16-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 18-oji

„Pats Klaipėdos miestas atrodo apmiręs. Judėjimas labai silpnas. Sakrovose yra išstatyta šiek tiek prekių languose, bet vidury labai nedaug. Įdomu, kad pirkėjams prekių parduodamas apribotas kiekis, – pav. vienam pirkėjui iš karto parduodama nedaugiau, kai vieneri marškiniai, kelnės, batai. Norint gauti tos pačio rūšies prekių antrą tiek, reikia atvykti kitą dieną”, – pagal Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomus dokumentus parengto „Atviros Klaipėdos” ciklo publikacijoje cituojamas vienas anoniminės ataskaitos autorius, rašęs apie situaciją Klaipėdoje 1921-aisiais.

***

Pirmąją Velykų dieną Klaipėdoje COVID-19 liga sergančių gyventojų sumažėjo iki 965.

***

Policija įtaria, jog 62 metų ligoninėje miręs vyras galėjo pargriūti važiuodamas paspirtuku.

***

Šarūnas Černiauskas, tiriamosios žurnalistikos centro atstovas, pasakoja apie buvusio Rusijos vidaus reikalų viceministro Vladimiro Kozlovo įsigytus apartamentus Palangoje ir jo ryšius su Lietuvos politikais.


Balandžio 19-oji

Apeliacinis teismas paliko nepakeistą pernai balandį pirmos instancijos priimtą sprendimą, patenkinusį Klaipėdos apygardos prokuratūros ieškinį ir pripažinusį negaliojančiu susitarimą, kuriuo bendrovė „Nidos turtas“ perkėlė dalį žemės sklypo į valstybei priklausančią žemę šalia Skulptūrų parko, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Prokuratūra praneša apie Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame trys uostamiesčio gyventojai – 22 mеtų mergina ir 18 bei 26 metų vaikinai – kaltinami šių metų sausį užpuolę bei apiplėšę 45 metų klaipėdietį.

***

Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 453 COVID-19 atvejai, iš jų 73 žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje fiksuoti 35 šios ligos atvejai – 24 daugiau nei sekmadienį.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus apsispręs dėl dengto futbolo maniežo Baltijos prospekte statybos, kuris kainuos per 7,5 mln. eurų. Tuo metu Uosto direkcija paskelbė, kad jai nepavyko nusipirkti atliekų surinkimo laivo, skirto lijaliniams vandenims, nuotekoms, šlamui ir šiukšlėms surinkti bei jas transportuoti į tam skirtas vietas.

***

Praėjus beveik ketverius metus trukusiam teisminio nagrinėjimo procesui antradienį popiet paskelbtas nuosprendis vadinamojoje politinės korupcijos byloje, kurioje visi kaltinamieji, tarp jų – ir klaipėdietis Eligijus Masiulis išteisinti.

***

Ukrainietė žurnalistė Darija Rastorgujeva-Kucenko rašo apie tai, kaip atvyko į Klaipėdą ir čia įsikūrė.

Balandžio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog „Grigeo Klaipėda” vadovas Tomas Eikinas teisme siekia, kad būtų panaikinta ta dalis Aplinkos apsaugos departamento surašyto nutarimo, kuria konstatuojama, jog pernai liepą neteisėtai išleidus gamybinį vandenį su toksiškais elementais į Kuršių marias, šiam vandens telkiniui buvo padaryta žala.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija rengiasi užsakyti pietinėje miesto dalyje grandiozinių statybų, numatytų uosto bendrajame plane, poveikio aplinkai vertinimą.

***

Antradienį Lietuvoje patvirtinta 1110 COVID-19 atvejų, iš kurių Klaipėdoje – vos 25 šios ligos atvejai.

***

Pranešama, jog Smiltynėje, greta Naujosios perkėlos, beveik 400 savanorių kartu su Valstybinių miškų urėdijos specialistais pasodino 10 tūkst. paprastųjų pušų.

***

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs civilinę bylą, patenkino ieškovo prašymą priteisti iš atsakovės patirtus nuostolius, perkant automobilį, nes pardavėja nurodė neteisingus ridos duomenis. Tuo metu prokuratūra pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl „Grigeo Klaipėda” galimos oro taršos.

***

„Kada mūsų prokurorai išmoks ir išdrįs paskui rusų karo laivą ta pačia kryptimi pasiųsti STT „piarščikus”, pamatę tokios kokybės tyrimus. Juk prokuroro misija – ne tik kulniuoti į teismus su bylos medžiaga, bet ir nutraukti tyrimus, kurie, jų akimis, turėtų būti akivaizdžiai neperspektyvūs”, – nuomonių rubrikoje apie teismo sprendimą vadinamojoje politinės korupcijos byloje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Policija pateikia pasakojimą apie Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnės Irenos Skierytės aistrą sportiniams motociklams ir automobiliams.

***

Iniciatyvai pakeisti Mogiliovo gatvės pavadinimą persikėlus į politinį lygmenį ji užstrigo jau pirmame etape – trečiadienį posėdžiavęs miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas atidėjo šio klausimo svarstymą. Tačiau politikai pritarė siūlymui pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su AB „Grigeo Klaipėda“ su sąlyga, kad įmonė įvardins konkrečius finansinius įsipareigojimus. Komiteto nariai taip pat pritarė sprendimo projektui, kuriuo siekiama nepritarti „Klasco” planuojamai naujajai krovai.

***

Trečiadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate svarbią pergalę Klaipėdoje sezono finišo tiesiojoje iškovojo Kauno „Žalgiris“, nesunkiai įveikęs Klaipėdos „Neptūno“ komandą rezultatu 77:57.

Balandžio 21-oji

Susisiekimo ir aplinkos ministrams giriantis apie pasiekimus kelių tiesimui panaudojant po atliekų deginimo susidarantį šlaką ir galimas šviesias perspektyvas, aplinkosaugininkai nusprendė nubausti tokiame eksperimente sudalyvavusią įmonę, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Trečiadienį Lietuvoje patvirtintas 1341 COVID-19 atvejis, iš kurių 79 atvejai fiksuoti Klaipėdoje.

***

„Nuo pat pirmųjų bene didžiausio Lietuvoje tariamo ar tikro korupcijos skandalo akimirkų matėsi, kad specialiųjų tarnybų ir prokurorų veikėjai pamėgdžioja holivudinių „bojevikų” veikėjus”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Nors parengtame ketinimų protokole, kurį turėtų pasirašyti kultūros ministras ir Klaipėdos miesto savivaldybės meras, konkrečių parametrų dėl uostamiesčio centrinio pašto nėra, jame išsamiai išdėstyti bendros veiklos tikslai bei intencijos atlikti konkrečius veiksmus.

***

Ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai, svarstydami jiems adresuotus Senamiesčio seniūnaičio Renaldo Kulikausko pasiūlymus, susijusius pirmiausia su Tiltų gatvės ir Biržos tilto integracija į BRT, nusprendė juos persiųsti savivaldybės administracijai.

***

Klaipėdos kriminalistai praneša atliekantys didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl medicinos srityje dirbančių asmenų įtariamo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo dėl asmenims neva atlikto COVID-19 PGR tyrimo ar vakcinavimo nuo COVID-19 ligos vienoje iš Klaipėdos gydymo įstaigų: per kratas rasta daugiau kaip 60 tūkst. eurų grynųjų.

Balandžio 22-oji

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai konstatavo, kad Aplinkos apsaugos departamentas pagrįstai nubaudė UAB „Barocenas“ 25 000 eurų dydžio bauda už tai, kad įmonė laive „Jakai“ laikė iš kitų laivų surinktus naftos produktais užterštus vandenis, nors neturėjo atitinkamo leidimo, rašo portalo žurnalistas.

***

Paskelbti projektiniai naujo poilsio paskirties namo Melnragėje, Vėtrungės g. 6a, statybos pasiūlymai bei viešas svarstymas su visuomene.

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 1154 COVID-19 atvejai, iš jų Klaipėdoje – 35.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas suskaičiavo, kiek ir kokių automobilių turi Klaipėdos apskrities savivaldybės.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, jog mirė jų darbuotoja, mokslininkė orientalistė Aleta Chomičenkienė.

Balandžio 23-oji

1948-1949 metais Jono kalnelio užutėkis, kuriame norėjo įsikurti vandens sportininkai, buvo itin užterštas žarninėmis lazdelėmis, nes į šį vandens telkinį savo nuotekas leido buvusiame tabako fabrike įkurtas karo belaisvių lageris, rašoma dar vienoje „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Klaipėdoje po ilgos pertraukos fiksuota viena mirtis ir iš viso nuo COVID-19 iki šiol yra mirę 408 klaipėdiečiai.

Balandžio 24-oji

1921-ųjų gegužės viduryje į Lietuvos atstovą Klaipėdos krašte Leopoldą Dymšą raštu kreipėsi užsienio reikalų ministro Juozo Purickio sekretorius, prašydamas paieškoti „gerą šoferį dėl „Mercedes” mašinos p. Prezidentui”.„Sąlygos: 900 auks. algos mėnesiui, kambaris, šviesa ir drabužis dovanai. Geistina, kad tai butų lietuvis. Nе per jaunas. Turi gerai žinoti „Mercedes” mekaniką”, – rašė sekretorius, kuris cituojamas „Centrinis archyvas: Klaipėda” cikle.

***

Sekmadienį Baltijos rankinio lygos rungtynėse dėl trečios vietos Vilniaus „Šviesos“ klubas 37:30 įveikė BHL čempiono titulą praradusį Klaipėdos „Dragūną“.

***

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti tik 506 COVID-19 atvejai, iš jų 78 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

KKKC PARODŲ RŪMAI (DIDŽIOJI VANDENS G. 2) 11 val. Meno ketvirtadieniai senjorams. Susipažinsite su dailininke Liuda Liaudanskaite, kuri dalinsis savo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar dviem Kretingos politikams

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This