14-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 2-oji

Paryčiais kilo gaisras Liepų g. esančiose gamybinėse patalpose, kur įrengtas kambarys laikinai darbininkams gyventi. Išdegė apie 15 kv. m. patalpos ploto, sudegė buities daiktai, žmonės nukentėjo nesunkiai.

***

„Atvira Klaipėda” pristatė klaipėdiečių duetą Adomas ir Akwili su jų daina „Angelai”.

***

Nepaisydami prasto oro, antrąją Velykų dieną nuo Palangos iki Šventosios, minėdami Palangos grąžinimo Lietuvai ir Šventosios prijungimo metines, entuziastai tradiciškai pražygiavo vadinamuoju „Gintaro keliu”.

Balandžio 3-oji

„Atvira Klaipėda” tradiciškai savo skaitytojams pateikė praėjusio mėnesio išsamią finansinę ataskaitą.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino palikęs Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus vadovo postą neva dėl per didelio užimtumo.

***

LCC pranešė į teismą padavęs Švietimo ir mokslo ministeriją dėl naujos studijų akreditavimo tvarkos, kuri netenkina šios tarptautinės aukštosios mokyklos.

***

Klaipėdoje pradėjo veikti nauji elektroniniai bilietai, tinkantys vykstant iš Klaipėdos į Kretingą ir Palangą VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” organizuojamais maršrutais.

***

Klaipėdos „Fortūna“ antradienį pralaimėjo ir antrąsias, namie žaistas pusfinalio rungtynes Kauno rajono „Hoptrans-Sirenoms“. Serijai pasibaigus 0:2 klaipėdietės dabar kovos tik dėl trečios vietos.

***

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“, priklausanti valstybės valdomai „Lietuvos energijos“ įmonių grupei, pranešė antradienį Jungtinėse Valstijose pasirašiusi supratimo memorandumą su JAV kompanija „Freeport LNG“, baigiančia statyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą Kintanos saloje (Quintana Island) Teksaso valstijoje (JAV). Teigiama, kad pasirašytas susitarimas atvers kelią ateityje per Klaipėdą importuoti amerikietiškas dujas iš šio terminalo.

Balandžio 4-oji

„Atvira Klaipėda” pakvietė savo skaitytojus prisijungti prie kuriamo socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Klaipėdiečių dialogo tinklas“, kuriame ketina inicijuoti miestiečių diskusijas aktualiais politiniais ir kitais klausimais.

***

Linas Andronovas, Klaipėdiečių iniciatyvos už demokratiją ir ekologiją atstovas, nuomonių rubrikoje samprotauja apie miesto ir uosto santykius.

***

„Atvira Klaipėda” informavo, kad į pasitarimą dėl aikštės prie Santuokų rūmų sutvarkymo susirinkę atsakingi savivaldybės valdininkai kol kas sprendė tik vieną klausimą: griauti ar palikti čia esančią aptrupėjusią ir apgriautą raudonų plytų tvorą?

***

Į LCC kovą už išlikimą įsitraukė ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, išsiuntę raštus į Seimą ir Švietimo ministeriją, teigdami, jog Vakarų Lietuvos verslui šis tarptautinis universitetas yra reikalingas.

***

„Neptūno“ komandoje jaučiuosi savas, o Klaipėdoje – lyg namuose“, – interviu sakė 40-metį švenčiantis krepšinio treneris kroatas Jurica Žuža, kurį pristatė „Neptūno” klubas.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai inicijuoja kreipimąsi į uostamiesčio merą dėl galimos Pasaulio futbolo čempionato fanų zonos Klaipėdoje sukūrimo.

***

24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai pranešė, kad jame koncertuos penketukas iš Danijos „Jazz five“.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė nenustačiusi Klaipėdos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos elgesyje viešųjų ir privačiųjų interesų derino konflikto, todėl tyrimą nutraukė.

Balandžio 5-oji

„Atvira Klaipėda” kėlė klausimą, kodėl miesto administracijos vadovai atsisakė visuomenei paviešinti pirminį „Mėlynojo proveržio“ strategijos veiksmų planą.

***

Prokuratūra paskelbė, kad dėl prokurorės padėjėjos ir dviratininko konflikto pastarasis yra nekaltas: „Atvira Klaipėda” primena šią daug aistrų sukėlusią istoriją.

***

Automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki“ skelbia ieškanti dar 200 darbuotojų.

***

Klaipėdos meras pasveikino Europos sunkiosios atletikos vicečempionu tapusį Žygimantą Stanulį ir aukščiausią iki šiol – 7 vietą – užėmusią visą sunkiaatlečių komandą.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija skyrė per 500 000 eurų teatro bei tęstinėms meno ir kultūros programoms finansuoti.

***

„Klaipėdos nafta” pranešė pasirašiusi ilgalaikę sutartį su bendrove K2 SAGL dėl naftos produktų perpylimo KN naftos terminale.

***

Lietuvos transporto saugos administracija pranešė, kad kreipėsi į prokuratūrą dėl galimų pažeidimų buvusioje Saugios laivybos administracijoje.

***

Išvykoje rungtyniavęs Klaipėdos „Atlantas” neatlaikė Marijampolės „Sūduvos” spaudimo ir pralaimėjo rezultatu 1:2.

***

Su uostamiestyje viešinčiu premjeru Sauliumi Skverneliu susitikę medienos produktų gamybos atstovai išreiškė savo pageidavimus ir pastabas dėl šio verslo geresnės plėtros šalyje.

***

Visuomenei pristatytas darnaus judumo planas: iš 10 gautų visuomenės pasiūlymų net 8 buvo susiję su Švyturio gatvės tęsiniu.

Balandžio 6-oji

„Tokio sprendimo nebuvo ir šiandien iš tų projektinių pasiūlymų, kurie buvo, nebuvo svarstoma alternatyva dėl Būtingės”, – taip į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto  klausimą dėl galimybės uostą projektuoti Būtingėje atsakė Klaipėdos miesto tarybos kolegijos posėdyje dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis. Kolegija vienbalsiai pritarė dalykinių sąlygų sąvadui, kuriuo vadovaujantis toliau bus deramasi su Vyriausybe dėl giliavandenio uosto plėtros.

***

„Smiltynės perkėla” pranešė įvedusi trumpąjį informacijos telefono numerį 1870 ir skelbia, kad naktiniai keltų reisai pasiteisino.

***

Klaipėdoje viešintis premjeras išsakė savo poziciją ir dėl LCC bei Klaipėdos universiteto ateities.

***

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė atsisaką turėtų poilsinių Giruliuose  ir Ignalinoje.

***

Generalinė prokuratūra pranešė Klaipėdos apygardos teismui perdavusi nagrinėti dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje nauji kaltinimai pareikšti „Naftos grupės” atstovams Antanui ir Arturui Urbučiams bei Svetlanai Popovai.

***

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė įsakymą dėl Klaipėdos džiazo orkestro programos finansavimo. Jai numatyta skirti 24 450 eurų.

***

Klaipėdos miesto tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija siekia įteisinti tvarką, kad Pilies tiltas būtų keliamas du kartus per dieną – to esą reikia, norint į uostamiestį pritraukti daugiau buriuotojų.

***

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininku penktadienį išrinktas Saulius Budinas.

Balandžio 7-oji

Tradiciniame „Atviros Klaipėdos” šeštadienio interviu – pokalbis su buvusiu klaipėdiečiu futbolininku Tomu Danilevičiumi, naujuoju Lietuvos futbolo federacijos  prezidentu, kuris Klaipėdos futbolo ir miesto valdžios atstovams pataria imti pavyzdį iš Gargždų.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pateikė pokalbį su dirigentu  Modestu Pitrėnu, diriguojančio ir muzikinio teatro šokio spektakliui „Karmen siuita“.

***

„Neptūnas”, šeštadienį žaisdamas namuose, įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ rezultatu 90:71.

***

Tradicinėje „Vynerio arbatėlėje” Skulptūrų parke buvo pristatytas ir baigiamas rengti techninis Skulptūrų parko rekonstrukcijos projektas.

***

„Meridianas” nušvito mėlynai – tai, pasak Savivaldybės pranešimo, asociacija su „Mėlynuoju proveržiu”- miesto ekonominės plėtros strategija.

Balandžio 8-oji

Gražus pavasarinis oras sekmadienį švęsti Atvelykio sutraukė klaipėdiečius ir į senamiestį, ir į  pietinėje miesto dalyje esantį Sąjūdžio parką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This