11-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 11-oji

Klaipėdietė žurnalistė Adelė Žičkuvienė pasakoja dviejų klaipėdiečių, buvusių Vytauto Landsbergio klasiokų, gyvenimo istoriją bei jų indėlį, kuriant  nepriklausomą Lietuvą.

***

Nepaisant žvarboko oro, klaipėdiečiai gausiai susirinko paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 29-ųjų metinių.

***

Pagaliau Klaipėdos valdžia sugebėjo pagerbti Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą – kovo 11-osios popietę ant Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato atidengta atminimo lenta, žyminti, kad čia tarpukariu veikusiame Klaipėdos pedagoginiame institute 1937-1939 m. mokėsi šis didvyris.

***

„Atviros Klaipėdos“ skaitytojas informavo apie penktadienio popietę pakeliui į Juodkrantę įvykusią avariją, kuri paralyžiavo eismą.

Kovo 12-oji

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė, kad Klaipėdos savivaldybės Etikos komisija netinkamai išnagrinėjo miesto Tarybos nario, mero rinkimų komitetui priklausančio Arvydo Cesiulio ir vicemero Artūro Šulco elgesį.

***

Nė vienos vietos naujojoje miesto Taryboje negavusios socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė su „Atvira Klaipėda“ pasidalino savo pastebėjimais apie svarbiausias, jos nuomone, pralaimėjimo priežastis.

***

Iš tarpinstitucinio pasitarimo Vilniuje grįžtantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai“ papasakojo, jog norint, kad atstatomai šv. Jono bažnyčiai būtų suteiktas valstybinis statusus, Vyriausybė nori žinoti, kiek konkrečiai prie šio objekto žada prisidėti miesto Savivaldybė.

***

„Klaipėdoje vienas gyventojas tarnautojui per mėnesį moka 4,64 EUR, kai Panevėžio – 4,31 EUR, Šiaulių – 4,01 EUR, Kauno – 3,94, o Vilniaus gyventojas tik 3,13 EUR,“- rašo Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas Renaldas Kulikauskas, skaičiais paneigdamas savivaldybės atstovų nuolat išsakomus teiginius apie tariamai pigią administracijos struktūrą.

***

Kultūros ministerija pranešė, kad jos paskelbtą konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. O vidaus reikalų ministras apdovanojo klaipėdiečius, Melnragėje padėjusius moterims ir vaikams išsigelbėti iš jūros gniaužtų.

Kovo 13-oji

„Atvira Klaipėda“ pagarsino buvusios kandidatės į merus Centro partijos atstovės Ninos Puteikienės sąlygas, kurias įvykdžius ši politinė jėga sutiktų po rinkimų sudaryti koaliciją su Vytauto Grubliausko rinkimų komitetu ir konservatoriais arba su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo lyderiui Arvydu Vaitkumi.

***

Trečiadienį prasidėjo dvi dienas truksiantis išankstinis balsavimas antrajame rinkimų į merus ture tose savivaldybėse, kuriose pirmajame ture merai išrinkti nebuvo.

***

„Žaliakalnio“ gimnazijos direktorius Vitalijus Jakobčiukas per „Mano dienyną“ paragino mokyklos bendruomenę balsuoti už dabartinį miesto merą Vytautą Grubliauską, kuris trečiadienį dalyvavo minėtos gimnazijos pilietiškumo pamokoje.

***

„Jei jau jūrininkus galima egzaminuoti Nemuno ir Neries santakoje, tai kodėl į ten negalima iškelti vienintelio Lietuvos jūrų uosto?“- nuomonių rubrikoje retoriškai klausia Artūras Šulcas.

***

Sveikatos apsaugos ministerija ragina tėvus skiepyti savo atžalas nuo tymų ir tvirtina, kad dėl galimų šios lygos proveržių itin pavojinga padėtis yra Klaipėdoje ir Kaune.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad sukakus nustatytam amžiui į atsargą išleistas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas.

***

„Neptūnas-Akvaservis“ trečiadienio vakarą NKL pirmenybių atkrintamąsias rungtynes pradėjo įspūdinga pergale prieš „Gargždų SC“ ekipą, ją įveikęs rezultatu 86:62. O štai „Neptūnui” nepasisekė: jis pralaimėjo ir atsakomąjį FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio mačą Jeruzalėje vietos „Hapoel Bank Yahav” ekipai net 20 taškų 64:84 ir atsisveikino su Čempionų lyga. Užtat „Dragūno” rankininkai, trečiadienį sužaidę paskutines Lietuvos rankinio lygos reguliaraus sezono rungtynes, tapo reguliaraus čempionato nugalėtojais, Vilniaus „Šviesą” įveikę 35:27.

Kovo 14-oji

Artėjant savivaldos rinkimų finišo tiesiajai „Atviros Klaipėdos” žurnalistas dar kartą pasižvalgė po uostamiesčio merais norinčių tapti Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus politinių rėmėjų finansines injekcijas.

***

Po „Atviros Klaipėdos” pagarsinto fakto apie per „Mano dienyną”„Žaliakalnio“ gimnazijos direktoriaus Vitalijaus Jakobčiuko raginimą II rinkimų ture balsuoti už dabartinį miesto merą Vytautą Grubliauską, jis pašalintas iš Žaliakalnio rinkiminės apylinkės pirmininko pareigų.

***

„Jie gi naiviai tikis, kad lovys bus pilnas. O čia, še tau – barankos skylė. Didelė tokia, didelė, kaip nuolat netęsimi Budiono pažadai. Nepradžiugins tai ir dabartinės Tarybos, kurios, beje, nei Budionas Pažadukas, nei jo įkyrėlė Aliona Kokiaašgražiirgudri nesiteikė informuoti apie pradedamą revoliuciją puodų karalystėje”, – apie užkulisinius dabartinės savivaldybės administracijos vadovybės politinius žaidimus nuomonių rubrikoje sarkastiškai rašo Artūras Šulcas.

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad transporto lengvatos pradinių klasių moksleiviams gali būti pradėtos taikyti dar iki šių metų rugsėjo 1 d.

***

Žvalgomuosius archeologinius tyrimus atliekantys archeologai aptiko du medinius polius, kurie galutinai įrodo, jog apčiuopta į Klaipėdos pilį vedusio tilto vieta, apie ką jau anksčiau rašė „Atvira Klaipėda”.
***

Prokuratūrai paskelbus, kad Klaipėdos apygardai vadovaus miesto apylinkės vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė, „Atvira Klaipėda” pakalbino dabartinį apygardos vyriausiąjį prokurorą S. Minkevičių, kurio, surinkusio aukščiausią vertinimo komisijos balą, generalinis prokuroras nepasirinko.

***

Ketvirtadienio popietę į avariją pateko žinomas uostamiesčio advokatas.

Kovo 15-oji

„Fortum Klaipėda“ ir „Klaipėdos energijos“ vadovams nesutariant, kuri bendrovė kalta dėl didėjančių šilumos kainų, sutarta jiems kartu susitikti kitą savaitę Atviros Klaipėdos” redakcijoje.

***

Policija praneša apie klaipėdiečių pareigūnų per avariją Serbijoje išgelbėtą žmogus gyvybę.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje tarybos narė Nina Puteikienė nebe pirmą kartą užsipuolė fotomenininką Darių Vaičekauską dėl jo kultūriniams projektams skiriamo finansavimo iš savivaldybės.

***

„Kartu tiek Konstitucija, tiek kiti šalies įstatymai leidžia šias pareigas užimantiems asmenims kandidatuoti rinkimuose ir tai tikrai ne pirmas toks precedentas. Saulius Skvernelis su Klaipėdos gyventojais susitiko kaip kandidatas į Lietuvos prezidentus. Tokia ir buvo pagrindinė susitikimo tema. Susitikime taip pat dalyvavo kandidatas į Klaipėdos merus Arvydas Vaitkus. Vienas iš vizito tikslų buvo ir jo palaikymas antrame ture. Visus vizitus ir kitą kaip kandidato į Lietuvos prezidentus veiklą Saulius Skvernelis derina su savo kaip ministro pirmininko pareigomis. Tą daro ir kandidatuojantys Seimo nariai, tą darė ir pareigas einanti prezidentė, kai dalyvavo rinkimuose antrąjį kartą”, – atsakydamas į Atviros Klaipėdos” paklausimą apie antradieninio premjero vizitą Klaipėdoje teigė jo patarėjas Skirmantas Malinauskas.

***

Siūlymui perpus sumažinti mokestį už prailgintas pradinukų grupes jau pritarė Miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas apžvelgia paskutiniųjų dienų rinkiminės agitacijos ypatumus bei viešojoje erdvėje paaštrėjusią abiejų kandidatų į merus  šalininkų kovą.

***

Į penktadienį Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos salėje vykusios knygos apie Salomėją Nėrį pristatymą netilpo visi norintieji.

***

Namuose žaidusios Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės penktadienį patyrė triuškinantį pralaimėjimą Kauno „Aistėms-LSMU“ 42:74. Užtat „Neptūnas-Akvaservis“ Gargžduose įtemptame trileryje vos vienu tašku 87:86 pranoko Gargždų SC krepšininkus.

Kovo 16-oji

Savivaldybės konkursą laimėjusi MB „Altitudės” įsipareigojo iki šių metų gruodžio už 127 550 Eur parengti Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymo techninį projektą, su kuriuo šią savaitę supažindino klaipėdiečius.

***

„Atvira Klaipėda” pradeda vykdyti Spaudo, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „Mažosios Lietuvos asmenybių biografijos – nacionalinės kultūros paveldo dalis“, pateikdama pirmąjį straipsnį apie filosofo Imanuelio Kanto baltiškąsias šaknis.

***

Klaipėdos „Atlanto”  futbolininkai šeštadienį išvykoje nusileido Kauno „Stumbrui“ rezultatu 0:2. Užtat „Dragūno” rankininkai, rezultatu 33:29 nugalėję Vilniaus „Šviesą”, Baltijos rankinio lygoje pateko į finalo ketvertą.

Kovo 17-oji

Sekmadienį vykstant antrajam rinkimų į merus turui, „Atvira Klaipėda” visą dieną pranešinėjo apie rinkėjų aktyvumą mieste ir regione.

***

Policija pranešė apie šeštadienio rytą beveik vienu metu dviejose skirtingose vietose Klaipėdoje esančiose kavinėse vykusius vandalų išpuolius.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ sekmadienį namuose 75:59 įveikė Gargždų SC krepšininkus bei aštuntfinalio seriją laimėjo sausu rezultatu 3:0. Tuo metu „Neptūnas” namie po įtemptos kovos pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui” 72:74.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This