3-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 16-oji

„Klasco” per teismus bando pasiekti, kad jai vėl būtų suteikta teisė krauti geležies rūdą, dėl kurios galimo dulkėjimo skundėsi gyventojai, o mokslininkai buvo pateikęs išvadą apie tokios taršos sklaidą mieste, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Policija praneša, jog teismui perduota byla, kurioje du ne kartą teisti BMW detalių vagys ir vėl kaltinami tais pačiais nusikaltimais. Tuo metu prokuratūra skelbia tirianti statybų Kunigiškių paplūdimyje teisėtumą bei teismui perdavusi dviejų vagystėmis kaltinamų vyrų bylą.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, jog pradeda savo akvatorijos, reikalingos vėjo elektrinių veiklai vykdyti, gilinimo darbų projektavimo procedūras.

***

Paskelbti Šiaurės rago skvero projektų nugalėtojai.

***

Portalo žurnalistas toliau skaičiuoja, kiek mokesčių mokėtojų pinigų pernai baliams išleido Klaipėdos rajono valdžia.

Sausio 17-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, kad tarp penkių Lietuvos stačiatikių šventikų, nušalintų nuo pareigų už griežtą poziciją Rusijos karo atžvilgiu, yra ir klaipėdietis Georgijus Ananjevas.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas nuo antradienio pradėjo aptarnauti islandų kompanijos „Smyril Line“ krovininių keltus.

***

Antradienio naktį Karinių oro pajėgų sraigtasparnis iš kelto „Aura Seaway“, plaukusio į Karlshamną, į ligoninę evakavo sunegalavusį įgulos narį.

***

Asociacija Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybą, prašydama nepritarti Krovinių terminalo ūkinės veiklos plėtrai.

***

„Nei vienas pretendentas nėra pateikęs sutikimo, kad apie jį būtų teikiama informacija žiniasklaidos atstovams, todėl galime nurodyti tik bendrą pretendentų skaičių – dokumentus yra pateikę 7 pretendentai”, – į „Atviros Klaipėdos” klausimus apie kandidatus į KUL vadovo postą trumpai atsakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

***

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu buvo pristatytas šiemet kitoks, tvarumą bei ekologijos temą atspindėsiantis Šviesų festivalis.

Sausio 18-oji

Klaipėdiečiai, gavę sąskaitas už atliekų tvarkymą 2023 metais, neturėtų džiaugtis, kad jos nepadidėjo: net ir sumokėję rinkliavą už visus šiuos metus, po kelių mėnesių miestiečiai gali gauti papildomas sąskaitas, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos mieto tarybos Kontrolės komiteto nariai antradienį dvi valandas klausėsi aštrios architektų bendruomenės kritikos savivaldybės rengiamai BRT (Bus rapid transit) schemai.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas pranešė per 2022 m. generalinių krovinių krovos apimtis išauginęs beveik 30 proc.

***

Vidmanto Dambrausko pažadas išspręsti automobilių parkavimo pietinėje miesto dalyje problemą Linui Poškai kelia abejonių, kuriomis jis pasidalino su portalo skaitytojais.

***

Antradienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui svarstant klausimą dėl savivaldybės ir Klaipėdos universiteto bendradarbiavimo sutarties pradėta samprotauti, ar nevertėtų sutarties pasirašymo garbę suteikti ne dabartiniam, o naujai išrinktam merui.

Sausio 19-oji

Kodėl šiemet dar nebus registruojami mokiniai į, kaip teigiama, baigiamą statyti naująją mokyklą Mažajame kaimelyje, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad už vaikų žaidimų aikštelių priežiūros ir remonto paslaugas Klaipėdos savivaldybei teks sumokėti per 400 tūkstančių eurų, nors šioms paslaugoms apmokėti trejetą metų savivaldybė buvo numačiusi skirti ne daugiau kaip 260 tūkst. eurų.

***

Policija praneša baigusi ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio narkotikų platinimo bei kontrabandos.

***

Ir Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad buvęs uostamiesčio savivaldybės VšĮ „Klaipėdos šventės” vadovas Liutauras Galinis yra vertas piniginės baudos už tai, kad nepaisė pandemijos valdymo reikalavimų per 2021-ųjų Jūros šventę.

***

Žvejų rūmuose pirmą kartą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro istorijoje buvo iškilmingai suteikti teatro emeritų vardai. Jais tapo ilgamečiai Muzikinio teatro solistai Jadvyga Grikšienė ir Viačeslavas Tarasovas.

***

„Nuo gruodžio 25-osios iki kovo 15 dienos yra paskelbta technologinė pertrauka. Ji numatyta sutartyje su „Kauno tiltais“. Nuo kovo vidurio vėl bus darbuojamasi pilnu pajėgumu”, – taip į kausimą, kodėl nevyksta darbai Baltijos žiede, „Atvirai Klaipėdai” atsakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius pavaduotojas Andrius Dobranskis.

***

Ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas teigė, jog 2022-aisiais krova viršijo prognozes, kurios buvo suformuotos dar prieš Rusijai užpuolant Ukrainą.

Sausio 20-oji

„Taip. Vienareikšmiškai. Mūsų patirtį įvardinčiau kaip sėkmingo įmonių sujungimo pavyzdį”, – į portalo žurnalisto klausimą, ar pasiteisino „Gatvių apšvietimo” prijungimas prie Autobusų parko, atsakė įmonės Finansų ir projektų valdymo departamento direktorė Elida Mantulovė.

***

Klaipėdos jūrų uostas pristatė artimiausių ketverių metų veiklos planus.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės valdoma VŠĮ „Klaipėda ID” perka instrumentus rinkai ir visuomenės nuomonei tirti, tačiau gautais tyrimų rezultatais neskuba dalytis viešai, rašo portalo žurnalistas.

Sausio 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas kalbina šiuo metu Londone gyvenančią klaipėdietę Andę Gilmartin, kurią pasaulinė turinio platforma rinkos tyrimų pramonei „Significant Insights” antrus metus iš eilės įtraukė į 30-ies perspektyviausių šios srities jaunųjų mokslininkų sąrašą.

***

Jonavoje šeštadienio vakarą paaiškėjo pirmasis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto dalyvis. Savo žiūrovų akivaizdoje Jonavos „CBet“ rezultatu 76:75 antrą kartą laimėjo prieš Klaipėdos „Neptūną“. Tuo metu klaipėdietis Edas Butvilas iškovojo pirmąjį karjeroje titulą profesionalų tenise – tapo turnyro „Vilnius Cup 2023“ čempionu. Pasisekė ir LCC krepšininkėms, kurios namie rezultatu 71:45 įveikė „Liepaja/LSSS“ ekipą.

Sausio 22-oji

„Atviros Klaipėdos” rašinių cikle, skirtame pasakojimams apie tai, kas dėjosi Klaipėdos krašte prieš šimtmetį, šį kartą pasakojama apie 1923-iųjų sausio 16-osios įvykius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This