, puoselėja Klaipėdos krašto ir Mažosios Lietuvos metraštininkės atminimą, pasakoja buvęs ilgametis bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

***

XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalio baigiamosios dienos akimirkos – čia.

***

Uostamiestis pagal dviejų savaičių atvejų skaičių, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, pagal šeštadienio rodiklius tarp visų šalies savivaldybių atsidūrė paskutinėje vietoje.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbasi su vyriausiuoju choreografu Aurelijumi Liškausku apie baleto trupės atsinaujinimą ir pasiruošimą baletų premjeroms istoriniame elinge.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This