11-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-03-15
Kovo 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja klaipėdietės, suabejojusios, ar skaidriai vykdomas priėmimas į prestižine laikomą uostamiesčio „Ąžuolyno” gimnaziją, istoriją.

***

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį nepritarė Klaipėdos miestiečių draugijos pirmininko Beno Volodzkos prašymui nenaikinti Inkaro skersgatvio, jo nariams priėmus protokolinį pavedimą, kad Inkaro skersgatvis galėtų atsirasti kitoje vietoje, mat dabartinėje jis jokios funkcijos neatlieka, esą tik truko verslui. Taip pat sutarta, kad dar kartą būtų išsamiai aptarta beveik pusę milijono eurų kainavusi UAB „Civitta” parengta transporto studija.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė apie sekmadienį Klaipėdos uoste pirmąjį kartą sėkmingai įvykdytą laivo bunkeriavimo suskystintomis gamtinėmis dujomis operaciją, kurios metu Malkų įlankos terminale cementovežio „MV Greenland“ kuro talpa buvo pripildyta dujomis.

***

Klaipėdos apygardos teismas skelbia už vieną nepilnamečiams parduotą ekstazio tabletę jaunuoliui skyręs 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Tuo metu policija dalinasi praėjusios savaitės reido Klaipėdos apskrityje rezultatais.

***

Apie tai, ką dar Senajame turguje be įtartinų direktoriaus machinacijų su automobiliu aiškinsis Klaipėdos savivaldybės kontrolieriai, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Tuo metu jos kolegė aiškinosi skaitytojos atsiųstame laiške iškeltus klausimus, kada ir kaip galima bausti vairuotojus, stovinčius su įjungtais automobilių varikliais, teršiančiais orą.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog  liepos 2-5 dienomis Klaipėdoje įvyks paplūdimio tinklinio Pasaulio turas.

Kovo 10-oji

„Iš pradžių tai siejau su teisėjų korupcijos byla, kurios pradžia buvo Klaipėdoje ir kolega Aidas Giniotis kontroliavo ikiteisminį tyrimą, ji vėliau buvo perduota man. Giniotį atleido dėl neva neleistino bendravimo su įtariamųjų advokatais. Iš pradžių maniau, kad mano kontrolę siejo su tuo tyrimu. Atrodė normalu, kad STT kontroliavo ir mane, kiek aš patikimas. Visgi greičiausiai kalba eina ne apie tai – kai pamačiau bylą, ieškojau kitų priežasčių”, – teisme dėl sugrąžinimo į ankstesnes pareigas apie keistus STT viražus kalbėjo buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis, kurio istorija sudomino „Atviros Klaipėdos” žurnalistą.

***

„Klaipėdos nafta” praneša, kad jos valdomame suskystintųjų gamtinių dujų terminale vasario veiklos apimtys praėjusių metų rodiklius viršija net keliolika kartų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie kitą mėnesį teisme prasidėsiančią bylą, kurioje kaltinimai dėl sukeltos avarijos, kurioje žuvo vyras, pareikšti Klaipėdos apygardos teismo Ūkio skyriaus vedėjai.

***

„Atvira Klaipėda” primena kovos dėl Naujojo Uosto g. 5 istorinio pastato aplinkybes, informuodama, jog paveldo vertinimo taryba jo griauti neleido.

***

„Klaipėdos vanduo” pranešė, kad nuo kovo 10 d. „Perlo“ terminaluose nebepriimamos įmokos už jos teikiamas paslaugas.

Kovo 11-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Baltijos pr. naują prekybos centrą numačiusi statyti bendrovė nori padidinti tam skirtą plotą ir koreguoja statybos projektinius pasiūlymus bei rengia naują viešą pristatymą.

***

Trečiadienį Vyriausybės spaudos centre spaudos konferencijoje pranešta apie dar du Lietuvoje kovonavirusu užsikrėtusius žmones – kauniečių šeimą, grįžusią iš Šiaurės Italijos.

***

Trečiadienio vidurdienį Lietuvos nepriklausomybės 30-mečio minėjimas prasidėjo vėliavos pakėlimu Klaipėdos piliavietė, o pavakary tęsėsi renginiais prie Dangės.

***

Trečiadienį Kovo 11-osios proga pirmą kartą surengtose Klaipėdos miesto mėgėjų futbolo čempionate nugalėtojais tapo „Vakarų frontas“, už nugaros palikę „Rietavo“, „Girulių“ ir Vakarų frontas 2“ komandų futbolininkus. Tuo metu Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai užsitikrino Lietuvos rankinio lygos reguliaraus sezono nugalėtojų vardą, savoje aikštelėje rezultatu 32:29 įveikę Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Kovo 12-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie būsimus remonto darbus dar vienoje – S. Daukanto gatvėje ir jos prieigose.

***

Paaiškėjo, jog Klaipėdos savivaldybė negalės teikti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai tvirtinti naujojo miesto bendrojo plano, kol motyvuotai neatsakys į dešimt architekto Edmundo Benečio pateiktų pasiūlymų – tokį sprendimą inspekcija priėmė išnagrinėjusi architekto skundą.

***

Policija skelbia apie nepilnamečių grupės užpultus ir sumuštus du vyrus, vienas iš kurių atsidūrė ligoninėje.

***

Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį pristatė keturias naujas su europinės paramos pagalba įsigytas siauroms miesto gatvėms ir šaligatviams valyti skirtas mašinas, kurios perduotos konkursą laimėjusiam rangovui – bendrovei „Komuva”.

***

Vyriausybė ketvirtadienį priėmė sprendimą dėl koronaviruso pandemijos nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. stabdyti ugdymo, mokymo ir studijų procesas visose švietimo įstaigose, taip pat drausti visus sporto, kultūrinius ir kt. renginius, vykstančius patalpose.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie pajūry siautusią audrą ir jos padarinius.

***

Ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė miesto tarybos nario Audriaus Petrošiaus siūlymui paplūdimuose ir per masines miesto šventes jau nuo šių metų liepos atsisakyti vienkartinių plastikinių gaminių.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ žaisdamas namie  rezultatu 77:80 nusileido „Šilutės” ekipai.

***

Ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete aiškinantis priežastis, kodėl iki šiol mieste negrąžintos žaliosios rodyklės, miesto Tarybos narys Arūnas Tuma raštu kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių ir pažadėjo šauktis klaipėdiečių Seimo narių pagalbos.

Kovo 13-oji

„Atvira Klaipėda” skelbia Rumpiškės gyvenamojo kvartalo žmonių kreipimąsi į šalies bei miesto valdžią dėl numatomų šiame rajone šalinti medžių.

***

Klaipėdos šventės informuoja apie jaunųjų talentų koncertą, už kurį surinkti pinigai bus pervesti Laukiančiam bilietui.

***

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija penktadienį nusprendė kreiptis į Vyriausybę, kad ji išaiškintų, kaip turi būti elgiamasi su į uostą atplaukiančių laivų įgulomis bei kruizinių laivų patikra bei ar galima riboti maitinimosi įstaigų darbo laiką.

***

Sveikatos apsaugos ministras pranešė apie dar tris naujus šalyje nustatytus koronaviruso atvejus, vienas iš kurių – Klaipėdoje. Tuo metu stabdantis ugdymo procesą paskelbė ir Klaipėdos universitetas, kuriame renginiai atšaukiami net iki gegužės 1 d.

***

Atšauktas „Betsafe–LKL“ čempionatas bei NKL VIKINGLOTTO-NKL 2019-2020 metų čempionatas: „Neptūnas” ir „Neptūnas-Akvaservis” liko be medalių.

***

Susisiekimo ministerija penktadienį paskelbė konkursą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti.

***

Koronaviruso tema – ir dvejuose nuomonių rubrikoje skelbiamuose komentaruose: klaipėdiečio Lino Poškos ir vilniečio Ryto Staselio.

Kovo 14-oji

„Tai orientacinis žaidimas, kuriam reikia ne tik mokėti vairuoti automobilį, bet ir pasukti galvą sprendžiant užduotis. Jeigu trumpai, tai scenarijus toks: visi žaidėjai gauna pirmą uždavinį, jį išsprendę gauna koordinates, kur turi vykti toliau. Nuvykę ten ieško paslėptų kodų. Suradę kodus, gauna kitą užduotį, o įveikę ją gauna tolimesnes koordinates ir taip iki žaidimo pabaigos”, – apie vis labiau populiarėjantį žaidimą pasakoja jo organizatorius Tomas Žemgulis, kurį kalbino su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujanti Gabrielė Ruočkutė.

***

„Atvira Klaipėda” toliau skelbia apie naujus du koronaviruso atvejus Lietuvoje (vienas iš jų – Klaipėdoje gydomas iš Danijos grįžęs kretingiškis) bei šalies valdžios priimtus sprendimus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas praneša apie situaciją Lietuvos -Latvijos pasienyje ties Būtinge, kur jau patruliuoja pasieniečiai ir kariai.

***

Policija pranešė, jog šeštadienį iš ligoninės pabėgo galimai koronavirusu užsikrėtęs vyras, kurį pareigūnai grąžino atgal.

***

Kovo 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas informuoja, jog nors kelininkai nuo kovo 15-osios keliems mėnesiams buvo suplanavę uždarys dalį Joniškės gatvės bei įvesti ribojimus Šilutės plento atkarpoje nuo Tilžės žiedo iki Kauno gatvės, sekmadienį ryte eismą keičiančius ženklus jie dėliojo tik Šilutės plente.

***

Iš Švedijos sekmadienį keltu atplaukę 15 lietuvių atsidūrė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kad būtų patikrinti dėl koronaviruso.     

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad sekmadienį, kovo 15-ąją, Lietuvoje patvirtinti dar trys nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai.  Vienas žmogus izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), du – Vilniuje, Santaros klinikose. KUL atsidūrė 22 metų jaunuolis, šeštadienį atvežtas iš Rietavo savivaldybės. Jis yra grįžęs iš Danijos. Sekmadienį paciento būklė buvo vidutinė.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

20-oji metų savaitė

Gegužės 13-oji Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad pati Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcija inspekcija turi ne tik teisę, bet ...
2024-05-19
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

19-oji metų savaitė

Gegužės 6-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This